Jump to content

Moto Zajednica

Kratke voznje

Recommended Posts

• Drug član, 1983 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
pre 22 minuta, nuk je napisao:

I logično je, meni je potrošnja na 580ccm 4.5 u gradu, 4 na magistrali i 6 na autoputu. Znači prosek 3.8

Nešto se ne gađa ta matematika...  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 315 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
15 hours ago, RankoBg87 said:

Dzaba vam to, sta god radio mom 3.8 🤣

Ali duplo manje kubika od @BokyBoy 😉. Tricity 300 stvarno malo troši, 4 pređem na 110-130km/h duge vožnje (zato vozim 105 😃) i zimi po gradu. Leti magistrala (70-110km/h) neverovatno silazi i na 2.6 do 2.9 od čepa do čepa. 

Nego, ljudi pogrešno misle da mi kada pričamo o potrošnji mislimo na "potrošnju para", a realno je da pričamo o tome koliko možemo da prođemo/dobacimo sa našim ipak malim rezervoarima u odnosu na kola. Više puta sam sipao na pređenih preko 350km, a retko i sipam ispod 300km, uglavnom samo u najhlanijem pariodu zime.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2478 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Mislim da postoji tema o potrošnji motorcikala,manite se.Ovo su kratke vožnje.I da dodam....ne pada mi na pamet da gledam potrošnju,dokle god ide i radi kako treba,i pruža ono što od njega tražim.

• Sviđa mi se 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2441 postova
  • Motocikl: -
On 28. 6. 2026. at 12:58, Žaksi je napisao:

Mislim da postoji tema o potrošnji motorcikala,manite se.Ovo su kratke vožnje.I da dodam....ne pada mi na pamet da gledam potrošnju,dokle god ide i radi kako treba,i pruža ono što od njega tražim.

Ja potrošnju gledam jer mi je zanimljivo kao informacija, tipa, znam kako i gde sam vozio, daj da vidim potrošnju, a da mi to utiče na vožnju... neće se desiti.

Ionako vozim k'o penzos, samo mi još to fali :)

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 2478 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Zatrpavamo temu. @zaludan poštujem pristup,ali,ovde se provlači da sve što je manje od sto konja.... slabo,vezano za motorcikle,a sve što je manje od 250ks za automobile... je ništa,a posle se traži da troše kao upaljač.Ako  tako postavljamo stvari,onda preći na struju i hibride i nakrivimo kapu.

• Sviđa mi se 2

• Vozac A kategorije :D, 1079 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650

Заборавио сам са вама да подијелим причу о једној дневној вожњи. Било је код мене на инстаграму, можда је неко видио а ако није ово је мој профил па ту често објављујем приче, видео записе и фотографије са путовања - кликни за профил 

Око пола 6 ујутро (бјеше субота 13. јун) кренуо сам из Београда ка Љигу. Иако је било сунчано вријеме темпаратура није прелазила 15 степени. 

image.thumb.png.198ce793ff4172d27293bba9a9792230.png

Од Љига сам се упутио ка селу Ба. Још од времена серије Црни Груја имам жељу да видим то село, па да и ја кажем "Ја јутрос био у овом Ба!" - кликни за инсерт из серије

На том путу сам наишао на цркву светог Илије гдје сам направио паузу како бих мало протегао ноге и запалио свијеће. 

image.thumb.png.11974a96d5711fc8b148ff9fa205cc84.png

image.thumb.png.9f1b30588f4907a78db58cc6a9fd6c24.png

Наставио сам ка Прањанима преко Сувобора и Равне Горе. Код чувене Сувоборске чесме сам застао да направим фотографије и да се дивим љепотама Србије. Ова наша земља је најљепша на свијету али је држава за избјегават, нажалост. 

image.thumb.png.6817a061dbea99ad82a41bb6567a4825.png

image.thumb.png.49544f2db4a4c6fca1cb0f7c72dce679.png

image.thumb.png.2ea13e560b536637393622466335f124.png

Зашто сам ишао у Прањане? Одговор је једноставан, да видим мјесто на коме су српски јунаци и војници направили импровизовани аеродром и на тај начин помогли да се спасу савезнички пилоти. Херојство народа и војника није награђено, напротив они који нису ни прстом мрднули добили су сву помоћ, оружје, униформе, власт и слободу а они који су се истиснки се борили за слободу добили су тамнице, протјеривање и смрт. На овај начин хтио сам да се поклоним свим становницима овог краја и свим војинцима Југословенске војске у Отаџбини. О правој истини операције Халијард, као и о многим другим подвизима војника и народа лојалних Краљу и Отаџбини, почело се причати тек падом комунстичке власти (мада и даље још то није на правом нивоу јер данас владају синови и унуци комуниста па се истина и правда још увијек боре за своје мјесто). 

image.thumb.png.f956065caf321ba7568c941fd4258161.png

Са овог мјеста такође могуће видјети врхове неколико планина Западне Србије. 

image.thumb.png.aced7efd9c0b3f2d938bc262afb65e14.png

Одатле се упућујем ка Овчарско кабларској клисури. На препоруку колеге из В Стром Србија групе, Михаила Дринчића из Горњег Милановца, отишао сам на стари пут, кроз Мрачни тунел и кроз срце клисуре. Могу вам рећи да сам био преодушевљен путем, поготово авантуром кроз тунел у коме је мркли мрак. 

image.thumb.png.be05d27e16ea2caba70e7dd44f17fc8f.png

image.thumb.png.51c5133803065b8930ba4397a2c6ac3e.png

Следећи циљ био је Ариље и црква светог Ахилија. У Лучанима сам скренуо ка Пухову па преко Доњих Крварица до Ариља. 

На једном ужвишењу у центру Арљиа, понсно, већ више од 7 вијекова, стоји задужбина краља Драгутина Немањића.  У цркви која је изграђена у Рашком стилу сачуване су фреске краља Милута, краља Драгутина и његове супруге краљице Каталине. Такође, ту се налази и фреска Плави Анђео. Имао сам жељу да посјетим све светиње које су подигнуте за вријеме владавине краља Драгутина тако да ми је након Тавне, Ловнице, Папраће, Троноше, Раче и Ариља остао је још само манастир светог Николе на Озрену. 

image.thumb.png.a683b0074f55a472c0512dcf2b841e80.png

image.thumb.png.32b23e51e3fcd92935b80037fe7328da.png

image.thumb.png.1cdf8ac2e34b39c4928a1c07f474ef4c.png

image.thumb.png.a71c317f9658c8b8b7f137e2dca9c278.png

Повратак кући ишао је преко Пожеге, Дивчибара и Мионице. Због обавеза кући укључио сам се на аутопут и тако успио да направим скоро 400 километара вожње на 2 точка и да стигнем на раније договорене обавзе :) 

До неке наредне вожње.

Видимо се на друму.

• Sviđa mi se 9

• Svrati ponekad, 342 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Spicio 400km uglavnom autoputa jutros da pokupim neki paket koji je vracen mojom greskom, a i da se provozam posto sam ovih dana slabo zbog vrucine. Vec u 7 ujutru je dosta toplo, al sam stajao par puta na pumpe da natopim majicu i obukao mesh jaknu preko. Cepovi za usi sa temua odlicno rade posao, ne znam kako sam ranije vozio uglavnom bez cepova. Potrosnja 7L prosek, gadjao sam da idem 160 al se desavalo da ubrzam na 200+ iz dosade kad je prazno. Oko 11 ujutru na NBGu vec bilo neprijatno toplo + guzva, al kratko traje pa preziveh nekako.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja