Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT
Pre 2 sati, Bojan_Jgd je napisao:

@mandrak_

Mislim da je drugar završio sa gvožđurijom. Ne idu gelenderi.

A na kakve vetrobrane misliš?

Zvuk....da, jasno. Masa ljudi ne voli. Šta znam. Ja vozim Versysa i mislim da je to premali kompromis u odnosu šta pruža u svojoj klasi. To mi je stvarno poslednje o čemu ja lično razmišljam.

Mislim na stitnike ruku ali plasticne, koji sluze da zastite sake od vetra i kise bez onih aluminijumskih sipki. Ako nece biti gelendera, stavi barem slajdere, one plastike deluju jako krhko.

Ako nemaris za zvuk onda kale ima top agregat, dokazan i pouzdan. Meni je vise od pola motocikla agregat i zato mi je to jako bitno, i zvuk i karakter a kava sa ovim P tvinovima mi nikako ne pasu.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1583 postova

A-ha....da, da. Svakako. Ja sam skinuo moje sa Versysa jer su me nervirali nešto i baš se oseti razlika iako su ti moji bili mali. Tj. manji nego što bih ja želeo. Pa sada jurim veće. 

• Drug član, 1583 postova

@Alekre

Ne. Ne paše. Gledao sam i njih ali menjan mi je guvernal i em nema mesta kad smotam volan em je debelozidni tu gde se nosač prihvata na njega. 

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: KLE 500 C 2026

OK, danas sam sastavio tih 350 kilometara pre kojih 6000rpm ne treba preći. Iskusiti svu raspoloživu snagu agregata je prava sloboda, posebno nakon prvih 250 km kad je maksimu 4000 rpm. 

Nastavljam sa opisom:

Vibracije. Da sam žensko KLE bi me čas radovao, čas nervirao. Ovako mi dođe kao prijatna relaks masaža sedalnog dela. Da pojasnim. Vibracije su visoke frekfencije i malog inteziteta. U rukama počinju da se osete već od otprilike 4-5000 RPM. Od 7-8000 rpm počinje masaža prepona i tabana. Ponavljam da su brze i dosta slabe pa i ne smetaju nešto. Štaviše, siguran sam da će to da se umiri malo kako se razrađuje agregat i stvari legnu na svoje. Ipak, sigurno će uvek biti vibracija. Sad znam zašto su stavili gumeni damper u koren kormana.

Motor ne brunda i iznenađujuće je tih, pre kao da tiho prede ili čak cvrkuće pri povećanju obrtaja. Toliko je tih da se ponekad stvarno čuje usisni zvuk iz air boksa. 6ta brzina na 6000rpm je nekih 110 KM/Č, 7000 te gura 130+ na sat, 8000 - 150, 9000 - 160. Redlajn je na 11000 al nisam ganjao preko 9000, što zbog guma, što jer neću da preterujem dok ne pređe bar 3000 km. Motor je bez zajebancije brz. Kontam da je maksimalna oko 180-85. Štaviše, likovi u US su već uspeli da mu dodaju 2KS na mapiranje i još 2 samo što su sklonili dva snorkela iz erboksa. 4 ekstra ponija na motor od 51 i nije mala stvar, 8% više. Nije da će ga pretvoriti u R-a al osetiće se na ubrzanju. 

Sedište, jebi ga tvrdo je. Za nijansu ga bolje podnosim u odnosu na prvih par dana. Nadam se da će se taj trend nastaviti.

Bez obzira na visinu i točak od 21" vrlo je agilan u krivinama. Težište je nisko i moj subjektivan osećaj je da je prilično zalepljen za asfalt. To i fakat da su gume skroz OK znači da se osećam sigurno u krivinama iako su gume 60/40. Neki moj plan za sledeći set je da stavim 80/20 Metzeler Karoo Street.

Vizir je niski u najnižem podešavanju. Od 100km/č se oseća vetar i bije otprilike u bradu na moju visinu od 177. Kud nemam 180 cm da me boli patka i vole žene. :D Ovako, nije idealno al kad bi ga podigao na maks bio bi me u čelo, što je noćna mora. Za duže ture ću morati da smislim produćetak nosača da spustim vizir tipa 3 cm dok ne nabavim višilji. 

Sve u svemu, srce je dobro odabralo i iskreno sam zadovoljam novim motorom. Hejteri skakači nek hejtuju, skejteri nek voze skejt a ja ću sa osmehom da vozim novi KLE.

Promenio član opsidiannight
  • Sviđa mi se 12
  • Podržavam 1

• Advanced Member, 2530 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ovi rekoše da će možda stavljati 18 pozadi, drugo ogibljenje... I kao eto povoljnog adv motora. A dok se to sve izmenja, kao da si kupio još ceo jedan motor :)

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2530 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Emulatori 100€, Wilbers bio 400-450. I za 20 godina je to najskuplja stavka ugrađena na KLE-a. Druga vremena.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 585 postova
  • Motocikl: ZZR 1400
On 31. 5. 2026. at 10:00, opsidiannight je napisao:

Inače Autopromet naplaćuje servis otprilike 20000 RSD. Monopolistička cena jedan kroz jedan.

Covece, to bas deluje neverovatno. Proveri kod Culeta. Za Versys 1100 je jesenas servis bio 16000 dinara, nemoguce da je KLE toliko skup.

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: KLE 500 C 2026

Putarina i 8 litra goriva na tih 15000 dodje skoro 17500. Da je put zanimljiv pa da vozim za tu ustedu, ovako po auto-putu mi se i ne vozi. Mozda bi bilo najbolje da nadjem svalerku u NS, lepe su zene tamo, pa da spojim bludno i korisno.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Drug član, 1090 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Ovo verovatno nije verzija sa svom snagom, 51hp mora da nagura 170-180kmh gps zavisno od prenosa. CB500X sa punih 48hp uz idealne uslove sa 14T lancanikom dogura 185kmh na satu, sto je oko 170kmh gps, sa fabrickim 15T je blize 180kmh po gps-u. 
Naravno nije upotrebljiva ova brzina za duze i treba vremena da dogura, 140-155kmh gps je realnije i brzo dostigne, sasvim stabilno za brze krivine i puteve.

IMG_0434.jpeg

Promenio član Blackened

Mogu oba (kale i honda) da se nafriziraju da dobace 180km/h GPS ali krajnja brzina nema puno smisla ako ti treba 5 minuta da je razvijes u idealnim uslovima, to je po meni mucenje i masine a i sebe. Samo sam pretrazio jutjub posle citanja gore navedenog revjua i procitao sam da "motor je bez zajebancije brz" jer mi nije bilo jasno o cemu se radi posle test voznje z500. Ako jurite performanse na putu lepo uzmite nekog modernog nejkeda i samo pun gas 👍

Promenio član mandrak_
  • Podržavam 1

Fabricki idu toliko motori sa 48-50ks, nema friziranja. Veoma su bitne performanse uz sve ostalo sto nudi ADV. Ovo su veoma dinamicni i zabavni motori, sto im je glavna prednost po krivinama, planinama, laganom/srednjem offroad terenu... Mogu veoma brzo da se voze sa malo napora. Snaga ih najvise ogranicava.

Maksimalna brzina od 170-180kmh gps znaci da je 140-160kmh dosta lagano za motor i cesto dovoljno stabilno. Sto bar ja ocekujem od ADV motora od 35KW, 500ccm kada vozim asfaltom. 

Sasvim dovoljno da mogu da vozim u drustvu bilo kojih jakih motora, cesto i dosta brze.

Promenio član Blackened

Pre 7 sati, Blackened je napisao:

Fabricki idu toliko motori sa 48-50ks, nema friziranja. Veoma su bitne performanse uz sve ostalo sto nudi ADV. Ovo su veoma dinamicni i zabavni motori, sto im je glavna prednost po krivinama, planinama, laganom/srednjem offroad terenu... Mogu veoma brzo da se voze sa malo napora. Snaga ih najvise ogranicava.

Maksimalna brzina od 170-180kmh gps znaci da je 140-160kmh dosta lagano za motor i cesto dovoljno stabilno. Sto bar ja ocekujem od ADV motora od 35KW, 500ccm kada vozim asfaltom. 

Sasvim dovoljno da mogu da vozim u drustvu bilo kojih jakih motora, cesto i dosta brze.

Ne idu fabricki, to je poenta koju pokusavam da razjasnim ovde. ADV motor ima kraci prenos, tezi ram, vece i teze tockove, zasticen erboks od ingresa prasine a cesto je potreban i predfilter, koji jos vise gusi agregat a da na to sve ne pominjem evro 3,4,5,6... norme i katalizatore. Fabricki, agregat od 47 ks (A2) moze da razvije realnu maksimalnu brzinu od oko 160 km/h.

Realna putna brzina od 140-160 km/h na ovakvim ADV motorima je samo mokar san i realno, mucenje. Bez uvrede, ali citace klinci forume, juruce neke brojke na cajgerima a usledice hladan tus. Ako juris brzinu, uzmi motocikl koji je pravljen za to.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Ovo nije bas tacno, idu fabricki, 48hp razvije 170kmh gps sa full prtljagom i ok stabilno, prenos fabricki ide do oko 185kmh po satu. (po gps-u zavisi od lancanika). USA/Azijska verzija CB500X isto ima punih 35KW, vozio sam 5-6 razlicitih.  Kle500 bi trebao slicno.

Ne znam sta je klinacki, vozim puno - govorim realnu situaciju kako ja koristim motor. Vozim cesto oko 140-150kmh gps na bas brzim putevima, kakav mokar san. Nikakav problem satima tako gaziti motor po blagim krivinama. To mi je najvise smetalo kod Cfmoto, sto nema snage preko 100-110kmh i stabilnost onako, pogotovo na planinama je mrtav.

Autoput ne vozim ali ako se desi isto se ok snalazi do tih nekih 160kmh.

Ovaj tipa motora treba sve da radi korektno, i snaga im je bas tu negde na granici gde svaki KS znaci, i dobra kriva snage. Super bi bilo da imaju 10-15tak ks vise uz istu tezinu, bili bi idealni, mada nije lose i ovako.

Promenio član Blackened

• Zainteresovan, 585 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Druze, da me ne shvatis pogresno, nemam nameru da prozivam i volim stvarno motore manjih kubikaza, ali ovo preko 120-130 je ravno samoubistvu, obicno mucenje.

Ne znam kojim putevima vozis 140-160 kada on po autoputu ako mu das gas kod Batajnice, stigne do 150 na sat negde kod Indjije.

• Sviđa mi se 6
  • Haha 1

• Enduraš, 6736 postova
  • Motocikl: 450MT

Ovaj NX nekako i dogura do 140, posle se baš muči. MT450 ima manju max brzinu ali brže dodje do nje, ne nabija ovako polako. Kod ovog tipa motora to je i nebitno, ko traži snagu i brzinu kupuje jače motore.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 91 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l, GG es700
3 hours ago, Nightrider Z said:

Ne znam kojim putevima vozis 140-160

Ja sam procitao da na TET-u vozi 130, verovatno ovih 160 po nekoj veznoj deonici izmedju. 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja