Jump to content

Moto Zajednica

Luka9905

Članovi
  • Broj tema i poruka

    83
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Suzuki sv650N

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Luka9905's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

137

Reputacija u zajednici

  1. Moram da pitam, šta za tebe znači da li se isplati? Ako misliš na to da li se novčano isplati da sklopiš i restauriraš motor u cilju kasnije prodaje i potencijalne zarade, u tom smislu ti se verovatno neće isplatiti. Ako planiraš da sa merakom to uradiš, da u tome uživaš, da nam svima detaljno opišeš proces sklapanja, sređivanja, prvo paljenje, prvu vožnju, u tom smislu se isplati. Takvo zadovoljstvo nema cenu! Osećaj je kao da si učinio dobro delo, staroj mašini si vratio sjaj i život. Zamisli tek tu prvu vožnju posle toliko uloženog truda, neopisiv osećaj! Morao sam da te pitam, a sad moram nešto i da ti kažem, sudeći po tvojoj objavi, a i odgovorima na postove kolega, deluješ poprilično neozbiljno. Verujem da ni sam nemaš želju da se upuštaš u tako jedan ozbiljan projekat. Moj bi ti prijateljski savet bio da prvo sam odlučiš da li se upuštaš u tako nešto, pa ako se odlučiš za to, da sastaviš jedan lep, ozbiljan i detaljan post, sa konkretnim zahtevima i pitanjima. Kada budeš ozbiljan u svojoj nameri, i kada te tako shvatimo, budi siguran da će ljudi ovde vrlo verovatno više da ti izađu u susret nego što bi ti neki članovi porodice izašli, a sve što treba da uradiš jeste da se obraćaš jasno, kulturno, sa poštovanjem i uvažavanjem ostalih korisnika. Kršenjem navedenog, dobićeš odgovore upravo onakve u kakvom pravcu i ide tvoja tema. Evo jedne teme, iz davne 2013. godine, baš o motoru iz tvog upita, gde možeš videti kako taj proces sređivanja izgleda, i kako je opisan. Što se pravopisa tiče, vreme je da poradiš na tome. Veoma je važno na zajednici kao što je forum, a još je važnije da radiš na sebi. Ako budeš imao ozbiljnu nameru, na raspolaganju sam za pomoć u sastavljanu postova. Molim te, nemoj bilo šta od ovoga shvatiti kao uvredu, pišem sa najboljom namerom kao osoba koja je odnedavno aktivna na forumu iako je dugogodišnji član istog i iza sebe ima baš mnogo pročitanih postova i tema.
  2. Ja sam pokušavao preko e uprave. Nema opcije za upis kategorije, samo za produženje vozačke dozvole. Da li si ti uspeo preko e uprave da upišeš novu kategoriju? Molim te za detaljne korake ukoliko ti nije problem. Ili si mislio da zakažeš termin u lokalnom MUP-u, pa da odeš da upišeš kategoriju?
  3. Zna li neko da li se za upis nove kategorije ide u Ljermontovu (trenutno Siv3), ili može u MUP-u po mestu prebivališta?
  4. Pa to za ove što mrse Sv. Nikolu. Zato i rekoh na početku, ako se zaista sa tim novcem bude uradilo nešto korisno...
  5. Ako se zaista sa tim novcem bude uradilo nešto korisno, u cilju održavanja meni lično najlepšeg nacionalnog parka, 300 dinara je smešna cena i rado ću je platiti. Rampi nema, tako da ti punktovi mogu da se izbegnu veoma lako jednostavnim ne zaustavljanjem, ali opet, u pitanju je nacionalni park i treba to da poštujemo.
  6. Što se tiče tempomata, nemam iskustva u vožnji na motoru, ali na kolima mi baš znači. Godinu pre sam išao kolima koja nemaju tempomat, odredište je imalo tačno 1.040 kilometara, i na poslednjih 40km morao sam da se zaustavim, jer mi se zgrčio mišić u listu koji nisam znao ni da imam, a posledicu takvog grča sam osetio sve dok nisam stigao do odredišta, a i nakon toga još nekoliko sati. Daleko da je to neki neizdrživi bol, ali je neprijatno, stiškaš gas, kočnicu, a pod grčom si koji svakim minutom postaje sve jači. Tih poslednjih 40km prođoše u nervozi. Prošle godine, išao sam kolima sa tempomatom, identična kilometraža, stigao bez bilo kakvih bolova i za kraće vreme. Imao sam konstantnu brzinu na tempomatu praćenu GPS-om. Ova priča sa grčem mi se nekoliko puta desila i to sve na vožnjama oko 1.000km. Uglavnom pauze slabo pravim, baš samo kad je nužda. Definitivno mislim da je vreme dolaska do odredišta kraće na tempomatu nego da sam gađaš određenu brzinu, jer se zamisliš i zaboraviš, padne ti noga/ruka sa gasa, još ako si malo vozio preko ograničenja onda moraš i da usporiš da ti ne bi zabeležili veću prosečnu brzinu. Takođe, primetio sam i da se često obilazim sa vozilom koje nema tempomat, te on vozi malo brže od mene, te sporije, i na kraju uvek jedan drugome nekako smetamo i završi se tako što u nekom trenutku ostane iza mene. Imam čak i utisak da se on misli šta me ovaj drnda te ide brže, sporije, i da nema predstavu da sam konstantno na istoj brzini. Verujem da se posle određene kilometraže, na autoputu, i na motoru javi neki grči u ruci. Za duga putovanja, definitivno dajem glas DA tempomatu. Vozim Sv650, prvu generaciju, sa karburatorom, jedino što mi nedostaje je ABS i to samo iz bezbednosnih razloga. Planiram ozbiljnije ture, ali ne autoputem, tako da za tempomatom sigurno neću nikada žaliti. Sva ova ostala navedena elektronika je više stvar stila vožnje i toga šta ko voli, meni lično ne treba. Možda bih rekao da je kontrola proklizavanja potrebna početnicima, i eventualno na većim KS kao što je Jovan naveo.
  7. Znam samo da ih u Padini svi živi voze, i to ulicom. Baš onakav kakav je okačen u prvom postu. Što se tiče kvaliteta, tu je odnos sa cenom poprilično jasan, ne može se očekivati ne znam ni ja šta, ali za do prodavnice i lokalnu vožnju po komšiluku, svakako da će deki biti udobnije nego da ide peške.
  8. Svaka ova vest zaboli... Baš mnogo tragičnih vesti u ovoj sezoni. I što je najgore, za dosta, na osnovu pročitanih detalja, mogu slobodno da kažem da je mogla svakome da se desi. Nikoga lično ne poznajem, ali se saosećam i svaki put se naježim i dobro promislim kada učestvujem u saobraćaju (namerno kažem kada učestvujem u saobraćaju, jer mislim i na vožnju automobila i vožnju motora). Ovoliko tragičnih ishoda, a koliko li je samo onih gde su samo povrede u pitanju o kojima se ovde slabo priča. Definitivno bi trebalo pojačati priču o saobraćajnim nezgodama, praviti detaljne analize i sumirati zaključak o tome kako nezgodu izbeći. Za znanje i iskustvo u ponašanju u saobraćaju, predviđanju reakcija drugih vozača, poznavanje granica vozila, potrebne su godine i kilometri, i kilometri, i pored toga, uči se svakim danom. Iskreno saučešće porodici.
  9. Sudeći po motoru, bio je jak udarac. Iskreno saučešće, nek mu je laka zemlja Kolege, čuvajte se i obazrivo
  10. Sad je tek ćale izmerio, jer je na vikendici auspuh. Trebalo bi da je 46mm.
  11. Uvek glas za SV650
  12. Ako pričamo o istom motoru, onda moja greška. Živeo forum! Mada, nije to jedini razlog zašto sam odbio da ga gledam, nije više ni važno.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja