Jump to content

Moto Zajednica

TEMU Srbija - aliexpres za Srbiju

Recommended Posts

• Ne silazi, 1655 postova
  • Motocikl: SMC 300
9 hours ago, ekozelj said:

Sve vam je to čika poštar već objasnio već ali ima zaludnih genijalaca kojima se kenja od poštanskih službenikai i koji su u fazonu da ih neko zajebava, pa ne mogu da shvate. Jbg... 

I dodatak na ovaj tekst:

Ima još uvek pošiljaka male vrednosti koje prolaze ispod radara i ne naplaćuje se ništa dodatno iako prolaze kroz automatizovani sistem. Kako? Ne znam. Zašto? Ne znam.

Pozitivno u svemu je što bi čuveno kašnjenje robe sa Ali Expressa ovim trebalo da bude drastično smanjeno jer praktično nema više uskog grla koje se pravilo na carini. Ključna reč je "trebalo bi" a da li će tako biti niko živ ne zna. 

Sve u svemu, čudni su putevi gospodnji a još čudniji kineske maskice za fucking mobilni telefon.

Posiljke za NS se mnogo duze cekaju nego pre.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 4_tocka_i_karoserija, 2412 postova
  • Motocikl: -
Pre 10 sati, ekozelj je napisao:

Sve vam je to čika poštar već objasnio već ali ima zaludnih genijalaca kojima se kenja od poštanskih službenikai i koji su u fazonu da ih neko zajebava, pa ne mogu da shvate. Jbg... 

Je l' može čika poštar da objasni kako sam ja platio one iznose što sam naveo ili će po dobrom starom običaju državnih službi da izdaje saopštenja koja nisu odgovor na pitanje?

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 455 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
Posiljke za NS se mnogo duze cekaju nego pre.
Sistem o kome je reč je počeo da se primenjuje pre nešto više od nedelju dana pa bi eventualni pozitivni efekti, kad je reč o ubrzanju isporuke, tek trebali da se osete. Ključna reč je "trebali" jer svi znamo gde živimo i kakvi stručnjaci su oko nas...

Sent from my SM-A556E using Tapatalk

44 minutes ago, zaludan said:

Je l' može čika poštar da objasni kako sam ja platio one iznose što sam naveo ili će po dobrom starom običaju državnih službi da izdaje saopštenja koja nisu odgovor na pitanje?

Ne može.

pre 35 minuta, ekozelj je napisao:

Ne može.

Da, da, i kad se oni koji plaćaju pobune, šta ruše? Poštu? Državu? 

Zamisli, sram nas bilo, hoćemo da znamo šta plaćamo.

Da, da, i kad se oni koji plaćaju pobune, šta ruše? Poštu? Državu? 
Zamisli, sram nas bilo, hoćemo da znamo šta plaćamo.
Druže ajde lepo da te, onako drugarski, zamolim da me preskočiš. Svoje frustracije leči na nekom drugom mestu.

Sent from my SM-A556E using Tapatalk

• -, 1936 postova
  • Motocikl: /

@ekozelj ovde nije ipak nista objasnjeno...

A narocito kako to da je tekuci racun na koji se uplacuju te provizije racun spediterske firme ciji su vlasnici dva kineza i jedan nas!

pre 1 minut, ekozelj je napisao:

Druže ajde lepo da te, onako drugarski, zamolim da me preskočiš. Svoje frustracije leči na nekom drugom mestu.

Druže, mi smo ovde diskutovali o neobjašnjivim naplatama od strane Pošte, ti si uskočio da nam kažeš kako ti se kenja od nas i sad ti meni govoriš tako...

Je li realno da rad u državnim ustanovama toliko ispire mozak?

Je li realno da ne razumeš u čemu je problem?

Je li realno da ne razumeš da ću ja, kao i mnogi drugi da odustanem od naručivanja u Srbiju jer ne znam da li ćete vi da mi naplatite 20 ili 50% na već plaćeno - da znam koja su pravila, lako izračunam i znam da li ću da poručim, a ovako, čekam da vidim šta će poštar da mi kaže jer se vama kenja od nas koji postavljamo pitanja.

I umesto da znamo pravila, sad ćemo lepo da poručujemo na adrese familije i drugara iz inostranstva koji ama baš ništa neće platiti na granici.

I sve to jer se vama kenja.

A da me frustrira sve ovo, u pravu si - užasno je frustrirajuće kad se država u bilo kom obliku izdrkava na svojim građanima.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 5

• Integrisan, 8549 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sve ti to govori o odnosu države prema stanovništu. Počevši od akciza i raznih nameta. Ala turci, porez i kad se ženiš.

2 hours ago, zaludan said:

Druže, mi smo ovde diskutovali o neobjašnjivim naplatama od strane Pošte, ti si uskočio da nam kažeš kako ti se kenja od nas i sad ti meni govoriš tako...

Je li realno da rad u državnim ustanovama toliko ispire mozak?

Je li realno da ne razumeš u čemu je problem?

Je li realno da ne razumeš da ću ja, kao i mnogi drugi da odustanem od naručivanja u Srbiju jer ne znam da li ćete vi da mi naplatite 20 ili 50% na već plaćeno - da znam koja su pravila, lako izračunam i znam da li ću da poručim, a ovako, čekam da vidim šta će poštar da mi kaže jer se vama kenja od nas koji postavljamo pitanja.

I umesto da znamo pravila, sad ćemo lepo da poručujemo na adrese familije i drugara iz inostranstva koji ama baš ništa neće platiti na granici.

I sve to jer se vama kenja.

A da me frustrira sve ovo, u pravu si - užasno je frustrirajuće kad se država u bilo kom obliku izdrkava na svojim građanima.

Ajde bre pošto ne razumeš lepo da probam ovako: ODJEBI BRE OD MENE! Iskreno me boli tuki šta ćeš ti da li ćeš i gde da naručuješ!!! Pojma nemaš ni ko sam ni šta sam ali znaš da mi je mozak ispran i poistovećuješ me sa firmom u kojoj radim. Koji bre MI da ti naplatimo?!? Ne kenja se NAMA nego se kenja MENI od takvih kao što si ti. Kapito?

ODJEBI BRE!!!

P.S. Sa tvojim poslednjim paragrafom se slažem u potpunosti i zato se borim za promene.

• Tužan 1

• Ne silazi, 5114 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Hejte pa smiriti strasti molim.

Ajte bogati, država nam jedna razvalina u svakom pogledu, a principe kao oštrimo zbog par stotina din za plaćanje pošiljki. Blalblatruć.

Elem. na x mesta u medijima idu obaveštenja kako će Pošta od sad pa na dalje i ubuduće, zbog automatskog razvrstavanja, naplaćivati svako otvaranje paketa i na svaki ide PDV, a i carina kad su uslovi za to (50€+). Osim sa Temu, jer je tamo već sve uračunato u cenu.

N1INFO.RS

PDV od 20 odsto plaća se na sve pošiljke sa AliExpress-a, a carina samo na one vrednije od 50 evra. Međutim, ovo nisu jedini troškovi koje plaćate.
  • Sviđa mi se 1

25 minutes ago, boza_kg said:

Ajte bogati, država nam jedna razvalina u svakom pogledu, a principe kao oštrimo zbog par stotina din za plaćanje pošiljki. Blalblatruć...

Upravo tako. To je i bila suština mog prvog posta na tu temu. Izginuše ljudi od sekiracije što više neće dobijati Kineske maskice za telefon baš, baš džabe nego će zla pošta da ih pljačka iako to sa samom poštom realno i nema mnogo veze.

Pre 2 sati, ekozelj je napisao:

Ajde bre pošto ne razumeš lepo da probam ovako: ODJEBI BRE OD MENE! Iskreno me boli tuki šta ćeš ti da li ćeš i gde da naručuješ!!! Pojma nemaš ni ko sam ni šta sam ali znaš da mi je mozak ispran i poistovećuješ me sa firmom u kojoj radim. Koji bre MI da ti naplatimo?!? Ne kenja se NAMA nego se kenja MENI od takvih kao što si ti. Kapito?

ODJEBI BRE!!!

P.S. Sa tvojim poslednjim paragrafom se slažem u potpunosti i zato se borim za promene.

S obzirom da si ti uskočio u jednu sasvim normalnu i opuštenu diskusiju da nam objasniš kako se čika poštaru kenja od naše diskusije, a da pri tome nisi u stanju da odgovoriš na najjednostavnije pitanje o iznosima naplate, nego samo ponavljaš ono što piše u saopštenjima, biće da ipak ti treba da odjebeš iz ove teme, ostaviš na miru nas od kojih ti se kenja.

P.S. ti si se javio da "objasniš" da radiš u pošti i kako je sve u redu sa naplatom, pa si tako sam sebe svrstao u te koji naplaćuju.

I svejedno ne umeš da objasniš kako se dolazi do iznosa, i svejedno te to ne sprečava da peniš.

5 minutes ago, zaludan said:

S obzirom da si ti uskočio u jednu sasvim normalnu i opuštenu diskusiju da nam objasniš kako se čika poštaru kenja od naše diskusije, a da pri tome nisi u stanju da odgovoriš na najjednostavnije pitanje o iznosima naplate, nego samo ponavljaš ono što piše u saopštenjima, biće da ipak ti treba da odjebeš iz ove teme, ostaviš na miru nas od kojih ti se kenja.

P.S. ti si se javio da "objasniš" da radiš u pošti i kako je sve u redu sa naplatom, pa si tako sam sebe svrstao u te koji naplaćuju.

I svejedno ne umeš da objasniš kako se dolazi do iznosa, i svejedno te to ne sprečava da peniš.

Ama sve se slažem sa tobom ali ne razumem šta ti više nije jasno?!? Kad ti neko kaže da odjebeš to znači da apsolutno nema više potrebe da mu odgovaraš niti mu se obraćaš jer te ne smatra relevantnim niti dostojnim sagovornikom.

"Javio" sam se da "objasnim" ljudima koje zanima i koji su u stanju da razumeju ono što pišem a čika poštaru se ne kenja od "vaše diskusije" nego od tipova poput tebe koji u svemu vide nekakvu zaveru i neverovatnu pljačku a pojma nemaju o čemu se u stvari radi.

To kako se dolazi do iznosa naravno da umem da objasnim ali tebi apsolutno ne želim pa makar još sto puta ponovio kako ne umem. 

• Ne silazi, 3219 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@ekozelj aj onako drugarski da te pitam: što si toliki majmun? Jel si se zapitao nekad?

• Haha 3

Nije ti prvi put da imaš ovakve diskusije sa različitim ljudima. Znači do tebe je.

Pa otud i moje pitanje.

Pa ne ide to tako, druže.

Ne možeš ti da se javiš da mi objasniš kako ti se kenja od mene, a da ja odjebem.

Kad ti ućutiš, ja sigurno neću zazivati da se ponovo javiš. 

A za to šta meni nije jasno je vrlo jednostavno - sve si "objasnio", a nisi odgovorio na vrlo jednostavno (moje) pitanje. 

Pa mi i dalje nije jasno kako mi je naplaćeno to što mi je naplaćeno.

A šta tebi nije jasno?

57 minutes ago, živke said:

@ekozelj aj onako drugarski da te pitam: što si toliki majmun? Jel si se zapitao nekad?

Čekaj bre, ti beše ovaj stručnjak koji je kupio nov motor i prvo što je na njemu uradio je da mu stavi auspuh kojim će maltretirati sve oko sebe jer misli da je tako sigurniji jer zaboga vozi često po Beogradu koji je, jelte, džungla?!?: 

Tvoje reči:

"Slazem se ja sa svim ovim samo ja auspuh nisam stavio iz djira vec iz sigurnosnih razloga, ja sam dosta u Beogradu a Beograd je dzungla za voznju, meni je ovo prvi motor, ne bih bas da mi bude i poslednji."

I ja ti skretoh pažnju da to nije normalno, da tako neće biti sigurniji nego ćeš samo maltretirati ljude i da je bolje da se potrudiš da naučiš da voziš motor umesto što ga odmah kasapiš plus da usput nemaš pojma značenje hrvarskog slenga "đir" i da reč pogrešno koristiš.

I ti takav meni kažeš da sam majmun?!?

Haahaha, pa pakao jbt. 

Promenio član ekozelj

Ne, ja sam kupio nov motor, i i dalje imam fabrički auspuh, nemam predstavu čije su to reči, i sada samo mislim da si pogubljeni majmun. Ajde idi popij terapiju, gubiš se.

37 minutes ago, živke said:

Ne, ja sam kupio nov motor, i i dalje imam fabrički auspuh, nemam predstavu čije su to reči, i sada samo mislim da si pogubljeni majmun. Ajde idi popij terapiju, gubiš se.

Onda si imao neko sličan ispad. Ima vas par tu na forumu genijalaca, ko će vas sve popamtiti. A to u vezi majmuna i terapije bih voleo da mi ponoviš kad se budemo negde sreli. Nemoj posle da bude igračka - plačka. 🤣

Edit: Pa našo sam te stučnjače, ipak je u vezi teme maltretiranja što auspusima, što vožnjom po planinarksim pešačkim stazama pa posle svi koji vizimo motore ispadamo divljaci:

03-15-2026 19-08-04.jpg

Promenio član ekozelj

16 minutes ago, ekozelj said:

Onda si imao neko sličan ispad. Ima vas par tu na forumu genijalaca, ko će vas sve popamtiti. A to u vezi majmuna i terapije bih voleo da mi ponoviš kad se budemo negde sreli. Nemoj posle da bude igračka - plačka.

Nema veće genijalnosti neko kad ti radnik organizacije za koju je više puta dokazano da pljačka građane - kaže da mu se kenja zato što se ljudi bune što ih pljačkaju. 

Za ovo drugo - dogovoreno.

• Sviđa mi se 1

Just now, živke said:

Nema veće genijalnosti neko kad ti radnik organizacije za koju je više puta dokazano da pljačka građane - kaže da mu se kenja zato što se ljudi bune što ih pljačkaju. 

Za ovo drugo - dogovoreno.

A šta tebe boli kurac koje i čije sam "organizacije" ja radnik?!? Kao što već napisah kenja mi se od vas stručnjaka koji u suštini pojma nemate o temi o kojoj pišete a dovljno ste drski da to svoje polumišljenje namećete kao definitivnu istinu. Evo ovim svojim postom si to samo potvrdio. Dokazano je da Pošta pljačka građane?!? Ti dokazao? Sjaši bre!!!

• Drug član, 1173 postova

Ja radim u BH pošti. Kad dođe paket koji je prošao carinski pregled uz njega dođe uplatnica sa iznosom koji treba da se uplati na račun carine. Na to se uzima taksa za uplatu, ukupan iznos je iskazan na dostavnoj listi koju klijent mora da potpiše kao potvrdu da je primio paket. Ja pokažem i uplatnicu i dostavnu sa iznosima i nikad nema problema.

Jel tebi jasno da se ljudi bune zato što poštar kaže da treba da se plati neki iznos, ali ne zna da objasni ni dokaže zašto? Jel vi nemate dostavne liste?

To te ljudi pitaju, ako to ne možeš da objasniš ili si kreten zato što ti je to teško ili u pitanju jeste pljačka naroda. 

I šta sad? I ja sam neki polustručnjak koji nema pojma i ja treba da sjašem? Nije problem, i onako mi ne ličiš na osobu sa kojom bih da budem u kontaktu.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

11 minutes ago, miki said:

Ja radim u BH pošti. Kad dođe paket koji je prošao carinski pregled uz njega dođe uplatnica sa iznosom koji treba da se uplati na račun carine. Na to se uzima taksa za uplatu, ukupan iznos je iskazan na dostavnoj listi koju klijent mora da potpiše kao potvrdu da je primio paket. Ja pokažem i uplatnicu i dostavnu sa iznosima i nikad nema problema.

Jel tebi jasno da se ljudi bune zato što poštar kaže da treba da se plati neki iznos, ali ne zna da objasni ni dokaže zašto? Jel vi nemate dostavne liste?

To te ljudi pitaju, ako to ne možeš da objasniš ili si kreten zato što ti je to teško ili u pitanju jeste pljačka naroda. 

I šta sad? I ja sam neki polustručnjak koji nema pojma i ja treba da sjašem? Nije problem, i onako mi ne ličiš na osobu sa kojom bih da budem u kontaktu.

Čekaj bre, ladno me tek tako nazoveš kretenom a niti me znaš niti imaš pojma išta o meni?!? 

Ne, mi nemamo dostavne liste i kod nas ne stižu uplatnice ni propratni dokumenti sa carinjenjenja kao kod vas u Bosni. Mi smo u pećinskom dobu i svi redom smo debili i radimo tek tako kako nam se prohte!!! Naplaćujemo kako ko i koliko ko hoće i pljačkamo narod redom.

Pa jbt ja probao ljudima da objasnim šta im se i kako naplaćuje da doživim da me jebeni polusvet vređa ovde.

Promenio član ekozelj

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja