Jump to content

Moto Zajednica

Raljaring, 08.03.2026.

Recommended Posts

• Zainteresovan, 459 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 (1979) Piaggio Beverly 250 (2005) Honda ADV 350 (2025)

Nedelja popodne. Sedeli smo u poznatoj kafanici kod Ralje i guštali divan prolećni dan kad je stigla vest da je momak čiji se dolazak očekivao doživeo udes na Avalskom putu blizu skretanja za Zuce. Preselo nam je i piće i martovsko sunce. Seli smo odmah na motore i ubrzo stigli do mesta nezgode.

Zatekli smo Hitnu pomoć koja je povređenom kolegi u jendeku pored puta upravo imobilizovala levu potkolenicu. Ispostaviće se da je u pitanju prelom leve noge a moguće i kolena. Momak je bio svestan, pričao je sa lekarima i sa nama, cenim da nije vitalno ugrožen. Odvezli su ga ubrzo. Na putu je u desnoj traci ostao auto, stariji Citroen C5 sa dobro olupanim zadnjim desnim delom. Sa suprotne strane puta stajao je sivi FJR1300 BG32-277  sa dobro olupanim plastikama, bez vizira, sa procurelim hladnjakom i oštećenim instalacijama. Vile su čini mi se OK.

Čovek koji je vozio kola koja su oštećena ispričao nam je da je zaustavio vozilo sa uključenim levim migavcem čekajući da se stvore uslovi da skrene levo. Onda je u retrovizoru video da mu se velikom brzinom približava motor i da momak na motoru rukom pozdravlja bajkere koji su mu išli u susret. Sekund kasnije naš kolega se ukucava u zadnji desni deo automobila i pomera ga 2m napred. Momak leti i pada u jendek desno od puta a motor se par puta prevrće i lomi. Od siline udarca savijen je lim na kolima cca 25 cm. 

Povređeni momak je u svojoj ekipi poznat kao Vlada pilot, čekali su ga da dođe u kafanu. Pričaju ljudi koji ga znaju da je vozio tuđ motor koga je pozajmio za današnji đir. Neka kolega brzo prezdravi i neka izvuče neke pouke za ubuduće.

Evo koja fotka sa lica mesta:

IMG_20260308_135922.thumb.jpg.ef3a441ee6acc7972d09b72c134ea871.jpg

IMG_20260308_135944.thumb.jpg.884bda9a1f18c35384701e47bf027549.jpg

IMG_20260308_140107.thumb.jpg.17400a0b9f89b925a40c28470abe292c.jpg

IMG_20260308_140145.thumb.jpg.52816e12e7448f72e94555ce521e8548.jpg

IMG_20260308_140426.thumb.jpg.44d3f43ed1847b5a03d1fd37ef9e32d2.jpg

IMG_20260308_140032.jpg

Promenio član floyd
  • Hvala 1
  • Tužan 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Bio na licu mesta sa svojom ekipom dva min nakon nesreće. Pritrčali u pomoć koliko je moglo da se pomogne u tom trenutku.

Sačekasmo hitnu sa njima...

Šta dodati, a da već nisi napisao.

Kolegi brz oporavak želim.

Promenio član the_doctor

• Svrati ponekad, 319 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

To je stari mladenovacki put koji ide pored Avale, najblizi krivudav put za vecinu nas iz BG, pa se onda dosta nas vikendom provoza do Ralje ili nastavimo do Kosmaja ili Rudnika u zavisnosti koliko vremena imamo. Kao i svaka nasa magistrala, ima gomila neobelezenih ukljucenja, dvorista, radnji, pijanih lokalaca, itd. Al verovatno se tu najvise sranja desi jer se tu i najvise kilometara predje motorima.

Kolegi zelim brz i potpun oporavak.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Nisam imao taj utisak dok se nisam preselio na taj isti put. Ali mnoge naše kolege preteruju sa brzinom na ovom putu. Mora se više voditi računa, a brzina moze posle Ralje gde su livade.. 

Kolegi brz oporavak :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 3097 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Uf, prosao kad je sve bilo gotovo, nije bilo hitne ni policije, auto jos stajao na putu, bilo ekipe s motorima desno na parkingu. 

Sto kaze Peter bas preteruju, danas je kolega sa Cf, obilazio sve redom kao da je jednosmerna ulica, pored mene prosao dok sam bio u nagibu u levoj krivini. 

Promenio član RankoBg87
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8345 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, Motorcyclist said:

Brz oporavak.

Koja je fora sa tim Ralja ringom?

Beograđani voze kao pušteni sa lanca. Tamo su me preticali kao na stazi. U kakve situacije sam video da ljudi ulaze, to je da se krstiš.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 6

• Drug član, 1896 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 30 minuta, RankoBg87 je napisao:

Uf, prosao kad je sve bilo gotovo, nije bilo hitne ni policije, auto jos stajao na putu, bilo ekipe s motorima desno na parkingu. 

Sto kaze Peter bas preteruju, danas je kolega sa Cf, obilazio sve redom kao da je jednosmerna ulica, pored mene prosao dok sam bio u nagibu u levoj krivini. 

kolegi sa CF MT 450,Šubert kaciga ,što nas i automobile  obilazi pri gustom saobraćaju ,kroz suprotan smer sekući oštre krivine  ..želim puno sreće,a i ostalima oko njega.

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 464 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f
Pre 3 sati, Alekre je napisao:
Beograđani voze kao pušteni sa lanca. Tamo su me preticali kao na stazi. U kakve situacije sam video da ljudi ulaze, to je da se krstiš.

Potvrđujem, voze ljudi na tom potezu kao da sutra ne postoji.
Više puta su me obilazili na tom putu u krivinama kao da me nema , mene i automobile ispred mene, najviše motori tipa GS , ne bih nikoga da uvredim i generalizujem ali to je tako.

Kad kupih ponovo motor 2024. posle 5 godina pauze, često sam i sam išao tuda da se izduvam , od pre nekog vremena ga izbegavam u širom luku.

Spustim se na autoput i obilaznicu pa udri po gasu ako mi se gasira.
Taj put je zaista zaista opasan, asfalt pun neravnina i prilično loš sve do Ralje a dosta opterećen saobraćajem.

Kolegi želim bez oporavak!

Promenio član uketic
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1893 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs
Bio na licu mesta sa svojom ekipom dva min nakon nesreće. Pritrčali u pomoć koliko je moglo da se pomogne u tom trenutku.
Sačekasmo hitnu sa njima...

Šta dodati, a da već nisi napisao.

Kolegi brz oporavak želim.
Kako te nisam video. Msm da sam prvi naisao od bajkera posle udesa. Iz kontra smera, već sam se vratio sa Rudnika, parkirao motor s desne strane i zaustavio još neke bajkere da pomognemo. Momak je dobro ptosao, osim noge koja je povredjena, motor je dobro olupan, iznelismo ga iz jarka i ostavili gore na putu, reče da će doći drugari po motor, a hitnu smo zvali da dodje.
Sve u svemu, standardan početak sezone, svi zeljni, lepo vreme, asvalt hladan, gume lose ne drze, a osećaj i refleksi malo otupeli preko zime. Pamet u glavu i nek vas Bog čuva.

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

@Nole Bg

Izgleda da smo se u 15 sekundi mimoišli. Motor taman izgurali gore kad smo mi naišli. A otišao sam se lica mesta bukvalno po dolasku hitne. Pokazao sam im da prodju iza trougla, a pored C5.

• Drug član, 2852 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Peglaonsam jednom ovu deonicu. Poprilicno opusteno i blizu granice svojih i mogucnosti motora.

Taj put vapi za gasiranjem. A loš je.

Recept za jebi ga.

Jos ako je paznja sklonjena negde, trenutak. I dolazi do ovakvog scenarija.

Kolegi zelim brz i potpun oporavak.

Moramo da pazimo i smirino strasti. Pocetak sezone ja najgori!

Asfalt hladan i prljav, mi napaljeni kao mačori, ostali ucesnici nas ne ocekuju...

Refkeksi tupi kao burgija sa pijace.

Sve, ali hebeno sve ide protiv nas na povetku sezone. I svake godine ista prica. I opet se ne opametimo.

Ajte ljudi, glava ukljucena i razum. Ceka nas neko kod kuce!

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2868 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport

Ja sam prosao (gasirao) tuda oko pola 5, nisam video nista...nazalost, tu ne mozes da vozis polako..

.Ja da sam neka vlast, vikendom bih zatvorio taj put za saobracaj pa udrite pun gas...jedini ludji put od Ralja ringa je Topola-Rudnik, e tu ako se ne skrsim, nigde necu...

• Enduraš, 6677 postova
  • Motocikl: 450MT

Zar nije bolji put do avalskog tornja za divljanje, em je jednosmeran, dobar asfalt, nema uključenja, jedini rizik da se izleti u kanal ?

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 398 postova
  • Motocikl: Versys 650, Monkey
26 minutes ago, aca-pn said:

Zar nije bolji put do avalskog tornja za divljanje, em je jednosmeran, dobar asfalt, nema uključenja, jedini rizik da se izleti u kanal ?

Ja sam i tu na avali i tamo na fruškoj gori gde su jednosmerni putevi, doživeo automobile u suprotnom smeru. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1245 postova
  • Motocikl: NEMAM
Mnogo je krivudav, ne može da se dohvati dve glave i traži stvarno iskustvo i znanje.

Skoro ceo je u hladovini, zna biti lišća itd..

Ovamo ima pravaca više što gaserima daje opciju da dokače dve glave jako često bez obzira što te pri toj brzini dekica koji ide od vikendice do AMANA po lebac i pivo i seče ili se uključuje na taj put pri toj brzini jako često ne vidi.
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3213 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Prvo, kolegi želim brz oporavak...

Juče je bio baš "loš" dan za dva točka. Čitam sinoć, još par nesreća je bilo... Nastradao je i Aleksandar Miljković, Aca Fantom, mislim iz Požarevca, nisam siguran, zeleni Kawasaki. Sa preko 40 godina vozačkog staža... kažu, tuđa nepažnja...

• Tužan 3

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: Sym Jet X 125

Put preko Avale je izuzetno opasan i zahtevan čak i kolima kad se vozi. Mora strogo da se pazi. Na motoru mora da se pazi još više. Pogotovo što je trasa takva da stvarno mami vozača da pojača brzinu i da seče krivine. To što ima dosta rupa je možda i prednost. Onog dana kad ga poprave voziće se još brže.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2274 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Prvi zraci sunca, prvi lepsi dani i krenulo gasiranje po ralja ringu.

Svi smo zeljni voznje posle zime ali polako ljudi, asfalt je jos hladan, ima puno rizle i svacega po putu od zime. Malkice se i izgubio osecaj…

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja