RankoB 0 Napisano Maj 11, 2019 U prolazu, 9 postova Motocikl: Honda SW T600 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam i Suzuki Burgman 650. To cudo ima skoro 300kg...kao kruzer je. Tesko se manevrise sa njim....probo na parking. U BG saobracaj...neznam dali bih smeo...jos sam zelen vozac . Ali mi kazu da je odlican za putovanja. Na njemu dosuse imam mesta za moge, mada nemogu da ih pruzim napred (kao neki nizi vozaci)...ali sta cu. Iz ove koze nemogu . Kakav je SW 400 po pitanju tezine i manevrisanja? Snage? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexter21 0 Napisano Maj 13, 2019 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Novi sam na forumu, a i novi u svijetu 2tockasa. Odlucio sam se za kupovinu maxi skutera i moj izbor je pao na 2 "slova". Ne znam bukvalno nista o motorima, kao klinac sam vozio skuter 50cc, a nekih 10ak godina nisam ni kao suvozac sjeo na motor. Dvoumim se izmedju kupovine honda forza i xmax300. Ne bih se zalijecao na vecu kubikazu od navedene. Inace visine sam 195cm i tezine blizu 100kg. Neko vrijeme sam gledao polovne maxi skutere novijeg godista i na kraju se odlucio za novi posto razlika u cijeni nije pretjerano velika izmedju novog i motora starog npr 2 godine. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 534 Napisano Maj 13, 2019 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Oba skutera su odlicna, koji god da kupis neces pogresiti. ( Vec je neko pisao o toj dilemi) Kupi onaj koji ti je lepsi, bukvalno. Savetujem da pre toga vidis da li sa tom visinom mozes da se spakujes na skuter. Kolege tvoje visine se uglavnom odlucuju za Hondu Silver Wing, Suzuku Burgman i Apriliju Atlantic. Vozio sam xmax 250 i za moju visinu od 173cm je super ali kada sedne neko ko je preko 190cm, izgleda kao da je oteo nekom detetu skuter... inace, 300 kubika je odlicno za grad, magistralu i moze (ako bas mora) da odrzava 120 km/h na auto putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexter21 0 Napisano Maj 13, 2019 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @GAGI74 na ovako brzom odgovoru. Ja sam sijedao na oba motora i pozicija mi je skroz ok, e sad mozda sa strane nekom gledam presmijesno Npr na beverly cruiser 250 sam se osjecao presmijesno i on je odma otpao kao izbor. Cijenim tvoje misljenje sto se tice motora koje si preporucio, ali s obzirom da sam u glavi prelomio da uzimam novi motor a isto tako da mi je budzet limitiran, ovo je najvise koliko mogu da se pruzim. Da li za ovu sumu u koju se uklapaju ova 2 postoji nesto bolje na trzistu, a da je novo je jedino sto me kopka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
umpahpah 100 Napisano Maj 13, 2019 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Honda Forza 300 Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, Dexter21 said: Hvala @GAGI74 na ovako brzom odgovoru. Ja sam sijedao na oba motora i pozicija mi je skroz ok, e sad mozda sa strane nekom gledam presmijesno Npr na beverly cruiser 250 sam se osjecao presmijesno i on je odma otpao kao izbor. Cijenim tvoje misljenje sto se tice motora koje si preporucio, ali s obzirom da sam u glavi prelomio da uzimam novi motor a isto tako da mi je budzet limitiran, ovo je najvise koliko mogu da se pruzim. Da li za ovu sumu u koju se uklapaju ova 2 postoji nesto bolje na trzistu, a da je novo je jedino sto me kopka za tu sumu nema nista bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Maj 13, 2019 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Ufffff, nisi to pitao, ali da pomenem. Ne insistiram. Naime, tek počinješ (tad obično niko ne zna šta mu pasuje) a ideš na nov max-i. Postoji realna mogućnost (mada ne mora biti) da posle jedne sezone i određenog broja km shvatiš da se ne nalaziš u skuteru, već bi ti ono pravo bio neki cafe racer, tourer, r, čoper ili adv. Pa skapiraš recimo da je super fora NC750X, a još ima i varijanta sa automatskim menjačem, ukoliko to pravi razliku. A TI PRSO SVU KINTU NA NOV SKUTER?! Da ga daš na oglase gubiš bar 30%. Nema šanse da sad znaš šta je za tebe. E sad, ukoliko kapiraš šta ti pričam, a možeš da pobediš neizdrž, za ovu sezonu uzmi neki maxi od 1.500 - 1.800 €, zavali ga od oktobra na oglase a da pri tom ne izgubiš ništa ili jako malo i preko zime skockaj pravu kupovinu, bio to maxi ili nešto drugo. Ukoliko si poklonik impulsnog kupovanja zaboravi šta sam pisao. Btw, sa svojih 195 sam se komotno vozio na Beverliju 500 (i 400 po dimenzijama isti), a da nisam ličio na cirkusku mečku 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexter21 0 Napisano Maj 13, 2019 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitao sam se sam sa sobom i po oglasima polovnjaka ocijenio da se ne gubi previse, odnosno dosta manje nego kod automobila. Spreman sam na to sto si mi pomenuo, samo ne bih bio spreman na to da me motor kao motor smori, ali nadam se da me to ne moze zadesiti. Imam dosta drustva koji voze motore i nadam se da cu i ja brzo postati zavisnik od 2tockasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexter21 0 Napisano Maj 13, 2019 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan E da, za yamahu xmax sam ispregovarao neki popust u vidu 500e opreme ukoliko bi se odlucio za njega. Uz kacigu sto je neophodno da uzmem od opreme za jednog pocetnika. Hvala unaprijed. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5654 Napisano Maj 13, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 1749 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam misljenja da prvi ozbiljniji skuter nebi trebao nov. Jer sta ako ti se ne svidi, nisi se pronasao na njemu, povuce te zelja za nesto drugo ( bilo sta), a ti si dao lepe novce i izgubio 30-40% na ceni. Da si vec vozio par maxia i siguran si u svoju odluku to je vec druga prica. Kako god odlucio srecno ti bilo.Послато са HTC One A9s уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
umpahpah 100 Napisano Maj 13, 2019 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Honda Forza 300 Prijavi odgovor kao problematičan ako je covek resio da kupi nov motor to je za svaku pohvalu. Sami znate da moze lako da se desi da kupi polovan krs. A ko za x maxa ima popust u vidu 500 evra, a ima te pare, cemu uzdrzavanje. Za 5ur00 evra uzmes nosac kofera i veliki kofer, jos otane kusur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5654 Napisano Maj 13, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 1749 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Kolega je pitao za misljenje i za savet, mi smo izneli svako svoje vidjenje situacije i to je ok, a on ce uraditi onako kako mu volja i misli da je najbolje.Послато са HTC One A9s уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 897 Napisano Maj 14, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 2077 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Уз кацигу, која је обавезна, ја на мотор/скутер не седам без рукавица и у већини случајева без јакне. За ван града обавезна фул опрема, кацига ,рукавице, јакна, панталоне и чизме. Овако се ја возим, а ти ћеш морати сам да одлучиш шта ти је приоритет 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 26, 2019 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Još jedna dilema rešena, pre 3 dana kupljet (sad već četvrti MSC u karijeri) Aprilia Atlantic 500 '02. Dobila je o'ma novi prednji opanak marke MCG. Debela berta i ja se još upoznajemo, zasad sam zadovoljan ciklistikom i potrošnjom, sve je ispod 5lit/100km, samo nikako da se naviknem na prokleto nizak klirens od patos. Sreća pa je Burgman 400 bio gori(da se malo utešim.) Čini mi se da je mal'ko tromiji sa semafora od Burgmana 400 i X8-400, ali je zato bitno tiši i mirniji na 120-130km/h. Aj tink disiz a bigining ofa bijutiful fren'šip 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13120 Napisano Maj 31, 2019 Ne silazi, 7456 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jel imao neko kontakta sa Downtown 350? Vidi se da su dooosta napredovali u odnosu pre. New Downtown 350i WWW.KYMCO.RS DOO DOO KYMCO SHOP · Generalni distributer Kymco programa, vrhunski kvalitet, 36 meseci garancije, povoljni krediti za kupovinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16115 Napisano Jun 1, 2019 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je predhodnik, tako da verujem da ce i naslednik isto biti. Jedini problem su delovi, potrosni materijal, pogotovo kais je malko vise precenjen i nema ga uvek na stanju pritom kratko traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gonefishing 0 Napisano Jun 7, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da li je iko imao iskustva sa Kawasaki j300 modelom. Nude mi ga za dug i ne znam nikog ko ga ima ili ga je vozio. Ovaj model je 2015to, ne izgleda lose prešao nekih 15000. Ako je tema za model vec načeta izvinjavam se, nisam našao... Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2275 Napisano Jun 7, 2019 Drug član, 993 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da li je iko imao iskustva sa Kawasaki j300 modelom. Nude mi ga za dug i ne znam nikog ko ga ima ili ga je vozio. Ovaj model je 2015to, ne izgleda lose prešao nekih 15000. Ako je tema za model vec načeta izvinjavam se, nisam našao... Hvala unapred. Ima na forumu neko od članova zaboravio sam ko,ali koliko se sećam da je prešao sa xcitinga na taj j300. Čitao sam putopis po Italiji,mislim i da je predstavio j300 negde u nekom podforumu. Obzirom da su se upitili na takvo putovanje verujem da j300 nije promašaj.Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Jun 7, 2019 MSC Member (Maxi Scooter Club), 944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Taj sam. Tu kombinaciju Kymca i Kawe vozim već tri god. i za to vreme se nakupilo preko 40K Km. Ja zadovoljan, suvozačica takodje. Da ne širim priču, sve što vas zanima može na PP. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22394 Napisano Jun 7, 2019 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @sasha, kada vremena nadjes prijatelju ti ovde kucni svoje utiske i impresije... I mene zanima taj model skutera (ili downtown 300 to je to u kymco izvedbi valjda). 30-ak konja ako se ne varam, je li dovoljno snazan i prostran za dvoje, licno, ne bih ga koristio za dalje od 150/200km. Kakvo je ogibljenje, osecas li podlogu pod zadnjicom? Kocnice? Hvala, Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Jun 7, 2019 MSC Member (Maxi Scooter Club), 944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo malo detaljnije... U odnosu na XC 250 koji sam prethodno vozio skoro 9 god. Kawa je neuporedivo bolji skuter. Jači za 8 KS, startniji i MNOGO udobniji. Potrošnja mu je 3,5-3,8l stim da ja uglavnom vozim pod max optećenjem (suvozačica + prtljag). Uzeo sam ga u septembru 2015 novog u Sr. Kamenici i tamo radio servis dok je bio u garanciji. Sada to radi naš kolega @Satelis, mnogo kvalitetnije i jeftinije. Ulje i filter se menjaju na 5000 a ostalo po potrebi. Za 40000 Km sam premenio 2 kompleta guma (+dve zadnje), isti broj rolnica i pločica, dve sijalice i 3 kajiša. Ovo poslednje bi trebalo da traje po 20000 Km ali kod mene izdrži upola manje. Ogibljelje je meko, što je odlično za naše puteve a kočnice solidne, stim da su serijske bile sinter a posle sam prešao na organik. Moj primerak ima i ABS ali nisam bio u prilici da ga isprobam. Ako nemaš sportskih ambicija, bićeš zadovoljan. Pozdrav, Saša 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mihaaa 2 Napisano Jun 13, 2019 U prolazu, 21 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha x max 250 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje polazem, ostala su mi dva casa da odvozam i onda cekam polaganje.. Posle odmah uzimam skuter, a do tada nestrpljivo, svakodnevno gledam oglase, youtube, forume... Nego, da li neko vozi xciting 400? Video sam decka pre neki dan i malo smo popricali, ima NAVIGACIJU a to mislim da nema ni jedan drugi... Ima 37ks,registracija ista kao recimo za x max 300...izgleda lepo,potrosnju ne znam, oko 5 litara predpostavljam.. Sta mislite o njemu? Nije sminkeraj kao recimo x max 300 (nista lose ne mislim o x max 300,meni je to jedan od omiljenih skutera, a yamaha najbolja marka), a cini mi se da za ISTE pare pruza mnogo vise? Ili mi se mozda samo cini, ne znam? Ima 9ks vise od x max 300,navigaciju,lepo izgleda, registracija ista.. Ali slabo sam vidjao po gradu kymca, sta mislite o xciting 400 modelu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 14, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Чекај, изјавиш да је Јамаха најбоља марка и хоћеш помоћ?!Па не иде то тако.Јеси ли музичар?!За 400 не знам, али 500 је солидан, само има већу потрошњу него други те кубикаже... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2359 Napisano Jun 14, 2019 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da mu fali jedan cilindar Srecno sa polaganjem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjos 10 Napisano Jun 14, 2019 U prolazu, 88 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Atlantic 250 ali će porasti jednom Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Mihaaa said: Ja i dalje polazem, ostala su mi dva casa da odvozam i onda cekam polaganje.. Posle odmah uzimam skuter, a do tada nestrpljivo, svakodnevno gledam oglase, youtube, forume... Nego, da li neko vozi xciting 400? ima NAVIGACIJU Da, novi skuteri imaju svasta A da li si ti siguran da ti treba takav skuter odmah posle polozenog? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoB 0 Napisano Jun 21, 2019 U prolazu, 9 postova Motocikl: Honda SW T600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa posto ja i dalje polazem, meni ce trebati min 400ccm...imajuci u vidu visinu od 205cm i 130kg...na nesto manje nebih mogao ni da sednem. Da citiram kolegu iz ranijeg posta 'izgledao bih kao cirkusna mecka'. Nego, jel znate nekog iskusnog majstora skim bih mogao da se konsultujem u vezi odabira skutera, a i samog kontrolnog pregleda pre eventualne kupovine. Rekli su mi da bez majstora ne uzimam skoter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...