Jump to content

Moto Zajednica

acim

Članovi
  • Broj tema i poruka

    5812
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu acim

  • Rođendan 24.09.1969.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Minhen
  • Motocikl
    K1600GT '23

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

acim's Achievements

Ne silazi

Ne silazi (5/6)

655

Reputacija u zajednici

  1. acim

    BMW K1600

    Bez kofera nije teško provlačenje, ali sa koferima svakako jeste. To je pak isto kao i sa drugim motorima sa bočnim koferima. Kako reče @Vroc-Kapo, kada se pokrene, nema više težine. U principu treba voditi više računa kada se parkira, isparkirava i slično, znači sve što prouzrokuje brzinu kretanja ispod bzrine hoda. Pak, užitak u zvuku linijskog šestaka je izvanredan, filharmonija.
  2. Nije tako komplikovano ako imaš OBD adapter i recimo MotoScan aplikaciju. Onda možeš da aktiviraš ABS pumpu kada menjaš ulje u kočnicama i fino izbaciš sav vazduh iz sistema. Ima i klip na YT kako to odraditi. Možda nije baš K1300 već GS, ali procedura je ista.
  3. Namontirao novi levi kombinovani prekidač.
  4. OBDLINK MX+ je verovatno najbolji BT adapter na tržištu i može ti poslužiti i za dijagnostiku automobila, radi kao sat (i sa F i G serijama). Jedini nedostatak je visoka cena. Pogledaj ovaj link.
  5. Kada sam bio na proceni vrednost mog starog, vernog K1300R rekli su mi da je potrebno zameniti kuglu (zglob) na duoleveru, mada mi nisu tačno rekli koju, obzirom da ima dve. Naravno, svaki nedostatak je razlog da ubiju cenu. Proverio sam kod kuće vizuelno, mrdao vešanje i nisam ustanovio nikakav luft, sve deluje normalno. Zaštitne gume su zdrave, ne čuje se ništa, pojma nemam. Nisam pokušavao pajserom da ih pomeram. Da li je ovakav pregled dovoljan, odnosno šta treba uraditi da bi se pravilno pregledalo prednje vešanje. Video sam propale kugle na kolima i to je bilo tako očigledno za razliku od ovog slučaja. Zamena bar jedne od ovih kugli uopšte nije jednostavna, tako da ih ne bih menjao ako nije apsolutno neophodno. Uzgred, rekli su mi i da su zadnje pločice gotove, a nisu još, tako da više sumnjam na trikove trgovaca (zvanih menadžeri prodaje) nego da su kugle zaista propale.
  6. Isto, K1300GT može, K1200GT gledaj da izbegneš.
  7. Top case ne menja gotovo ništa u vožnji, osim što treba da budeš svestan da je motor manje agilan. Pak sa bočnim koferima treba voditi računa pri provlačenju jer širina uglavnom više nije ista. Uzgred, koferaši su jedini pravi motoristi, oni bez kofera su uglavnom pozeri. Svaka čast track vozačima.
  8. Interval za zamenu kočionog ulja je u stvari 2 godine, mada sam ja merio procenat vlage pre neki dan i to je bilo OK, u zelenom rangu. Znači možda može i na 3 godine, ali to verovatno zavisi i od klime i ostlih vremenskih i drugih uslova. Svakako treba proveravati i kardan zbog korozije i to zaista nije teško. To važi za sve BMW motore sa kardanom, a nije uključeno u redovni servis. Ako nekome treba servisna dokumentacija, mogu da okačim ISO fajl.
  9. K1200 bih preskočio, imali su problema sa ESA ogibljenjem i to je znalo puno da košta, 2-3 hiljade evrića. Mislim da je glavni problem bio zadnji amortizer i da je Wilbers kasnije imao jeftiniju zamenu, ali bih ipak preskočio ovaj model. Vozim K1300R od 2014. godine, prešao sam sa njim nešto više od 29 hiljada i prvi kvar je bio levi kombinovani prekidač na kome je riknuo ESA taster pre nekih mesec dana. Kupio sam novi, zamenio ga sam i posle 3 nedelje je ponovo riknuo, ali ovog puta je prestao da radi desni migavac. Sada čekam da mi Leebmann pošalje zamenski deo u garantnom roku.
  10. Motor vozim još uvek, znači od 2014., ako se dobro sećam. Redovni servisi ovde u Minhenu su bili po 400-500€, ali nakon garantnog roka ga sam održavam, ulje i filteri, akumulator na početku ove sezone (bio je fabrički). To je to, sve preporuke.
  11. acim

    Temišvar i Arad

    U svakom evropskom gradu možeš motorom i u centar, samo nađeš neko mesto gde nikome neće smetati motor. Neki gradovi imaju i posebna mesta za parkiranje motocikala i obično je besplatno. Kako je u Temišvaru, zaboravio sam, ali samo napred ;)
  12. Jedno je kinez,a drugo sertifikovana baterija.
  13. Ali izgleda da su te LiFePO4 namenjene za napajanje, a ne za kickstart. http://www.cobox-ebikes.com/296/basic-understanding-of-lipo-li-ion-and-lifepo4.html
  14. https://www.xlmoto.de/motorradbatterie-shido-lithium-gel-suche-nach-batteriemodell?gclid=EAIaIQobChMI45q227762AIVQzwbCh3cFQsFEAQYASABEgIQS_D_BwE
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja