Jump to content

Moto Zajednica

dule0911

Članovi
  • Broj tema i poruka

    69
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Thun, CH
  • Motocikl
    Honda XL650V Transalp

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

dule0911's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

245

Reputacija u zajednici

  1. Na mom je prethodni vlasnik montirao neke Acerbis, meni deluju ok, plasticni ali kvalitetni. Nisam pri motoru, bicu za 10ak dana, mogu da ti fotkam ako ti nesto znaci.
  2. Delovalo je da su na roadtripu, samo im sneg malo pomrsio racune, tih dana je krenula naglo da pada temperatura, a po brdima sneg. Prevoji jedan po jedan zatvoreni (fotkao sam ih u ch). Sad gde su tacno zapoceli putesestvije je drugo pitanje. Interesanto mi je da su im prednje gume bile prilicno istrosenije od zadnjih, nije mi bas jasno kako, sem ako su skoro zamenili samo zadnje, a i one su vec bile solidno potroseno (ako voze kao ja, gume im imaju oko 4000-5000km posto vozim iste na Transalpu).
  3. U komsiluku, u roku od 24h se poredjali jedan za drugim u jednakim vremenskim razmacima, zanimljiva pojava. Ne znam iz koje arapske zemlje putuju i koja im je finalna destinacija, al vidi se da ih ne stede. Steta sto mi je mali, bas je interesantan motor.
  4. Fabricko je sediste, imam neko malo vazdusno jastuce koje koristim za duze voznje, znaci i to. Svakako bih i fuzastere spustio, sto blize dodjem pravom uglu kolena, to bolje. Sa obe modifikacije necu to postici, al nema veze, bar da poboljsam stvar.
  5. Hteo bih da spustim fuzastere ili uzmem komplet novih sa adapterima da noge budu nize. Levo koleno me zeza, tako da to radim zbog udobnosti. Sto vise ispravim zglob, to bolje. 1. Koliko je maksimalno moguce na Transalpu spustiti fuzastere, a da kvacilo i kocnica ostanu funkcionalni? Visok 190cm, nosim 47-48 cipele, dohvaticu, samo je pitanje udobnosti i koje su mane za voznju ako ne mogu da spustim polugu kocnice npr. Malo sam guglao, medjutim nisam nasao mnogo na tu temu. 2. Razmisljao sam minimum 30mm, pozeljno i vise. Ovde: link sam nasao svakojake kombinacije, imaju i nemacki ABE sto je komfornije za tehnicki ovde u ch ako mi zatreba, ali nije presudno, mogu za toliko da vratim i fabricke. Mana, cena, 185e od 50mm u 8 pozicija, ili podesive duzine tj 30-50mm, isto 8 pozicija, 235e. Pride treba na to dodati produzetak za menjac/kocnicu, jer se pomeraju bar 1cm na spolja, oba. Oni prodaju za 55e produzetak za menjac, cenim da to moze i povoljnije. Pride sva ta podesavanja, ne znam koliko su presudna, al svakako jeste komfornije. Alternativu vidim da neki čeh pravi link, fiksni bez podesavanja, ispalo bi odprilike od 125 pa na gore (nema cenovnik za TA na sajtu, ima za Afriku, pa se vodim time). Izgledaju bas masivno, ali bez podesavanja. Aliexpress bih izbegao, sem ako neko zna za neke proverene, inace mi ne ulivaju poverenje da stojim na njima pa puknu i sl.
  6. Vecernjih 200ak km od petka, sa pauzama oko 4h ukupno, krenuo u 18:15. Sustenpass, samo sa Bernske strane, popeo se i spustio. Mladu damu je popela majka sa autom, da neko ne pomisli da sam spakovao dete u kofer
  7. Cisto da se neko ne iznenadi ako porucuje tag sad, nakon nedelju dana me jos niko nije kontaktirao. Pozvao sam korisnicki, prva operaterka mi je na pomen engleskog spustila slusalicu, pozvao opet, druga je znala engleski. Veliki broj aplikacija, guzva im je, itd. Ocekivao sam da ce 15 dana pred put biti dovoljno imajuci u obzir prethodna iskustva, al izgleda da nece biti (to su mi i oni rekli). Dobra stvar je sto svakako ne salju uredjaj pre potpisivanja ugovora, pa postoji opcija i da ga preuzmem dok sam na odmoru u gr, ne mora obavezno da ide na navedenu adresu.
  8. Krug oko Tunskog jezera od pre 2-3 veceri, vecina fotki sa puta Sigriswil - Beatenberg preko brda, ne pored jezera.
  9. Vinjeta je za Autoputeve i Motoputeve. Za sve ostalo nije potrebna. Treba imati na umu da na pravcu sever-jug, u zavisnosti od vremenskih prilika, ponekad nema alternative autoputu/motoputu, jer su planinski prelazi zavejani, a tuneli su mahom svi na autoputevima. Za sve ostalo uvek ima alternativa.
  10. Odavno nisam BJB koristio van tapatalka... Ispravljeno.
  11. Popodnevna voznja u lokalu i komsijskom kantonu. 6h, predjenih 220km, samo je neko drustvo nedostajalo, al bice i to, izasao sam na bum bez planova. Jaunpass, Col les Mosses, Ormont-Dessus (Les Diablerets), Col de la Croix, Col du Pillon, Gstaad, Sannen Iscrtah i trek moto ride 11.6.2023. - A bike ride in Thun, Bern/Berne RIDEWITHGPS.COM 212.5 km, +4181 m. Bike ride in Thun, Bern/Berne
  12. Svako ima neku svoju racunicu, meni je ovako bilo daleko jednostavnije, i za motor i za auto. Znam sta sam radio na njemu i na cemu sam, meni se svakako isplatilo, a verovatno je i jeftinije. Pocetnik sam, ne treba mi nista bolje jos neko vreme, plus sam ga doterao na tockovima, svakako jedno lepo iskustvo.
  13. 1. Spediterski kajmak, sa carinom i porezima, 450chf, radio direktno na granici u Chiassu. Vrednost motora nije hteo da ceni manje od 2700-2800. Mogao sam da prodjem i znacajno jeftinije, posto sam se skoro preselio pa je moglo proci kao Übersiedlungsgut, auto sam tako uvezao sa 0 carinskih troskova. Medjutim motor nisam imao 6 meseci pre selidbe, a nisam hteo da probam na blef posto se u saobracajnoj vidi kad je izdata (benefit vazi za sve sto imas u posedu minimum 6 meseci pre datuma prvog ulaska u ch)... 2. CoC 175e, Hondi. I ovde je Honda ispala korektna jer su bili potrebni dodatni dokumenti pored CoC, za koje mi nisu nista naplatili a bili su kljucni za nastavak procesa. 3. 50chf Dodatna obrada uvozne dokumentacije tj zavrzlama sa podacima/godistem 4. Za tehnicki, saobracajnu i tablice nisam jos dobio racun, juce na salteru mi je rekao 85 + jos nesto, mozda bude skuplje jer je prva registracija/tehnicki (za auto je tehnicki bio 60chf). Godisnje 94chf drzavi + 210chf osiguranje. Za osiguranje sam utrosio 0 vremena na istrazivanje jer mi je bilo hitno juce (smarao ih nedeljama da mi pomere termin tehnickog, pa su pomerili odmah za juce), verovatno sam mogao proci jeftinije.
  14. Da dodam i svoje iskustvo, nisam stigao ranije. Koristim 3. 1. Oxford potkapa Balaclava Coolmax - Barel Motoshop YAMAHABAREL.COM Oxford Balaclava potkapa od laganog materijala pružiće Vam komfornu vožnju u letnjim mesecima. Za letnje dane odlicna, veoma udobna. 2. Balaclava SHOP.HELD.DE 9050 Fit/features generous shoulders & chest coverage Outer shell GORE-WINDSTOPPER®: windproof yet breathable to protect critical areas… Uzeta za hladnije dane, udobna. Iako je duboka i ide do grudi, pruza slabu zastitu od vetra oko temena, posto windstopp deo ne ide dovoljno visoko.. Mozda je samo i do mene tj moje glave/kacige, al svakako je za neke srednje hladne voznje, ispod recimo 13-14C osetno duva promaja. Zato sam uzeo i ovu pod 3... 3. Oxford potkapa Advanced Windproof crna - Barel Motoshop YAMAHABAREL.COM Bez obzira da li se vozite putevima smrti u Boliviji ili putujete na posao u promenljivim godišnjim dobima u Britaniji, Oksfordov asortiman odeće sa naprednim slojevitošću će vam omogućiti da budete udobni, topli i suvi. Raznovrsna i lagana, napredna vetrootporna balaklava koristi konstrukciju inspirisanu oružanim snagama koja omogućava delimično ili potpuno pokrivanje lica. Veoma otporna na vetar softshell tkanina ima svojstva upijanja vlage i mikroflis oblogu za celodnevnu udobnost vožnje. Neudobna zbog toga sto materijal prelazi jedan preko drugog pa u zavisnosti od toga kako se namesti ispod kacige, moze sa zulja usi. Najbolja zastita za hladnije voznje, najmanje promaje. Na 7C po kisi mi je i dalje bilo razumno toplo.
  15. Uvoz iz srb u ch nakon nekoliko peripetija gotov... Namucih se jer klasika srpska posla, neko od prethodnih vlasnika je pri uvozu motora u srb falsirao dokumentaciju i ostario motor za 2 godine. Naravno kad sam kupovao motor nisam bas toliko isao u sitna crevca i proveravao preko broja sasije, jer mi nije palo na pamet da to ljudi posle 90ih i dalje rade. Na svu srecu naleteo sam na razumnog sluzbenika koji mi je izasao u susret i zavrsio dokumentaciju, danas prosao tehnicki bez problema. Jedina posledica je sto moram da nosim CoC stalno sa sobom, al to je nista naspram potencijalnih posledica zbog carinskog prekrsaja (jer je carinjen kao 2004 godiste, a trebalo kao 2006). Inace sam tehnicki prosao sa nestandardnom zadnjom gumom, nisam morao da skidam kofere i nosace itd... Razumni ljudi, gledaju sta je bitno.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja