Jump to content

Moto Zajednica

maxmladen

Članovi
  • Broj tema i poruka

    52
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu maxmladen

  • Rođendan 17.11.1970.

Contact Methods

  • AIM
    n/a
  • MSN
    n/a
  • ICQ
    n/a
  • Yahoo
    n/a
  • Jabber
    n/a
  • Skype
    mmladen381

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Beograd
  • Interests
    Politolog sam koji se bavi Monitoring i Evaluacijom projekata i programa, imam porodicu i jednog malisana. Volim film, muziku, stoni tenis, skijanje i sah.

    Ono sto je za ovaj forum pretpostavljam najvaznije jeste da obozavam moto-touring, prirodu, kampovanje, ruralni turizam, more, planine, klopu, pice i dobro druzenje.
  • Motocikl
    Honda NC 750 XD, 2020.

Poslednji posetioci profila

479 profile views

maxmladen's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

147

Reputacija u zajednici

  1. Zdravo Stefane, Jesi li nasao krojaca na kraju? Radio najlon koncem i varenjem? Koja je cena bila? Ja sam sada u tvojoj situaciji, imam 4m crvene moto cordure i hocu pantalone i jaknu po uzorku.....jedva nasao na NBG krojacicu koja hoce ali trazi 200e za pantalone i 300 za jaknu!!!
  2. Odvozali smo 1400km u 3 dana, 2 spavanja, budzet 300e. Obišli smo NP Apusene (Transilvanijski Karpati), spavali u borovini pokraj Beliš jezera na 1200 mnv, izvozali Transursoaia rutu i prevoj, Ordancusa kanjon, prošli kroz idilična planinska sela Palana Horea i Horea, spustili se 500 stepenika u Scărişoara pećinu sa glečerom i klizali po njoj, obarali motore kroz spektakularnih 50km puta uz reku Ariesul mare kroz šumsku dolinu Ariesa (DN75) , izblejali u rezervatu Cheile Turzii, prenoćili i klopali sekeljske djakonije u Klužu, spustili se 20 spratova ispod zemlje u fenomenalan rudnik soli u Turdi, a na vraćanje ka Beloj Crkvi zujali kroz zelenilo nacionalnih parkovva Semnik i klisuru Nere. Završili smo turu na klopi u kafani Krajina nakon ulaza u zemlju a pre Bele Crkve. Puna kapa doživljaja! Odnosno, zilion utisaka... Prelepo vreme, čak i na najvišljim tačkama na ruti. Jesenja oprema bez da smo kišnu i pipnuli. Sjajna ruta prepuna top PIOs. Odlična džada dušu dala za obaranje i-ili laganica uživanje. Svaki put kada se vratim sa ture iz Rumunije danima sam pod utiskom da im je moto kultura na n-tom nivou o naše. Svi vozači automobila su uber pažljivi prema motociklistima a moto turizam im je baš odličan. Priroda je čarobna, destinacije su razvijene a gostoprimstvo predivno. Jedna jedina patrolna kola nismo videli a kamoli sačekuše. Nemam reči. Srećan sam što je Rumunija blizu. Već razmišljam o narednoj vikend turi, čim pre. Marinku veliko hvala na saradnji, druženju i super 3 dana zajedničke moto avanture. Evo nekoliko fotki, ove sa klopom su specijalno za Bobija Krofnu koji je zbog tehničkih razloga morao da odustane od ove ture. No ima dana, spremićemo novu turu pa se nadamo da će odaziv na forumu tada biti veći nego za ovu. A biće i aero video specijal sa Transursoaia prevoja kada ga Marinko skocka. Prošle godine smo rekordno kasno- u oktobru zatvorili sezonu na Transfagarasanu (DN7C) i Transalpini (DN67C), a ove rekordno rano otvorili na Transursoaia (DN1R). U skoroj budućnosti opušteno napadamo preostale čarobne moto rute u Rumuniji...poput Bicaz Gorges and the Red Lake (DN12C), Mestecanis Pass (DN17), Transrarău (DN175B), Transsemenic (DN582), Rucar-Bran Pass (DN73), itd. Idemoooo!
  3. Bravo, samo napred! I mi idemo za Rumuniju, evo ti naš plan, iz njega ćeš možda dobiti neke ideje, a dobrodošao si i da nam se pridružiš. Pozz! Moto tura ROM Cluj 2024 #5.pdf
  4. POZIV- Prolećna moto tura: Transilvanija 3 dana PET 29. MART – NED 31. MART ... NP Apuseni-Transursoaia Road- Sunset Mountains-Kluž/Cluj-Turda -Rudnik soli- NP Semnik i NP Klisura Nere. Polazak u petak u 07:15 parking Mcdonalds-a, BS Gazprom Petrol Zmaj 1. Detalji... Moto tura ROM Cluj 2024 #5.pdf
  5. Evo detaljnog plana i upustvo. Ima li kandidata da nam se pridruže u petak rano ujutru? Prolećna 1207km moto tura: Transilvanija 3 dana PET 29. MART – NED 31. NP Apuseni-Beliš jezero-Transursoaia Road-Sunset Mountains-Kluž-Turda -Rudnik soli- NP Semnik i NP Klisura Nere Dan #1: Beograd E75-13- Zrenjanin-18-Sečanj-129-GP Jaša Tomić-59D-593-59-Temišvar-E671-Oradea-Sebeš-E60-Huedin- 1R- Beliș jezero- NP Apuseni Dan #2: Beliš jezero-Transursoaia Pasul Road- Albac-75/750- Ordancusa Kanjon/Scarisoara pećina-1R/75-Kampeni-Turda- 103G- Cheile Turzii-103G-1-Kluž Dan #3: Kluž-1-Turda-E81-Sebeš-E68- Deva-Simeria-E79-Hateg-68-Caransebes-58-Resica-Anina-57B-Oravita-GP Kaludjer.-18-Bela Crkva-134 Kovin-14- Beograd Moto tura ROM Cluj 2024 #5.pdf
  6. Nakon puno praćenja vremenskih uslova i planiranja detalja ture radosno objavljujemo da se u petak ipak vozi za NP Apuseni u Transilvaniji i čarobna ruta Transursoaia, a biće tu još dosta top POIs :-) Stiže večeras i detaljni plan puta. Za interesente ima i kmz tracks fajlova, za svaki dan po jedan fajl za GPS. Ovo je ruta... Google Maps WWW.GOOGLE.COM
  7. Darko, na kakve zabrane misliš, gde gore? Verovatno si mislio na TF i TA. Ovo je sasvim druga ruta, sa dosta manjim visinama.
  8. Jeste, treba biti obazriv, kao i uvek. Rizično je da li će da se ide, a to nije problem, ako se ne ide obrnemo taj vikend na jug i ćao. A nije rizično ako se ode jer se ide samo ako 7 dana pre puta detaljne prognoze kažu da će na Ursoaia i Scărişoara predelima uslovi za vožnju biti dovoljno dobri- odnosno bez vetra i mnogo padavina, tj. oko najmanje 10c. Mada, uvek može van prognoziranog da te strefi nešto na ruti- kao dugogodišnji planinar i izvidjač to odlično znam, ali hej!... gde bi bila draž svega ovoga da je baš sve po automatizmu
  9. Nisam brate siguran šta će sutra da me strefi. Ali ovako stvari stoje u vezi ove ture koja svakako nije za one baš osetljive... Vreme će po prognozi biti dovoljno dobro ali ne i sjajno. Dobra oprema obavezna. Mahom suvo a temperature za vožnju oko 12 do 16c ali na kratko u subotu i oko 8c na 1200nm. Ono što je najvažnije biće bez nevremena i možda samo malo mestimičnih padavina, ne više od par mm padavina, bez vetra. Naravno, pratimo prognozu pa otkazujemo ako mora.
  10. Vrlo kasno smo zatvorili prošlu sezonu oktobarskom vožnjom do TF i TA. Sada bi da novu sezonu otvorimo trodnevnom vožnjom do Transursoaia kod Kluža, trećim brdskim moto biserom predivne Rumunije. Ima li interesenata? Transilvanija 3 dana: 1500km 08:00č PET 29. MART – oko 20:00č NED 31. MART POIs: Kluž/Cluj- Transursoaia Road- Sunset Mountains-Turda -Rudnik soli- NP Semnik i NP Klisura Nere. DAN 1 500km: "ZMAJ 1" Beograd E75-13- Zrenjanin-18-Sečanj-129-GP Jaša Tomić-59D-593-59-Temišvar-6-A1-E68-Sebeš-E81-1-Cluj/Kluž. SPAVANJE DAN 2 350km: Kluž 1-Gilau-107P/N/S/T- Măguri Răcătău/ Mărișel-107P- Belis jezero-1R- Pasul Ursoaia/Albac-75/750- Ordancusa Kanjon/Scarisoara Glacier-1R/75-Kampeni-Turda- 103G- Cheile Turzii-103G- Tureni Gorge-1-Kluž SPAVANJE DAN 3 500km: Kluž Kluž-1-Turda-E81-Sebeš-A1/E68- Deva-Simeria-E79-Hateg-68-Caransebes-58-Resica-57B-Oravita-GP Kaludjerovo-18-Bela Crkva-134 Kovin-14-Pančevo-Beograd NB: Ovo je jedini vikend pre sredine juna sa iole pristojnom vremenskom prognozom za ovakvu brdsku rutu. Vreme će biti dovoljno dobro ali ne i sjajno. Dobra oprema obavezna. Mahom suvo a temperature za vožnju oko 12 do 16c ali na kratko u subotu i oko 8c na 1200nm. Ono što je najvažnije biće bez nevremena i možda samo malo mestimičnih padavina, ne više od par mm padavina, bez vetra. Naravno, pratimo prognozu pa otkazujemo ako mora.
  11. Ima li neko da vozi Honda NC 750X 2015-2019 a da želi da mu je motor niži za nekoliko cm? Meni je niži a želeo bih da ga podignem. Možemo da zamenimo koske i ćopu, sat vremena posla, imam majstora- Bele vode Beograd, minimalni trošak.
  12. Imam problem sa štenderom, nakon spuštanja motora stari više ne valja za dizanje kao ni zamenski koji je nešto niži. Preporuka je da odem do majstora Baneta, na kraju Višnjičke banje, ali nemam kontakt. Ima li neko ovaj kontakt ili preporuku koji majstor bi možda da se zeza sa mojim štenderom, da ga skrati ili slično?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja