živke 5290 Napisano Novembar 28, 2023 Drug član, 1893 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da baš na takve situacije sam mislio ali verujem da je šansa da se sve to poklopi baš mala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Novembar 28, 2023 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam zbog prevelike brzine izleteo sa puta, isprevrtao se i na krovu ostao zaglavljen u nekom kanalu. Bio sam vezan. Ostao da visim sa sedista, naglavacke. Kad sam shvatio situaciju lagano sam ugasio auto, otkopcao pojas, preko krova izasao kroz peta vrata. Nisam bio ni ogreban. Sto se mene tice uvek pojas, svi u kolima 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Novembar 28, 2023 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Primera radi putnik na zadnjem sedistu tezak 50kg u momentu sudara tezi 4 do 5 puta vise, pa sracunajte koja tezina udara u prednja sedista. Airbag bez pojasa moze da slomi nos i vilicu... Kao sto kolega @travelman kaze, ne mogu bez pojasa, osecam da mi fali. Navika od prvog dana za volanom i to je to. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3984 Napisano Novembar 28, 2023 Drug član, 906 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Vezujem se uvek, klinac me nasisa ako krećem sa isparkiravanjem a on se još nije prikopčao. Lični primer pre xx godina - Clio III star par godina, iseče ga čovek iz bočne i neiskusan vozač (brat) refleksno cimne volan i čeono udara u banderu bez kočenja. Debela bandera probila do šoferke skroz. Procenjena brzina pri uviđaju SAMO cca 40kmh. Vozač bio vezan i ništa mu nije bilo osim crvenog nosa od AB-a. Putnici na zadnjoj klupi nevezani standardno. Devojka sedela na srednjem mestu i proletela do šoferke usput lomeći ruku na 2 mesta udarcem u centralnu konzolu. Putnik iza sedišta suvozača polomio "samo" nos udarcem u sedište ispred, ALI je pritom izlomio i izvalio to sedište i pomerio ga do šoferke. Srećom nije bilo putnika na suvozačevom mestu. Klasična gradska vožnja i nezgoda pri maloj brzini. 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1909 Napisano Novembar 28, 2023 (promenjeno) Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Rider000 je napisao: Primera radi putnik na zadnjem sedistu tezak 50kg u momentu sudara tezi 4 do 5 puta vise, pa sracunajte koja tezina udara u prednja sedista. Airbag bez pojasa moze da slomi nos i vilicu... Nije ti ova informacija baš tačna. 4-5g se ostvaruje pri značajno manjim silama od sudara. NPR. na roller coasteru na ringišpilu (ne šalim se). U realnosti, na putnika teškog 80kg u vozilu koje se kreće brzinom od 50km/h deluje sila od oko 39kN i oko 49G negativnog ubrzanja - odnosno težak je nešto manje od 4 tone na pojasu. Naravno, mnogo zavisi i od toga koliku će silu apsorbovati karoserija vozila, ali će na telo delovati svakako više od 4-5g. Bio sam u sličnoj situaciji u sudaru koji sam imao 2002. godine. Vozio sam yugo, po propisima 60ak km/h kada mi je iz, tada nedovršenog bul. Milutina Milankovića izleteo passat lubeničar. Usporio sam sigurno do nekih 20ak km/h u trenutku udara. Kada sam shvatio da neću stati - odgurnuo sam se rukama od volana svom snagom - i savio volan u trenutku udara do tačke gde me je pojas zaustavio. Fun fact na temu. Smatra se da je najveću g silu pri udaru preživeo vozač F1 David Purley u sudaru 1977. godine. Usporio je sa 173km/h na 0 na rastojanju od 66cm - odnosno preživeo je skoro 180g negativnog ubrzanja. Ali je bio vezan Promenio Novembar 28, 2023 član Mr_Wolf 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1880 Napisano Novembar 28, 2023 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan I kao što već pisah, bavimo se ublažavanjem posledica, umesto pravim uzrocima. Nekada su nas učili da budemo bar za korak ispred. Sada nam pokazuju šta može da se desi. U ovom videu, sa glumicom Suzanne Sinclar, žena je poginula u saobraćajnoj nesreći od težine njenog nevezanog sina, koji je bačen napred. Tematika jeste u pojasu, ali je činjenica da mnogi od nas voze dok nakratko usmeravaju pažnju na drugo mesto. Moderni motivaciono-edukativni snimci imaju svoju vrednost jer nam pokazuju kolike idiote prave od nas. Dok nam pevuše, na uvce, kako smo bezbedniji, sigurniji, da se mnogo ne povredimo (kad gazimo slabije od sebe ili se zajebemo pa udarimo na jačeg). Drugi ljudi greše. Usporite. Drugi ljudi greše. Sklonite se na vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Novembar 28, 2023 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, QmBGD said: Vezujem se uvek, klinac me nasisa ako krećem sa isparkiravanjem a on se još nije prikopčao. Lični primer pre xx godina - Clio III star par godina, iseče ga čovek iz bočne i neiskusan vozač (brat) refleksno cimne volan i čeono udara u banderu bez kočenja. Debela bandera probila do šoferke skroz. Procenjena brzina pri uviđaju SAMO cca 40kmh. Vozač bio vezan i ništa mu nije bilo osim crvenog nosa od AB-a. Putnici na zadnjoj klupi nevezani standardno. Devojka sedela na srednjem mestu i proletela do šoferke usput lomeći ruku na 2 mesta udarcem u centralnu konzolu. Putnik iza sedišta suvozača polomio "samo" nos udarcem u sedište ispred, ALI je pritom izlomio i izvalio to sedište i pomerio ga do šoferke. Srećom nije bilo putnika na suvozačevom mestu. Klasična gradska vožnja i nezgoda pri maloj brzini. U autu koji je tada bio najbezbedniji u klasi. Ja po gradu viđam gomilu nevezane dece u sedištima ili da se vozaju po kolima van istog. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6153 Napisano Novembar 28, 2023 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ta decija sedista ljudi uopste ne shvataju ozbiljno. Gledao sam test gde osobama na zadnjem sedistu daju u narucje balon vode od 5 L (ekvivalent malom detetu/bebi). Vozac pri brzini od 50km/h naglo zakoci, niko nije uspeo da zadrzi balon, a prilikom sudara i vecih brzina su sile jos vece. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6025 Napisano Novembar 28, 2023 Ne silazi, 1799 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan 1996.-e pojas na 4 tacke,suzuki samuraj sa rolbarom.deliblatska pescara,suvozac,brzina preko 100,udarac u bedem,prevrtanje 50-ak metara,nepovredjen osim sto su vratni misici boleli 7 dana. 2001.-a nevezan, golf 2, brzina 60, udarac u prednji desni cosak auto pomeren u levo 3 metra od pravca kretanja.nepovredjen,zavrsio na suvozackom sedistu iz kog je 5 minuta ranije izasla supruga u 8.-om mesecu trudnoce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 263 Napisano Novembar 29, 2023 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan On 28. 11. 2023. at 10:25, travelman je napisao: Cale rebrima iskrivio volan i jedva ostao ziv, keva glavom probila soferku i ispala na asfalt a brat bio klinicki mrtav jer se slepoočnicom zalepio u B stub. Meni nista. Ista prica, zastava 101, samo je cale imao prelom noge, volan je iskrivio rukama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2723 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Po jutru se dan poznaje, gospodin covek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano Decembar 2, 2023 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan I šta bi čovek trebalo da uradi kada ih zatekne Parking pored Mačvinog stadiona u Šapcu gde redovno obijaju kola, kradu akumulatore i to često i po danu. Neverovatno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11015 Napisano Decembar 2, 2023 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Samo bez svedoka,inace lopovi mogu da ga tuze.Zasticeniji su od postenih gradjana. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja1971 195 Napisano Decembar 2, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Бахати мамлаз је у центру Сопота данас око 12.30х видео паркинг место преко улице и без најаве, мигавца, без помоз Бог и селам алејкум и без хваљен Исус и Марија, цимнуо улево, журио по прасе. А ја сам био баш ту, на путањи, да проверим колико боли кад се прелети преко хаубе :):):). И да вам кажем, боли. Контузија ноге, рукавице и чизме одрадиле посао, мотор чекам да дошлепају... 32 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16519 Napisano Decembar 3, 2023 Integrisan, 4947 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 12/2/2023 at 12:28 PM, VLAD81 said: I šta bi čovek trebalo da uradi kada ih zatekne Parking pored Mačvinog stadiona u Šapcu gde redovno obijaju kola, kradu akumulatore i to često i po danu. Neverovatno. Nista. U ovoj drzavi ne smes nista protiv lopova. Prosto neverovatno ali istinito. Vise ti se isplati da pustis da te pokradu... Pa jel moguce da niko ne moze da APDEJTUJE zakon nakon toliko decenija?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16519 Napisano Decembar 3, 2023 Integrisan, 4947 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 12/2/2023 at 4:40 PM, Pedja1971 said: Бахати мамлаз је у центру Сопота данас око 12.30х видео паркинг место преко улице и без најаве, мигавца, без помоз Бог и селам алејкум и без хваљен Исус и Марија, цимнуо улево, журио по прасе. А ја сам био баш ту, на путањи, да проверим колико боли кад се прелети преко хаубе :):):). И да вам кажем, боли. Контузија ноге, рукавице и чизме одрадиле посао, мотор чекам да дошлепају... Jel presao preko pune? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja1971 195 Napisano Decembar 3, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Колико видим на мапи, испрекидана линија, тачно преко пута аутобуске станице. Не знам колико ће му то помоћи - мени није, и даље ме боли Мотору скоро ништа, изгледа, напукао "нос", морам да проверим виљушку. И искривио ми један алу носач на врху кофера (она шипкица за везивање траке). Возио сам споро, као да сам знао да ће будала да налети... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16519 Napisano Decembar 3, 2023 Integrisan, 4947 postova Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, Pedja1971 said: Колико видим на мапи, испрекидана линија, тачно преко пута аутобуске станице. Не знам колико ће му то помоћи - мени није, и даље ме боли Мотору скоро ништа, изгледа, напукао "нос", морам да проверим виљушку. И искривио ми један алу носач на врху кофера (она шипкица за везивање траке). Возио сам споро, као да сам знао да ће будала да налети... Angazuj advokata u svakom slucaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja1971 195 Napisano Decembar 3, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Јој људи, мене срамота да глумим главобољу и вратобољу... Да отварам боловање, нећу... Боли, боли јбг, али жива глава, ништа поломљено, мотор је цео, да не малеришем ни себе ни друге... Нека осигурање среди машину, ја сам већ сређен (сређују ме и жена и деца за све паре, више ништа ни на слово "м" не смем да поменем, а камоли мотор...). 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja1971 195 Napisano Decembar 3, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Највише ми је криво што се нисам ни захвалио људима који су помогли - стала двојица моториста одмах, један ми и померио мотор кад је завршен увиђај, а ја ни хвала... ни бројеве телефона нисам узео. Ако чујете игде да неко помиње Сопот и моторе, јављајте, људима сам макар кафу дужан. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja1971 195 Napisano Decembar 3, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan А не, осигурање ће да плати, сутра зовем Сузуки за процену, до задњег динара. Али баш да кривим врат, не могу. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7675 Napisano Decembar 4, 2023 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ne moras da spominjes vrat. Dovoljni su ti izvestaji od lekara (ako si bio). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2593 Napisano Decembar 4, 2023 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Paljevina je napisao: …šteta realno nije bila više od 100 eura (da se zakrpi i vozi), a servis u Beogradu procenio na 9000 eura. Na koju foru? Ti ljudi u osiguranju su veverice, šta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2593 Napisano Decembar 4, 2023 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Paljevina je napisao: …jes' ti svestan koliko to sve košta novo da se stavi + radni sat u ovlašćenom servisu? Jesam. I odmah ću da ti kažem da nije skoro 100 puta manje nego što je osiguranje isplatilo. Samo sam na to hteo da skrenem pažnju, jer tvoj prvi post o tome da je servis dao procenu skoro 100 puta veću nego to što ti pominješ izuzetno pompezan. A drugo, svaka čast tvom drugaru kad je prošle godine vozio motor 2023. godište. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2593 Napisano Decembar 4, 2023 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Po srpski su izgleda i pompezne poruke. To što je model za 2023. je jedno, a godina proizvodnje je skroz drugo. Opet, kažem, pomalo nerealno sagledavanje stvari. Samo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...