Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Solo Rider, 3274 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
Upravo sada, N.F.S. je napisao:

Kao da je iz salona izasao 💪.

U mojim ocima, Zaretov bandit pa ovaj 👌

Аууууу бре ....боље шамар да си му ударио 😂

@bajker71 Причао сам ти за Нешу ...нису ми веровао 😂😂😂😂

• Haha 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 74 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000
Danas sam imao strpljenja i živaca da se muvam oko motora i odradim neke sitnice. Poslednjih godinu dana za startovanje je potrebno taster pritisnuti odsečno, snažno. Na finjaka, neće. Proverio sam kontakte, prekidač kvačila, startni relej i ostao je taster za paljenje. Već sam jednom pokušao da dođem do njega pa sam odustao kada sam video koji je to sex, mrzelo me... 
Mora da se rasturi cela ručica, otkače obe sajle za gas, svuče teg sa volana da bi se došlo to tastera. Taster je jednostavan, dva kontakta (kao platine) i opruga koja ih razdvaja. To sam oprao i očistio, ispolirao kontakte, podmazao sajle i sve klizne površine i lagano sklopio...
Malo sam pregledao gume, proverio pritisak i povadio komadiće stakla, žice i ostalo đubre koje sam negde pokupio. Ovaj set guma sam monrirao na današnji dan pre tri godine i do sada prešao oko 17 000 km. Mislim da mogu još malo da posluže... 
Prebrisao ga i tako je prošlo naše današnje druženje.
Sutra neka vožnja, verovatno...   :moto3:

1.thumb.jpg.9b60ceed15f8637ac927b1f33d4910b6.jpg

2.thumb.jpg.81f040564e07bfc3d8b18a71b58517f8.jpg

3.thumb.jpg.0c72fe3c62b87db31a3ecfd2264d1dfb.jpg

4.thumb.jpg.4569891964d6ad043e0b3a0ad9959bd5.jpg

Sećam se rastavljanja iste te ručice na GSX 600F. Mislim da sam barem 2 puta prestajao i pio pivo, pre nastavka. Ja imam taj neki ritual, kad nešto ne ide na motoru, ostavim, naljutim se na njega, popijem pivo, pa mi padne na pamet kako da rešim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 462 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
On 4/11/2025 at 9:14 AM, BokyBoy said:

Gde da nadjem ovo, treba i meni, a i kliza mi dupe kada zavrnem gas...

ne znam da'l je do sedista il' do dupeta🤣

Ja sam probao to, malo je bolje hladjenje, ali mnogo vise klizi kada vozim brze po krivinama, kocenja itd, a tako najvise i vozim... pa bas bude problem posle duze voznje, pocne da pece koza posle 5-6h voznje....Fabricko je isto klizalo - sada imam custom uradjenjo sediste koje uopste ne kliza. (Lowland Zrenjanin), ovu navlaku sam vise probao zbog hladjenja.

• Podržavam 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2564 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik)
pre 21 minuta, Blackened je napisao:

Ja sam probao to, malo je bolje hladjenje, ali mnogo vise klizi kada vozim brze po krivinama, kocenja itd, a tako najvise i vozim... pa bas bude problem posle duze voznje, pocne da pece koza posle 5-6h voznje....Fabricko je isto klizalo - sada imam custom uradjenjo sediste koje uopste ne kliza. (Lowland Zrenjanin), ovu navlaku sam vise probao zbog hladjenja.

I mislio sam da ce da kliza i navlaka, ipak cu da uradim sediste, hvala 👍

A, da, promenio aku, sad pali kao mina.

Promenio član BokyBoy

• Svrati ponekad, 283 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Vratio Akrapovic lonce na motor posle 6 meseci voznje sa fabrickim, imam utisak kao da lepse povlaci iz srednjih obrtaja motor. Svakako se oseti razlika u tezini, jer su fabricki lonci sa katalizatorima teski u pm.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Prošli vikend sam imao ti privilegiju da vidim ovog bandita uživo. Što se mene tiče, nikad lepšeg nisam video.

• Integrisan, 7716 postova
  • Motocikl: TDM 900
2 hours ago, bajker71 said:

Danas sam imao strpljenja i živaca da se muvam oko motora i odradim neke sitnice. Poslednjih godinu dana za startovanje je potrebno taster pritisnuti odsečno, snažno. Na finjaka, neće. Proverio sam kontakte, prekidač kvačila, startni relej i ostao je taster za paljenje. Već sam jednom pokušao da dođem do njega pa sam odustao kada sam video koji je to sex, mrzelo me...  :)

Mora da se rasturi cela ručica, otkače obe sajle za gas, svuče teg sa volana da bi se došlo to tastera. Taster je jednostavan, dva kontakta (kao platine) i opruga koja ih razdvaja. To sam oprao i očistio, ispolirao kontakte, podmazao sajle i sve klizne površine i lagano sklopio...

Malo sam pregledao gume, proverio pritisak i povadio komadiće stakla, žice i ostalo đubre koje sam negde pokupio. Ovaj set guma sam monrirao na današnji dan pre tri godine i do sada prešao oko 17 000 km. Mislim da mogu još malo da posluže...  ;)

Prebrisao ga i tako je prošlo naše današnje druženje.

Sutra neka vožnja, verovatno...   :moto3:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Sve da potpišem. Fenomenalno.

Continental Road Attack 3, deutche technik. Guma jedanput. Moje "odbivaju ranu", vreme je za nove. Još se mislim šta ću... RoadAttack 4 pozadi RoadAttack 3 napred, ili Metzeler Z8.

• Sviđa mi se 1

• Solo Rider, 3274 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 50 minuta, Žaksi je napisao:

@N.F.S. Nešo,nisi video @bajker71-ov uživo.....veruj mi,bolji je od mog bivšeg.Moj je imao ožiljke tu i tamo,Vojin je bez ožiljaka.

👏👏👏👏Ministarstvo diplomatije ti ne gine 🍻

• Haha 2

Ovo nije urađeno na motociklu, ali mi je jako korisna stvar. Danas sam odštampao zidni držač za kacigu, da mogu da ga okačim negde kod čiviluka. Neće meni žena više sakrivati kacigu

Sutra bušim i montiram.

b7e14e0a3f41d4be08fb1e6372564bc9.jpg
d70cb9fc78e4e14b28ddf7ef117daf64.jpg
f37f30cca5add8fe03a9bc57c9a29a85.jpg

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Drug član, 1778 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

IMG20250413123319.jpg

Uradih danas servis. Ulje , filter ulja i promenio ulje u karadanu. 

Elem, kao sto vidite , godinama koristim ovaj motul 7100 , ali mislim da vise necu. Prvo , sa cenom su preterali lepo, a drugo , kvalitet je opao zestoko.. presao sam 7000 km , ulje je retko, razbijeno , smrdi ...sta znam.

Motor mi ne trosi ,.sto se kaze , ni gram ulja , ali mi je ulje nekako cudno posle 7k km.

Pri tom, ovaj motor nije otisao preko 6000 rpm skoro nikad.

Ne znam , evo.

Voleo bih da imam ideju sta bi sledece

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1633 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Danas dođem sa vožnje i ne znam šta mi bi, skinem sedište, da malo bacim pogled na akumulator. Kada sam kupio motor, on je bio na njemu. Evo već peta sezona, ko zna koliko je star. Probam da skinem ploču sa čepovima ćelija (i ako na njoj piše da to ne radim!) i ona iskoči napolje bez problema. Nađem jaku lampu da mogu da zavirim unutra. Bruka moja, svih šest ćelija suvo. Dodao sam oko 150 ml destilovane vode, više nisam ni imao, i podigao nivo na oko 5mm iznad ploča svake ćelije. Upravo ga skidam sa "pametnog punjača" koji kaže da je dosta, punio se više od dva sata.   :)

1744561699656.jpg

1744561699645.jpg

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 3
  • Haha 1

• prisutan, 1179 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702
On 12. 4. 2025. at 18:43, BokyBoy je napisao:

I mislio sam da ce da kliza i navlaka, ipak cu da uradim sediste, hvala 👍

A, da, promenio aku, sad pali kao mina.

|

Ne znam da li ces na Moto fest u BL, ako hoces, imam ja jednu mrezicu ,ostalo mi od CBFa 1000, posto sam za TRKa morao uzeti drugu, on ima dva sica Honda jedan. Pa da probas, da li ti odgovara?? Meni je to super stvar, ne ugrije se sic na suncu toliko, i dise lijepo ispod dupeta. E sad da li kliza ili ne, pojma nemam, ne razmisljam o tome dok vozim. 

• Hvala 1

Posle servisa - pranje i ribanje...i toeto !

Prdenja felna mi usrana skroz ...dal od ovoga sto pseta zapisuju tocak , jebem li ga ...belo nesto , ne moze se skine ..bar ne pranjem ..nisam se udubljivao , slikacu bas , moz neko ima ideju 

IMG20250413165656.jpg

IMG20250413165816.jpg

IMG20250413165844.jpg

IMG20250413174424.jpg

IMG20250413174503.jpg

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Sviđa mi se 4

pre 5 minuta, Blaza je napisao:

@Darko Mihajlovic

Nisi ti nešto "masivan" tip, bar po fotkama. Kako savladaš ovaj autobus ? Težak je sigurno...

pa 177 cm i oko 85 kg ( čiste mišićne mase ;) ) 

salu na stranu , nisam imao nekih problema , kad sam ga kupio imao neki sportski čunak , pa bio malo laksi. ja vratio fabriku , i po specifikacijama ima oko 300 kg ( jer fabricki auspuh ima 150 kg :) )

nemam pojima , u voznji uopste ne osecas tezinu. mozda guranje na parkingu...zapravo, samo to sam i promenio , ranije sam se na parkingu parkirao unapred , pa kad krenem negde izguram motor nazad i odem... sad sa ovim produzim napred , pa ga vratim u rikverc ( tu je malo uzbrdo ) , eto , samo to...

ne prijaju ni meni ni njemu one bas uske spore krivine , tipa Vršić pass , Tranaslpina sam vrh , ili tako te bas bas uske i spore...

sve ostalo laganica...

na 4000 rpm - 145 kmh... na 6000 rpm - 170 kmh , tako da za bilo kakvo "normlano" putovanje je milinkovic..

kazu za GTR - tih , udoban i brz  :)

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Hvala 1

• Integrisan, 9990 postova
  • Motocikl: ---Honda---
Pre 2 sati, bajker71 je napisao:

Bruka moja, svih šest ćelija suvo.

AGM nema tecni elektrolit, nisi ga trebao ni videti.. Mislim da je akumulatoru sada kraj.

• Haha 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2564 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik)
Pre sat vremena, mali_zmaj je napisao:

|

Ne znam da li ces na Moto fest u BL, ako hoces, imam ja jednu mrezicu ,ostalo mi od CBFa 1000, posto sam za TRKa morao uzeti drugu, on ima dva sica Honda jedan. Pa da probas, da li ti odgovara?? Meni je to super stvar, ne ugrije se sic na suncu toliko, i dise lijepo ispod dupeta. E sad da li kliza ili ne, pojma nemam, ne razmisljam o tome dok vozim. 

Trebalo bi, hvala na ponudi,

a mozda ga dotle i presvucem, javljam se svakako da popijemo pivo i da se upoznamo 👍

• Ne silazi, 2757 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Ja danas seo na Vuletovu Hajabusu, samo "da se vidim kako mi stoji" 😂 , teška u p.m. ne mogu volan da pomerim... U vožnji težina motora može samo da pomogne, ali zato parking, guranje, ne daj bože pada u mestu, e tu treba mišići... ER 5 sam mogao da guram ko biciklo, ova Honda je isto meni poteška...

Sorry za off...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja