Jovan Ristic 6804 Napisano Avgust 14 Ne silazi, 5391 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 8. 2026. at 17:59, alexanto je napisao: Ja video Jovana kad je prozujao kroz Žabalj. Nigde više Često se srećemo kroz Žabalj, a nikad kako treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 5209 Napisano Avgust 14 BJB Maxi Scooter Club, 1521 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ne volimo mi iz južnog dela kafu da pijemo... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 11277 Napisano Avgust 15 BJB Maxi Scooter Club, 6880 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Jovan Ristic je napisao: Često se srećemo kroz Žabalj, a nikad kako treba Kad projuriš brate k'o od požara da bežiš... (daleko bilo... pu, pu... ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2692 Napisano Avgust 23 Drug član, 1814 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Killian Moreno (@killianmoreno) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 7,664 likes, 138 comments - killianmoreno on August 21, 2026: " ALWAYS USE A PROPER SKIDPLATE... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 298 Napisano Septembar 1 Svrati ponekad, 238 postova Motocikl: KLE 500 C 2026 Prijavi odgovor kao problematičan 3600 Km na satu. Mogu dati malo iskusniji sud. Masina je vozena po asfaltu, mozda 15Km po njivskim puteljcima. To je to, sto se mene tice savrsen motor. Verujem da ce leci vecini sredovecnih muskaraca koji imaju 10 kila viska. Solidan, japanski kvalitet izrade. Po gradu guta 4 litre, na autoputu u Srbiji malo preko 5. Moze ona preko ivicnjaka, parkova, livada, te ako ste dovoljno nastrani po sumskim puteljcima al ovo je masina za asfalt koja se izgledom i prednjim tockom smeje preprekama. Udobnost na duzim deonicama je pristojna. Ubio sam 700 KM u danu i to je lepa mera za nekih 7 sati ciste voznje, 550 od toga po auto putu. Siguran sam da bih mogao da dobacim 1000ku dnevno uz lekice protiv ukocenosti. Visi vizir je neophodan za ture. Mudro sam napravio sebi jedan od 46cm koji cuci u najnizoj poziciji na nosacu. Sad je zastita od vetra izvrsna, na jakni ni jedna buba, na viziru 20% onoga sto bih fasovao na nejkedu. Teziste je uprkos visini zaista nisko, nema problema da se podigne motor. Sklop po meni ima samo jednu manu, prednju kocnicu. Slaba je. Upotrebljiva jeste al bi valjalo da je jaca. Sad, koliko je do fabrickih plocica a koliko sto crevo nije pancirno videcemo kad dodje vreme da se menja jedno po jedno. Ako ste covek za asfalt koji katkad svrne na prasinu za ove pare nema boljeg motora. Ako se samo tako cesljate onda uzmite NX500. Do li srce zudi za makadamom i kamenjarem cesce onda je Ibex 450 vasa mera. 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Наш 201 Napisano Septembar 26 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Србија Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne može se porediti neki kinez sa ovim japancem. Kawasaki je kineze ovim modelom postavio na mesto gde pripadaju. Ne vrede kinezima sve nevredne novotarije koje guraju u svoje modele kako bi nabedili kupce da baš njih kupe. Ko se iole razume u mehaniku teško da odabere nekog kineza pored ovakvog japanskog bisera. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 11277 Napisano Septembar 26 BJB Maxi Scooter Club, 6880 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si. Eno KLE pobedio na Romaniacs-ima 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 352 Napisano Septembar 26 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Наш je napisao: Ne može se porediti neki kinez sa ovim japancem. Kawasaki je kineze ovim modelom postavio na mesto gde pripadaju. Ne vrede kinezima sve nevredne novotarije koje guraju u svoje modele kako bi nabedili kupce da baš njih kupe. Ko se iole razume u mehaniku teško da odabere nekog kineza pored ovakvog japanskog bisera. Nemam nista protiv Tajlandjana i mislim da znaju da naprave dobar motocikl ali da se ljudi ne zalecu za nalepnicama bezveze. Inace sam dugo vozio Kawasaki masine i dobro znam sta je kawasaki a sta nije. KLE, Z i Ninja 500 nisu Kawasaki masine a nisu ni japanci. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25512 Napisano Septembar 26 (promenjeno) Integrisan, 8316 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, mandrak_ said: Nemam nista protiv Tajlandjana i mislim da znaju da naprave dobar motocikl ali da se ljudi ne zalecu za nalepnicama bezveze. Inace sam dugo vozio Kawasaki masine i dobro znam sta je kawasaki a sta nije. KLE, Z i Ninja 500 nisu Kawasaki masine a nisu ni japanci. Nego sta su? Nisu Made in Japan da, ali ko ih je dizajnirao, testirao, proizveo, licencirao itD? Promenio Septembar 26 član Motorcyclist 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2812 Napisano Septembar 26 (promenjeno) Drug član, 1768 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @mandrak_ Svaka čast na tvojoj sofisticiranosti u osećaju za prepoznavanje inžinjerskog pečata u razvoju agregata. Mislim da imaš u svetu jedinstvenu sposobnost detekcije geografskog porekla agregata Ako je iko imao sumnju u Kawasakijevu tehničku dokumentaciju o razvoju twin agregata od 451ccm iz njihovog ranije agregata 399 ccm, posle ove tvoje opservacije ona je potpuno otklonjena. Promenio Septembar 26 član Bojan_Jgd 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2392 Napisano Septembar 26 Drug član, 1234 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, alexanto said: U pravu si. Eno KLE pobedio na Romaniacs-ima Dobar je 450mt za offroad i dobra je baza ali Romanicas nije uopste merilo kvaliteta niti sposobnosti motora - prvo sto nista na tom motoru nije fabricki, (vesanje,visina, mnogo olaksan, tockovi, kocnice, korman, itd, ima cela lista). Kvacilo je jednom menjao na servisu koliko se secam, itd. I najbolji vozaci su sponzorisani da voze kineze, da je vozio T7 ili modifikovan Kle500, verovatno bi bilo slicno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25512 Napisano Septembar 26 Integrisan, 8316 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se. Dovoljno samo da zamenis vesanje i to vise nije to... Mogu misliti na ovo ostalo iako ne vozim off... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 352 Napisano Septembar 27 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Motorcyclist je napisao: Nego sta su? Nisu Made in Japan da, ali ko ih je dizajnirao, testirao, proizveo, licencirao itD? Isto kao sto su Benelli motocikli Italijani svuda po forumima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 352 Napisano Septembar 27 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Bojan_Jgd je napisao: @mandrak_ Svaka čast na tvojoj sofisticiranosti u osećaju za prepoznavanje inžinjerskog pečata u razvoju agregata. Mislim da imaš u svetu jedinstvenu sposobnost detekcije geografskog porekla agregata Ako je iko imao sumnju u Kawasakijevu tehničku dokumentaciju o razvoju twin agregata od 451ccm iz njihovog ranije agregata 399 ccm, posle ove tvoje opservacije ona je potpuno otklonjena. Uzmi bilo koju kinesku kopiju kavasakijevog agregata i uporedi je sa ovim novim takozvanim 500 agreggatom, sve je isto, od spoljasnjeg do unutrasnjeg kvaliteta, zvuka, performansi, a potpuno razlicito u odnosu na prethodne original japanske agregate proizvedene u japanu. Sujeta je cudo, vise necu komentarisati na ovu temu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 18167 Napisano Septembar 27 Integrisan, 8836 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako si siguran da je isto? Dva proizvođača mogu da naprave identičan agregat ali konstrukcija ne znači da imaju isti kvalitet ležajeva, da je metalurgija ista, kvalitet zaptivki, cementacija... Pa na kraju i način na koji je sklopljen. To ćeš teško da oceniš od oka. Ima mnogo stvari koje motocikl čine kvalitetnim i to potiče od naizgled banalnih stvari. Jednostavno, vreme će pokazati šta je šta. Nije motocikl ni samo agregat. Treba i ostalo da istraje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2812 Napisano Septembar 27 Drug član, 1768 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan 17 minutes ago, mandrak_ said: Uzmi bilo koju kinesku kopiju kavasakijevog agregata i uporedi je sa ovim novim takozvanim 500 agreggatom, sve je isto, od spoljasnjeg do unutrasnjeg kvaliteta, zvuka, performansi, a potpuno razlicito u odnosu na prethodne original japanske agregate proizvedene u japanu. Sujeta je cudo, vise necu komentarisati na ovu temu Znači Kinezi iskopiraju Kawasakijev agregat i to automatski znači da je i originalni agregat time postao Tajlandski Ovo je još genijalnije od prvog posta. Sada sam iskreno u dilemi da li su i Versys (koji vozim) ili Strom 650 takođe postali Tajlanđani nakon što su ih Kinezi iskopirali u Moto Moriniju i QJ-u? A pričaš o sujeti? To je isto zanimljivo. Znači pazi kako zvučiš. Neki random lik iz Srbije zahvaljujući svom vrhunskom poznavanju moto agregata iz japanske game prepoznaje i raskrinkava japansku moto industriju koja izdaje R&D magazin u kome objašnjava kako je iz svog paralelnog twina od 399ccm dobila novi twin od 451ccm. Buraz....znači što bi rekao pop Milo Jovović kapetanu Mušoviću "Ne budali bez potrebe.....". 3 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25512 Napisano Septembar 27 Integrisan, 8316 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, mandrak_ said: Isto kao sto su Benelli motocikli Italijani svuda po forumima? Apsolutno dibidus poredjenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2392 Napisano Septembar 27 (promenjeno) Drug član, 1234 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, mandrak_ said: Nemam nista protiv Tajlandjana i mislim da znaju da naprave dobar motocikl ali da se ljudi ne zalecu za nalepnicama bezveze. Inace sam dugo vozio Kawasaki masine i dobro znam sta je kawasaki a sta nije. KLE, Z i Ninja 500 nisu Kawasaki masine a nisu ni japanci. Aj na stranu agregat, to si skroz omasio. A je l' ti vozis te motore, i kakva ti je dinamika 450MT, naspram ostalih ADV japanaca, pogotovo na asfaltu, krivinama, ruralnim putevima, planinanama, gde adv motor provodi i najvise vremena? Znam da su svakome bitnije drugacije stvari ali opet poredimo sve. Jesu uboli rupu za malo ozbljiniji offroad sa 450MT i to radi veoma dobro ali mislim da je zbog toga malo i precenjen kao celokupan ADV motor. Recenzije na netu i marketing su upitni, sto sam se i uverio kada sam ozbiljnije izvozao motor, dosta je stvari oko same voznje je slabo iz mog ugla ADV upotrebe, pogotovo naspram drugih motora i Honde. Promenio Septembar 27 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6804 Napisano Septembar 27 Ne silazi, 5391 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Kvalitet svakog motora dokazuje vreme i broj pređenih km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 1099 Napisano Septembar 27 Zainteresovan, 540 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Čudno mi je kako se uvek javi neko da kritikuje ovaj model i govori kako je loš... Polako, dajte mu vremena... Poređenje sa Rally modelima ili motorima sa RB Romaniacsa je za mene suludo. Prvo, neko vam da motor za džabe, sve je promenjeno i imate puno pravo da ga razlupate i dobijete opet nov. Novi KLE se samo priključio svima ostalima koji guraju isti ADV marketing. Kad može QJ, zašto ne može Kawasaki? Ne vidim da je iko pisao ili komentarisao kada je QJ Srbija predstavljala neke SRT modele kao enduro motore. Ali da ne dužim, neka svako vozi šta voli i šta želi. Sve mi se više čini, kada prelistam ove 33 stranice unazad, da većina vlasnika motora kineskih proizvođača i dalje potajno želi ovaj model. Pozz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 10240 Napisano Septembar 27 (promenjeno) Ne silazi, 3434 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 50 minutes ago, OgiBG said: Sve mi se više čini, kada prelistam ove 33 stranice unazad, da većina vlasnika motora kineskih proizvođača i dalje potajno želi ovaj model. Kad malo bolje razmislim - vrlo moguće. Treba da organizujemo grupu za podršku pa da vidimo ko će prvi da izađe iz ormara Ali krenem da listam malo stranice unazad, i čitam šta ne Neša @Blackened pisao. Od svih ljudi koje sam upoznao sa foruma on mi je verovatno najrazličitiji utisak ostavio ovde i uživo (uživo je skroz ok lik ) . Bilo mi je zadovoljstvo da ga upoznam skoro, da pričamo i da vozimo zajedno i sada mnogo drugačije doživljavam ono što piše. Konkretno, MT je stvarno mrtav u nekim situacijama, samo što ja to nisam primećivao, jer ne vozim tako - vozim uglavnom opušteno i lagano. Ali Juče se vraćali iz KG u grupi, bio malo jači tempo za mene, obično vozim 110 - 120. Juče cepamo oko 140 i on to drži po ravnom nije problem (15t lančanik). Ali kako smo naišli na Mečku (brdo ispred Ražnja, onaj dugačak pravac), tako pade na ispod 130. Šaltam ja u petu, ali 135 max, i ni makac više, kraj Sam na motoru, veliki vizir i centralni kofer. Takođe je Neša pisao za planine, da nema snagu. Kad sad razmislim nisam ga ni vozio tako da bih primetio, ali tačno je. Bio sam dva puta na Kopaoniku u skorije vreme i vozio malo brže. Recimo od Brzeća ka vrhu. Izađeš iz neke krivine u trećoj npr sa 70 ide pravac i ja zavrnem pun gas, i on kreće lagano ko bez duše da puni A na ravnom u toj situaciji skroz ok ide. Blokada kod mene u trećoj je na 115 kmh. Da se ne ponavljam ja bih voleo da probam KLE. Mada ne mogu da zamislim da bi mi odgovarao više od MT ? Ili lažem sam sebe i trebalo bi da krenem kod psihologa A što se razlike između honde i MT-a tiče stali smo jednom Neša i ja na crtu, sad koliko je to merodavno, onako malo mekši start i onda pun gas. Ja sam na oko 135 pustio i honda je u tom trenutku bila nekih 6 - 7 metara ispred. Ali verovatno je posle toga još veća razlika. Promenio Septembar 27 član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2812 Napisano Septembar 27 Drug član, 1768 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @živke Mislim da ti KLE ne bi odgovarao gotovo sigurno. Koliko sam ispratio, to gde ti voziš motor KLE sigurno gubi od MT-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 10240 Napisano Septembar 27 Ne silazi, 3434 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ma jasno, al baš me zanima kako ide, eto recimo ove situacije što sam opisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 5209 Napisano Septembar 27 BJB Maxi Scooter Club, 1521 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi nedelja je, ključ u bravu i teraj 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Наш 201 Napisano Septembar 27 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Србија Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Čim dirneš kineze kao u osinjak da si gurnuo štap. Odmah se pobune vozači kineza. Nisam primetio da motociklisti koji voze japanske motore isto reaguju kada je obrnuta situacija, zanimljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...