Grnca 1686 Napisano Utorak u 15:59 Vinyl rider, 889 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, RankoBg87 je napisao: Ma samo mora debelo po dzepu, bukvalno par meseci lik je vozio auto s dugim svetlima, svako jebeno jutro mu blicam, za divno cudo skoro ih je namestio al eno sad mu opet ne radi jedno kratko, sad se pojavio jos jedan da mu crklo kratko pa vozi pod dugim. Alergičan sam kad vidim lose farove ili kad voze po dugim a o ostaloj voznji necu da pricam, ko divlji zapad. Ovo je isto kao i kad im auto pravi dimnu zavesu - svima smeta osim njima !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeksius 131 Napisano Utorak u 15:59 U prolazu, 70 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki GSXR 600 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Sad bi trebalo postaviti pojacanu kontrolu, kao kad oko praznika hvataju pijane vozace. Jake kazne za ovo, teretiti kao ubistvo u pokusaju (sto u sustini i jeste) pa da vidis. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1686 Napisano Utorak u 16:06 Vinyl rider, 889 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan I kamera OBAVEZNO da snima unutrasnjost kabine - da se vidi dalje u trenutku (nekog) prekrsaja kuckao poruke na VACAP 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1464 Napisano Utorak u 18:52 Zainteresovan, 544 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ma to sa kamerama, na taj nacin, je neizvodljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HuleH 38 Napisano Utorak u 19:12 U prolazu, 9 postova Lokacija: Kać Motocikl: Honda CB500F, Honda CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako drugi, ali meni sav bes nestane onog momenta kad taj neko, koji me je isekao, uleteo ili štagod, upali sva četiri ili mahne rukom u znak izvinjenja. Naravno sve pod uslovom da se ništa nije desilo. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12884 Napisano Utorak u 21:32 4_tocka_i_karoserija, 2401 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Zeksius je napisao: Sad bi trebalo postaviti pojacanu kontrolu, kao kad oko praznika hvataju pijane vozace. Jake kazne za ovo, teretiti kao ubistvo u pokusaju (sto u sustini i jeste) pa da vidis. Džaba te fore sa kratkoročnim akcijama. Sve ovo je posledica dugogodišnje negativne selekcije i nerada policije i svih službi vezanih za saobraćaj. Ja vozim 35 godina, i javašluk kakav sad vlada je bio nezamisliv pre 10 i više godina. 5 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12689 Napisano juče u 04:20 Ne silazi, 3002 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 40 godina nije bila guzva na putevima kao danas.Panduri imali jedan radar za pola Vojvodine.80' i 90' i 00' nisam 3 puta duvao,ukupno.Par puta u vozackom stazu su me uhvatili i to vise za pogresno parkiranje.A jurcao sam svaki put kad izadjem iz grada.Do daske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7404 Napisano juče u 05:40 Ne silazi, 3310 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Do pre koju god svako vece posle 22h bilo je patrole po ukicama, znalo se gde stoje a sad ih nema ni kad ih pozoves. Gledam i narod kako se ponasa, skoro ujutu pored komande neki je vozio bar 120 a ogranicenje je 80, saobracajci u superbu lagano i bole ih, u fazonu su mi radimo od 7 sad nece da obracamo paznju, to je problem sto se saobracaj regulise po nalogu, kad im tamo neko kaze e danas idi sat vremena na tu raskrsnicu, 24h mora da se bude na ulici i da se gleda na sve a ne da zazmure posto im to nije receno da rade. Kamikaza 2, sa sve telefonom u ruci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4419 Napisano juče u 08:04 Drug član, 1150 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam juče bio bahati mamlaz. Popodne krenem kući iz Bijeljine sa sahrane, imam da vozim 350 km koje sam ujutro već odvozio u kontra pravcu, stignem kolonu koju čine kamion i 3 auta iza njega. Kamion vozi svoju vožnju, 60 na ograničenju od 80 i to je sve OK, ali ova 3 majmuna su u braniku onog ispred sebe. Prvi pravac niko ne pretiče, drugi pravac isto. Treći pravac opet isto to i ja krenem. Prestignem prvi auto, u susret ide autobus i ja počnem da se uguravam. Svira i ovaj iza i onaj ispred. Jeste bahato, al da su vozili po pravilima i držali razmak sve bi bilo bez problema. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7404 Napisano juče u 08:24 Ne silazi, 3310 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan To je ono sto pricam, oni sto voze sporo su gori od onih sto voze brzo, ako ces vozis 60 gde je 80 ukljuci sva cetri da mogu legalno da te obidjem gde god mi to dozvoljava pa ti radi sta god hoces. Juce neki sa nemackim tablama vozi 30, troje ga obidjemo u isto vreme i on blica i nesto dize ruke, reko ma jebi se . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7796 Napisano juče u 08:34 Ne silazi, 6804 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ...e vidiš, zato ovde nikada neće biti reda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7404 Napisano juče u 08:40 Ne silazi, 3310 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi ja gubio svoje vreme zbog nekog tamo, druze ako ne znas gde ces upali sva cetri, ako pise 50 hocu da vozim tih 50-55 i tacka, i sto posle toga lik stade na sred ulice, da se nekom javi, 5 auta stoji zbog njega a sto taxista ostavlja auto pored puta psoto ga mrzi da otvara kapiju i na sve to je u krivini pa ga obilazis na Boze pomozi da nema nikog iz spurotong. Rekoh i jutros u nekoj temi, saobracajci pa cak i obicna policija treba da bude na ulicama i da to regulise. Evo Bosna, kad god sam isao patrole svako malo, voze se po mestu i regulisu, jesu manja mesta ali malo po malo se tako dovede narod u red. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9304 Napisano juče u 08:48 Ne silazi, 3194 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prvo odakle to da neko može da vozi 60 kmh sa uključena sva 4 žmigavca ? Prvi put čujem. I zašto u tom slučaju neko može "legalno" da ga obiđe gde god? Ozbiljno pitam ? A skroz razumem frustraciju, i ja mislim da su oni koji voze značajno sporije od toka saobraćaja vrlo problematični i stvaraju mnogo problema, ali jbg - ne krše zakon, nema minimalne brzine ako izuzmemo AP. Možda je početnik, možda vozi bebu, ili nešto lomljivo - ko će ga znati. Ok u tvom slučaju nije bilo tako, ali nikad ne znaš. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1902 Napisano juče u 08:58 (promenjeno) Drug član, 1018 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ranko ti sa nekim komentarima kao da si juce polozio . Ne vozi se sa sva 4, samo kada stojis, zbunio bi druge sta nameravas. (osim ako je neki kvar i bas specificna situacija, recimo ides 10-20kmh) Nije problem ako neko vozi sporije, ralzoga moze biti puno - ali treba da postuju rastojanje, i ako ne namerava da presitze treba da ostavi mesta da mogu da se ubace druga vozilo. To i kamioni moraju da rade. Promenio juče u 08:58 član Blackened 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7796 Napisano juče u 09:02 Ne silazi, 6804 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87 Vidiš...u ovoj tvojoj priči puno toga JA (ne samo ti, već svačije JA od pomenutih). Vrlo često postuješ situacije iz saobraćaja..i uvek nekako svi drugi krivi. Ne prebacujem ti ništa, već je tvoj stav jedna jako česta pojava i sjajna ilustracija....a stvar je jako jednostavna (u principu) , ali mi to kao narod, zbog svog karaktera obesmišljavamo. Postoje pravila, koja se ne poštuju....i kraj. Svaka "igra" koja ima pravila na kraju bude obesmišljena, ako se ista ne poštuju. Onog trenutka kada svako od nas bude sam sebi "sudija" po pravilima, a ne po slobodnom uverenju, ima nade da bude drugačije. U protivnom....ništa, tačnije biće haos u kojem učestvujemo i pristajemo na odsustvo pravila koja važe za sve...niko nije iznad njih. Al' objasni ti to raji. I ovo što pišem znam da je uzalud. p.s. apsolutno sam ubeđen da je dotični sa švapskim tablama video znak 30 i zato išao toliko....e sad, zašto je taj znak tu i dal' to ima smisla, to je drugi par gaća. Ako si ga ti i još tih par obišao preko pune linije, verovatno duplo brže, ne treba da te čudi njegova reakcija...već vaš postupak. Reći ćeš (tačnije već si rekao) teranje maka na konac...ali to je to. 87, pretpostavljam tvoja "godina proizvodnje"....za jedno 10ak, ćeš na sve gledati drugačije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7404 Napisano juče u 09:02 (promenjeno) Ne silazi, 3310 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa gde je 80 i neko vozi 60 pa cak i manje za mene je to usporavanje saobracaja a kad ukljucis sva cetri dajes do znanja da si pokvaren ili sta vec i tako ostali mogu da obidju kad se stvore uslovi, naravno isprekidana i jbg ako malo zakacis punu, mozda je kratko, Promenio juče u 09:17 član RankoBg87 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1902 Napisano juče u 09:15 (promenjeno) Drug član, 1018 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan To je malo siva zona, mislim da nije zakonom definisano, vec od situacije do situacije i koliko je razlika u brzini. Ali 20kmh sporije gde je 80kmh, nije bas opasno, i relativno je normalno za ocekivati. Moze da vozi svoju voznju ako postuje ostala pravila. Eventualno bi mogao dati desni zmigavac kada vidi da se neko priblizava. Ako bi vec autoputem gde je 130, isao 60-70kmh, to je vec znak da nesto nije u redu i opasno je, trebao bi sva 4. Promenio juče u 09:16 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7404 Napisano juče u 09:17 Ne silazi, 3310 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, pronto je napisao: @RankoBg87 Vidiš...u ovoj tvojoj priči puno toga JA (ne samo ti, već svačije JA od pomenutih). Vrlo često postuješ situacije iz saobraćaja..i uvek nekako svi drugi krivi. Ne prebacujem ti ništa, već je tvoj stav jedna jako česta pojava i sjajna ilustracija....a stvar je jako jednostavna (u principu) , ali mi to kao narod, zbog svog karaktera obesmišljavamo. Postoje pravila, koja se ne poštuju....i kraj. Svaka "igra" koja ima pravila na kraju bude obesmišljena, ako se ista ne poštuju. Onog trenutka kada svako od nas bude sam sebi "sudija" po pravilima, a ne po slobodnom uverenju, ima nade da bude drugačije. U protivnom....ništa, tačnije biće haos u kojem učestvujemo i pristajemo na odsustvo pravila koja važe za sve...niko nije iznad njih. Al' objasni ti to raji. I ovo što pišem znam da je uzalud. p.s. apsolutno sam ubeđen da je dotični sa švapskim tablama video znak 30 i zato išao toliko....e sad, zašto je taj znak tu i dal' to ima smisla, to je drugi par gaća. Ako si ga ti i još tih par obišao preko pune linije, verovatno duplo brže, ne treba da te čudi njegova reakcija...već vaš postupak. Reći ćeš (tačnije već si rekao) teranje maka na konac...ali to je to. 87, pretpostavljam tvoja "godina proizvodnje"....za jedno 10ak, ćeš na sve gledati drugačije. Sve razumem i sve ok ali kao sto rekoh, hocu da vozim normalno, ako pise 60 hocu 60, necu 40-50, takao vozim od prvog dana i fala bogu nikad nista napravio nisam nit imao neke situacije, samo trazim da se postuje to ogranicenje, taj stranac je vozio na starom Obrenovackom gde je ogranicenje sigurno 60 posto nema kuca i objekata i ako je troje to uradilo znaci da isao bas sporo i ostalima zasmetalo. Otac mi je bio policajac i on me je ucio voznju, pratnja i ostalo. Nisam bahat i vozim normalno. Bukvalno ako je nekom dosadno moze se vozimo po gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 566 Napisano juče u 09:19 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Taj sto ide sporo njemu nema pomoci, dal je pretovaren/pokvaren/pijan/debil nije tolko bitno. Al kao sto je vec receno ovde, ovi sto su iza njega treba ili da ga preteknu ili da ostave prostora da neko njih pretekne bez da prave kolonu. Nije mi jasno sta dobijaju time sto se pribiju uz spor kamion tako da ne vide nista. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7796 Napisano juče u 09:32 Ne silazi, 6804 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Maksimalna dozvoljena brzina, ne znači propisana brzina, niti bezbedna brzina. Nije mi poznato da postoji minimalna dozvoljena brzina...za kategorisana vozila i prevozna sredstva, sem za auto- put, gde je ona 50. Ona može da se propiše i označi, ali ja ne znam da za bilo koje gradsko područije postoji tako nešto. Prosvetlite me. Savršeno mi je jasno da neko ko ide 20, u ludilu koje se odvija svakodnevno, ometa i one koji voze propisno...tačnije one koji žele da voze do maksimalne dozvoljene brzine, jer vožnja 20 nije protivna pravilima. To što ljudi nemaju strpljenja i vremena, to je nešto drugo i to uglavnom izaziva reakcije protivne propisima u saobraćaju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1902 Napisano juče u 09:35 (promenjeno) Drug član, 1018 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, naravno da ne mora da vozi skroz do ogranicenja. Ti ga mozes prestici, ne smeta mi kada neko vozi sporije ako vozi normalno. Naravno ima nerezonskih stvari - recimo ako neko stvara guzvu gde se ne moze prestici (onda bi trebao povremeno da stane sa strane i propusti kolonu koju stvara). Ili kada dvojica voze paralelno gde ima dve trake, ili levom trakom autoputem kada prestize sa 1kmh razlike tempomatom i slicne gluposti. A ako nesto trazi i vozi sporo, tipa parking/radnju, onda bi trebao drzati desni zmigavac, ne sva 4 (jer sva 4 ne pokazuju pravac i ne ocekuje se promena u voznji, tako se desava da neko samo odjednom skrene levo ili zakoci naglo kada ugleda parking, a rade sva 4, sto je bas opasno). Razumevanje. Promenio juče u 09:38 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2511 Napisano juče u 09:56 Drug član, 1707 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ovde gde ja zivim svakodnevna pojava voznja od minimum 20km/h ispod ogranicenja i u isto vreme branik uz branik. Tako da ako ces da pretices moras petoricu odjednom. U naselju ogranicenje 50km/h, svaki dan neko vozi 25km/h i 6 vozila za njim ga prate. Jos ako vide radar, onda umesto 50kmh ce spustiti na 20km/h 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12884 Napisano juče u 10:16 4_tocka_i_karoserija, 2401 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, RankoBg87 je napisao: oni sto voze sporo su gori od onih sto voze brzo Nemoj ovu priču, leba ti. Sporo nije protiv zakona, i sporo se ne gine, a imaju neki svoj razlog, koliko god da je meni i tebi pogrešan. U ostalome se slažem, i pogotovo oko rada i nerada saobraćajne policije (ima godina da ja o tome lamentiram po forumu). I stalno ponavljam baš ovo: Pre 4 sati, RankoBg87 je napisao: to je problem sto se saobracaj regulise po nalogu, kad im tamo neko kaze e danas idi sat vremena na tu raskrsnicu, 24h mora da se bude na ulici i da se gleda na sve a ne da zazmure posto im to nije receno da rade. Nekada je policija stajala na svakoj važnijoj raskrnici u Beogradu, dežurni pisali kazne za tramvajsku bašticu na bulevaru JNA, kazne za parkiranje po Bulevaru, Vojvode Stepe... Pauk nosio čim ostaviš negde auto nepropisno parkiran 15 minuta, bez obzira da li ometa saobraćaj (meni dva puta), a danas tramvaji stoje kad neka bahata stoka skokne po burek i cigare. Svi znamo za lokacije po gradu gde četiri migavca drže blokirane saobraćajne trake po ceo dan... I tako, mic po mic, imaš princip neodgovornosti i nekažnjivosti, dobiješ rasulo u saobraćaju i ludake u kontra smeru na autoputu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12884 Napisano juče u 10:20 4_tocka_i_karoserija, 2401 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, pronto je napisao: Nije mi poznato da postoji minimalna dozvoljena brzina...za kategorisana vozila i prevozna sredstva, sem za auto- put, gde je ona 50 Ovo u stvari nije tačno Zakon kaže sledeće: (Član 102, stav 2) Autoputem i motoputem ne smeju se kretati vozila iz stava 1. ovog člana čija je najveća konstruktivna brzina manja od 50 km/h. Ali nigde ne piše da se ne smeju kretati brzinom manjom od 50 km/h. Nekada je bilo jasno propisana minimalna brzina, i bila je 40 km/h za autoput i "put rezervisan za motorna vozila" (danas se to zove motoput), ali je odavno nema u zakonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4419 Napisano juče u 10:44 Drug član, 1150 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, pronto je napisao: Nije mi poznato da postoji minimalna dozvoljena brzina...za kategorisana vozila i prevozna sredstva, sem za auto- put, gde je ona 50. Pretpostavljam da je isto ili veoma slično napisano i u ZOBS-u RS, ovo su članovi ZOBS-a BiH: Član 43 (2) Vozač ne smije da smanji brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo predstavlja smetnju normalnom odvijanju saobraćaja. Ali da se vratimo na ono što je pokrenulo ovu raspravu: Pre 2 sati, miki je napisao: ali ova 3 majmuna su u braniku onog ispred sebe. Član 27 Vozač je dužan držati vozilo na takvom odstojanju i rastojanju od drugih vozila u saobraćaju da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti u saobraćaju, ne izaziva opasnost i ne ometa druge učesnike u saobraćaju. Član 96 Vozač je dužan da drži potrebno rastojanje kad se kreće iza drugog vozila, tako da ne ugrožava bezbjednost saobraćaja. Ili bih ja morao da pretičem kolonu vozila, što je prekršaj, ili bi moj put trajao 7-8 sati (ako pretpostavimo da svaki ovakav događaj ja moram da istrpim na svoju štetu). Apsolutno podržavam da me se kazni za svaki prekršaj koji napravim, ali isto tako treba da se kazne i ostali koji ne samo da prave prekršaje, već primoravaju mene da radim isto to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...