zaludan 12863 Napisano Mart 3 4_tocka_i_karoserija, 2396 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Kkovic je napisao: Nema carine iz EU i Kine Za EU nema, ako imaš dokaz o poreklu proizvoda, kao kad uvoziš kola, a za Kinu nisam baš siguran da nema. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 7956 Napisano Mart 3 Pana, 769 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan Поштовани, Поводом Вашег обраћања у вези појашњења за врсту оптерећења пошиљке PJ704997550RS, у износу од 434,00 динара, обавештавамо Вас да пошиљалац FEILIKS LOGISTICS наплаћује од прималаца ПДВ на купљену робу. Наведену информацију треба да знају и радници поште и запослени компаније која као пошиљалац тражи откупни износ. С поштовањем, Ако је и ПДВ , погрешно је обрачунат ал све је то нека друга прича FEILIKS LOGISTICS DOO PEĆINCI-ŠIMANOVCI ПРВОМАЈСКА 11 Матични број : 21646385 Делатност : 5020 - Поморски и приобални превоз терета Директор Xiao Zheng Новчани капитал : 1.000,00 дин Чланови : 1. COLIŠPED GROUP PREDUZEĆE ZA PROMET I USLUGE, EXPORT-IMPORT DOO BEOGRAD Аеродром Београд зграда РЦМ-канцеларија 408 59, Београд (град) удео 51% са капиталом 510,00 RSD 2. Xiao Zheng са уделом 49% и капиталом 490,00 дин Страни инвеститор Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1888 Napisano Mart 3 Drug član, 1461 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa mali investitor 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 15442 Napisano Mart 3 Integrisan, 3289 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Jašim je napisao: удео 51% са капиталом 510,00 RSD Pa kako ih nije sramota...dozvoljavaju da se otvaraju fantomske firme sa 500 dinara, 1000 dinara... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4389 Napisano Mart 3 Drug član, 1147 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan DinaLa, kolega, dinaLa 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8254 Napisano Mart 3 Ne silazi, 1644 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sto mi stigne sa alija, i to je to. Sad ce preprodaavci, koji ce imati dil sa guzonjama tek da deru. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 9083 Napisano Mart 3 -, 1922 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan To sa Feliksom je klasicna prevara koja ce vrlo brzo da padne u vodu, samo da se procuje jos malo. Nije tu samo Feliks ima ih jos (ili cesto menjaju imena) i naplacuju neku izmisljenu proviziju koju zovu pdv... Naravno, sigurno je to neko iz vlasti imenovao, al to ne ide u budzet vec na privatne racune. Zna se koji je racun kad uplacujes u budzet Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5056 Napisano Mart 3 Drug član, 3100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ser je napisao: To sa Feliksom je klasicna prevara koja ce vrlo brzo da padne u vodu, samo da se procuje jos malo. Nije tu samo Feliks ima ih jos (ili cesto menjaju imena) i naplacuju neku izmisljenu proviziju koju zovu pdv... Naravno, sigurno je to neko iz vlasti imenovao, al to ne ide u budzet vec na privatne racune. Zna se koji je racun kad uplacujes u budzet Par prijava tržišnoj inspekciji i svim ostalima...pa kad se namnože prijave neka gleda. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 671 Napisano Mart 3 (promenjeno) Zainteresovan, 181 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, zaludan je napisao: Za EU nema, ako imaš dokaz o poreklu proizvoda, kao kad uvoziš kola, a za Kinu nisam baš siguran da nema. Ne bavim se špedicijom ali postoje sporazumi o slobodnoj trgovini sa navedenima, Turskom i još nekim četvrtim, mrzi me ponovo da gledam. Naravno ako su ovo zemlje porekla (CEFTA tj. Zapadni Balkan tj.komšiluk) U svakom slučaju, to što rade sa paketima je pljačka Promenio Mart 3 član Kkovic 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7232 Napisano Mart 3 Advanced Member, 2465 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se nikada stvarno udubljivao u tematiku, ali koliko se sećam to oslobađanje od carine se odnosi na pravna lica. Kada nešto stiže fizičkom licu onda je svejedno odakle, kog porekla roba. Za vrednost robe ispod 50€ se zvanično plaća samo PDV (20%), preko 50€ se plaća carina 10% pa onda na taj zbir još PDV od 20%. Ranije je na sve te troškove bila i neka sitna taksa, reda 150 dinara "za uslugu carinskog pregleda" ili "transfer novca", ne sećam se tačno. To što je velika većina paketa prolazila bez ikakvih dažbina je čist propust države/carine ili koga već (i hvala im na tome tokom svih prethodnih godina ). Verovatno nisu imali kapacitet da sve obrade. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1910 Napisano Mart 3 Zainteresovan, 296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350 E Prijavi odgovor kao problematičan Кинези испоштовали, хвала им. Хвала и @andrej. на несебичном дељењу информација, додајем се на списак за плаћање клопе/пића 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 10208 Napisano Mart 3 Drug član, 3381 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Sreća, sreća radost... Istekla mi kartica za net, tako da do daljeg niti igram, niti gledam gde pare da slupam Ali sve vas posmatram 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8254 Napisano Mart 4 Ne silazi, 1644 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Donese postar neku posiljkicu od 2 dolara od alija, i trazi 200din. Kaze, od Pon, su poceli da naplacuju 200din za donosenje. Plus carina,pdv. Hihih , ode posta nekome, pa ce odjednom, da pocne, da radi kao pre. Sad sto mora preko dhl, fedex, ups. Njih malo teze caaciji cackaju. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 300 Napisano Mart 4 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro razumeo, ali naplaćuju, a temu ne? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1910 Napisano Mart 4 Zainteresovan, 296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350 E Prijavi odgovor kao problematičan Мени данас стигао пакет са темуа, ништа нисам платио. И јуче исто кад ми донео таблет, исто ништа нисам платио. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 735 Napisano Mart 4 Zainteresovan, 706 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Temu drugačije funkcioniše u odnosu na AE, tu su svi troškovi uz dažbine republici Srbiji uračunati u konačnu cenu proizvoda i kupac nema dodatnih troškova 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1910 Napisano Mart 4 Zainteresovan, 296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350 E Prijavi odgovor kao problematičan Знам, него је неко споменуо све пошиљке из кине, па сам зато написао и ово за тему Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 3049 Napisano Mart 5 (promenjeno) Drug član, 440 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, rešio sam da napravim prvu kupovinu preko Temu aplikacije, i za prvi put sam odabrao nešto od ski opreme, i malo sitnog alata, i cifra je oko 2.500 rsd. To mi tako stoji već danima, jer nisam smeo da dam podatke od moje kartice, preko koje primam penziju, i na njoj imam uvek oko 30.000 rsd., pa se plašim da mi posle ne skinu više. Izvinjavam se, ako je o ovome već pisano, ne mogu sada da iščitavam celu temu, pa bih vas molio za savet. Hteo sam u banci koja daje neki popust da otvorim račun samo za Temu, ali oni treže da prebacim penziju kod njih, a ja to ne bi. Sada sam kod Poštanske Štedionice. Jedan drugar kaže da je otvorio još jedan devizni račun isot kod P.Š., koji mu služi samo za Temu kupovinu. Pomagajte drugovi. --- P.S: zar ne može da se uplati na neki račun, i tako da se plati? Hvala unapred! Promenio Mart 5 član vujo032 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14372 Napisano Mart 5 Ne silazi, 1454 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj ih da li imaju opciju "internet" kartice. Ona služi namenski za to što ti treba. Ne znam da li P.Š. ima tu opciju ja je imam u Intesi. 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 1278 Napisano Mart 5 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan Komercijalna banka je imala internet prepaid karticu, a mislim da je i dalje ima, samo sto je malo cimanje da svaki put odes u banku i uplatis novac na nju. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14372 Napisano Mart 5 (promenjeno) Ne silazi, 1454 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Na Intesa internet karticu prebacuješ u aplikaciji,naravno možeš i fizički u banci da uplatiš. Promenio Mart 5 član Interceptor BP 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihajlovic11 251 Napisano Mart 6 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: beograd Motocikl: liberty 125, beverly 250....... Prijavi odgovor kao problematičan Može i u PŠ....ne treba devizni račun, samo je potrebno izvaditi Visa karticu....Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2508 Napisano Mart 8 Drug član, 1706 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Evo prva prilika da malo testiram kamericu. ND 32 filter, ISO 200, Ss 1/60 Youtube je bas unistio kvalitet snimka, nemam opciju da dodam u boljem kvalitetu, sam kompresuje... 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23399 Napisano Mart 8 Integrisan, 7519 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Rider000 said: Evo prva prilika da malo testiram kamericu. ND 32 filter, ISO 200, Ss 1/60 Youtube je bas unistio kvalitet snimka, nemam opciju da dodam u boljem kvalitetu, sam kompresuje... Uradi upload 1440p, YT koristi bolji kodek, vp9. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8254 Napisano Mart 9 Ne silazi, 1644 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/4/2026 at 10:59 AM, Bor-i-slave said: Donese postar neku posiljkicu od 2 dolara od alija, i trazi 200din. Kaze, od Pon, su poceli da naplacuju 200din za donosenje. Plus carina,pdv. Hihih , ode posta nekome, pa ce odjednom, da pocne, da radi kao pre. Sad sto mora preko dhl, fedex, ups. Njih malo teze caaciji cackaju. Evo malopre za posiljku od 7% , na nalepnici madjarske poste vrednost 5$, trazi postar 360 din. Znam ga dugo, dao sam mu 400, ali posle se poceh pitati, sta to platih. Niti obracun troskova, niti neki dokaz za novonastalo naplacivanje sam dobio. Ni na uvid. Dal je moguce da se prolopovio postar? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...