Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT
Pre 2 sati, Bojan_Jgd je napisao:

@mandrak_

Mislim da je drugar završio sa gvožđurijom. Ne idu gelenderi.

A na kakve vetrobrane misliš?

Zvuk....da, jasno. Masa ljudi ne voli. Šta znam. Ja vozim Versysa i mislim da je to premali kompromis u odnosu šta pruža u svojoj klasi. To mi je stvarno poslednje o čemu ja lično razmišljam.

Mislim na stitnike ruku ali plasticne, koji sluze da zastite sake od vetra i kise bez onih aluminijumskih sipki. Ako nece biti gelendera, stavi barem slajdere, one plastike deluju jako krhko.

Ako nemaris za zvuk onda kale ima top agregat, dokazan i pouzdan. Meni je vise od pola motocikla agregat i zato mi je to jako bitno, i zvuk i karakter a kava sa ovim P tvinovima mi nikako ne pasu.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1543 postova

A-ha....da, da. Svakako. Ja sam skinuo moje sa Versysa jer su me nervirali nešto i baš se oseti razlika iako su ti moji bili mali. Tj. manji nego što bih ja želeo. Pa sada jurim veće. 

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: KLE 500 C 2026

OK, danas sam sastavio tih 350 kilometara pre kojih 6000rpm ne treba preći. Iskusiti svu raspoloživu snagu agregata je prava sloboda, posebno nakon prvih 250 km kad je maksimu 4000 rpm. 

Nastavljam sa opisom:

Vibracije. Da sam žensko KLE bi me čas radovao, čas nervirao. Ovako mi dođe kao prijatna relaks masaža sedalnog dela. Da pojasnim. Vibracije su visoke frekfencije i malog inteziteta. U rukama počinju da se osete već od otprilike 4-5000 RPM. Od 7-8000 rpm počinje masaža prepona i tabana. Ponavljam da su brze i dosta slabe pa i ne smetaju nešto. Štaviše, siguran sam da će to da se umiri malo kako se razrađuje agregat i stvari legnu na svoje. Ipak, sigurno će uvek biti vibracija. Sad znam zašto su stavili gumeni damper u koren kormana.

Motor ne brunda i iznenađujuće je tih, pre kao da tiho prede ili čak cvrkuće pri povećanju obrtaja. Toliko je tih da se ponekad stvarno čuje usisni zvuk iz air boksa. 6ta brzina na 6000rpm je nekih 110 KM/Č, 7000 te gura 130+ na sat, 8000 - 150, 9000 - 160. Redlajn je na 11000 al nisam ganjao preko 9000, što zbog guma, što jer neću da preterujem dok ne pređe bar 3000 km. Motor je bez zajebancije brz. Kontam da je maksimalna oko 180-85. Štaviše, likovi u US su već uspeli da mu dodaju 2KS na mapiranje i još 2 samo što su sklonili dva snorkela iz erboksa. 4 ekstra ponija na motor od 51 i nije mala stvar, 8% više. Nije da će ga pretvoriti u R-a al osetiće se na ubrzanju. 

Sedište, jebi ga tvrdo je. Za nijansu ga bolje podnosim u odnosu na prvih par dana. Nadam se da će se taj trend nastaviti.

Bez obzira na visinu i točak od 21" vrlo je agilan u krivinama. Težište je nisko i moj subjektivan osećaj je da je prilično zalepljen za asfalt. To i fakat da su gume skroz OK znači da se osećam sigurno u krivinama iako su gume 60/40. Neki moj plan za sledeći set je da stavim 80/20 Metzeler Karoo Street.

Vizir je niski u najnižem podešavanju. Od 100km/č se oseća vetar i bije otprilike u bradu na moju visinu od 177. Kud nemam 180 cm da me boli patka i vole žene. :D Ovako, nije idealno al kad bi ga podigao na maks bio bi me u čelo, što je noćna mora. Za duže ture ću morati da smislim produćetak nosača da spustim vizir tipa 3 cm dok ne nabavim višilji. 

Sve u svemu, srce je dobro odabralo i iskreno sam zadovoljam novim motorom. Hejteri skakači nek hejtuju, skejteri nek voze skejt a ja ću sa osmehom da vozim novi KLE.

Promenio član opsidiannight
  • Sviđa mi se 8
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja