Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Drug član, 3649 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ja sam svojevremeno kupio skuter, a nisam još položio. Ništa gore, hteo sam da izedem sopstvene gaće!

Mislio sam da će polaganje biti formalnost, a ono se odužilo ko gladna godina... Skuter sam vozio krišom po sporednim uličicama, štrecajući se ko balavander na policajce na motorinima... Ni malo dostojanstveno. Nije to za ozbiljne ljude...

Promenio član boza_kg
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 393 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R

Kakav je ovo pomor xmaxova na oglasima? Otvoris oglase koji nisu stariji 24h za skutere i obavezno bude po koji xmax.
Evo sad bacim oko a ono 3 komada, filter mi je bio da nisu stariji od 2008 i i zmedju 250 i 400 kubika.

Jako cesto su to masine kupljene 2020 pa naovamo. Novi skuteri.
Jel to njima fali nesto ili se ljudi zajebu?

Primer

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Yamaha X MAX 300 e65, 2021. godište, Scooter, vozilo prešlo 2876 km, Beograd. Cena 6.450 € - Motori - Polovni Automobili

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 380 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

Pogledaj situaciju na tržištu, novih nema, ljudi izvozaju do 10k km i kada dođe vreme za veliki servis i ozbiljniji pregled prodaju ga po ceni po kojoj je kupljen, oni na nuli i još se provozali dve sezone. Ajde za konkretan oglas ne znam da li je zajeb vlasnika, u garanciji je i ne bi trebalo da ga prodaje zbog skrivene mane. Ima i onih faca koje žele da zarade zbog trenutne situacije. Forza 350 na PA bila 6800e spusti čovek na 6500 i kaže fiksno ko kuća, eno juče gledam 7350, sinulo mu preko noći da zaradi.

• Zainteresovan, 330 postova
  • Motocikl: Downtown 300i

@vucko23 sto je najgore, mi pizdimo zbog cena na vozilima. Sestra kad god je htela da kupi neku knjigu koje nije bilo u knjizari, dala je vise para. 

Ljudi danas gledaju da zarade na svemu. Pre koji dan se setra cula sa devojkom koja prodaje najobicnije izdanje neke naucne fantastike, 3.deo. U knjizari knjiga 1000din, devojka joj dala za 1500 uz komentar, trebala bi i skuplja da bude posto je nema vise, ali ajde. 

Sta onda ocekivati ovde, gde se mnogo vece pare vrte.

• Podržavam 1

Zavrsavam voznju polako, polaganje verovatno krajem septembra. 

Inace, pratim oglase, evo nekih optimista i za Beverly. Beverly Crtuiser 250 ie stoje na oglasima u dobrom stanju. Cene ih 2400 e okvirno. Sad se pojavili novi oglasi, identicni 250ie, sa cenama od 2800-2900 :D cekam da vidim gde ce da zavrse.

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

Cene se, primećujem, drže poprilično dobro što se ne bi reklo i za prodaju. Dosta dugo stoje na oglasima, kako mlađi tako i stariji modeli. Medjutim, nikome ne pada ni na pamet da spusti cenu. 

Jesi li rešio da uzimaš Beva ili su i drugi modeli u opticaju, Xmax pre svega?

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 2203 postova
  • Motocikl: Benelli
3 hours ago, VladoGrcic said:

Zavrsavam voznju polako, polaganje verovatno krajem septembra. 

Inace, pratim oglase, evo nekih optimista i za Beverly. Beverly Crtuiser 250 ie stoje na oglasima u dobrom stanju. Cene ih 2400 e okvirno. Sad se pojavili novi oglasi, identicni 250ie, sa cenama od 2800-2900 :D cekam da vidim gde ce da zavrse.

jesi zvao ovog:

Piaggio beverly cruiser, 2008. godište, Scooter, vozilo prešlo 25000 km, Pančevo. Cena Po dogovoru - Motori - Polovni Automobili

Ako zelis motor moraces negde da preseces,i pogodis se za cenu.Cene su takve ,kakve su.

• Zainteresovan, 390 postova
  • Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400

Nesto razmiljam.. da li ce kada prestane ovo ludilo od svetske,ratne,ruske-ukrajinske masinerije i kada se “fabrike cipova za nesto svasta” stabilizuju cene vratiti u normalu ili ce ostati..?!

ovo je previse, previse..

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400, 2004; Honda Integra NC750D, 2019;

Cene nikad neće biti na nivou koji je bio pre početka 2021. godine bilo čega u svetu počev od hrane pa na dalje.

Sve je krenulo tada sa skokom cene gvožđa, drveta itd.

Moje mišljenje je da će doći do blagog pada posle stabilizacije, ali ne nešto značajno.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Nece. Tako je bilo 2008 kad je gorivo skocilo na iznad 100 dinara. Svi smo bili sokirani. Nikad se nije vratilo.

Inflacija je najcesce planirana i ima svrhu da se odradi reset dugova. Deflacija se izbegava. Cene nece ici dole.

Evo članka koji govori kako je benzin bio 75 din 2007 pa porastao na 96.

MONDO.RS

Cena sirove nafte je danas na svetskom tržištu pala ispod 59 dolara po barelu, a kada je toliko koštala u februaru...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600.

Piaggio Beverly, 2006. godište, Scooter, vozilo prešlo 20000 km, Niš. Cena 2.100 € - Motori - Polovni...

Aktuelan verujem nema bolje očuvanog u Srbiji.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750
On 22.8.2022. at 20:21, PrleUE je napisao:

Cene nikad neće biti na nivou koji je bio pre početka 2021. godine bilo čega u svetu počev od hrane pa na dalje.

Sve je krenulo tada sa skokom cene gvožđa, drveta itd.

Moje mišljenje je da će doći do blagog pada posle stabilizacije, ali ne nešto značajno.

Nema vraćanja na staro za nove modele 100% !Cene mogu samo da stanu rasti tj. da se isporuka popravi ,u tom slučaju cene novih ostaju iste  a polovni modeli idu malo dole .

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

Apsolutno se slažem. Tako stvari funkcionišu. Generalno, svaka kriza (epidemiološka, finansijska, ratna...) je povezana i koriste se za "reset" i izvlačenje koristi.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Kymco Downtown 300i, 2012. godište, Scooter, vozilo prešlo 29980 km, Petrovac Na Mlavi. Cena 2.499 € - Motori - Polovni Automobili

Jel ima neko iskustva sa Downtown? Kakav je kao gradski skuter i jel vredi da se nadje na listi nekog ko ce da vozi skuter 90% grad a ostatak do 50km van grada...doa avale i kosmaja npr.

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit

9cdad554dac6-1920x1080.jpg WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM
Kymco Downtown 300i, 2012. godište, Scooter, vozilo prešlo 29980 km, Petrovac Na Mlavi. Cena 2.499 € - Motori - Polovni Automobili

Jel ima neko iskustva sa Downtown? Kakav je kao gradski skuter i jel vredi da se nadje na listi nekog ko ce da vozi skuter 90% grad a ostatak do 50km van grada...doa avale i kosmaja npr.

Ja ga nemam, ali sam kao i ti istraživao pre kupovine i zaključak je da je odličan za to što si naveo. Da sam uzeo skuter od 300 kubika to bi bio Downtown. Ima čak i više konja od ostalih skutera iste kubikaže. Imaš ovde na forumu informacija o njemu.

Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka

• Zainteresovan, 330 postova
  • Motocikl: Downtown 300i

@VladoGrcic pratim, i ja se u poslednje vreme interesujem za njega, videh da ima i kolega koje ga voze.

Ono sto sam saznao preko foruma ovog i drugih sajtova / yt.

Motor pruza dosta u odnosu na cenu i ostale motore iz kategorije. Ima mesta za ff kacige, znaci mesta i da se nesto iz radnje ponese bez kofera. 

Potrosnja oko 3.5-4.5l zavisi gde se vozi i kako. 

Kazu da stiti dosta od vetra, da mu ni autoput ne smeta. Da moze da drzi 110-120km/h.

Gledao sam kralja koji ga je terao u off road, koliko je pametno, ne znam. Ali verujem da ce onda preziveti i rupe i sahte na putu. 

Ja sam prvo mislio da je downtown velik pa sam gledao beverly. U autoskoli su mi dali xciting 500cc i skontao sam benefite veceg skutera gde mogu noge da pruzim.
Vidim da tih downtown ima dosta i samo mi je kliknulo da mozda i to ubacim u potencionalne kandidate.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja