Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Malinar u pokusaju, 1951 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Neka ostane na lošem sedištu i to je najmanji problem da se preradi. Ja stalno pričam kako ni kineski motori nisu džabe, a onda čujem da su im uvedene neke nenormalne takse, u smislu da taj mt 450 u kini košta oko $3000 nov. Jel to moguće?

Za te pare, jbg, ne može ni da bude kvalitetan kao ostali konkurenti.

Meni je i dalje jako zanimljiv ovaj moped...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: CF Moto 450 MT

Danas sam ga probao i provozao, ali da se ne uvrede vlasnici ovog modela, moje skromno misljenje je da nije ni blizu mt-a po bilo kojoj osnovi, a od stare slave se ne zivi, danas sam bas objasnjavao drugaru, da su oba motora bez obelezja ikakvih, a da prvi put probam i jedan i drugi, ja bih za Kavasakija rekao da je Kinez, a za CF-a da je Japanac 😄

IMG_20260817_120248.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8070 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
48 minutes ago, Matic91 said:

Danas sam ga probao i provozao, ali da se ne uvrede vlasnici ovog modela, moje skromno misljenje je da nije ni blizu mt-a po bilo kojoj osnovi, a od stare slave se ne zivi, danas sam bas objasnjavao drugaru, da su oba motora bez obelezja ikakvih, a da prvi put probam i jedan i drugi, ja bih za Kavasakija rekao da je Kinez, a za CF-a da je Japanac 😄

IMG_20260817_120248.jpg

Mozes li malo vise o tome sta ti se dopalo a sta ne?

• Drug član, 559 postova
  • Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT
Pre 22 sati, Motorcyclist je napisao:

@Tumbe Sta bi ti rekao, kako me dozivljavaju ljudi koji me nisu upoznali? :lol: 

Na tastaturi sam BOG al uzivo DUDUK!

:lol:

:lol3::lol3:

Kako ti mene uvek nasmeješ i oraspoložiš...

Ma kakav duduk.

Ti si takva dobričina i ljudina da je to prosto neverovatno u današnje vreme. 

A to što pitaš sve i svašta, e to je sad za diskusiju. 

Nekada je važilo da je to način da se ne zajebeš, a danas je otprilike sramota pitati. Zaboga, imaš internet i Google. 

Ja tebe baš i cenim i poštujem zbog toga.

Zdrav i otvoren pristup...

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: CF moto 450 mt

Prosle nedelje sa ženom (170kg zajedno) + 25kg tereta), pređosmo na MTejcu 1300km ( Bg - Targu Jiu - Transalpina - Sebes - Sibiu- Transfagarashan - Sibiu - Transalpina - Targu Jiu - Bg).
Ni jednog trenutka nisam osetio drastičan nedostatak snage. Iskreno, u par navrata, više su mi zafalile jače kočnice nego snaga. ( MTovim kočnicama nedostaje neka "oštrina") da me neko ne hvati pogrešno - kočnice rade apsloutno sve što treba ali ne ulivaju poverenje.
Ipak ogroman posao radi kočenje motorom pa to fino kompenzuje na dugim spustovima na TF i TA i čuva kočnice.
Čak i sa 15t zubcanikom motor je i na tim usponima i pod opterećenjem uvek spreman da dođe do 100ke bez ikakvih problema. Mi svakako nismo ekipa koja bi i jači motor mnogo brže vozila.
U svakom slučaju, evo posle 12k km na njemu dve su zamerke. Gore pomenute kočnice i bolno dupe moga sapatnika i mene ( stock sedište).

Odmah nakon togo sa pola dana odmora u BG sad smo u Trebinju ( Autoput do Čačka pa dalje preko mokre gore, Višegrada, Foče , Sutjeske do Trebinja). konfiguracija ista 195+kg...
Autoput klizi ( 115kmh a više od toga ne prija ni nama ni motoru iako stiže i do 140 kad zatreba) , magistrala mu je mesto gde baš briljira, pogorovu kada kod uspona prema Nacionalnom parku Sutjeska naiđete na lokalca u Golfu koji čupa sve iz auta i poznaje svaku krivinu pa ga pratite na pola gasa . Sjajan je taj put od Foče do Trebinja...
U nastavku putovanja istražujemo crnogorsko primorje pa nazad kući.

Za sada toliko.
Najveća ograničenja su u našim glavama.
Živi bili i vesli.
Vidimo se na putu.

a7411f7c63db24b0623ad4de9a870bb2.jpg76f4972657e420785ed72150e1f823bc.jpg86b6867f562fc3f99e29fe73c48df5ec.jpg29509305fa40b34fb4e8b00b868b5238.jpg812d74aef6932158767f23350a056d79.jpgf0ce0db2f28486e2663086c2c12d8784.jpg

Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk

• Sviđa mi se 12

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: CF Moto 450 MT

@Motorcyclist Dopao mi se jedino utisak da je laksi od Cf-a , sto se tice dopadanja 🙂 Izgled necu komentarisati, lepota je u oku posmatraca, ali motor se kupuje kompletno "go". Korman, i displej deluju veoma siromasno i jeftino. Auspuh zvuci dosta " plice" Nego li cf, fabricko sediste je tvrdje nego cf favricko, i tako dalje, a izgledd face vlasnika, kada sam izvadio unutrasnju gumu iz tocka, i kada je on shvatio da to nije tubeles... Opet kazem sve su ovo moji licni utisci, ne moraju biti nikome relevantni. 

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Suzuki VStrom 650

@Matic91realno ni bmw 450 gs nije ništa posebno. Nakon što sam prodao mtejca išao sam da vidim šta konkurencija nudi. Cf je generalno postavio neku lestvicu i šta god sam posle išao da gledam nx, kle, gs bila je Pikac varijanta "ni da me dirne".

Pogledaću još Allthrike ali mi se čini da će se čekati nova verzija MTa i njegova poboljšanja. Znam šta mi nije odgovaralo kod MT i gde su fušerisali pa će mi to biti benchmark za sledeći put. 

• Sviđa mi se 2

1 hour ago, ivannadjalin said:

@Matic91realno ni bmw 450 gs nije ništa posebno. Nakon što sam prodao mtejca išao sam da vidim šta konkurencija nudi. Cf je generalno postavio neku lestvicu i šta god sam posle išao da gledam nx, kle, gs bila je Pikac varijanta "ni da me dirne".

Pogledaću još Allthrike ali mi se čini da će se čekati nova verzija MTa i njegova poboljšanja. Znam šta mi nije odgovaralo kod MT i gde su fušerisali pa će mi to biti benchmark za sledeći put. 

Za 2027. izgleda ostaje sve isto.

Mozda za 2028. konacno nesto promene.

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

@Matic91 A neki utisci u voznji, on/off road. Ipak je to dosta vaznije, kako se ponasa. Kod MT-a mi to nije leglo, osecaj prednjeg dela je slab, kontrola/dinamika lenja. Ne znam do cega je, ili mu je masa dosta visoko, ili je takvo vesanje. Tezi motori znaju da budu agilniji i precizniji. 

@ivannadjalin Takodje isto ako moze utisak voznje. Voleo bih nekom prilikom da provozam i kle i gs, da imam sliku o svim ovim novim adv motorima.

Promenio član Blackened

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Suzuki VStrom 650

@Blackened odmah da se ograničim da gledam motocikl prvenstveno za touring. Van asfalta kad moram i eventualno ako je ekipa u tom fazonu.

Kle ništa spec. Ninja motocikl veličine prosečnog kozlića za fizičko. Nisam znao da li treba da ga preskočim ili da ga vozim. Zaštita od vetra nula bodova, previsok za svakodnevnu upotrebu. Sedište tvrdo i uzano. Agregat voli obrtaje a ja sam više bunar lik. Kad ga uporedim sa mt, dok sam vozio mt više sam sedeo u motoru, lakše sam se pozicionirao i mt je delovao agresivnije u nižim obrtajima. 

Gs nažalost nisam vozio ali sam proveo neko vreme na motoru i oko motora. Bio sam ishajpovan pre nego što sam otišao da vidim i razočarenje je bilo instant. Mnogo para za tako malo motocikla. Škriputava plastika, cigansko zlatni korman, završna obrada na pojedinim mestima je da se zapitaš. Qj za bogate. Po meni dati 10k za tako nešto je samo ako si hardcore BMW fan. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Kontaktirao sam Tago iz NS, nude test voznju 10min... Kad dodjem sa mora pocetkom septembra otici cu do njih ako ne budes imao vremena da se nadjemo da razmenimo bajkove na koji minut. :)

@Gliga

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 361 postova
  • Motocikl: 701 enduro / Tomos Tori / GL500 / VFR750 / NT1100
16 minutes ago, Gliga said:

Što je ovo dobro motorče :)

7hRNVs8.jpeg

9wLrRKP.jpeg

Koji je to Blizard i preko kog kanala se nabavlja za Srb?

Mozes i na PP odg, hvala :)

• Advanced Member, 2607 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ovo su im nove torbe, Hailstorm 35. Imaju kompozitnu bazu, slično kao nove verzije Mosko Reckless. Danas ih prvi put raspakovali i montirali na neki motor. Ovako na prvu deluju kvalitetno urađene ali još mi je rano za bilo kakve praktične utiske

y8X2sDX.jpeg

Na rep motora/rack mogu da se povežu gurtnama ili "brzospojnim sistemom" koji veoma liči na Mosko Gnoblin. I iskreno, gurtne su totalno prevaziđene za ovaj tip torbi.

jbUPZsv.jpeg

Ka6hDg4.jpeg

Što se tiče nabavke, mi ih (Perun moto) dobili od Enduristana, zajedno sa još dosta njihovih novih proizvoda (između ostalog i novi Blizzard. Nije još stigao na red da ga pogledamo).

Mimo toga bi išlo poručivanje na nemačku adresu pa onda DE-prevoz :) Nemam predstave kako se kreću cene. Imam osećaj da jeftino nije.

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja