Jump to content

Moto Zajednica

18. Međunarodni sajam motocikala "Motopassion" 18 – 24. mart 2026.

Recommended Posts

• Drug član, 1770 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT

Bas velika guzva danas... Masa ljudi. Oni u MotoLandu ne znaju gde biju. Ja kupih pantalone, dodjem kuci da probam, treba mi broj vece. Valjda cu uspeti da zamenim... 

KLE skroz ok za to sto jeste... Entry level motorin, nije skup. Korektno skroz. Uz aftermarket podrsku bice to fina baza i imace svoje fanove.

@alexantoSto kaze kolega, broj veci motor. Video sam danas taj model i nije malen. Neka standard adv velicina. Na onoj slici od gore izgleda kao da sedis na nekom motoru od 400cc 😃

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 520 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE
1 hour ago, Skandi said:

Mene je Kove baš oduševio. Prvi put vidim i veliki (800) i mali (450) danas uživo i sedam na njega.
Baš oba motora su ostavila jak utisak, ali ako se ne varam i Kove 800 je registrovan samo za jednu osobu (kao i 450).

800 me je oduševio težinom u odnosu na gabarite, deluje baš lepo spakovano.

A 450 je zver. Kako sam seo na njega imam utisak da tera na krvična dela. 😁 Visoko sedenje, odma se oseća da je tvrd motor a verujem i da ide kao nevreme. Verovatno najviše sedište na celom sajmu, ali opet mogu mogu sa obe noge na zemlju.
Baš bi voleo oba modela da probam ako bude prilike.

KLE kao i svima, najveće razočarenje.

Super mi je bilo da čujem koju reč uživo i o prašnjavoj africi :)

450 i 800 rally je za jednu 

800Xpro i turing za dve 

Sto se tice probe 

Idi do Burnout-a, trazi Luku (inace to je gospodin sa @alexanto slike)

Imaju test vozila(tj znam da su imali 450rally i 800x registrovan za probu)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Mi sa oko 190 ili plus, baš i nemamo taj luksuz da biramo mnogo, kad bi još gledali kako to nekom sa strane izgleda... Pogotovo u ovim nekim godinama, ako je nama ok za kormanom, baš nas briga kako to nekom izgleda 😀😉

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 5

• Drug član, 1968 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥

Ziva istina, ja sam bio presrećan kad sam uklopio obe pomenute stvari,kod BMW F900GS,nakon toga sto mi se prvo ,jako dopao na slikama..

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L
pre 15 minuta, OgiBG je napisao:

450 i 800 rally je za jednu 

800Xpro i turing za dve 

Sto se tice probe 

Idi do Burnout-a, trazi Luku (inace to je gospodin sa @alexanto slike)

Imaju test vozila(tj znam da su imali 450rally i 800x registrovan za probu)

Potvrdio mi je neki drugi momak da imaju registrovane test motore. Čim uhvatim priliku, organizujem se da dodjem i probam oba.

A joj a, možda je bolje da ne probam i da nisam dolazio uopšte na sajam 😅

• Haha 1

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 9 sati, Rider000 je napisao:

@alexantoSto kaze kolega, broj veci motor. Video sam danas taj model i nije malen. Neka standard adv velicina. Na onoj slici od gore izgleda kao da sedis na nekom motoru od 400cc 😃

Razumeš sad moje kukanje u pogledu gabarita i svih jbn brendova evrope i japana kad kažem da nama većina kineza kroji put? Prosto u današnje vreme ne postoji recimo japanski proizvođač koji ima adekvatan motocikl za ljude visoke 190 i preko. Tu ne ubrajam Teneru WR ona je sasvim ok...ali naći naked, R, sport turing je nemoguća misija.

• Podržavam 1

• Drug član, 666 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 36 minuta, mick je napisao:

Razumeš sad moje kukanje u pogledu gabarita i svih jbn brendova evrope i japana kad kažem da nama većina kineza kroji put? Prosto u današnje vreme ne postoji recimo japanski proizvođač koji ima adekvatan motocikl za ljude visoke 190 i preko. Tu ne ubrajam Teneru WR ona je sasvim ok...ali naći naked, R, sport turing je nemoguća misija.

A ja mislio da sam ogranicen izborom motora zbog visine😳😳😳 Sad ispade da ste vi dugajlije ograniceniji a da meni sa 173cm u stvari pasuju svi motori...cuj pasuju,prave se za mene🤣🤣🤣

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 338 postova
9 hours ago, Robi said:

Mi sa oko 190 ili plus, baš i nemamo taj luksuz da biramo mnogo, kad bi još gledali kako to nekom sa strane izgleda... Pogotovo u ovim nekim godinama, ako je nama ok za kormanom, baš nas briga kako to nekom izgleda 😀😉

A šta mi "gorostasi" od 175-176 cm visine da kažemo  😄 ? Ja kad god gledam motor, moram da pazim na visinu sedista. Npr. pre sajma sam bio u Eurosumaru i seo na V Stroma 800 DE. Moram da "malo" sedim na ivici sedista da bih normalno spustio nogu. posle videh da je "znacajno" (za mene znacajno :-D) viši u odnosu na RE verziju . Sunce me je ogrejalo kad pročitah specifikacije RE verzije 😄 . Da ne pričam o Africi 1100 i sl. 

• Drug član, 666 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 1 minut, grdoje je napisao:

A šta mi "gorostasi" od 175-176 cm visine da kažemo  😄 ? Ja kad god gledam motor, moram da pazim na visinu sedista. Npr. pre sajma sam bio u Eurosumaru i seo na V Stroma 800 DE. Moram da "malo" sedim na ivici sedista da bih normalno spustio nogu. posle videh da je "znacajno" (za mene znacajno :-D) viši u odnosu na RE verziju . Sunce me je ogrejalo kad pročitah specifikacije RE verzije 😄 . Da ne pričam o Africi 1100 i sl. 

Prednost nas "gorostasa" je u tome sto ja na mom CBF1000 izgledam kao visoki brat na Fjr ili Goldwing-u🤣🤣🤣 Dok visoki gledaju gde ce noge da smeste...ja gledam dal da sedim napred ili nazad na sedistu...ne bi se menjao za visinu. A i manje trosim obucu...laksi sam🤣🤣🤣

• Haha 1

• Ne silazi, 5367 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre 15 sati, alexanto je napisao:

Voge, onaj ADV skuter dvocilindraš

Jesi li seo na njega, ima li mesta?

• BJB Maxi Scooter Club, 6811 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

@boza_kg Nisam, na nekoj platformi je koja je već izgrebana pa nismo 'teli da pogoršavamo, ipak je premijera na tom štandu...

Deluje da je vrlo, vrlo komforan.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1968 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥

@boza_kgjesam ja vrlio slicno kao i na zontes 368 g ,ako pričamo o polozaju kad stavis noge napred na sanke mozda neki milimetar bolje.

ovo ostalo sve super ne udara koleno napred i u korman 

ali je loosa zavrsna obrada mislim ono Kineski prosek nije CF kvalitet..

IMG_0499.jpeg

IMG_0498.jpeg

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 2

Kolega je kupio Voge onaj jeftini 125 sa 16" točkom, Sh fazon, zaboravih sad naziv. Za nekoliko meseci izduvna grana, auspuh, kao da je neka kiselina izela, diskovi zarđali... baš loše izgleda. To me brine.

• Zbunjen 1

• Ne silazi, 4034 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
10 minutes ago, boza_kg said:

Kolega je kupio Voge onaj jeftini 125 sa 16" točkom, Sh fazon, zaboravih sad naziv. Za nekoliko meseci izduvna grana, auspuh, kao da je neka kiselina izela, diskovi zarđali... baš loše izgleda. To me brine.

Video sam slično na onom QJ700... Voge mi nije tako delovao. 

Sa druge strane, po 1000 pričam, ljudi peru motore na perionicama, koriste ona govna od aktivnih deterždenata... 

Sveee prže. I pritom to se nikad ne ispere, a pride se pere na toplom auspuhu.. Odma isparava.. Ma... 

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1430 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Kod mene su zardjali malo auspuh i izduvne grane, ali ovo što kaže imenjak, ublatnjavim ga celog pa ide na perionicu, baš ne vodim računa. Crash barovi su baš zardjali ali sam ih pokrivio skroz pa je ispucala farba, nije ni čudo. :lol:

Pritom im je ovo najjeftiniji i verovatno najlošije odradjen model. 525dsx, SR4, 900DSX pogotovo izgledaju kao svemirski brodovi za ovo, ne bih brinuo..

• Sviđa mi se 2

• Malinar u pokusaju, 1957 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050
Pre 1 sat, Andrej_Hotstepper je napisao:

Sa druge strane, po 1000 pričam, ljudi peru motore na perionicama, koriste ona govna od aktivnih deterždenata... 

Sveee prže. I pritom to se nikad ne ispere, a pride se pere na toplom auspuhu.. Odma isparava.. Ma... 

Brat od 2022. pere gs aktivnom penom, kao i ja što dve godine perem triumph istim deterdžentom. Ni jedan ni drugi nemaju koroziju. Jbg, biće da ipak još uvek ne mogu da pariraju po kvalitetu materijala evropskim i japanskim brendovima.

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 4 minuta, milomir22 je napisao:

Brat od 2022. pere gs aktivnom penom, kao i ja što dve godine perem triumph istim deterdžentom. Ni jedan ni drugi nemaju koroziju. Jbg, biće da ipak još uvek ne mogu da pariraju po kvalitetu materijala evropskim i japanskim brendovima.

Pa ako gledamo unutar važnih komponenti...Voge recimo pakuje BMW i japanske delove. Pre će biti neka druga stvar pošto kod svakog mog kineza kog sam posedovao nikad sa korozijom nisam imao problema.

Ovaj skuter koji sam pomenuo, SR16, je i među najjeftinijim modelima u ponudi, ispod 2.600€ košta. Sigurno nije isti kvalitet kao i na skupljim modelima, tj. bar se nadam da je tako.

Al s druge strane, moje sokoćalo ima već 5 godina, i još me skuteraši povremeno pitaju u prolazu koliko sam platio, jer misle da je nov. A nit ga pickam nit lickam, operem povremeno, u perionici naravno. Ovaj Voge mi liči da će da se samodezintegriše za 5 god... puf.

• MK SO Zandarmerije, 869 postova
  • Motocikl: SUZUKI VSTROM 650 XT,SYM SYMPHONY 125sr
4 hours ago, grdoje said:

i ja sam tu negde,176-7 max,nisam se merio jedno 30 godina,sad cu da se izmerim da vidim da se nisam smanjio.   na stromu 650 sam bio sa trecinom stopala,spustio pozadi 30mm,popustio stapove napred 8 mm,obuca sa malo punijim djonom,i sad ja komandujem u mestu,a ne on.

ko ima 185  + - 5 cm moze sve da vozi bez prepravki rekao bih

doduse imam 95 kg trenutno,97 pre nedelju dana. na dijeti sam. nisam lagan,tako da ga lepo sabijem kad sednem.  posle dijete nadam se .za jedno dva tri meseca,da ce biti popustanja preloada :)

Promenio član brankoXM
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4034 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
1 hour ago, brankoXM said:

i ja sam tu negde,176-7 max,nisam se merio jedno 30 godina,sad cu da se izmerim da vidim da se nisam smanjio.   na stromu 650 sam bio sa trecinom stopala,spustio pozadi 30mm,popustio stapove napred 8 mm,obuca sa malo punijim djonom,i sad ja komandujem u mestu,a ne on.

ko ima 185  + - 5 cm moze sve da vozi bez prepravki rekao bih

doduse imam 95 kg trenutno,97 pre nedelju dana. na dijeti sam. nisam lagan,tako da ga lepo sabijem kad sednem.  posle dijete nadam se .za jedno dva tri meseca,da ce biti popustanja preloada :)

Pride, vstrom nosi masu poprilično nisko... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja