Jump to content

Moto Zajednica

18. Međunarodni sajam motocikala "Motopassion" 18 – 24. mart 2026.

Recommended Posts

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Dosta je prica a i mog iskustva sa tim prodavcima. Negde je 50-50 sto se tice ljubaznih i govnara. 

Sto se tice tih govnara, nisu mi jasni, jel to neki ego kao ja radim kao prodavac motora ili mu je mrsko to sto radi???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Malinar u pokusaju, 1957 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Kontam presedne čoveku sve, drugo ima njih milion koji bi samo da pogledaju i sednu, bez da kupe ali jbg, sajam valjda tome i služi, ako ti je mrzak rad sa ljudima, idi čuvaj ovce.

Promenio član milomir22
  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 5367 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ljudi ko ljudi, ima ih ovakvih i onakvih. Teško je sad naći motivisanu radnu snagu, i još da im se malo plati.

• Ne silazi, 3335 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
4 minutes ago, andrej. said:

Ja tako kad odem na Alpe ili do mora, lepo se izvozam, sednem na kafu da se izmeračim, odem negde lepo u prirodu... svaki put se setim da mi na motoru piše Made in China i propadne mi dan, džabe se vozio. 

Dodji proleće sve ti je oprošteno

A bre skoro neki iskusniji kolega sa foruma, ne mogu da se setim tačno ko to beše - napisa da kad bi na svetu ostali samo kineski motori - on bi prestao da vozi motor. 
Meni to nikako nije jasno - pa da li voziš zbog vožnje, adrenalina, putovanja - ili da bi posedovao neki određeni motor kao statusni simbol ili šta već ?

Promenio član živke
  • Haha 2
  • Podržavam 2

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
1 minute ago, živke said:

A bre skoro neki iskusniji kolega sa foruma, ne mogu da se setim tačno ko to beše - napisa da kad bi na svetu ostali samo kineski motori - on bi prestao da vozi motor. 
Meni to nikako nije jasno - pa da li voziš zbog vožnje, adrenalina, putovanja - ili da bi posedovao neki određeni motor kao statusni simbol ili šta već ?

Ima ovih drugih koliko hoces. Na facebook-u po komentarima vidis ljude koji su ostali u 90tim...

• Svrati ponekad, 166 postova
  • Motocikl: Voge 800 rally
pre 23 minuta, milomir22 je napisao:

2018. brat reši da kupi nov motor, to mu je tada bio prvi motor i suzio izbor na strom 650 i versys 650. Na suzukijevom štandu, iako je bilo polepljeno na sedišta da se ne seda, pitao lepo, seo, opipao, video, raspitao se, sve po ps-u.

Na kawinom štandu (tada je predstavnik kawe bio neko drugi, nadam se da su ovi iz autoprometa poslovniji) stoje dvojica i pričaju nešto interno, ne registruju nas, ne postojimo. Brat prišao gleda versys i ja, iz čiste pristojnosti pitam da sedne, mršaviji od te dvojice, bez da me je pogledao, se samo razdrao da ne može i da ne diramo motor. Izbor se sam nametnuo, uzeo je stroma taj dan.

Vrv je zastupnik bio Cule..Pre više godina htedoh da kupim klx 250, i bukvalno su me oterali sa njihovom neposlovnošću, tako da sam kupio hondu crf 250 😀

Promenio član Dzigibau
  • Podržavam 1

• Drug član, 1674 postova
  • Motocikl: Suzuuuuki (Address 125, V-Strom 800)

Bio u nedelju na sajmu, ono je pakao šta rade šetači i razgledači, jasno mi je što su neki od prodavaca nezainteresovani za razgovor.

Opšta nekultura naroda, sedanje na motor sa desne strane, grebanje sedišta, plastika, pokušaji prevrtanja motora u mestu, mljackanje hrane na štandovima...

Sajam kao sajam za mene odličan, brdo motora i opreme, možda je falio neki premijerni model ali u suštini i više nego odlično za našu sredinu i mogućnosti.

• Podržavam 4

• Drug član, 849 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X
pre 54 minuta, Robi je napisao:

Nisu sveži utisci, ali svaki put kad se pojavi ova tema ponovo se iznerviram kao da sam opet na štandu Trijumfa 😝

Ne znam kako je bilo drugih dana, ali u ponedeljak kao da nema nikog od prodavaca. Došli, gledamo, okrećemo se, niko nema neko obeležje firme, neka dvojica trojica stoje i bulje u telefone, ne dižu pogled uopšte... Cene na većini modela nisu bile istaknute... Na kraju pitam jednog (mogao je biti i neko ko čeka tu pored), jel vi ovde radite, kaže da, pitam za cenu jednog, on kaže i to je to, opet u telefon... Pa, neka hvala, ništa onda...

Od ostalog, Moto Morini 1200 😍

Ista priča prošle godine s'tim što nije bilo novih modela. Jedan lik na štandu, nezainteresovan za život a ne za nešto drugo 

pre 37 minuta, boza_kg je napisao:

Ljudi ko ljudi, ima ih ovakvih i onakvih. Teško je sad naći motivisanu radnu snagu, i još da im se malo plati.

pre 20 minuta, Milanezi je napisao:

Bio u nedelju na sajmu, ono je pakao šta rade šetači i razgledači, jasno mi je što su neki od prodavaca nezainteresovani za razgovor.

Opšta nekultura naroda, sedanje na motor sa desne strane, grebanje sedišta, plastika, pokušaji prevrtanja motora u mestu, mljackanje hrane na štandovima...

Ne sumnjam ja da je njih sve stiglo taj dan, ne sumnjam da je bio retrogradni merkur, da ga je žena ostavila, da mu je ker uginuo, da radi za minimalac, da su ljudi ovakvi i onakvi, da grebu, hebu, skaču, ali ja nisam takav i mene apsolutno ne zanima šta se sve njemu izdešavalo taj dan, došli smo kao mušterije, iznapušavali su nas bez ikakvog razloga. Dovidjenja i prijatno.

Promenio član milomir22
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Ne silazi, 5367 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Cene japanskih motocikala u Japanu su 25-40% niže nego u Evropi (po Googlu), a kod najviše i najskuplje klase razlika je još i veća. Rezervni delovi za japanske motore su lakše dostupni i povoljniji, a servisni intervali su često manje zahtevni. I PDV im je duplo manji, i imaju ogromnu ponudu polovnih sa malim kilometražama... Đe je Japan, a đe smo mi...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Pre sat vremena, milomir22 je napisao:

2018. brat reši da kupi nov motor, to mu je tada bio prvi motor i suzio izbor na strom 650 i versys 650. Na suzukijevom štandu, iako je bilo polepljeno na sedišta da se ne seda, pitao lepo, seo, opipao, video, raspitao se, sve po ps-u.

Na kawinom štandu (tada je predstavnik kawe bio neko drugi, nadam se da su ovi iz autoprometa poslovniji) stoje dvojica i pričaju nešto interno, ne registruju nas, ne postojimo. Brat prišao gleda versys i ja, iz čiste pristojnosti pitam da sedne, mršaviji od te dvojice, bez da me je pogledao, se samo razdrao da ne može i da ne diramo motor. Izbor se sam nametnuo, uzeo je stroma taj dan.

Bata nije odlučio da kupi baš taj motor zato što se razdrao prodavac na vas :lol:

Pa kome su to još neki parametri za odlučivanje koji će motor kupiti, raspoloženost ili neraspoloženost prodavca, svašta...

• Haha 1

• Svrati ponekad, 232 postova
  • Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400...

Verovatno postoje carinske barijere ako vozilo nije uz EU... kod nas postoji sigurno.

Ubeđen sam da će moje sledeće sokoćalo biti kinesko kao i većini kolega ovde pa je sama priča onako da se ispuni vreme.

• Podržavam 1

• Drug član, 1770 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT

Ja nemam problem sa kineskim motorima. 

Imam nepoverenje prema prodavcima i serviserima istih. 

Ima boljih i losijih brendova. Samo jedno im je zajednicko. 

Svi imaju jako retardirana imena. (Sem kupljenih italijanskih firmi)

Voge 

Kove

Benda

Ku dzej 

Ma daj bre😆 

Ko i za auta, Dongfeng, Baofeng, Li Auto, Xiaomi, Seres 😆

A onda pogledas Honda, Yamaha... 

Raste patka vec na izgovoreno

Promenio član Rider000
  • Haha 4

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Peda TEK 250 2025
pre 17 minuta, Milanezi je napisao:

raspoloženost ili neraspoloženost prodavca

neprofesionalnost*

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 5

• Svrati ponekad, 166 postova
  • Motocikl: Voge 800 rally

@Rider000 Možda su nekome tamo 60 ih, Honda i Yamaha zvučale kao tebi sad ove kineske firme 😀

Promenio član Dzigibau
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Nemanja Stojanović, 1877 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Ja nisam odoleo, uzeo sam žuću, K-Moto ATX.

Pitaju me šta će ti, nisam znao njima al evo ne znam ni vama da kažem.

Sviđa mi se.

• Sviđa mi se 12
  • Hvala 1
  • Haha 3
  • Podržavam 4

• Drug član, 1770 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT

@Skittlesjavljaj utiske. Meni se isto bas svidja al sta cu s njim ... da ga teram po atarima

• Podržavam 1

Pre 1 sat, Milanezi je napisao:

Bata nije odlučio da kupi baš taj motor zato što se razdrao prodavac na vas :lol:

Pa kome su to još neki parametri za odlučivanje koji će motor kupiti, raspoloženost ili neraspoloženost prodavca, svašta...

Jbg nije to što se prodavac razdrao, več što brat nije znao ništa o tom motoru, čak ni ergonomski kakav je, a posle te scene su mu zviždali testisi da im ide u salon.

Promenio član milomir22
  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 4

• Integrisan, 3386 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
Pre 1 sat, drs je napisao:

I u Osaki pre neki dan isto tako ....  :rolleyes:

Njima nisu javili da je prošla korona ? 😂

A ona crnka, nema na koji nije sela ...:) 

Btw, ko je rešio da kupi određeni model i zna šta hoće, i naleti na smornog prodavca, jbga, nek se snalazi.

Ko je rešio nešto da kupi, par modela ima u izboru, naleti na smorenog prodavca - ćao, odoh dalje.

Već sam pisao, prošle godine Yamaha Barel i Honda Delta su me razočarali sa uslugom. Pre toga gledao Suzuki u Sumaru, bilo me sramota koliko mi Sloba posvetio vremena. A nismo se znali ranije...

Čak mi je i Auto Nautica u oba salona bila extra sa uslugom, za Voge.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Voge 625DSX, Tomos a3
Pre 1 sat, Milanezi je napisao:

Ja sam se dvoumio izmedju cf 700mt i voge 625dsx. Prvi izbor mi je bio cfmoto i to u debeloj prednosti u odnosu na voge. Zvao guevaru vise puta, ni jednom mi se nisu javili u 2 dana, reko super ako ne mogu da ih dobijem kada hocu da kupim motor, kako cu ih dobiti kada hocu servis, garanciju, delove,..  Zvao nautiku za voge, javili se odmah, mozes doci na test voznju kada hoces. Sutra dan sam otisao, provozao i odmah kupio motor. 

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 5

Pa ne kupujem sifon za sudoperu ili marmeladu u prodavnici pa da mi je svejedno koju marku sam izabrao. Kupujem stvar u kojoj hoću da uživam i da joj se veselim, da mi odgovara, zato mi služi.

Ti, a i ovi drugi tebi slični vozite sada možda lošiji motor, sa manje emocija, manje svega nego da ste odabrali taj drugi. Zbog čega, što se nije javio prodavac?!?

To si stavio kao prioritet za kupovinu, raspoloženje prodavca i da li će se javiti na telefon u odnosu na igračku koji kupuješ. Meni to nije normalno.

Može da mi bude prijatno ili manje prijatno sa prodavcem ali ako mi se igračka svidja i odgovara, nije mi bitno njegovo postojanje niti ponašanje, nisam tu zbog njega.

• Drug član, 3443 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac

Neću da me neko gleda kao govno, a ja da moram da mu se ulagujem da bih dobio ono što plaćam. Proizvod i uslugu. Kupio bih radije polovno, pa nek se nosi i prodavac i predstavnik koji zapošljava takvu osobu da komuniocira sa onima od kojih mu zavisi posao.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 6

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 2 minuta, Milanezi je napisao:

Može da mi bude prijatno ili manje prijatno sa prodavcem ali ako mi se igračka svidja i odgovara, nije mi bitno njegovo postojanje niti ponašanje, nisam tu zbog njega.

Prodavac je tu zbog tebe i proizvod prodaje hteo ti to ili ne odnos prema kupcu. Kako si složio stvari ispada da je tebi sasvim ok da odeš u prodavnicu po hleb i da ti se tom prilikom prodavac najebe milosne majke uz pljuvanje po hlebu jer eto nisi ti tu zbog njega. Još bi mu se uljudno zahvalio...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja