mandrak_ 248 Napisano Petak u 18:38 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, dug_pohlepi je napisao: Sve validni argumenti, ali šta onda uzeti u ovom segmentu? Svakom motoru nešto fali, uvijek je neki kompromis O tome se polemise u svim forumima na ovom portalu a i sire, jedino na cemu vozaci mogu da se sloze jeste da se ne slazu . Prvenstveno treba sagledati >realno< kako ce taj motocikl da se koristi, u kakvim uslovima i na kakvim terenima. Odabrati pravi i sto bolji alat za posao koji treba da se obavi, svako ima drugacije potrebe i scenario u kome ce ga koristiti, moj savet je samo da se sujeta ostavi sa strane i da se odabere glavom. Kazu da se motocikl kupuje srcem - sa ovim se u potpunosti ne slazem, Motor se kupuje glavom da bi srce posle bilo ispunjeno zadovoljstvom. 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeraNS 135 Napisano Petak u 19:32 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900GS Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, mandrak_ said: a jeste li videli fijasko na F900 sa polugom zadnje kocnice, iskrivi se kao da je od plastelina a posle svabo trazi 200 evra za novu Tacno je da su i Adam Riemann i Ryan FortNine olesili poligu zadnje kocnice na offroadu ali to nikako ne bih nazvao fijaskom. U nekim normalnim uslovima eksploatacije evo posle dve godine kod mene radi sasvim normalno. Taj motor ima neke druge "decije bolesti" sa kojima sam se upoznao vise na ino forumima nego licno... to je pre svega nosac navigacije koji se lomio ako je bio opterecen nekim tezim uredjajem a usled "drmusanja" na zahtevnim terenima. Sto se tice pouzdanosti agregata, elektronike, vesanja nisam imao problema. Inace ako pricamo o nekom izboru tipa srce ili zdrav razum, ja pre svega gledam ergonomiju. Zasto bas F900GS? Uzan sedalni deo, veliki raspon izmedju sedista i fuzastera, fuzasteri postavljeni vise napred sto znaci manje savijanja u kolenima (nego npr kod KTM 790 koji sam imao pre BMW). Ako ovaj uslov nije ispunjen sve ostale karakteristike motora padaju u vodu. F900GS mi je jednostavno "legao", nisam vican offroad voznji, uglavnom vozim asfalt, odlican "commuter" za svaki dan, do posla kroz grad, guzvu, otvoren put... sve u svemu zadovoljan. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7379 Napisano Petak u 19:51 (promenjeno) Advanced Member, 2516 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Fora je što danas ne postoje nekvalitetni motori. Otpisati model zato što na nekom primerku pukne šraf, ili zeza pokazivač nivoa goriva (Tuareg), puca poluga kočnice (F900GS) je onako, duvanje u mlak jogurt. Da je verovati svemu što piše po netu niko sa KTM 790/890 ne bi putovao jer "svima" crkavaju bregaste. I tako dalje... Tuareg je na tržištu sad već oko četiri godine. Nema problema sa agregatom, nema problema sa menjačem, ne puca ram, ne otpadaju točkovi. Najveće zamerke su upravo ono što napisah u drugoj rečenici: od pada pukne šraf na poluzi menjača/zadnje kočnice, pobrljavi senzor nivoa goriva. I prvih godinu-dve su ljudi prijavljivali da im curka antifriz. Meni je posle 15k km počelo da curi ulje na nekoj dekli. Za dve minute zategnuo šrafove i to je to... Sviđa ti se izgled, sviđa ti se kako se vozi, možeš ga priuštiti, odgovara za tvoju namenu... Kupuješ. Ako nešto od ovoga ne ispunjava, jbg, gledaš dalje. Promenio Petak u 20:23 član Gliga 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2431 Napisano Subota u 05:50 (promenjeno) Drug član, 1542 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ево да пријавим још једну ситницу, уље не могу да стигнем да налијем колико гута. Сваки пут кад проверим он жедан, а провера је тек проблем за себе, ставили црни мерни штап, једини начин да се колико толико правилно очита ниво је да се штап прислони на бели тоалет папир па да се по трагу некако одреди ниво уља..ево дошао управо са пута, понео са собом литар уља, све отишло, и досуо сам кући још 200мл, ено сад је уље на средини као што је било кад сам кренуо на пут. 2.800км 1.2 литра уља. Можда ово није много али је мени шок, јер годинама возим Јапанце.. никада нисам досуо ни грам ни у један Promenio Subota u 05:53 član Gajo Sevojno 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 869 Napisano Subota u 06:18 Drug član, 1470 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Gajo Sevojno je napisao: Можда ово није много али је мени шок, јер годинама возим Јапанце.. никада нисам досуо ни грам ни у један Sto bi neki rekli pa kupi Japanca. Salim se ali Gajo jesi li ti znao sta kupujes, zasto kupujes i koja je namena motora? Honda je 100% bolja za duge staze a mozda nije za ove krace kao throttle blast u toj kategoriji motora. Moj poznanik ima neki Himalayan, indijski motor za koji sam ja samo cuo a nikada me nije zanimalo ali gledajuci jos davno slike, specifikacije, pouzdanost pa nema bolje nego li je taj za ona mesta gde on ide. Vezano sa sipku Gajo mora tako, ne moze na taj motor staklence i prozor. Ako ne nudi u nijednom segmentu ista bolje od Honde onda je resenje Honda. Ja nijedan motor nisam imao a da nije imao svoje neke decije bolesti i probleme, sve zavisi kako sofer to savladava i dozivljava/resava. Moje iskustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2431 Napisano Subota u 06:49 Drug član, 1542 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Не жалим се само дискусија. Баш сам јуче другу рекао да ћу опет купити исти мотор за 3 године кад овај дође на 40.000км. Наравно под условом да не иде даље распад система 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 869 Napisano Subota u 07:09 Drug član, 1470 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan Ma da sve je receno iz dobre namere da se stvari sagledaju na drugi nacin ako je moguce. Na mom RSV4 servisni intervali kratki, kompleksno odrzavanje V4 motora, popije nesto ulja i na 500km zavrtanja gasa ali sve to pokrije osmeh i zadovoljstvo koje takav agregat nudi posle svake voznje, to se ne moze porediti sa rednjacima u ovoj klasi, niti zvuk koji "drogira" niti isporuka snage/brzine, upravljivost i kocenje sve u paketu. Na S1000R kao primer ispod 5000km na Marzocchi DDC viljusci odosem semerinzi, masovna pojava, coils otkazu, ja za sada sa osmehom zamenio semeringe. Nov KTM curi ulje iz oringa izlazne pogonske osovine (zamenjeno), dripuje antifriz na crevu kucistu termostata (malo dotegao selnu) i sada je sve ko bombona. Neka on radi svoj posao a ja cu svoj 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17084 Napisano Subota u 08:34 Integrisan, 8553 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče voznih karakteristika, motocikli su nikad bolji iz fabrike ali primetno po pouzdanosti nisu ni blizu onima iz 2000-ih. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 4282 Napisano Subota u 20:17 (promenjeno) Drug član, 1955 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 5. 2026. at 21:32, PeraNS je napisao: Tacno je da su i Adam Riemann i Ryan FortNine olesili poligu zadnje kocnice na offroadu ali to nikako ne bih nazvao fijaskom. U nekim normalnim uslovima eksploatacije evo posle dve godine kod mene radi sasvim normalno. Taj motor ima neke druge "decije bolesti" sa kojima sam se upoznao vise na ino forumima nego licno... to je pre svega nosac navigacije koji se lomio ako je bio opterecen nekim tezim uredjajem a usled "drmusanja" na zahtevnim terenima. Sto se tice pouzdanosti agregata, elektronike, vesanja nisam imao problema. Inace ako pricamo o nekom izboru tipa srce ili zdrav razum, ja pre svega gledam ergonomiju. Zasto bas F900GS? Uzan sedalni deo, veliki raspon izmedju sedista i fuzastera, fuzasteri postavljeni vise napred sto znaci manje savijanja u kolenima (nego npr kod KTM 790 koji sam imao pre BMW). Ako ovaj uslov nije ispunjen sve ostale karakteristike motora padaju u vodu. F900GS mi je jednostavno "legao", nisam vican offroad voznji, uglavnom vozim asfalt, odlican "commuter" za svaki dan, do posla kroz grad, guzvu, otvoren put... sve u svemu zadovoljan. Što se tiče ergonomije,fuzastera,upotrebljivosti po gradu (a i van terena) bukvalno isti utisak delimo.Izuzetno potetnan motor sa karakterom(jakooo zabavan). Meni je prelep,druga godina je kod mene i dalje se okrenem jos jednom kad ga parkiram.Baš mi je legao što kaže Pera .I ja u glavnom vozim asfalt ,paradoksalno motor je bomba na asfaltu.Zadnja tura do Jadranske magistrale i nazad bez i jednog grča ili utrnuća za tri dana. Promenio Subota u 20:19 član Džim Džarmuš 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 281 Napisano juče u 18:31 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, Džim Džarmuš je napisao: Meni je prelep,druga godina je kod mene i dalje se okrenem jos jednom kad ga parkiram Meni je ovo i kod motora i kod auta jako bitno! Šta ću kad sam plitak čovek haha Bitan je naravno agregat i vozne karakteristike, ali ako se ne okreneš da baciš pogled kad parkiraš, to je onda samo obično prevozno sredstvo 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9402 Napisano juče u 20:42 Ne silazi, 3225 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 5/23/2026 at 7:50 AM, Gajo Sevojno said: Ево да пријавим још једну ситницу, уље не могу да стигнем да налијем колико гута. Сваки пут кад проверим он жедан, а провера је тек проблем за себе, ставили црни мерни штап, једини начин да се колико толико правилно очита ниво је да се штап прислони на бели тоалет папир па да се по трагу некако одреди ниво уља..ево дошао управо са пута, понео са собом литар уља, све отишло, и досуо сам кући још 200мл, ено сад је уље на средини као што је било кад сам кренуо на пут. 2.800км 1.2 литра уља. Можда ово није много али је мени шок, јер годинама возим Јапанце.. никада нисам досуо ни грам ни у један Prvo hvala što deliš ovakvo iskustvo retko ko tako nešto uradi. Trošio je meni i japanac (xt660z Tenere) u određenim uslovima, ali ovo je baš mnogo. Jel se to često dešava na ovom modelu, ili baš tebi se zalomilo tako ? Koliko si prešao do sada ? Probao neko drugo ulje itd ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6474 Napisano juče u 20:47 (promenjeno) Ne silazi, 5297 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem vas ljudi, sve vas koji ste nekad kupili motor. Neka digne ruku ko je motor kupio mozgom na srcem. Džabe 1000 puta na papir stavimo sve razloge zbog kojih je pametnije kupiti neki motor, kad nas srce odvuče na neki drugi. EDIT: srećom postoje forumi i iskustva drugih vlasnika motora, pa izučimo šta je sve mana, čim kupimo takav motor odmah to izmenimo unapredimo i idemo dalje Promenio juče u 20:48 član Jovan Ristic 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23783 Napisano juče u 21:02 Integrisan, 7691 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sva tri kupio mozgom. Kalkulisao, pratio mesecima, zadnji i godinu dana itd. Jebiga, kad nemas love na bacanje onda moras tako... Rado bih ja iskesirao 890 ADV R da imam love, GS, Africu i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17084 Napisano juče u 21:31 Integrisan, 8553 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja da imam love, znate šta bih kupio? Ništa. Vozio bi sadašnjeg TDM do 500.000 i više ako treba dok mu od karika ne ostane ništa i počne da troši litar ulja na hiljadu km. Mnogo mi ulažemo u mašine a malo u kilometre i ličnu bezbednost. Jebeš motor da prostite. Ima motora i za 3000 evra koji mogu da prođu zemaljsku kuglu dva puta. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 735 Napisano pre 15 sati Drug član, 1432 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan On 23.5.2026. at 7:50, Gajo Sevojno je napisao: Ево да пријавим још једну ситницу, уље не могу да стигнем да налијем колико гута. Сваки пут кад проверим он жедан, а провера је тек проблем за себе, ставили црни мерни штап, једини начин да се колико толико правилно очита ниво је да се штап прислони на бели тоалет папир па да се по трагу некако одреди ниво уља..ево дошао управо са пута, понео са собом литар уља, све отишло, и досуо сам кући још 200мл, ено сад је уље на средини као што је било кад сам кренуо на пут. 2.800км 1.2 литра уља. Можда ово није много али је мени шок, јер годинама возим Јапанце.. никада нисам досуо ни грам ни у један Uzmi šmirgl papir i malo izbrusi mjerač nivoa ulja, biti će onda sive boje i puno se bolje vidi. Vezano uz potrošnju ulja, bilo je slučajeva da nekima dosta troši, kažu da najviše troši kada je opcija kočenja motorom na najače, provjeri pa stavi na najslabije kočenje motorom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1554 Napisano pre 15 sati Drug član, 1283 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Jovan Ristic said: Ne razumem vas ljudi, sve vas koji ste nekad kupili motor. Neka digne ruku ko je motor kupio mozgom na srcem. Džabe 1000 puta na papir stavimo sve razloge zbog kojih je pametnije kupiti neki motor, kad nas srce odvuče na neki drugi. EDIT: srećom postoje forumi i iskustva drugih vlasnika motora, pa izučimo šta je sve mana, čim kupimo takav motor odmah to izmenimo unapredimo i idemo dalje Promeni 10 ak motora, većinu kupio srcem. Na mozak 2 transalpa i Stroma, bez greške motori, ali ni jedam me nije oduševio i da sam ga zdržao više od par godina, ne vredi kad ne radi. Najviše me oduševio KTM aako svi znamo šta i kako, ali jednostavno sve mu oprostiš kada ga provozaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7379 Napisano pre 14 sati Advanced Member, 2516 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Motorcyclist je napisao: Ja sam sva tri kupio mozgom. Kalkulisao, pratio mesecima, zadnji i godinu dana itd. Jebiga, kad nemas love na bacanje onda moras tako... Rado bih ja iskesirao 890 ADV R da imam love, GS, Africu i sl. Biraš srcem (i mozgom) u okviru svojih materijalnih mogućnosti. Dakle za novce koje imaš kupiš ono što ti se sviđa, u najboljem mogućem stanju. Naravno, gledaš da to ne bude neki promašeni model (a takvih danas izgleda nema na tržištu). Nije motor obaveza pa da kupiš samo zato što obavlja neke funkcije (meni su kola u toj kategoriji). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1842 Napisano pre 10 sati prisutan, 1354 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Mozgom bi kupovao skuter recimo, kad bi mi trebao npr. na posao, sa posla.. Motor ako mi se ne svidi i prije nego ga probam, nema od toga ništa, mora mi malo herc zaigrati!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...