živke 9510 Napisano juče u 16:38 (promenjeno) Ne silazi, 3257 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ma iscepale mi se letnje, i nikako da uzmem druge. 15t, ali ima decat, wang ecu, dna filter. Treba da vratim 14. @roar Edit: I tada ću da stanem na crtu sa stock motorom da konačno vidim da li nešto znače modifikacije Promenio juče u 16:58 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjanx650 8 Napisano pre 22 sati U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 3. 2026. at 13:17, Marko81 je napisao: Zdravo drugari, koje opcije postoje za spustanje visine 450 MT? Fabricko sediste se moze spustiti do 800mm. Prva opcija je nize sedište koje se nabavlja od ujke Wang-a. Ide u dve varijante -2cm i -3cm (ako sam dobro razmeo to su sedišta visina od 770mm i 780mm). Da li se motor moze dodatno spustiti stelovanjem ogibljenja (zadnjeg amortizera) ili stavljanjem kracih linkova? Na sajtu kod kineza je sve skrto objasnjenjo. Evo na primer ovo: Pise samo da je to "450MT Height adjustment". Verovatno je ovo deo zadnje viljuske za spustanje motora? poz inace ovaj motor vec ima opciju 2 rupe za podesavanje na ovoj voljusci sto si postavio fabricki je na visoj opciji samo promenis rupu i to je to kada pogledas dole vidi se da ima jos jedna prazna rupa e sad ne znam da li si vec to probao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7461 Napisano pre 7 sati Advanced Member, 2541 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Otišao malopre do garaže da brzinski bacim pogled na motore. 250km od redovnog servisa, lanac na MT pretegnut (naravno, bio je pretegnut i odmah posle servisa ali nisam proverio). Matica zadnjeg točka pretegnuta. Morao sam nogom da gazim na polugu kako bih je odvrnuo. Ali zato jedan od dva šrafa koji "zaključavaju" podešavanje lanca skroz odvrnut. Da podsetim, odmah ispred salona sam video da su u zadnjoj viljušci ostali šrafovi za štender na koji postave motor prilikom servisa... Čovek bi pomislio da je ovlašćeni servis mesto koje zna kako se održava motor. Bez potrebe da se ja kao vozač razumem u mehaniku, bez potrebe da svaki put moram proveriti motor posle njih. Koliko blesav treba biti pa da im se veruje za neku ozbiljniju intervenciju kada ove rutinske stvari izbrljaju? Retoričko pitanje Obzirom da smo garancijom ucenjeni na održavanje u preskupim ovlašćenim servisima voleo bih da i dobijem ono što platim. Utopija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2077 Napisano pre 7 sati Drug član, 1113 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ovlasceni servis je kao drzavni posao, bas ih briga, nema tolike odgovornosti, verovatno rade za fiksnu platu, ne cimaju se da musterija dodje ponovo. Skoro sukob interesa 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 234 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Suzuki VStrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga ja kad sam pisao o tome prošle godine niko nije ozbiljno shvatio situaciju da se u Gota Car ne ide. Čak ni za zamenu ulja. Pošto nemam normalan servis u okolini morao sam da prodam motor. Promenio pre 6 sati član ivannadjalin 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 138 Napisano pre 6 sati U prolazu, 74 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan A jel izašao neki sw update u međuvremenu? Ja, pošto sam sigurno izgubio garanciju (septembar 2024), razmišljam da odradim servis u krštenom servisu - ali ako ima nekih ažuriranja možda i odem u ovlašćeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 336 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sprcali ceo budžet u marketing, za servise i delove, kako se ko snađe. Možda idu na to da će ti lakše prodati novi nego da servisiraš stariji motor kad krenu problemi. Videh da su predstavili na domaćem kanalu 250 dual. Kako li će se ovo čudo pokazati. Hoće li odvući kupce CRFa i Vogea, ili će odvlačiti kupce 450MTa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 420 Napisano pre 2 sati Go BIG or Go home, 448 postova Lokacija: Zemun Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, živke je napisao: Ma iscepale mi se letnje, i nikako da uzmem druge. 15t, ali ima decat, wang ecu, dna filter. Treba da vratim 14. @roar Edit: I tada ću da stanem na crtu sa stock motorom da konačno vidim da li nešto znače modifikacije Ako uzmem u obzir ta "tjuniranja" i voznju koju si nam prikazao, zakljucujem da je 15T na fabrickom setovanju prava stvar za asvalt ! (asvalt ili asfalt, hmmmm...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 138 Napisano pre 1 sat U prolazu, 74 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Se*em se u vremensku prognozu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...