Jump to content

Moto Zajednica

Vandrokaš

Članovi
  • Broj tema i poruka

    57
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad
  • Motocikl
    Honda Forza 750

Poslednji posetioci profila

906 profile views

Vandrokaš's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

119

Reputacija u zajednici

  1. Ajde da dodam svoje iskustvo. Imam Revit Tornado 2, i jaknu i pantalone. To su u principu mash jakna i pantalone sa ulošcima koji su termo i hidro izolacija. Vozio sam samo u mash varijanti na 30C (samo majica ispod) i bilo je i više nego ok. Vozio sam na 5C sa ulošcima i skroz bio zadovoljan. Imam Dainese kišne pantalone i jaknu uvek u motoru i njih bi koristio za kišu. Za sad, na sreću, samo ih vozam u motoru. Ovakva kombinacija meni deluje kao dobitna i ja sam za nju. Sa obzirom da ipak (veliku) većinu vremena provodimo po suvom vremenu i toplijem, ja krenem od varijante za vožnju po toplijem pa se prilagođavam dalje. Jako mi je važna jakna koja diše i da nisam kao u kesi. E da ... Ovo sam i jedno i drugo (ukupno) na nekom super popustu platio manje od 400 EUR. Napolju naravno.
  2. Vandrokaš

    ULET

    Stari put Bgd - NS nije tako loš (manje je dosadan) ali kroz Batajnicu i Pazove su ponekad baš gužve. Od NS do SU, starim putem (kad kažem stari put mislim na izbegavanje auto puta) je od pre Feketića do Iđoša put kao da ideš po pruzi. One stare betonske kocke koje su "modernizovane" ali baš neprijatno za vožnju. Naravno da uvek ostaje auto put, ali auto put kroz Vojvodinu je zanimljiviji malo više od čitanja telefonskog imenika. Mada, meni je srce uvek puno kad vidim ravnicu oko sebe. Ipak sam ja laloš ...
  3. Ako je novoproizvedeno vozilo (proizvedeno u godini koja prethodi datumu prve registracije, odnosno u godini kada se prvi put registruje) prvi put registrovano u Srbiji, prvi redovan tehnički pregled se obavlja najkasnije nakon 2 godine od dana prve registracije. Čitaj: motor proizveden 2023. registrovan 2024. Ne treba tehnički prilikom (prve) registracije 2024. i prilikom prvog produžavanja registracije 2025. P.S. i odmah da znate, kako u vezi ovoga, tako i u vezi svih ostalih stvari, radnici na šalterima i ostalim kontaktnim mestima sa klijentima, vrlo često nisu potpunosti upoznati sa pravilima i propisima i vrlo često odbijaju neke stvari, a u potpunosti nisu u pravu. To je delimično i posledica česte promene ljudi na radnim mestima. Pozdrav svima.
  4. Vandrokaš

    ULET

    Jel znate onaj vic o tri debela Nemca?
  5. Hvala na odgovoru. Što se tiče projekcije snopa, to sigurno mora da bude isto. Viđao sam da su montirali i na ovaj način, jer to verovatno diktira i mogućnost i prostor za montažu. E sad ... ako će voda da uđe unutra, bez obzira na položaj, onda izeš sama svetla. Ulazak kabla je zavučen, pa mi ne deluje da će tako biti. Meni je pozicija bila najupitnija. Ali sva logika i fizika kaže da je viša pozicija sigurno bolja za usmeravanje snopa a da ne smeta vozačima koji dolaze u susret. A i onima kojima to sija od nazad. Što niža pozicija je bila pozicija samo svetala za maglu, jer je pri zemlji magla najređa. Ovo nisu svetla za maglu iako mnogi to tako nazivaju. Što su svetla niže montirana, veća je mogućnost da zaslepljuju druge vozače.
  6. Ajde da podelim šta sam uradio na svom motoru. Nisam bio zadovoljan svetlima koja su na motoru a hteo sam i da povećam vidljivost sebe na putu pa sam se uoustio u dodatna svetla ... Sa obzirom da je napred potpuno zatvoren sa plastikom i da nema pristupa metalu skoro nigde, jedino mesto gde sam mogao da stavim držače (a da je metalna podloga) je na nosače retrovizora. Pravio sam nosače u radionici za spec alate i oni su ispali dobro. Pa to sad izgleda ovako nekako ... Da sam uočliviji, jesam. I to sam odmah primetio jer se jedan taksista koji je hteo da se prestroji ispred mene, odmah zaustavio u tome. Količina svetla ispred mene se drastično popravila i osetno je bolja vidljivost. Pa to izgleda ovako: Razlika u svetlu je ... A uživo je veća. E sad, pozicija je malo čudnija, ali nisam imao izbora. Šta kažete?
  7. Naleteo sam na ovu radnju sasvim slučajno. Zove se RAD i nalazi se u Belgiji. Naravno da ima webshop koji funkcioniše odlično. Apsolutno ih preporučujem. Cene su povoljnije nego, recimo, u FC MOTO. Ja sam poručivao da mi stvari dođu kod prijatelja u Beču (nikako nemam poverenja u našu poštu u kombinaciji sa carinom). Za vrednost robe preko 100 EUR je slanje besplatno (ovo govorim za Austriju kao mesto isporuke). Kupio sam i pantalone i jaknu preko njih. Osetnooo jeftinije je bilo a stvari su stizale par dana posle plaćanja. Evo i linka: RAD | Premium brands Rock-bottom prices WWW.RAD.EU Buy your motorcycle clothing, helmets, motorcycle accessories and replacement parts here. Lowest Price Guarantee ✓ Fast delivery ✓ Safe payment ✓ 30-days return policy ✓ Pa, nije na odmet proveriti ... Pozdrav svima.
  8. Ja sam danas spajao dodatna svetla (nisam ja, u ovlašćenom servisu, garancija). Upravo ovakve konektore stavio, upravo zbog tehničkog .
  9. Ja RoadSync koristim u kombinaciji sa Google navigacijom na tlf. Preuzme sve sa Googla, ispisuje i navi poruke u dnu displeja motora. Meni je to sve ok u praksi. Držim i tlf (iznad displeja) ali gledam 98% u displej motora.
  10. Sad mi samo dolazi u glavu ... U Starom Dojranu, riblji restoran Fuk Tak, sigurno najbolji u okolini ... Jeste da nema veze sa brzinom za skutere na GR autoputu , ali ako kreneš ovuda, nije loša informacija
  11. I još info ... u Dojranu, bukvalno 200m pre granice MKD- GR ti je poslednja makedonska benzinska pumpa. Ovo govorim ako ti je bitna cena goriva (iako je skuter). U Grčkoj je gorivo osetno skuplje.
  12. Od Dojrana hvataj pravac za Kilkis ( pa na Ring Roud oko Soluna. Ne ulaziš u Kilkis. Put do Ring Roada je odličan i nema saobraćaja. Na jednom mestu nešto rade, godinama, (zaboravio sam ime mesta ali negde na pola puta od Mkd granice do Soluna) pa se malo treba snaći u skretanjima i zaobilaženjima, ali ništa strašno. Nema putarina nigde. Oko Soluna uvek pre Ring Road nego kroz grad. I onda je tvoj izbor. Možeš skroz do Leptokarie da izbegneš autoput i ideš lokalnim putevima, jedan deo je i pored samog autoputa. Sretan put!
  13. Ako smem da se umešam u ovo dopisivanje ... Nije X ADV ali je isti motor i menjač. U vožnji, stepenica iznad BMW. U svetlima, 2 stepenice ispod BMW Ostalo, manje više u 10% Ovo je bilo ugrubo. Pisao sam već o ovome
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja