Jump to content

Moto Zajednica

abarth_maniac

BJB Vitez
  • Broj tema i poruka

    2729
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu abarth_maniac

  • Rođendan 09.03.1987.

Contact Methods

  • Website URL
    www.motohotelns.com
  • Yahoo
    rankodrobnjak@yahoo.com
  • Skype
    rankomnc

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Zrenjanin
  • Interests
    Mechanics, Engineering
  • Motocikl
    SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Poslednji posetioci profila

7491 profile views

abarth_maniac's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

5,7k

Reputacija u zajednici

  1. Koliko si puta imao nezgodu na motoru? Ja bih kao covek koji je zavrsio saobracajnu skolu rekao da tvoj recept nije bas najbolji, jer si se lomio poprilicno. Pokoj dusi momku. Vozac iza je bez problema izbegao nezgodu. On je pokazatelj kako se treba ponasati u saobracaju a da budemo bezbedni.
  2. Ja mog ne bih prodao ni za 2500 kesa. Em sto je mint, em sto su motori poskupeli toliko da nema trika da ze te pare kupis nesto valjano (koliko god da je mlado/matoro).
  3. abarth_maniac

    Regler

    Ne bih da unosim paniku, ali motor ce da upali i ako skines regler... A to sto je povezan direkt, ako je lepo uradjeno, nije problem.
  4. Polemisali smo malo Jovan i ja kad se krenulo u pricu o kolicini . U taj agragat ide max 2.9 L sa zamenom filtera ako je otvaran. Normalno je 2.6-2.7L. Oni su dobili da po specifikaciji ide 3.6-3.7 L. Gde se potkrala greska, nemam pojma. Ali postoji prozorce, misa mu poljubim. Note za vlasnike: ako se dobro ocedi i menja filter (sto je moja preporuka na svakoj zameni ulja) uspete 2.7L i tu je negde nivo na max. Ali posle 2.5L proveravate na prozoru za nivo. Par milimetara pred max i mirno more. Nema tu mnogo pametovanja.
  5. 10w-40 ako ne trosi mnogo. Ako trosi, predji na 15w-50. Proizvodjac koji tebi pase srcu. Mi probali sve sto ima na trzistu, i nikad problem. Negde je menjac meksi, neko ulje brze razbije, ali generalno ni sa jednim problem.
  6. Farban, iskasapljen auspuh, vizir i migavci menjani, ali deluje uredno.
  7. Ako imas 2 ventila, sisice, za liftiranje na jednim kljestima napred, onda imas jedan klip koji gurani zadnja kocnica. Tako da kad menjas ulje u zadnjoj, treba da ispustis i na jednim prednjim kljestima ulje od zadnje. Objasnio sam da bih i sam sebe zabunio. Daj fotke prednjih kljesta.
  8. Dual brake nije problem, samo ima vise posla, jer kad radis zadnju, moras i na prednjim kljestima da ispustis ulje i obrnuto. A kod ABSa na vecini motora (citaj sve sto nije BMW) se ulje u sistemu menja kao i kad je bez ABSa, samo treba veca kolicina. Nema potrebe da se dijagnostikom aktivira ABS. Tako i pise u upustvu, koje mi Srbende citamo tek kad nesto s*ebemo.
  9. Oko 0.3 dl potrosim (naplatim) prednja i zadnja kocnica, ako su napred dva diska. 0.4 dl potrosim ako je i hidraulicno kvacilo. Ako se lepo ispere sistem, da ne bude posle sezone opet vlaga visoka, mora i da se potrosi malo veca kolicina. Ako se izvuce iz boce i samo sipa novo, 1dl je dovoljan da namiri sve, ali to nije uradjen posao. Bar po mojim standardima.
  10. Ja ga radim ovako, pricao sam ti, covek je doterao iako sam ga odbio. U ponedeljak ga palim. Danas popodne sam presao na ono sto volim.
  11. N je mnogo laksi za voznju. Ali nema zastitu od vetra. S se vozi skoro kao R, sve je napred. I ima sasvim solidnu zastitu od vetra. Ja volim heble, subjektivan sam. I nikada na otvoren put ne bih isterao naked ako mogu da biram. Za po gradu, korman, sto siri! Hornet i SV Naked se voze kao bicikli. Ali je sve preko 90 km/h mazohizam. Ispod toga pojedu S verziju bez 'leba.
  12. Bem ti Piaggio! Morala glava dole...
  13. @dvlns jesi ti u pravu, nema sta. Nisi mi povredio sujetu, samo se gadjamo recima preko tastature. Razlika je u tome sto ti sve vreme uporedjujes, a ja ni u jednom trenutku to nisam uzimao u obzir. SV je fun bike. I boli me uvo da li je neko brzi na pravcu. I da li ima uopste nekog na stazi. I hebe mi se za vreme. Sad jasnije zasto se ne slazemo?
  14. Moram da dodam. Motor od 70 ks i 169kg sa ramom koji ima, sve i da nista ne pipnes je i dalje jedan od boljih track day motora za amatere. Nije samo moje misljenje, znas i sam.
  15. @dvlns ajd da citiram sebe... Da ne bude tvoje pisanje nerazumno. Sta si ti napisao a da ja nisam to vec napisao!?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja