Jovan Ristic 6667 Napisano pre 17 sati Ne silazi, 5372 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam prilike da se nekoliko dana i par stotina kilometara družim sa Apriliom SR GT400. Sa ovim skuterom je Aprilia rešila da se uključi u klasu Adventure skutera. Iskoristili su postojeći 400 Hpe agregat koji ide sasvim lepo i mislim da je jedan od startnijih skutera u ovoj klasi, a i solidno brzih (168 km/h maksimalna brzina (po njegovom satu)). Na leru ima vibracija, čim se pipne gas, vibracije nestaju. Što se agregata tiče, zamerki bez. Upravljiv, tačan, stabilan (ali je potrebno malo podesiti zadnje amortizere (dodati preload)). Jedina mana mu je kraće sedište vozača i manjak prostora ako ste nešto viši vozač. Ako vozite samo po gradu kraće relacije, to nećete toliko primetiti, ali za vožnje od čas i više u kontinuitetu, primeti se. Druga mana je što ne dolazi u standardnom paketu sa povezivanjem sa pametnim telefonom. Za mene to nije neki problem, ali kada se poredi sa konkurencijom i onda to jeste problem, naročito kada je reč o skuteru koji košta 7.050 EUR. Generalna ocena je da je SR GT400 dobar, najveća prednost su mu agregat i upravljivost. P.S. Zaboravih da kažem još jednu manu, koja se ne tiče toliko samog skutera, već guma. Fabrički dolazi na Mitas Enduro Trail – Adv 2koje verovali ili ne drže kako treba ni po suvom. Verujem da bi mi utisci bili još bolji da su i gume bile neke krštenije. Detaljni utisci se nalaze na sledećem linku: Aprilia SR GT400 - Brza i kompaktna - BJBikers.com BJBIKERS.COM Aprilia se vratila u klasu najjačih adventure skutera, a za svoj povratak odabrala je SR GT400 koji smo testirali i možemo reći da su iz prve odradili odličan posao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...