markommarko 1482 Napisano Ponedeljak u 19:58 Drug član, 608 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jednodnevna vožnja od Beograda do manastira Studenica. Bio neki Maglič fest - vitezovi i prateće stvari. Zanimljivo, a meni povod da se provozam. Od Beograda do Studenice (preko Mladenovca, Topole, Stragara, Rogojevca, Mrčajevaca, Mataruške Banje) bilo 244,8 km u trajanju od 4,5 sata. Malo sam se gubio kod Boračkog krša, pa sam lutao po nekom seoskom makadamu, ali tako je to kada sam rešio da se ne oslanjam na navigaciju (a onda sam morao). U Studenici sam bio oko dva sata, malo fotkao (okačiću fotke) i onda povratak oko 16 h za Beograd. Ne volim da se vraćam istim putem, pa sam ovog puta išao preko Čačka, Gornjeg Milanovca, Lajkovca... Povratak 249,1 km, za oko četiri sata, mada i tu je bilo lutanja po makadamu zbog sudara. Sve ukupno oko 494 km za 8,5 sati. Put je većinom bio dobar, negde malo džombast, pa sam na mom NX-u skakutao kao na federima, ponegde i neobeležen, ali zadovoljan sam. Pogotovo mi se dopalo kako sam prošao makadam (i to ozbiljne kamenčuge kod Boračkog krša i u povratku kod Ljiga). Koliko je pomogla promena prednjeg lančanika sa 15 na 14 ne znam, koliko su odmogle fabričke gume i ABS ne znam, ali imao sam kontrolu nad motorom sve vreme. Izvolite na kraju i fotke 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Valsorim 87 Napisano Ponedeljak u 20:38 U prolazu, 56 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT07 2014. Prijavi odgovor kao problematičan Baš lepa tura i zanimljiv festival-događaj. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9971 Napisano Sreda u 08:55 Ne silazi, 3369 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Juče jedna baš kratka vožnjica od stotinak km, ali ispade da mi je baš prijala. Zanimljivo je kako uvek želimo da odemo dalje i duže a ustvari u komšiluku ima toliko lepih mesta koja nismo istražili. Pre mnogo godina sam prvi i jedini put bio u Svrljiškom selu Palilula, sa društvom, bio je neki prvi maj ili tako nešto, pa rešim da ponovo prođem tim putem. Kod Niševca se prelazi preko planine, a tu počinje i klisura Svrljiškog timoka i meandri koje pravi. Spustio sam se do kupališta Banjica, ispostavilo se da nije baš lagan put. Nisam ispuštao gume ovog puta jer sam planirao da vozim pretežno asfalt, i čudio se koliko se loše ponaša motor i koliku razliku pravi to ispuštanje guma za kamenjare. Obišao Palilulu, pa nekim poljskim putem krenem do Svrljiške Tople, ali naravno promašim skretanje, pa sam imao i malo pravog offroad-a dok sam se opet spojio sa glavnim putem jer me mrzelo da se vraćam nazad. Svrljiška Topla mi se baš dopala. To je malo, dosta izolovano selo, jer je i od Knjaževca dosta daleko, ali izgleda da je i dalje živo. Dopao mi se centar sela, i dom kulture. Na jednim vratima stoji uredno napisana tabla: "Klub za dnevni boravak penzionera" Ne znam zašto, nasmejao me ovaj klub. Ispred glavnih vrata poster: "Letnja igranka" . Ovo me je baš prijatno iznenadilo, jer ponavljam - selo je baš udaljeno i malo, navikao sam već da su takva sela gotovo prazna. Šteta što je igranka već prošla, inače bih sigurno došao da se vratim u ta stara vremena. Sad mi je žao što se nisam setio da slikam poster. Inače baš lepo selo. Kuće stare, male, ali uredne, uredna dvorišta, a i nigde nisam primetio đubre i deponije. https://www.srbijaplus.net/svrljiska-topla-knjazevac.htm Nastavljam dalje, i dugo vozim kroz izgorelu borovu šumu. Sablasan prizor. Izlazim na put Galibabinac - Knjaževac koji je više u zakrpama nego što ima asfalta, ali nema rupa, i asfalt je šmirgla. Put je uzak, stalno ide gore dole levo desno, i meni je mnooooogo zabavan za vožnju, iako je ovo tek drugi put da prolazim njime. Prazan je, prošli put na celoj deonici nisam video ni jedan jedini auto. Međutim problem bi bio ako i iz suprotnog pravca naiđe neko ko pretpostavlja da je put prazan... A prosto vuče na divljanje Kod Podvisa izlazim na državni put 35 prvog B reda, pa preko srpske Transalpine i Svrljiga brzo stižem kući, što bi rekli - nasmejan . #zzz# 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1335 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Za vikend:Petak 110km po lokalu prvi test nove kacige.Subota 150km siri lokal drugi test kacige. Nedelja 515km do Lago di Maggiore preko Grimselpass, Nufenenpass, Alpe di Neggia, povratak Simplonpass i Autoverlad Goppenstein-Kandersteg (autovoz, uhvatio me mrak da se vracam opet Grimselpassom). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...