Jump to content

Moto Zajednica

1. Novembar 2025. NOVI SAD

Recommended Posts

• Drug član, 605 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Evo malo i od mene.

Hvala BJB na dobroj organizaciji, redarima svaka čast na odrađenom poslu. Čast mi je što sam bio deo ovog događaja. 

IMG_20251101_091830.jpg

IMG_20251101_094702.jpg

IMG_20251101_092344.jpg

Promenio član Best
  • Sviđa mi se 16

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8975 postova

Istorijski dan, bez dileme. 

Jeza me podilazi i suze naviru, kada gledam slike iz drone, sa ulica Novog Sada. 

Ovo je sve zajedno bilo toliko dostojanstveno, a još traje (!), da je ustvari duboko potresno. Kako nam zemlja prelepo izgleda, u milion detalja, kada se taj kancer na 5min ućuti, skloni. 

Zaista... Cela nacija protiv ćacija! 

Živ nam bio, Novi Sade! 

• Sviđa mi se 14
  • Hvala 2
  • Podržavam 6

• Ne silazi, 3466 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
38 minutes ago, dexex said:

Ostalo samo moje kljuse

20251101_162948.jpg

Pa lebe mekani, ja sedim unutra i gledam kako se pakuješ na skuter... Eto, nisam znao da si ti. 

• Haha 1

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Versys 650, Monkey

Devojka koja je na početku sa horom otpevala cveta trešnja iz sabornog centra, me prilično razvalila 😔

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 1
  • Podržavam 3

• BJB Maxi Scooter Club, 6554 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Biću malo dramatičan a nadam se ne teatralan...

Jutros sam ustao rano. U 5:30, žena mi je spremila da nešto pojedem i spakovala da popijem pa i zasladim se...

20251101-055116.jpg

Krenuo sam , može se reći na neki kraći put... 200-tinak km, do Beogrda pa nazad, preko Novog Sada.

Išao sam preko Titela pa Banatom do tamo. Bilo je dosta hladno, ipak je već novembar. Usput naleteo na ovakve prizore.

20251101-062648.jpg

Sluti da će biti lep dan. Divan jesenji dan, sunčan... Već se nešto posle 6 sati probijalo sunce kroz izmaglicu...

20251101-063715.jpg

Ali imam gadan neki osećaj, ne znam ni da li je to osećaj, ali eto razlog ove vožnje... 

Pre godinu dana, isto tako su neke žene i majke spremile neke sendviče, nešto slatko i da se popije svojim ukućanima jer su krenuli na put.

16 njih je tog isto tako lepog, jesenjeg, sunčanog novembarskog dana završilo pod tonama betona, zbog nečije nebrige, halapljivosti, nezasitosti da se uzme što više, namakne gde god može...

Zašto pominjem da je bio lep, sunčan, novembarski dan. Bogu treba da zahvalimo, jezivo je to reći da je bilo tako jer da je padala kišica, pod nastrešnicom bi bilo 150-250-400 ljudi a ne "samo" 16. Kako to ružno zvuči samo...

Njih 16 a skoro svi su iz ovih krajeva iz kojih šaljem ove lepe slike jutarnje izmaglice, neće imati priliku to ikad da vide a 17-ta osoba neće nikad moći svoje dete prošetati negde da vidi tu i druge lepote...

Jer je nekom palo na pamet da stavi 27 tona tereta na 60 godina staru nadstrešnicu, jer je nekom palo na pamet da brže - bolje izjavi na javnom servisu da "eto kad smo sve renovirali i silne pare dali, zašto nismo samo tu nadstrešnicu renovirali, nije mi jasno"... Jer je neko lagao bar 10 puta da je "dao svu dokumentaciju" i da evo godina dana još uvek niko nije kriv za ubistvo tih nevinih ljudi!

I jer je neko pitao snishodljivo u vezi subote: "jel ima neka utakmica?"

Evo ti utakmica nepomeniče, rezultat su ti servirali gradjani koji nisu zaboravili ovaj zločin. I još mnogo, mnogo njih koji nisu mogli biti danas u NS a žale itekako za tim ljudima.

Svima vama koji ste bili danas, želim da se zahvalim od srca, ponosan sam na sve vas i nadam se da ćemo vrlo brzo imati vožnje samo i isključivo lepšim povodima. Bila mi je čast, kao i uvek biti deo ove plemenite kolone :care:

• Sviđa mi se 38
  • Hvala 2

• Drug član, 488 postova
  • Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT

Hvala svima.

Utisci su me stigli, sve što se desilo i pre godinu i što se desilo danas...

Samo da kažem, zaista danas svi, ali bukvalno svi koji smo bili zajedno, dao se lični maximum...

Baš onako kako je trebalo da bude.

Dostojanstveno i časno!!!

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 1

• Drug član, 1226 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Sreli smo i našeg dragog, saobraćajca @Patriota do parkinga kod Biga sa  nama.

Doduše na Apriliji ,al' ajde.

Jovo srećno.

• Sviđa mi se 4
  • Haha 1

• Zainteresovan, 684 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

Ljudi bili ste senzacionalni gledajuci vas sa strane..... Pre biga kad ste isli u suprotnom smeru sam bio redar u pesacima. Ljudima je zastao dah.... Svaka cast!

• Sviđa mi se 7
  • Hvala 5

• Drug član, 488 postova
  • Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT
Pre sat vremena, severian je napisao:

ustvari duboko potresno

Ovo me je jako šutnulo. 

Svi mi imamo neku svoju tačku pucanja, kada se slomiš, kada ne možeš više da kontrolišeš emocije...

Mene je stiglo sve na povratku kući, slike nesretnih ljudi što izgubiše život, lica ljudi dok je trajala ćutnja, pesma hora "Cveta trešnja", ovaj okupan suncem dan, a Srbija ugušena tugom...

Priznajem, jako teško sam podneo, i nisam još podošao...

😪

• Sviđa mi se 8
  • Tužan 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 2704 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Kad je krenulo cutanje naježio sam se, toliko ljudi na jednom mestu a da niko rec ne progovori. 

Kad smo krenuli od Bg-a negde kod Pazove me uhvati, suze idu a ne mogu da stanem.

Ovo sve ne može ni jedna kamera da prenese. 

• Sviđa mi se 6
  • Tužan 1
  • Podržavam 3

• BJB Maxi Scooter Club, 6554 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Procene MUP-a na terenu, po rečima Olenika 140 do 160 K ljudi, a zvanični mup "na neprijavljenom skupu 39 K u pik-u"

Čekamo Arhiv javnih skupova ali i ružno je licitirati brojevima. Ovo je bilo spektakularno i dostojanstveno!

Pravi, narodni, dan žalosti a ne "šatro" sektin očajnički pokušaj pranja savesti :jok:

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Pana, 695 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

Dolazak u NS u ranim jutarnjim časovima preko Mišeluku i mosta Slobode glatko. Vožnja bulevarom i parkiranje bez problema i zastoja.  

Povratak preko Žeželjevog mosta i Petrovaradina.  

• Ne silazi, 3079 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Sve pohvale za današnju organizaciju vožnje ! Prvo od prijavljenog skupa, za policiju nemam reči. Uz pomoć naših redara (veliko hvala ! ) svaka raskrsnica je bila pokrivena, nikakvih problema nije bilo u putu.

Screenshot_20251101_183526_Gallery.thumb.jpg.dfd72209ccf70d1cfad76782b7855be5.jpg

Veliki plus za lokaciju parkinga BIG šoping centra. Ni jedan motor nije bio zaglavljen, svi smo lagano prošetali do železničke stanice. 

Screenshot_20251101_183500_Gallery.thumb.jpg.76f3bb47be8f78a5269fb76f297700db.jpg

Screenshot_20251101_183515_Gallery.thumb.jpg.45856e618607aac0d918bed77dae82a6.jpg

Mirno i dostojanstveno smo odali poštu stradalima...

Na kraju, poruka na zadnjoj strani autobusa sve govori:

Screenshot_20251101_183424_Gallery.thumb.jpg.0c0a61455aeb68404fac8857ed4ed084.jpg

Hvala Novi Sade na gostoprimstvu, hvala svima na današnjem okupljanju.

I da, pružio sam ruku ljudima koje sam do sada znao samo virtuelno.  Ovo su neki od njih:

@drmilan_

@Best

@alexanto

• Sviđa mi se 16
  • Hvala 1

• Drug član, 2836 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Pratio sam desavanje uzivo na televiziji od pocetka.

Ljudi moji kako sam se isplakao kad je hor krenuo. 

Suze liju kao iz kabla.

Sreca pa sam klincu dao obaveze u njegovoj sobi (da ne gleda i ne slusa TV) pa sam uspeo da se sakrijem od deteta.

Hvala svima, vama posebno, ali hvala svakom pojedincu koji je otisao i ispostovao! U nadi da ce se stvari popraviti i da ce dobro pobediti zlo. Mora da pobedi!

Hvala jos jednom!!! 

• Sviđa mi se 7
  • Tužan 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1811 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Skup je bio veličanstven, dobro organizovan i od strane redarske službe ali i što reče Blaža od policije, što me je prijatno iznenadilo. Motorista je bilo nikad više, rekao bih, biciklista, pešaka i ostalih ljudi dobre volje koji su na jedan dostojanstven način odali godišnji pomen stradalim ispod nadstrešnice. Lepo je i tužno bilo biti danas u Novom Sadu...

1762020319707.jpg

1762020319731.jpg

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja