Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: CF Moto 450 MT

Evo drugari da se i ja javim sa taze informacijama na temu servisa, juče odradjen u Valjevu, tu mi je najbliže bilo. 3 litre ulja maxima i filter 8200

i 1.5 radni sat 4950.

I da javim kolegi @Marko05 apropo kilometraze, nikakvi abdejti nisu uradjeni, majstor zakači dijagnostiku, otvori par prozora i pita me koju km želim da mi upiše(smešno,ali tako je) sreća pa sam imao onu km koja ke brojala od 5000km pa u nazad, i po njoj sam upisao pravu km, falilo mi 18km do 1000. Eto toliko o tome, a da dodam još i to, da li je tačno ili ne, ali meni na bordu prosečna potrošnja stoji 2.8l. nisam kontrolisao sa stvarnom potrošnjom pun/pun

Promenio član Matic91
  • Haha 1
  • Zbunjen 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5181 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre 14 sati, milomir22 je napisao:

Nikom je ozbiljna auto kuća.

Zemo ;), ima još jedna ozbiljna auto kuća kod nas u Kg, što radi francuze, sad su servis i za QJ, pa su kolegi sipali mnogo više ulja nego što treba na malom servisu, što je dovodilo do pregrevanja, paljenja random grešaka na tabli, i nepotrebne sikiracije, pre svega.

Mnogi bi sada da se ogrebu o slatke parice "servisa" kineza, a nisu za to kompetentni. Valjalo bi da imaju servisera koji vozi, voli i razume se u motore. Raspitajte se gde idete, pa i za mali servis, ne mora da bude najjeftinije. Treba da bude dobar.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1592 postova

@Marko05

Pa u Nikomu, koliko sam ja video ćeš moći da uradiš zamenu ulja i to je otprilike najdalje što će oni ići 🙄

Ništa komplikovanije od toga. Drugar je imao problem sa onim mali CFmotom (kupio klincu) od 125 ccm i bili su u fazonu "ne možemo mi to da rešimo".

Pričamo o motoru kupljenom kod njih i problem je nastao mesec dana nakon toga 

Promenio član Bojan_Jgd
  • Sviđa mi se 1

Naravno, to što su dobar servis za automobile, i ne znači mnogo. Našli su samo interes da menjaju ulja za lake parice. Verujem da će mnogi i odustati sutra, ako im se to zakomplikuje, a hoće falabogu, jer su motori specifične sprave, jelte

• Drug član, 1662 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
1 hour ago, Matic91 said:

Evo drugari da se i ja javim sa taze informacijama na temu servisa, juče odradjen u Valjevu, tu mi je najbliže bilo. 3 litre ulja maxima i filter 8200

i 1.5 radni sat 4950.

I da javim kolegi @Marko05 apropo kilometraze, nikakvi abdejti nisu uradjeni, majstor zakači dijagnostiku, otvori par prozora i pita me koju km želim da mi upiše(smešno,ali tako je) sreća pa sam imao onu km koja ke brojala od 5000km pa u nazad, i po njoj sam upisao pravu km, falilo mi 18km do 1000. Eto toliko o tome, a da dodam još i to, da li ke tačno ili ne, ali meni na bordu prosečna potrošnja stoji 2.8l. nisam kontrolisao sa stvarnom potrošnjom pun/pun

Ахахахаха краљевски за км.

Ваљда више неће зезати.

По тој уназад се и ја оријентишем.

Promenio član Marko05
  • Sviđa mi se 1

• Malinar u pokusaju, 1894 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Malo je paradoksalno da kupcima ponudiš jeftin model i onda ih odereš na servisima, pa neko ko juri jeftin motor očekuje i jeftinu ili makar normalnu cenu servisa.

Vrlo često se desi i u auto servisu da preteraju sa količinom ulja. Koliko iscediš iz kartera i filtera, toliko i naliješ, sačekaš da motor provrti, izmeriš i po potrebi doliješ malo ili nimalo. Ne razumem zašto napraviše od toga nauku. Makar je mali servis jednostavan.

• Podržavam 1

Pa gde je tu onda zarada? Najslađe su parice za Pedu i slične. Servisić na svakih 300, 500, 1000-2000 km, pa po 5-6.000 din. Pesma!

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 759 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X
Pre 10 sati, milomir22 je napisao:

Malo je paradoksalno da kupcima ponudiš jeftin model i onda ih odereš na servisima, pa neko ko juri jeftin motor očekuje i jeftinu ili makar normalnu cenu servisa.

Vrlo često se desi i u auto servisu da preteraju sa količinom ulja. Koliko iscediš iz kartera i filtera, toliko i naliješ, sačekaš da motor provrti, izmeriš i po potrebi doliješ malo ili nimalo. Ne razumem zašto napraviše od toga nauku. Makar je mali servis jednostavan.

To su cene koje moraju da pokriju troškove dugih garantnih rokova, jeftina vozila znači manje marže. 

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2533 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ma ništa to ne valja™

rSPyso4.jpeg

Danas prva vožnja otkako sam montirao SW-Motech skid plate. Drago mi je št ne primetim nikakav novi zvuk. Nije mi drago što su se pojavile vibracije na nogostupima kojih ranije nije bilo. Sitne i iritantne... Autoput, 115-125 na sat (brže nisam išao, to nikako ne znači da vibracija nema).

DITMGHp.jpeg

2PxaTwe.jpeg

• Sviđa mi se 6

• Enduraš, 6741 postova
  • Motocikl: 450MT

Probaj da mu podbaciš gumene podloške ako ima mesta. Interesantno, ja nikakve promene ni u zvuku ni u vibracijama nisam osetio kad sam montirao uclewang-ov skidplate.

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2533 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Na Tuaregu se promenio zvuk motora. Od skidplate je baš odzvanjalo. Sad na MT vibracije. Nije to ništa drastično, navići ću za dve vožnje.

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Suzuki VStrom 650

Milje 😂 mada i to je malo 😂  kamera nije dobro uhvatila br. 

Promenio član ivannadjalin

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja