boza_kg 4853 Napisano Decembar 28, 2022 Drug član, 3675 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @malitomic samo da ne budem pogrešno shvaćen, nisam hteo nikog da vređam gornjim klipom, meni je to samo zezanje na sopstveni račun. Tema ti je odlična, kao i tvoj doprinos u njoj, pa ne zameraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1711 Napisano Decembar 28, 2022 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, boza_kg je napisao: @malitomic samo da ne budem pogrešno shvaćen, nisam hteo nikog da vređam gornjim klipom, meni je to samo zezanje na sopstveni račun. Tema ti je odlična, kao i tvoj doprinos u njoj, pa ne zameraj. Bez brige, klip je odličan i poučan, baš sam se ismejao lepo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 362 Napisano Decembar 29, 2022 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze neko iz prve ruke da kaze koliko mesecno zarade taksisti u Beogradu u proseku? Jel postoji tu neka norma ili mogu da rade koliko hoce? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze neko iz prve ruke da kaze koliko mesecno zarade taksisti u Beogradu u proseku? Jel postoji tu neka norma ili mogu da rade koliko hoce?Koliko hoće mogu da rade, ali po zakonu smeš da voziš maksimum 8 sati dnevno!A koliko zarade, to je individualno, mnogo je tu faktora koji utiču pa nema konkretnog odgovora.Zarada zavisi od poznavanja posla, veštine i brzine vožnje, načina rada, doba dana ili noći kad se radi.Dosta toga zavisi i od udruženja u kom radiš, puno zavisi od vozila, potrošnje, ispravnosti, cene održavanja, cene registracije itd.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2221 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Koliko hoće mogu da rade, ali po zakonu smeš da voziš maksimum 8 sati dnevno!A koliko zarade, to je individualno, mnogo je tu faktora koji utiču pa nema konkretnog odgovora.Zarada zavisi od poznavanja posla, veštine i brzine vožnje, načina rada, doba dana ili noći kad se radi.Dosta toga zavisi i od udruženja u kom radiš, puno zavisi od vozila, potrošnje, ispravnosti, cene održavanja, cene registracije itd.Sent from my SM-A705FN using TapatalkPo kom zakonu? O tahografima i vremenu vožnje profesionalnih vozača? Od druga ćale je taksista,radi to 30 godina.Bukvalno sve zavisi.On radi uglavnom na Hajatu i osim redovnih vožnji ima stalne klijente tj. dogovorene vožnje. Viđam po gradu i taksije koji rade sa kolima koji su raspad sistema,ne bi ga vozio ni privatno ovako, a kamoli da mi posao zavisi od toga,al ima i takvih, a ima i lik koji radi sa S klasom.Relativno je jako. Uglavnom, kad se sve poplaća, može 1000€ da ostane ko hoće da radi, ko misli da radi 4h dnevno neće imati ni za obaveze i servis auta.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1711 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Djeronimo je napisao: Jel moze neko iz prve ruke da kaze koliko mesecno zarade taksisti u Beogradu u proseku? Jel postoji tu neka norma ili mogu da rade koliko hoce? Na taksiju dnevno sam prelazio u proseku 150km za 8-10rada, sad u Woltu oko 100. Ovde dosta pesacim i to je jedina dobra stvar u celoj priči. Ledja manje bole, fizički se bolje osećam. O samim ciframa je glupo pričati jer mnogo faktora utiče na kvalitetan rad, kao što @vidakn rece. Pričao sa jednim kolegom(taksistom)o poslu. On radio na Dorčolu samo,, ja po celom gradu. On u jednoj firmi(moja bivsa), ja u drugoj. Razlika u pazaru na kraju dana višestruko u moju korist. Digo je ruke i otišao preko, a mogao je samo da promeni način rada i udruženje naravno. U Woltu znam gde bih mogao da popravim rad i budem efikasniji, ali neću. Mnogo mi je to cimanja za nesto više para koje ne mogu ništa bitno da promene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1050 Napisano Decembar 29, 2022 Zainteresovan, 423 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Nijedan taksista nece da ti kaze konkretno koliko zaradjuje mesecno, na 6 meseci ili godisnje. Iako znaju u dinar, dobices odgovor kao ovo gore. I to je sasvim u redu, ipak su to vrlo licne stvari, cak nije pristojno pitati. Ali zaradjuju odlicno, u zadnje vreme. Mozda su ranije imali neka krizna vremena ali sad su, ja mislim, korak ispod IT sektora. Voleo bih da imam taxi dozvolu 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1711 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, ske je napisao: Nijedan taksista nece da ti kaze konkretno koliko zaradjuje mesecno, na 6 meseci ili godisnje. Iako znaju u dinar, dobices odgovor kao ovo gore. I to je sasvim u redu, ipak su to vrlo licne stvari, cak nije pristojno pitati. Ali zaradjuju odlicno, u zadnje vreme. Mozda su ranije imali neka krizna vremena ali sad su, ja mislim, korak ispod IT sektora. Voleo bih da imam taxi dozvolu 10e/sat je prosek meni bio pre poskupljenja. Po novim cenama nisam ni radio. U Woltu je oko4e/sat Da je toliko zarađivao ovaj moj pajtos,ne bi valjda otisao čak u Nemacku da vozi kamion po mercedesovoj fabrici za 1500e mesecno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Po kom zakonu? O tahografima i vremenu vožnje profesionalnih vozača? Od druga ćale je taksista,radi to 30 godina.Bukvalno sve zavisi.On radi uglavnom na Hajatu i osim redovnih vožnji ima stalne klijente tj. dogovorene vožnje. Viđam po gradu i taksije koji rade sa kolima koji su raspad sistema,ne bi ga vozio ni privatno ovako, a kamoli da mi posao zavisi od toga,al ima i takvih, a ima i lik koji radi sa S klasom.Relativno je jako. Uglavnom, kad se sve poplaća, može 1000€ da ostane ko hoće da radi, ko misli da radi 4h dnevno neće imati ni za obaveze i servis auta.Послато са POCOPHONE F1 помоћу ТапатокаE samo da ti šapnem nešto!Ja sam beogradski noćni taksista! Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nijedan taksista nece da ti kaze konkretno koliko zaradjuje mesecno, na 6 meseci ili godisnje. Iako znaju u dinar, dobices odgovor kao ovo gore. I to je sasvim u redu, ipak su to vrlo licne stvari, cak nije pristojno pitati. Ali zaradjuju odlicno, u zadnje vreme. Mozda su ranije imali neka krizna vremena ali sad su, ja mislim, korak ispod IT sektora. Voleo bih da imam taxi dozvoluNije da neće da kaže koliko zarađuje, nego ne može brate da prebroji pare, ne stiže od posla.Ja sam morao da kupim karavan sad kad smo poskupeli.Mali je gepek na limuzini, guraj nogama, trpaj, skači ali ne može sva lova da stane u gepek.Ako nastavi ovako moraće kombi da padne uskoro.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1050 Napisano Decembar 29, 2022 Zainteresovan, 423 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Sobzirom da se druzim sa nekim tvojim kolegama i da ih cak imam i u familiji, ja verujem u ovo sto si napisao Samo cepajte, ja volim da cujem da nekom dobro ide i volim kad ljudi svojim postenim radom dobro zaradjuju.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8123 Napisano Decembar 29, 2022 Ne silazi, 2133 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pošteno,hmmm.Lično iskustvo.Sticaj okolnosti,moram na lasersko krpljenje oka,zakazano,slabo poznajem BG.Autobuska,taxi vozila puno,rekoh možemo do ul.27 Mart,može kaže,koliko 1000din,ajde da ne kasnim.Završeno,širili zenice na oba oka,jedva vidim.Sestre na klinici mi rekoše ima taxi stanica odmah tu.Vozio me čovek do stanice za 300 din.Znači 2 ipo puta jeftinije,dao mu 500.Tako da.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1711 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, vidakn je napisao: Nije da neće da kaže koliko zarađuje, nego ne može brate da prebroji pare, ne stiže od posla. Ja sam morao da kupim karavan sad kad smo poskupeli. Mali je gepek na limuzini, guraj nogama, trpaj, skači ali ne može sva lova da stane u gepek. Ako nastavi ovako moraće kombi da padne uskoro. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk E jebaga, pa ja kombi već vozim. Morace znaci neki autobus da padne kad se vratim na taksi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Decembar 29, 2022 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Irelevantno je koliko taksista zaradjuje... Evo npr, koliko zaradjuje neko ko izdaje stan u BG? Neko 650e, neko 1800e? Kolko sad treba da se vozi za cifru izmedju te dve? (Moram da pomenem i one koji i dalje drze 250 u pozitivnom kontekstu) Stigli rusi u BG, jel treba i taksi da poskupi? Ne bi me cudilo? Nebitno je sada to, na stranu ta prica, ali oko dostave, stvar se vrti oko ova dva vidjenja: Ovo crnilo o kome prica @vidakn i ovog pozitivizma o kom govori @abarth_maniac... Istina je tu negde izmedju... ja sam uvek za pozitivizam... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1711 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam pozitivan u vezi Wolta i bas bih savetovao nekome ko se lomi da se ne ustrucava. Apsolutno ništa loše ne može da se desi, a gomilu dobrih stvari moze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1050 Napisano Decembar 29, 2022 Zainteresovan, 423 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, gebee&co je napisao: Pošteno,hmmm.Lično iskustvo.Sticaj okolnosti,moram na lasersko krpljenje oka,zakazano,slabo poznajem BG.Autobuska,taxi vozila puno,rekoh možemo do ul.27 Mart,može kaže,koliko 1000din,ajde da ne kasnim.Završeno,širili zenice na oba oka,jedva vidim.Sestre na klinici mi rekoše ima taxi stanica odmah tu.Vozio me čovek do stanice za 300 din.Znači 2 ipo puta jeftinije,dao mu 500.Tako da.... Kao i u svakoj bransi, ima puno dobrih, postenih, ispravnih, a ima i lopova... Ali mi nekako uvek vise pamtimo te lopove... Ja verujem da ima vise ok taksista nego ovih drugih... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4853 Napisano Decembar 29, 2022 (promenjeno) Drug član, 3675 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, gebee&co je napisao: Autobuska,taxi vozila puno,rekoh možemo do ul.27 Mart,može kaže,koliko 1000din,ajde da ne kasnim Na autobuskoj je mnogo smutljivaca taksista, faćkaju neupućene. Ja koristim Pink ili Lux po BG, nemam loših iskustava, i to preporučujem poziv preko aplikacije. U špicevima se lakše dobije prevoz, ne može dispečer da te odbije, a i imaš GPS kao pomoć za lokaciju, ako već ne poznaješ grad najbolje. Promenio Decembar 29, 2022 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1965 Napisano Decembar 29, 2022 (promenjeno) Drug član, 797 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Retko koristim taksi po Beogradu, ali mi je još od Moskve ostala instalirana aplikacija Yandex, koja radi i kod nas. U pitanju su klasični taksisti - ne CarGo i slični, ali aplikacija radi po istom principu i otprilike (poprilično precizno) proračuna koliko će koštati vožnja od jedne tačke do druge. Promenio Decembar 29, 2022 član Mr_Wolf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2221 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan E samo da ti šapnem nešto!Ja sam beogradski noćni taksista! Sent from my SM-A705FN using TapatalkAko nema ironije u ovom postu ili nešto što treba da pročitam između redova, onda ću reć da baš ćale od druga radi stalno noć, sem dogovorenih vožnji. Uglavnom izađe predveče, ne znam tačno, ali recimo 7-9h uveče,kako kad i cepa do ne znam, pred zoru. Znam da svaki put kad dođem kod njega u 10-11 preko dana smo po kući tiho jer ćale spava.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4853 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 3675 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, cikamike je napisao: ja sam uvek za pozitivizam... A od mračenja nema ništa. Poraslo se, mora da se šljaka i zaradi za lebac i paštetu. Nekom će neki posao značiti privremeno, nekom na duže staze... Šta sam sve ja radio od mladosti... Jedno vreme sam na računaru fotošopirao fotke za nadgrobne spomenike. U stari, zahebano bilo, plaćalo se po slici, po ceo dan gledam mrtvake, a kad legnem uveče, slažem pokojnike kao tetris pred očima A društvo me razbijalo od zezanja... Po fazonu - dabogda ti Boža obrađivao sliku... Na tom poslu sam se ipak zadržao najkraće... 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petarjebivetar 1123 Napisano Decembar 29, 2022 Zainteresovan, 285 postova Lokacija: Beogard Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan BG taksisti... Situacija: 4 ujutru glavna atobuska stanica u BG. Vraćam se iz Italije i moj pametni brat se uspavao,ne čeka me niko. Zovem udruženja,niko slobodan... Ovi na stanici - niko neće da vozi po taksimetru nego na pogađanje. Inače,traže 30+ evra do B.Jerkovića. Baš sam se osetio kao stranac u Beogradu kojeg hoće da odrade. Uključi druže taksimetar,pa koliko bude. To je sve što tražim, očigledno previše. Slučajno nalovim jednog koji je došao i hoće da vozi po taksimetru,ali kaže "da častiš 500din za prtljag" Vozimo se mi u ganc novoj beloj Škodi tih 7-8km , račun 2000+... Pričamo mi i da ne dužim, kaže zarađuje 2000+ evra mesečno. Verujem da je na taksiju priča kako se ko snađe. Jedno je definitivno ljudi ima u svakoj profesiji, ali taksisti oko autobuskih stanica i aerodroma su talog. Dostavu sam radio kao klinac za picerije kao primarni i kao drugi posao... Mnogo lepo naučiš grad,ostane u glavi Rapajićev "Beograd bez tajni". Mislim da su Glovo i Wolt mnogo bolja priča. A i vozio sam taksi par meseci, doduše u Budvi... Srećno druže, što pre da se vratiš na primarni posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nema ironije u ovom postu ili nešto što treba da pročitam između redova, onda ću reć da baš ćale od druga radi stalno noć, sem dogovorenih vožnji. Uglavnom izađe predveče, ne znam tačno, ali recimo 7-9h uveče,kako kad i cepa do ne znam, pred zoru. Znam da svaki put kad dođem kod njega u 10-11 preko dana smo po kući tiho jer ćale spava.Послато са POCOPHONE F1 помоћу ТапатокаIsta priča...Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pošteno,hmmm.Lično iskustvo.Sticaj okolnosti,moram na lasersko krpljenje oka,zakazano,slabo poznajem BG.Autobuska,taxi vozila puno,rekoh možemo do ul.27 Mart,može kaže,koliko 1000din,ajde da ne kasnim.Završeno,širili zenice na oba oka,jedva vidim.Sestre na klinici mi rekoše ima taxi stanica odmah tu.Vozio me čovek do stanice za 300 din.Znači 2 ipo puta jeftinije,dao mu 500.Tako da....A koliko si platio operaciju?Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1050 Napisano Decembar 29, 2022 Zainteresovan, 423 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan E jbg sad... Sta ima veze koliko je platio operaciju? Ako je vezano za cenu voznje onda to nema veze. Taksista ne naplacuje voznju na procenat od operacije nego po predjenom km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Decembar 29, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan E jbg sad... Sta ima veze koliko je platio operaciju? Ako je vezano za cenu voznje onda to nema veze. Taksista ne naplacuje voznju na procenat od operacije nego po predjenom kmPa mene zanima, da se skinete malo sa taksista, da pređemo na ove u belim mantilima i kravatama, na majstore sa fanglama i mistrijama, servisere lap topova, majstore svih branši, političare, seljake. Kad bolje razmislim u ovoj zemlji nema poštene profesije, prevaranti svuda.Inače čoveku je lepo taksista rekao 1000 din. pre započete vožnje i ovaj je pristao da se vozi po toj ceni. Ko je tu koga zavrnuo?Mogao je da kaže skupo mi je odoh na tramvaj... Zar ne?Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...