Jump to content

Moto Zajednica

Italija - Dolomiti , Stelvio. Dva dana puta i tri dana erotike

Recommended Posts

• Drug član, 931 postova
  • Motocikl: Honda NT1100
Pre 1 sat, Darko Mihajlovic je napisao:

Pored nasih 490 slika , 6 gb materijala , mogu da se pohvalim sa ove 4 vrhunske slike..

To je ona bratina sto skljoca na serpentini , i izbacuje padove s motora na insta stranici...

6gb kažeš?

Amateri. Ovo su moja 4 dana :D 

image.thumb.png.33f952ed8184e848188592b44e6a81db.png

• Zbunjen 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2104 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Kao saučesnik ovoga, a kao neko ko je malo duže vozio.. (Nisam pica da vozim motor na prikolici 😂 ) da bacim i ja koji red...

28. Jun, ustajem naoštren,  ljubim ženu iz prvog braka i dete iz istog, trk u garažu da nabacim kofer i krenem preko Bosne do omiljene nam Jadranke, pa odatle sve do tačke sastanka, Tolmezza.

Spakujem motor, uzmem lampu, još jedan poslednji check ✅ motora...

Sve kako treba, Trejsi je to... 

Međutim, Givi izdao... Uočavam da je pukao nosač top case-a.. 

Kakvo bi sranje bilo samo da nisam uradio ovo što sam uradio, ne mogu ni da zamislim, biti želim, samo je još jedna potvrda neophodnosti ovoga..

Sv5ulwT.jpeg

Skidam brzo sve, odlazim do  @bocca_bastard, varimo, vraćam se, stavljam, skacem po nosaču, sve drži... Obećava. Brzo pakuju se, već je 12,13h, bilo.

Menjam plan, idem autoputem kroz HR dok mi ne kaže gde da skrenem kroz Bosnu.

Usput se igram malo i vidim da imam dve opcije, kroz Jasenovac pa u Bosnu, pa uz Unu do Bihaća, a onda zavisno od prolaznog vremena ili tu spavanje ili Senj, druga opcija je autoput do Rijeke.. Izbor nije bio težak, a hteo sam da vidim i Jasenovac ili makar prođem.

Nakon nešto autoputa, isključujem se za Jasenovac i kako se ređaju table, biva malo neprijatno, nekako, sve što sam pročitao, čuo, gledao, navire mi i tu je, ne da mi da mislim ni na šta drugo.. Sve kulminira, spomenikom. Ne znam, loš osećaj, jako loš..

cRLn0YI.jpeg

f457ccff-e417-443f-ae23-ddce41fea860.jpg

Ulazak u Bosnu, učio je svoje, a najviše lepota Une, da se vratim u normalu.

Ljudi moji... Kakav biser, kakva umetnost prirode..

Jesam li napomenuo da sam krenuo oko 12h i da se kuvam konstantno, ali sad mi je već toliko prijatno i toliko uživam da mi ništa nije teško. Ređaju se kilometri, ređaju se lepote Bosne, pokušavam da napravim pauzu pored reke, ali sva izletišta su puna, ljudi roštiljaju, odmaraju, nisam želeo da upadam... 

Povremeno stajem i opalim par slika, jer je toliko lepo da želim da gledam u ono stalno..

Najzad, nalazim malo mesto bez gužve, sa česmom i klupicom, tik pored reke..

Pravim pauzu, ćaskam sa nekim biciklistom, malo se opružim na onoj travi.. 

Tu odlučujem da ću ipak da gazim do Senja i rezervišem smeštaj. Hotel pored mora, sa pogledom na isto, jer nakon današnjeg dana , želim da uživam...

Prolazim Velebit, ljudi moji, kako je ovo lepo.. 34 godine sprcah misleći da je to kamenjar iznad mora, a ono... Ma vidi snimak...

c113f000-a319-4d38-9db1-d9f27dec2317.jpg

aff6ae5d-a49f-4263-8d83-f2183ab210c9.jpg

ed30dfc1-bade-46dc-94c0-5f06c169a72e.jpg

d00823dd-d0a6-4f0d-885d-ed841d16c038.jpg

Video:

Ustajem rano, možda 06h, ostavio sam uključenu klimu, soba se pretvorila u pingvinski špajz, a ja ukočen.. Postoji samo jedno rešenje... Plivanje... Verovali ili ne , nakon 15,20min, kao nov sam i spreman da nastavimo dalje...

33da1790-9bd9-4e55-9ed1-db99805ce004.jpg

Odlučujem da posetim i iznenadim ženinog  mlađeg brata koji radi na Krk-u. Senj -Krk, vožnja uz more.. Jutarnja vožnja uz more, jasno vam je o čemu pričam... 😍

Iznenadim malog teletabisa i krećem nazad, međutim sve stoji.. Stanem, mislim se, da li da krenem da peglam filter ili da čekam, vidim motori neki stoje uredno..

Ne i ja, sva 4 (super moć  koja ponistava  svako sranje koje prosečan Srbenda pravi u saobraćaju). Nakon XX km,stižem do kružnog toka, policija na motoru.. 

Reko, čestitam stručnjak, sad ćeš u IT da guliš 5 dana mortadelu i budjav lebac...

Pokazuje rukom da priđem.. To je to.

DobaL dan, izvolite...

Gleda me čovek trepće.. Kaze ajde prolazi ,vozi, nećeš da stojiš po ovom suncu..

Naravno sa necu, hvala, ljubim, ljubim....

18ca033a-2191-4ed8-8df0-d688d466dcb5.jpg

a70a039b-e018-4754-81a9-1f315a647e2c.jpg

Krećem ka Sloveniji, sledeće odredište Divača.. Tu mi radi drug iz detinjstva, kojeg mnogo volim, a sve ga manje viđam. 

Danas uživam maksimalno, sve mi se sviđa, a najviše Slovenija.. Vozim seoskim putevima, drvoredi pored mene promiču, dok se približavam cilju i kilometri smanjuje, jedan deo mene želi da još vozi kroz ovo, a drugi bi da skine sve i pije kapućino negde u Trstu... Ostatak tog dana, provodim u druzbi, šetnji kroz Trst i sve ostalo lepo... Da ne dužim..

Narednog dana, opet , jedi, , pij kafu, ćaskaj... I kreni lagano za Tolmezzo..

Obzirom da imam relativno malu km, a da Mazda nema torkija da vuče dva motora kako treba, odlučujem da lutam... Svako malo skrenem negde i lutam, navigacija me vraća, ja opet i tako, obidjoh sela, predele, koje nikad ne bi video, a lepi su za videti. Gde sam bio i šta sam video, ne znam, jer kao što rekoh, sve je bila stvar improvizacije... Ostatak vožnje do Tolmezza standardno sve, uživanje u dobrim putevima i lepoj prirodi..

Dodajem naknadno još slika.. :)

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 11
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 480 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
13 hours ago, Darko Mihajlovic said:

Pre svega , zeleo bih da javno zahvalim :

@Petre , @Mijatovicc , @mickeyZ , @Gajo Sevojno , @ZEMZEM , @godovic , @Danko , @Bratislav 1973 , @Mr_Wolf , @Tedybear , @Robi , @drs , @aspirinikus , @Kkovic , @dusantomic , @zlaya , @maxmladen , @Rider000 ( izvinjavam se ako sam nekog preskocio ) , i sve koji su se javili u onoj temi Dolomiti - mala pomoc , i pomogli mi savetima i predlozima da spakujem i organizujem ovu voznjicu .

Mnogo je lakse kad si clan ovakve zajednice!

Sad i ja mogu da posvatujem nekoga...

Nema na cemu, tu smo, nasi smo 🙏

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Moto Morini X cape 650 // BMW F900 GS Adventure

Odabrali ste stvarno prelepe prevoje. Čitam, gledam slike i kontam kolko ustvari opet želim da idem na Dolomite. Iako su mi oni bili prva ozbiljna tura i onako sam bazao po njima i dalje mi to najlepsa tura na kojoj sam ikad bio, super je voznja uz more i na daleke destinacije ali Alpi su nam tako blizu i nude zaista nezaboravne trenutke.

Svaka čast momci drago mi je da smo doprineli da i vi imate te momente 💪

• Drug član, 4219 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Daleke 1995 sam se vraća sMora i prošao Makarske do Jasenice, Tolmezzo,Cortina d’Ampezzo, Sondrio, Como do Brussino-CH.
To je bilo analogno vrijeme bez navigacije, action kamerica i pametnih telefona.
Imao sam papirnatu kartu u kojoj sam markirao odrađene točke na ruti i tako sam navigava.
Tu kartu san negdje prilikom selidbe zijanio a danas se više ne mogu sjetiti točne rute.
Aman san i ja ostarija…

U svakom slučaju odličan izbor za vožnju, hvala za podijeljeno iskustvo.
LP

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: TBD

Ako nije velika tajna, možda možemo da vidimo sliku te kuće sa bazenom?

(Nema nigde ni jedne plastčne kese na drveću pored reka, u jezerima nema ni jednog jedinog papirića, nikome nije palo na pamet da baci opušak u jezero)

• Drug član, 2098 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 7 minuta, Kkovic je napisao:

Ako nije velika tajna, možda možemo da vidimo sliku te kuće sa bazenom?

(Nema nigde ni jedne plastčne kese na drveću pored reka, u jezerima nema ni jednog jedinog papirića, nikome nije palo na pamet da baci opušak u jezero)

Evo ga

https://maps.app.goo.gl/2pWARwrmxRHM6KNJ8

Iz nekog razloga ga ne nalazim na bookingu, al ga pronadjoh na mapama .

Eden apartmen

• Sviđa mi se 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2837 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Dare ovi moji me izminiraše i hoće da idemo do Poreča, vožnja po Sloveniji par dana i povratak preko Bosne ili CG, Žabljak par dana ... :grr:

Kažu da ne rizikuju sa kišom sredinom septembra. Tako da Dolomite ostavljam najverovatnije za 2026 i spojim sa Muđelom.

• Tužan 1

pre 4 minuta, ZEMZEM je napisao:

Dare ovi moji me izminiraše i hoće da idemo do Poreča, vožnja po Sloveniji par dana i povratak preko Bosne ili CG, Žabljak par dana ... :grr:

Kažu da ne rizikuju sa kišom sredinom septembra. Tako da Dolomite ostavljam najverovatnije za 2026 i spojim sa Muđelom.

Oni makedonci o kojima sam pisao , pricali smo sa njima. Kazu Bolcano i taj deo je bas cesto kisa. 

Dalje, nikad ne verujes planini koja ima 2500+m nadmorske visine...

Nije ti garancija da ce jula , avgusta da bude ok. 

Jednostavno nema pravila..

Onog lika vratise pre par nedelja sa grossglocknera , zatvoren za motore. Jul !

Mi isli juna i imali fantazija vreme 

Nema tu sigurice

• Drug član, 2104 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 35 minuta, Kkovic je napisao:

Ako nije velika tajna, možda možemo da vidimo sliku te kuće

jedinog papirića, nikome nije palo na pamet da baci opušak u jezero)

Hteo Darko, kaže sve mu nekako pederski, sterilno...  😂

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• ODUSTO OD DIJETE, 2837 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Ma sve znam, mi kad smo išli imali smo dve varijante prvo u Toskanu i na trke u Muđelo pa na Gardu i Dolomite ili prvo Dolomiti pa onda ostalo.

Pratili prognozu par dana pred polazak i onda doneli odluku.

Čak smo krenuli i dan ranije da prespavamo u Ljublani da izbegnemo pljusak u HR na autoputu koji bi nas oprao da smo krenuli kako smo planirali.

Bukvalno dan ranije donosimo odluku i pakujemo se i gassss.

Planine su čudo, to sam iskusio i u Sloveniji, Rumuniji, krenemo na TA, najava sunčano. Pred vrh navukoše se crni oblaci i kreće kišica.

Okreći se i beži nazad :moto3:

pre 58 minuta, Kkovic je napisao:

(nikome nije palo na pamet da baci opušak u jezero)

Hm...nekome je palo... 😂

giphy.gif

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: TBD

U CH imaju kante za đubre na svakom najmanjem odmorištu pored puta, a kante su pričvršćene za metalni stub da ih vetar ne odnese - najveći pederi.

• Zainteresovan, 307 postova
  • Motocikl: Stelvio.

I ja danas do Auronza. Uvek, kad vozim prema Cortini d Ampezzo,  mi je nekako sa strane. Dakle, strogo po Karnijskim Alpama, skoro do Dolomita. Tarvisio, Tolmezzo, Zoncolan ( gore dva GS BG tablice). Od Zoncolana kroz Sappadu do Auronza. Vračam se po uvek prazni i fantastični SP619 do jezera Sauris. Desno na passo Pura, i dole u Ampezzo. Pa opet Tolmezzo, granica i .....garaža.

IMG20250715114748.jpg

IMG20250715125539.jpg

IMG20250715132709.jpg

IMG20250715133123.jpg

IMG20250715140138.jpg

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300

Bravo i vama, dva sjajna putopisa sa iste lokacije, mislim na Alpe, danas sam sa zadovoljstvom čitao i gledao, ovo tvoje i @Mr_Wolf.

Deo vožnje, ne sećam se tačno šta sve jer bio sam u osnovnoj školi (ali bili smo i do Lihtenštajna, a sećam se Bolcana, Merana, Stelvia, krenuli iz Italije, pa se spustili u Minhen) prešli smo jednom davno "Kecom" / Zatavom 101 / "Stojadinom", kako god zvali auto iz Kragujevca. Imali smo posle godinama na staklu vozila nalepnicu sa Stelvia, ćale ju je ponosno ostavio, do prodaje auta. Troje nas u kolima sa 55KS, napeto je bilo 😃.

Nadam se da jednom ponovim Dolomite, Alpe, a nadam se u nekom društvu, deluje opuštenije ovo kako ste išli, jedni druge "naterate" na sporiji tempo i više uživanja i u pauzama.

Prva i treća slika sa krivine su stvarno ... nemam reči 👏.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja