Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L
Pre 9 sati, aca-pn je napisao:

Ima li negde da se naruci online ili mora direktno u prodavnici ? 

Inače e07 koje sam narucio preko IPG je stigla guma proizvedena 2021 god., pa sam je vratio

E07 i E07+ su sad enduro trail i enduro trail+. Ako je prodaju pod starim imenom, verovatno je starija od 2023 (te godine su menjali nazive)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 375 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x
Pre 9 sati, aca-pn je napisao:

Ima li negde da se naruci online ili mora direktno u prodavnici ? 

Inače e07 koje sam narucio preko IPG je stigla guma proizvedena 2021 god., pa sam je vratio

Nisam siguran da li moze mozda telefonom pa da salju, sumnjam. Mislim da je bolje licno u poslovnicu, s tim sto su gume u centralnom magacinu u Pazovi, pa ces verovatno cekati dok im stignu u poslovnicu.

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT
Pre 4 sati, Motorcyclist je napisao:

Posto je velicina zadnje gume 140/70-18 retka, za koju velicinu se vecina vlasnika odlucuje: 140/80-18 ili150/70-18?

Vecina stavllja 140/80-18 koliko ja vidim na mrezama, ima mesta i za 150 ali za off i sveobuhvatnu voznju je uvek bolja uza guma. 140/80-18 ce "cucnuti" malo snage dok ce 150 "otromiti" zadnji kraj ali sve zavisi i od konkretnog modela gume, odnosno same sare/krampona na gumi. U pitanju su nijanse i ovako malo odstupanje od dimenzija nece bitno promeniti ponasanje motora. Jos jedan plus za 140/80-18 je i malo udobnije zadnje ogibljenje na asfaltu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Ovo su neke boljke i decije bolesti, sa advrider foruma:

Talked to my acquaintance (he's running a rental fleet) and this is the list of issues he had with 450MTs (google translated):

1. Weak clutch. If you let it slip in the mud, it won't last long. It's best to have a spare set of Feredo clutch plates. They're quick and easy to change.
2. If you ride in mud, the radiator gets clogged under the front wheel; the fender doesn't help.
3. The lower fan mount wears down from vibration, and the fan eventually starts to wobble, causing the upper radiator honeycomb to crack.
4. Gravel flies out from under the front wheel, ricocheting between the fan and the radiator, causing the fan to jam and blow the fuse.
5. The rear of the fan motor can become clogged with dirt; in extreme heat, the motor can't cool and fails.

6. The gas tank has factory embossing on the underside; a crack appears at the bend, and the tank leaks. One time, the tank also leaked from the bottom at the electric rivets where the tank mount is welded.
7. Once, in hot weather and on a bad road (Pamir), the pump housing inside the tank disintegrated, and the motorcycle stopped running.
8. The stock front tires can't withstand the extremely hot asphalt and delaminate, causing a hernia.
9. The engine bolts that attach it to the frame loosen.
10. The wheel bearings don't last long.

There may be other minor issues, but I can't remember right now.

Promenio član Motorcyclist

• Malinar u pokusaju, 1957 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050
pre 20 minuta, Motorcyclist je napisao:

Talked to my acquaintance (he's running a rental fleet) and this is the list of issues he had with 450MTs (google translated):

1. Weak clutch. If you let it slip in the mud, it won't last long. It's best to have a spare set of Feredo clutch plates. They're quick and easy to change.
2. If you ride in mud, the radiator gets clogged under the front wheel; the fender doesn't help.
3. The lower fan mount wears down from vibration, and the fan eventually starts to wobble, causing the upper radiator honeycomb to crack.
4. Gravel flies out from under the front wheel, ricocheting between the fan and the radiator, causing the fan to jam and blow the fuse.
5. The rear of the fan motor can become clogged with dirt; in extreme heat, the motor can't cool and fails.

6. The gas tank has factory embossing on the underside; a crack appears at the bend, and the tank leaks. One time, the tank also leaked from the bottom at the electric rivets where the tank mount is welded.
7. Once, in hot weather and on a bad road (Pamir), the pump housing inside the tank disintegrated, and the motorcycle stopped running.
8. The stock front tires can't withstand the extremely hot asphalt and delaminate, causing a hernia.

Ništa značajno, većina savremenih adv motocikala bi imala slične probleme pri učestaloj vožnji van asfalta. Off skraćuje životni vek motociklu, to je jasno kao dan.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Noćas sam sanjao ovaj motor, do duše bio je pored hondice. Sad ne znam jel to posledica ovog agresivnog marketinga MTa ili mi se nešto ukazuje u snu :D

Pre 9 sati, Motorcyclist je napisao:

Treba dodati i da se bocne pastike kod rezevoara i hladnjaka smezuraju posle kratkog vremena jer nisu pricvrscene na cvrsti ram, vec sede na plasticnom ramu. Sto se tice blata, sljunka i problema sa ventilatorom, to se resava sa dodavanjem onog stitnika ispod na izduvne grane ako vozac planira da koristi motor u takvim uslovima, detaljna inspekcija posle svake voznje ublazava pojavljivanje ovih problema. Bilo bi dobro da se naznaci i kilometraza kada se odredjeni problemi pojavljuju, ovako kolokvijalno su to problemi na svakom ofroud motoru.

• Drug član, 1968 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥
Pre 21 sati, Motorcyclist je napisao:

Kako ovo jbte 

• Ne silazi, 3335 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

😅
Sećate li se ovoga ? Đuza Stoiljković ako se ne varam

"Sada ćeš da osetiš moj dezintegrator, a on nema premca u dezintegrisanju! ... U malera, dezintegrisao se." 

clipboard_paste_1787523728168.thumb.jpg.489db8c00c512b162440fa8c360cd185.jpg

• Haha 1
  • Podržavam 2

• BJB Maxi Scooter Club, 6811 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

Poštujem ja te osvrte za dezintegratore i ostale cinculatore, nauku poštujem, štob' kod nas u selu rekli....

Ali...

"Ubih" za vikend 960 km po dunavskoj magistrali i Transalpini sa suvozačem i 3 kofera. Prede MT-ejac kao mače

i reži kad god je potrebno.

O tome koliko se kilavo vozi u toj konfiguraciji govore 2 slike u prilogu. I da mu gume ne valjaju, "nema povratnih informacija" :stabre:

To vam je iz prve ruke. A imate i te tabele po net-u... Poštujem nauku rekoh već...

20260823_113814.jpg

20260823_113820.jpg

• Sviđa mi se 7

• U prolazu, 36 postova

Mislim da smo u nekom momentu ovo spomenuli ali nije lose kao podsetnik. Jedan covek razvija aplikaciju za nas Emtejac. Ako sam ja lepo shvatio moze sa ili bez T Box, sustina je da ne mora preko zvanicne CF Moto aplikacije i pretplate. Ja imam vec carplay ekran pored regularnog ekrana ali sada posto je pustio alfa/beta verziju za IOS mozda budem testirao

Mali EDIT: nije bukvalno jedan covek, grupa ljudi ovo razvija, da se ne ljuti masa :D

Promenio član Max_Afrikanac
Jasnoca
  • Sviđa mi se 4

• Ne silazi, 3335 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Pratio sam discord grupu neko vreme vezano za ovo. 

Ukratko:
Glavni uslov je da u meniju imate QR kod (tj. Motoplay) preko koga može da se poveže aplikacija. Bez toga ništa.

I tu više ništa nije jasno. 
Trebalo bi da taj QR kod ima svako sa T-Boxom, ali javljali su se i ljudi koji imaju TBOX a nemaju QR kod. 
Takođe - ne bi trebalo da ga bude bez T-Boxa - ali bilo je slučajeva da kod nekog postoji. Ne zavisi od verzije softvera, zapravo
izgleda da to zavisi od proizvođača, odnosno da je nekako moguće uključiti tu opciju , bla bla. 

U svakom slučaju ja ne znam nikog ko ima taj QR kod, pogledali smo na nekoliko motora, tako da mi ovo nije vredno pažnje. Javite ako saznate nešto novo :)

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Cfmoto mt450

Ako jos neko ima problema sa rasklimanim vetrobranom izbacili su resenje na temu. Meni je za njega i cerpuride navigacija od 7incha i dodatno ga opterecuje i bas se trese kad je truckavo. Jel neko vec probao ovo resenje?

IMG_0945.jpeg

• Nemanja Stojanović, 1877 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

To rešenje postoji od prvog dana.

Ja sam imao NiceCNC, ne znam dal sa alija ili od ujke.

Lepo, metalno, stabilno.

Radi tačno kako treba.

Pre 1 sat, Primitivac je napisao:

Ako jos neko ima problema sa rasklimanim vetrobranom izbacili su resenje na temu. Meni je za njega i cerpuride navigacija od 7incha i dodatno ga opterecuje i bas se trese kad je truckavo. Jel neko vec probao ovo resenje?

IMG_0945.jpeg

Montirao sam takav nosac pre vise hilljada km i radi posao bas kako treba. I dalje netreba preterivati sa opterecenjem ali bez problema moze da se stavi veci telefon ili navigacija. Testiran na kaldrmi i u off road uslovima 👍

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja