živke 10140 Napisano juče u 08:34 (promenjeno) Ne silazi, 3401 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sezona radova je uveliko u toku, mnogo traktora je na putu, pa da malo pričamo o ovoj temi. Za vikend mi se desila situacija koja je ispala smešna, ali nažalost realno daleko je od smešne, jer često posledice budu ozbiljne pa čak i fatalne. Ujutru negde ispred Brzeća vozim sa drugarom i vidim traktor bez kabine i prikolice ispred sebe. Meni je traktor znak za uzbunu i uvek maksimalno usporim i skoncentrišem se jer znam da može iznenada da skrene bilo gde. Red Alert. Traktor ide vrlo sporo i vozač gleda DESNO ka dvorištu, dakle verovatno planira da uđe u dvorište. Mi smo usporili i spremamo se da ga obiđemo. I on ne pomerajući glavu uopšte, dakle i dalje gleda desno (kasnije sam shvatio da mu je neko nešto pričao iz dvorišta i on sluša) - naglo i brzo kako to samo traktor može - skreće LEVO u neku livadu! Mi ga obilazimo sa desne strane ja vrtim glavu u neverici, i čujem na komunikaciji ovog drugara iza koji mu viče "NEMA LAŽNE OČI!!" (ko je kao mali izgrao između dve vatre zna šta ovo znači ) Ovoga puta ispalo smešno, ali često nije tako. Pišite svoja iskustva sa traktorima, možda nekom bude od koristi. Promenio juče u 08:35 član živke 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2779 Napisano juče u 08:57 Drug član, 1753 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Slična situacija gde lik gleda u dvorište desno i jasno je da tu ide. Ali onda ide Skandinavski flick Pun u levo pa tek onda pun desni da u'vati pravac.....cela traka zauzeta. Nego znam za jadac pa sam stao 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8728 Napisano juče u 09:24 Ne silazi, 3721 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Skoro, traktor i kazan za rakiju, izlazim iz krivine kad eto veselja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2356 Napisano juče u 11:06 Drug član, 1215 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Dva druga sam izgubio upravo u takvim situacijama. Udarac u traktor od nazad, na skroz preglednom putu bez krivina. (put Ruski Krstur - Kula) Mislim da je tu ta razlika u brzini bitna i racunati da moze da skrene svakog casa sto kazes. Znaci voziti tako da racunas da hoce da te udari. I posebno voditi racuna gde nije pregledno, da ne stoji u krivini ili da se ne ukljuci iz nekog zbuna odjednom. Ovo je jedna od opasnijih situacija u saobracaju, i cesto sa najtezim posledicama. Ljudi u kolima stradaju isto, urezao mi se jedan takav sudar iz detinjstva, jer smo prosli pored i videli. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 10140 Napisano juče u 11:43 Ne silazi, 3401 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Uh sad opet gledam tu tešku temu, nisam znao da ti je Boris bio drug. Evo ide šesta godina a kao da je juče bilo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6699 Napisano juče u 12:19 Ne silazi, 5378 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Skoro mi se desilo da je čovek očigledno pogrešno uštekao signalizaciju za drugu prikolicu. Radio mu desni migavac, a on skreće levo. Srećom videh da mu na prvoj prikolici i traktoru radi levi migavac pa sam skontao šta se dešava i šta će biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 4006 Napisano juče u 12:27 Drug član, 1025 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Gde mozes da budes siguran da traktor nece odjednom skrenuti levo ili desno? Samo na mostu. 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 5146 Napisano pre 23 sati Drug član, 1271 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja uglavnom nalegnem na sirenu kao da su svatovi kad ga stižem i do sada (pu, pu, pu da ne ureknem) dobro funkcioniše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 7558 Napisano pre 23 sati Drug član, 2941 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Sta ti znaci sirena ako njemu zvrnda Belarus i jos odvrnuta Šemsa na zvičniku iz UAZa 1971.god. Jedini spas od njanja sa traktorom je kočenje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10370 Napisano pre 22 sati Ne silazi, 4099 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Jovan Ristic said: Skoro mi se desilo da je čovek očigledno pogrešno uštekao signalizaciju za drugu prikolicu. Radio mu desni migavac, a on skreće levo. Srećom videh da mu na prvoj prikolici i traktoru radi levi migavac pa sam skontao šta se dešava i šta će biti. Ne može pogrešno da ušteka, nego je neko bio "budi svoj električar".. Postoji STANDARD kako se spajaju utičnice za prikolice.. I kako se radi struja. Baš zato, da svaki traktor može da vuče svaku prikolicu. Ali je dobro da ima makar ikakvu signalizaciju. Pre koju nedelju sam po ko zna koji put na putu sustigao traktor koji u sred noći vuče prikolicu, a u totalnom mraku.. Skontao sam obrise nečeg ispred sebe u daljini pa usporio.. Džaba nama svi tehnički i glumljenje pregleda! Samo je cena tehničkih pregleda otišla 500%. Traktori i poljo mašine na balkanu od kad su došli na drumove, skoro 80 godina, nemaju signalizaciju... Boris.. Spomenimo ga kad možemo. Da se ne zaboravi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 12764 Napisano pre 22 sati Ne silazi, 3827 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Rumenka Prijavi odgovor kao problematičan 2-3 tri puta sam jedva ukočio,mrak...sledeća dva kilometra psujem,redno...pa stavi fenjer,trokut... Jednom sam naleteo,predveče,na ono šiljato za seno,sa ženom,o'ladila se...Ženo,ovo idealno za na kolac?! Najgore sećanje...krivina u desno,pregledna,samo u sredini nje neki malo veći žbun .Taman da sakrije čergu,ono malo brže ide nego pešice.TDMa vozio,nema ABS.. nema veze,jednom stisak,pustim,stisak,iz trećeg stanem na mm.Koči ljubi majka...tako i Rumenka koči. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 11216 Napisano pre 20 sati Drug član, 3459 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Ima i kontra problem. To sam prošle godine prvi put video. Traktor koji nazad (po mraku) drži upaljen reflektor za rad na njivi koji može da traži avione. Uperen unazad, ne možeš da ne vidiš traktor, ali ne možeš od sjaja ništa osim toga ni da vidiš. Vozila iz suprotnog smera kao da imaju sveće naspram onih čuda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 1003 Napisano pre 19 sati Drug član, 873 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao situaciju pre nekoliko godina gde je za vreme ozbiljne magle, traktor u njivi stajao tako da mu je tanjirača zauzela celu traku. Fokusirajući se na rotaciono svetlo, tanjiraču sam ugledao bukvalno u poslednjem trenutku, sreća da je suprotna traka bila prazna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4746 Napisano pre 17 sati Malinar u pokusaju, 1968 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Selo Dragocvet, ulaz u Jagodinu, pre par godina, traktor (ferguson 539) bez ikakvog priključka ispred mene, klati se 15-20 km/h, ja taman u levu da ga preteknem, bez ijednog znaka, bez ikakvog pogleda, čovek-stariji, namota levo na neki nekategorisan put. Ja na sirenu, ma nije me ni registrovao, tad me je samo Bog sačuvao. Da sam krenuo u preticanje koji sekund ranije, verovatno me danas ne bi bilo medju živima. To je mentalitet ljudi koji imaju neku svoju misao, neki posao da obave i ne jebu živu silu oko sebe, sami u univerzumu. Spori su, neobeleženi, tehnički neispravni i što je najgore, neoprezni i nesvesni saobraćaja oko sebe. Koliko god ja cenio ljude koji jedu taj gorak hleb, ne možeš da budeš toliko o'ladjen prema tudjem životu. Makar da je pogledao i rukom pokazao šta će da uradi, ali ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2356 Napisano pre 16 sati Drug član, 1215 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, njima je sve usporeno, 12h+ na njivi, mrtvi umorni. Svakako se mora smanjiti razlika u brzini, pa onda prestici. Onda se ne moze nista desiti. I biti sto dalje u stranu, ako i skrene da ima vremena za reakciju. 5 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Ali je dobro da ima makar ikakvu signalizaciju. Ovo je jos gore ako radi obrnuto, zamisli vidis dao zmigavac za desno, krenes u preticanje i on na tebe levo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13557 Napisano pre 55 minuta 4_tocka_i_karoserija, 2558 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Bukvalno nema načina da se pouzdano predvidi kretanje traktora. Drugar je pre više godina kolima krenuo da pretiče traktor koji je dao desni migavac, usporio, ali je onda krenuo u levu traku da uhvati pravac, što neko reče. Iako je vozio sporo nije uspeo skroz da se zaustavi, ali "samo" far, hladnjak, maska i krilo su stradali, a kako je udario praktično između traktora i prikolice, na traktoru se ništa nije ni videlo, a kamoli oštetilo. Da je išao brže, u najmanju ruku bi uništio auto, a za ostalo ko zna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...