Jump to content

Moto Zajednica

sasha

Članovi
 • Broj tema i poruka

  882
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

1570 Excelent

2 Pratilaca

O članu sasha

 • Rank
  MSC Member (Maxi Scooter Club)
 • Rođendan 17.06.1964.

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anima.rs

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd
 • Motocikl
  Kawasaki J300 ABS

Poslednji posetioci profila

4767 profile views
 1. Ima ovde nešto od prošle godine... (Musala i Rilska jezera)
 2. [Kavala > Rilski manastir > Niš] Posle sedam dana provedenih na Limnosu i noćenja u Kavali, preostalo nam je još samo da odlučimo kojim putem ćemo se vratiti kući. Izbor je pao na pravac koji vodi kroz Bugarsku, jer smo želeli da usput posetimo i Rilski manastir. Nakon nekoliko sati vožnje i kraćeg zadržavanja na granici, stigli smo na plato koji je predviđen za posetioce i krenuli u obilazak. Pažnju nam je privukla prodavnica suvenira u kojoj smo izabrali nekoliko ikona. Ostatak puta prema Nišu je protekao u pomalo napetoj atmosferi što smo oboje pripisali umoru jer su prethodnih nekoliko dana zaista bili iscrpljujući. [Niš > Beograd] Poslednju deonicu smo savladali sa samo jednom pauzom (za gorivo i vodu) i time konačno završili i ovo putovanje. Do sledeće prilike, pozdrav od Vesne i Saše
 3. [Myrina > Kavala] Poslednji dan našeg boravka na Limnosu je protekao u iščekivanju vesti o ponovnom isplovljavanju trajekta. Grad i okolne plaže su bili skoro potpuno pusti, ali se zato u luci stvarala sve veća gužva, baš kao da su svi jedva čekali da krenu prema kontinentu. Konačno, u smiraj dana i mi smo se oprostili od ovog prelepog ostrva sa željom da ga jednog dana ponovo posetimo.
 4. Problema sa trajektom verovatno ne bi ni bilo da je u pitanju direktna veza sa kopnom tj Kavalom. Ovako je Limnos samo jedna od stanica na putu za Atinu (i nazad) pa se dešava da bez obzira što je lokalno vreme OK, nema plovidbe u slučaju da je bilo gde duž rute more uzburkano više nego što putnici mogu da podnesu.
 5. [Myrina] Pošto smo od predstavnika brodske kompanije dobili obaveštenje da su sve trajektne linije otkazane zbog lošeg vremena, nije nam preostalo ništa drugo nego da planove prilagodimo novim uslovima. Zato smo potražili smeštaj u gradu i ponovo otvorili brošuru koja nam je sve vreme služila kao turistički vodič. Ispostavilo se da i u neposrednoj okolini ima mnogo zanimljivih sadržaja, pa smo odlučili da promenimo modni stil i moto opremu zamenimo za nešto prikladnije.
 6. Na Limnosu smo bili sredinom septembra prošle godine. Zaista nije bilo mnogo turista a kada sam to pomenuo gazdi hotela, pohvalio mi se da kod njih sezona traje do kraja oktobra. Doduše, u tom periodu im dolaze lovci da tamane sitnu divljač.
 7. [Moudros > Fanaraki > Myrina] Vreme koje smo planirali za boravak na Limnosu je brzo proteklo pa smo poslednji dan proveli u iščekivanju trajekta koji će nas vratiti na kontinent. Pošto je on trebalo da isplovi tek oko ponoći, imali smo dovoljno vremena za mali „photo session“ i kuliranje na plaži. U smiraj dana smo stigli u Myrinu, spremni da narednu noć provedemo na brodu, samo da bi saznali kako je trajekt zbog jakog vetra i velikih talasa otkazan i da neće ploviti bar još dva dana. Izgleda da nam Meltemi neće dozvoliti da tek tako odemo sa ostrva...
 8. [Moudros > Kontias > kapela Kakaviotissa > plaža Manos > peščane dine] Poslednji dan našeg boravka na Limnosu je bio rezervisan za obilazak zapadnog dela ostrva. Prva stanica na tom putu je bilo mesto sa vetrenjačama koje su potpuno rekonstruisane i pretvorene u neku vrstu hotela. Na žalost, sve je bilo zatvoreno pa nismo mogli da zavirimo u njihovu unutrašnjost. Umesto toga, uspeli smo da pronađemo mali lokal i popijemo kafu sa penzionerima. Dalje smo nastavili putem koji vodi uz obalu, ali se on brzo pretvorio u prašnjavu stazu. Nakon nekoliko kilometara po makadamu, stigli smo do improvizovanog parkinga što je značilo da se dalje može samo pešice. Na tom mestu smo napravili kratku pauzu za presvlačenje i odmah nastavili dalje… Pešačka staza kojom smo krenuli vodi do kapele koja je smeštena u maloj pećini a sve to se nalazi na vrhu brda. To znači da se od posetioca očekuje da ulože određeni napor ali predeli kroz koje se prolazi to sigurno zaslužuju. Pošto se kapela nalazi u pećini, njeni zidovi u niski a krov joj uopšte nije potreban. Na žalost, zaboravili smo da ponesemo sveće ali je zato za nama ostalo trag u vidu zapisa… Posle planinarenja po toplom i sunčanom danu bilo nam je neophodno osveženje, pa smo odlučili da neko vreme provedemo uz more. U tom cilju smo izabrali jednu od poznatijih plaža a ispostavilo se da je to bio pun pogodak… Nakon odmora, shvatili smo da da nam ostalo sasvim dovoljno vremena za obilazak još jedne lokalne atrakcije. U pitanju je oblast koju zauzimaju peščane dine pa se na kratko može steći utisak da se nalazite u sred pustinje a ne na mediteranskom ostrvu.
 9. [Moudros > Antički Ifestos > Filoktatesova pećina > Kamene glave] Treći dan na Limnosu je bio rezervisan za obilazak severne strane ostrva. Kao prvu stanicu na ovoj ruti smo izabrali lokalitet na kome se nalazi antički grad Ifestos ali se ispostavilo da do njega vodi lokalni putić koji još nije asfaltiran. To nas naravno, nije sprečilo da stignemo do cilja… Pošto prethodnog dana nismo uspeli da posetimo pećinu koja se nalazi u okviru arheološkog nalazišta, odlučili smo da pokušamo još jednom – i nismo se pokajali. Put nas prvo vodi pored ostataka hrama u kome su nekad održavane svečanosti koje bi danas bile okarakterisane kao orgije… … dok se sama pećina nalazi nešto niže, na samoj obali mora što znači da se u nju može ući plivanjem ili kroz jednu usku pukotinu. Mi smo izabrali ovaj drugi način… Posle ovakve avanture nam je bilo neophodno osveženje pa smo ga potražili u lokalnom kafiću. Posle ledene kafe je sve mnogo lakše... Od lokalnog turističkog vodiča smo saznali da se na drugoj strani ostrva može videti redak prirodni fenomen. U pitanju su kamene strukture koje je erozija oblikovala tako da liče na lopte a neko sa više mašte ih je nazvao „kamene glave“. U svakom slučaju, vrlo zanimljiva igra prirode…
 10. [Moudros > Romanou > Aliki > Plaka > Kotsinas > Koukonesi] Drugi dan na Limnosu je bio rezervisan za istočnu stranu ostrva. Rutu smo unapred isplanirali, pa je trebalo samo pratiti strelicu na ekranu Za divno čudo, većina puteva na ostrvu je asfaltirana, pa nije bilo teško stići do cilja… Prvo na listi je bilo selo pod imenom Romanou jer se u njegovoj okolini nalaze ostaci vetrenjača. Ove nisu bile u reprezentativnom stanju, ali smo par dana kasnije naišli na potpuno renovirane primerke. Nakon vetrenjača, na redu je bilo slano jezero. Ono je preko leta potpuno isušeno, pa se može prošetati po njegovoj površini. Posle šetnje sledi pauza za kafu pa onda ponovo uživanje u potpuno praznoj plaži. Izgleda da je sredinom septembra ovde turistička sezona već gotova… Sledeća stanica je trebalo da bude pećina u kojoj je po mitologiji boravio antički junak Filoktates, ali smo do nje stigli posle 15h (čudno radno vreme) pa je obilazak morao da bude pomeren za sledeći dan. Umesto u pećini, ostatak dana smo opet proveli na plaži – ovoga puta pored mesta Kotsinas. U povratku smo odlučili da posetimo i jedno malo ostrvo (Koukonesi) koje se nalaze toliko blizu obale da je do njega izgrađen poseban nasip. Na njemu se navodno, nalaze i ostaci naselja iz bronzanog doba ali mi to nismo pronašli.
 11. Mi volimo da idemo tamo gde još nismo bili (a pošto smo Tasos već obišli ), logično je da sledeća stanica bude - Limnos. U stvari, prvi izbor je bio Samotraka, ali se ispostavilo da zbog neke havarije u tom periodu (septembar ``´˙19) nije postojala trajektna veza sa kopnom. Ovako je ispalo mnogo bolje!
 12. [Moudros > plaža Fanaraki] Prvi dan na moru je obično rezervisan za pravi „pasivni“ odmor pa smo odlučili da malo upoznamo okolinu i prošetamo do jedne od poznatijih plaža. U luci su već bili usidreni ribarski brodovi, ali ulov nije bio naročito uspešan. Izuzetak su izgleda bile hobotnice a to nam je pomoglo da se odlučimo šta bi za večeru. Do plaže smo pešačili skoro čitav sat, ali nam to nije bilo teško jer smo na kraju bili adekvatno nagrađeni – retko nam se dešavalo da imamo čitavu plažu samo za sebe! Nastavak sledi...
 13. [Myrina > Moudros] Trajekt je isplovio oko ponoći a pošto je Limnos njegova prva stanica na putu do Atinske luke, u Myrinu smo stigli pre zore. Brzo smo izašli iz pustog pristaništa i krenuli prema centru, da tamo sačekamo jutro. Naša baza za sledećih nekoliko dana će biti u Moudrosu, a to je malo ribarsko selo koje se nalazi u središnjem delu ostrva. Ispred hotela smo zatekli gazdu kako ispija svoju prvu kafu pa smo prihvatili njegov poziv i ubrzo uživali u opuštenoj lokalnoj atmosferi.
 14. Johny, hvala na savetima. Bugarska će nam ponovo biti na meniju već ovog avgusta a to znači da i Musala mora da padne!
 15. Za motore ne treba vinjeta, ali ako ne paziš na radare, platićeš mnogo više
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja