Jump to content

Moto Zajednica

Mijatovicc

Članovi
  • Broj tema i poruka

    3
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Moto Morini X cape 650

Mijatovicc's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

21

Reputacija u zajednici

  1. Što se toga tiče nisam ništa menjao vozio sam ili sa nekim držim isto sve. Neko kaže da bi bilo dobro prilagoditi kada je dvoje na motoru no nisam primetio nikakav bag pa samim tim nisam ni menjao a iskreno se nisam ni upustao u neke eksperimente da vidim kako bi se ponašao na drugom setu.
  2. Jesam, sto se tice saputnice ne oseti se neka veća razlika u vožnji, a nisam ni dobio neke žalbe da je neudobno ni da ima problema sa vetrom. Nas dvoje puni koferi apsolutno lepa i ugodna vožnja. Većina tih vožnji je bio autoput pa nisam primetio razliku u potrošnji ali verujem da neki planinski predeli podignu malo potrošnju no to je i za ocekivati. Kod nas je dosta dobra podrška za ovaj brend a iskreno nisam se baš raspitivao kako je u regionu i koliko je široka pokrivenost. Hvala puno!
  3. Pozdrav svima! Naleteh na temu pa reko da podelim par informacija i utisaka nakon godinu dana i nesto preko 8300km sa X Cape-om. Naglasio bih da mi je ovo prvi ozbiljniji motocikl i da sam generalno tek zagazio u ADV svet ali ono sto je sigurno Morini vas nece izneveriti. Svima su vec poznate specifikacije tako da ne bih opet tupio, u praksi je sve to jako korektno snage ima dovoljno i u svakom trenu kad dodate gas osetite da motor lepo vuče sa svojih 60ks ume da iznenadi, do sada nisam imao nikakvih problema sa agregatom redovan servis zamene ulja, filtera, itd.. i to je to sedi i vozi. Što se tiče kočionog sistema opet dobro poznat Brembo sa ABS-om radi posao perfektno, bilo je par "nabadanja" i zaista je lepo odreagovao bez ikakvog proklizavanja niti zanošenja (svima je jasno da pri takvom kočenju ima mnogo faktora koji utiču ali jedan od tih je svakako kočioni sistem). Takođe sam malo eksperimentisao pa kočio naglo samo zadnjom i tu se oseti bas da ABS radi svoje no sad većina novih motocikala ima dobre kočnice tako da se to i očekuje od proizvođača. Pirelli Scorpion Rally STR gume za sada rade posao dobro, rekao bih da je to dobar mix i da su odradili kvalitetan posao off road na nivou: Pančićev vrh, Deliblatska peščara, makadami i šumski putevi po Kosmaju) bez ikakvih problema nit ostećenja od kamena, grana i svega ostalog sta podleti a sa druge strane na asfaltu gde provodim većinu vremena drže dobro ono sto me je iznenadilo da po kiši guma zaista lepo drži, na žalost ne bi mogao da uporedim sa nekim drugim proizvođačem jer kao sto rekoh prvi ozbiljan motocikl sa kojim sam proveo duže vreme. Rezervoar 18l i prosek vrlo korektan a računica je sledeća: 310km do paljenja rezerve i sa njom imate lufta 50km dakle 360km za 18l ravno 5l na 100km. Zaista se lepo vozi vrlo je agilan i razigran u svakom smislu, zaštita od vetra korektna preporučujem turing windscreen jer običan tačno baca vetar na vrh čela (ja sam 182cm) i na duže staze zna da umori ramena i kolena su okej. Naravno uvem može da se doda neki aftermarket deflektor, takođe bih dodao da nema nikakvog lupkanja niti velikih vibracija na kormanu i da sve stoji kao prvog dana (ništa nije otpalo, rašrafilo se, popustilo nit tome slično). Eto. . . dodacu par fotkica gold edition žičanih felni mu daje bas na izgledu, nadam se da sam pomogao nekom oko izbora ako je imao nedoumice za X cape 650. p.s planiram sredinom leta neku turu od par hiljada po Italiji konkretno Sicilija i taj južni deo tako da cu moći reći jos koju lepu reč o X cape-u.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja