Jump to content

Moto Zajednica

Blackened

Članovi
  • Broj tema i poruka

    233
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Blackened

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad - Koh Phangan
  • Interests
    Voznja
  • Motocikl
    '23. CB500X (prethodno '98. Transalp xl600v)

Poslednji posetioci profila

355 profile views

Blackened's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

311

Reputacija u zajednici

  1. A, ok, za te kruzere za doziranje gasa na autoputu jos ima smisla, kada ides samo pravo. Meni nikad to nije palo na pamet, napravim i ja 350-400km po rezevoaru svakako, desava se da vozim i po 12-16h na dan, nisam osetio potrebu za tim. Bezbednost sam mislio na jednu ruku, vidim na YT da neki odmaraju ruku dok je cruise control. Da zvekne zivotinja, kamen, rupa, da ode guma, itd... Mala sansa, ali opet...
  2. Nego to oko tempomata, pitanje za ljude koji koriste - je l' tako vozite sa jednom rukom onda? I iz kog razloga, je l' vam se toliko puno umara ruka dok vozite? Bas mi besmisleno deluje, cak i opasno u nekim nepredvidjenim situacijama (ako se vozi jednom rukom) ali vidim da mnogi to traze kod motora, i ovde, a i po YT komentarima.
  3. Samo ABS, i to obavezan (po mogucnosti da moze da se ugasi na zadnjem tocku). Takodje bih rekao da su senzori pritiska guma korisni (mada ih nemam :), to bih jos mozda). A tempomat, nisam probao na motoru, ali mi nekako deluje nelogicno i nepotrebno. Sta se radi s njim, odmarate ruku i vozite jednom rukom onda?! Ruka svejedno treba da bude na kormanu, ne vidim bas poentu? U kolima koristim ponekad, i po gradu, koristan je kod kola jer mogu odmoriti nogu kada se vozi opusteno, a i da ne prekoracim brzinu kada nisam koncentrisan da gledam je l' ima radar. Ostalo me ne zanima, ni u kolima ni na motoru, kontrolu proklizavanja automatski gasim u kolima cim ih upalim, iako su jaca, samo smeta to sve. Ali na jacem motoru nisam siguran, posto vozim 50ks uglavnom, mozda ima smisla dok se navikava na jaci motor ili kad je lose vreme.
  4. To su spomenuli kao manu za USA (ali moze ECU za USA trziste da se odradi i dobije svih 90ks), sportski motor mu je i najveca prednost. Zamerke su im: - Unutrasnje gume, to je i jedina glavna mana, ostalo manje vise - dizajn, malo reciklaza cb500x i nc700 - nema cruise control - Polozaj kartera - Malo manji rezervoar nego na starijem Transalpu
  5. Da li je vibracija u trenutnku kada kvacilo "hvata" samo, ili kada si vec skroz pustio kvacilo i krenuo u prvoj? Sumnjam da je gorivo, primetio bi po radu/zvuku motora onda nesto.
  6. Moze se desti, kada zuris, stanes, spustis nogar, ugasi se i ostane na ON. Ja sam navikao, ali desi se ljudima.
  7. Drzis kljuc u dzepu ili rancu i to je to. Kada stisnes prekidac za paljenje (ima hod na unutra) uspostavi se veza sa kljucem (videces svetlo). Odmah ga mozes okrenuti u polozaj za ON, sediste/rezervoar, itd... Zaboravices da imas kljuc. ali pazi dve stvari: Da ne stavis kljuc ispod sica, meni je jednom bio tamo u rancu i izgubio vezu posle gasenja. (mozda slabija baterija). A ne mozes dici sic ako nema veze sa kljucem. I jos moras paziti posle voznje da ne ostavis prekidac na ON polozaju, ostace svetla da rade (ovo se ne moze desiti na modelu sa redovnim kljucem kada se kljuc izvadi) https://www.youtube.com/watch?v=22Gguy26VFI
  8. Ne razumem bas to "kako izgleda". Ako ti se svidja, vozi, nema tu sta. Voze PCX svi, pa i manje skutere.
  9. Da, imali su problema da skinu deo gela gde je rupa bila ali uspelo je na kraju. Moze nekako da se odvoji taj latex od gume. i fiksiran je, ne pomera se.
  10. Ko ima prilike, treba malo voziti u Vijetnamu, za vezbu za situacije iz teme. Skroz drugi svet i kultura voznje - Sve se svodi na maksimalan protok saobracaja. Predvidjanje i razumevanje sta ce ko da uradi, nevezano za pravila. Semafori, znakovi, pesacki, nista se ne postuje previse, saobracaj samo tece na sve strane. Ali maksimalna tolerancija za druge i manje su brzine. Pomalo po mom ukusu :). https://www.youtube.com/shorts/G5vp6kgZy1E
  11. Ima neko iskustva sa ovim? Meni se probusila nova guma (zadnja) na iznajmljenom motoru, samo je puklo glasno i postepeno ispustila za 5-10km, tj 20tak minuta sam jos mogao voziti, knap do vulkanizera. Kada su skinuli gumu, taj latex sloj je bio, ne znam koliko je pomoglo.
  12. Samo usporiti na komfornu brzinu, da mozes da reagujes na vise nacina. Ili da stignes da zakocis potpuno (a jos bolje biti spreman obici, da ne bi neko od nazad u tebe). Cesto zamislim da neko stoji u slepoj, pa reagujem, i vidim koliko imam vremena/koliko prostora treba. Nego ovaj drugi motor jos gori, parkirao iza kola na sred trake, u sred krivine.
  13. - sto vise iskustva to bolje, ali je individualno koliko se brzo snalazis i kakvo ti je vozacko iskustvo (kola dosta znace isto). Da se osecas bezbedno i potpuno sigurno. Ne vidim neki problem ako si razuman i dobro vozis, mozes da krenes na bilo koji put. 400km nije strasno, lagano i oprezno. A neki bezbednosni kurs voznje bi bio idealan pre svega. Ja sam posle polaganja ubrzo otisao za Grcku motorom (posle 2 meseca, a drug je naredne godine, prve nedelje posle polaganja opet sa mnom, tek dobio vozacku i pravac Thasos, uz malo razmisljanja ) - samo ne znam razlog izbora tog motora ako planiras duze puteve, mada sve to moze ako volis bas taj model. Vremenom ces videti sta ti odgovara. Prvenstveno Rebelu fali zastita od vetra, sto moze biti problem za duze rute.
  14. Mene je samo jednom iznenadio zadnji tocak, na nekom klizavom sumskom putu pri ubrzanju iz krivine, nogom o asflat sam se ispravio nekako . Inace pravolinijiski i van puta nije problem ako proklize, lep osecaj malo se igrati. Ali TC jeste dobar kad se vozi umoran, lose vreme, kao sto kazes. Inace bolje ugasiti. Na kolima mi je to prva stvar koju pritisnem kada upalim auto, 99% mi je na OFF, smeta. A NX - kada se doda crash bar malo popravlja bocni izgled NX, nije tako lose na onoj slici iznad, ali jeste cudan taj prednji deo. Tako da svejeno sta se uzme, ekran manje vise, ok je trenutni, na max osvetljenju je ok u svim uslovima.
  15. Svakako nikad ne treba proci blizu kola, ovo je za ocekivati uvek. I gledati u prednji tocak kola da ne krece.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja