Alekre 17948 Napisano Avgust 19 Integrisan, 8769 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Navodno, uočen je Versys 900 u test fazi. Za sada nema detalja ali se zna da će biti četvorocilindraš oko 120ks. Baš me raduje i zanima finalni proizvod. Faktiči četvorocilindrična litra u relax pakovanju. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 893 Napisano Avgust 19 Zainteresovan, 624 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan To bi mozda mogla da bude prava mera. Jedva cekam da vidim, ako je istina naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2632 Napisano Avgust 19 Drug član, 1471 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Veliki sam fan Versysa. Bas bi bilo dobro da naprave neku dobru zverku kako oni to umeju. Morace da nadmase Trejsera 9, razne Trijumfe, Suzukije i ostale kineze. Nece biti lako a ni jeftino.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2485 Napisano Avgust 19 Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Čudo nije sa 3 cilindra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17948 Napisano Avgust 19 Integrisan, 8769 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan U toj klasi mislim da je jedini sa četiri cilindra i samo to po meni je ogroman plus. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 10528 Napisano Avgust 19 Drug član, 2049 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT Prijavi odgovor kao problematičan Ima logike, eto i objašnjenja zašto su ovog većeg digli na 1,1 litre: nekom je Versys 650 dovoljan, nekom je 1100 prava mera (ko je rekao @vasa.93 ) a neko najviše voli ono što je negde između. Sve je to deco tržišna segmentacija, što bi rekla moja pokojna baba Mileva. 1 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3986 Napisano Avgust 19 Drug član, 1018 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan 120ks je tik preko snage koju je imao Versys 1000, a sadasnji 1100 je na 135ks. Mislim da je suvise blizu ta vrednost i da bi bilo kanibalizma izmedju 900 i 1100 modela. Ocekujem da snaga bude oko 100-105ks, ali i da tezina bude manja za bar 20kg od 1100. Sa kojom snagom raspolaže Z900? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 10528 Napisano Avgust 19 Drug član, 2049 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT Prijavi odgovor kao problematičan Isporučuje 123 KS, taman kad ga umire biće kao što kažeš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3716 Napisano Avgust 19 Drug član, 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ovo prave pored toga da popune rupu i da naprave pandam XR 900, Multistradi V2, možda čak i Traceru 900. Opet ne smeju da ugroze svoj premijum model. Zato mislim da će snaga biti sigurno u rasponu 105-115 konja. Sve ispod toga slabije od konkurencije, sve iznad toga ugrožava starijeg brata. Na kraju kao i uvek cena će odrediti sudbinu. Iskreno ako ga upakuju tako kao što se nagađa, ako malo smanje kilažu, ako bude do 12.000e osnovni model, mislim da će to biti sprava potaman mnogima u toj klasi. Da li su spremni da ponude nešto slično, a 3.000e jeftinije od starijeg brata nisam siguran, jer mogu da ga ugroze, ali sam siguran da ako to ne urade model 900 neće imati neko bitno tržišno učešće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3986 Napisano Avgust 20 Drug član, 1018 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Kad spomenu cenu, pa da spomenem i ja da je Versys 1100 u osnovnom paketu tik ispod 13000 eur. Tom logikom i ovaj ne bi smeo 11k da predje, a sa opremom da ga naguraju do 15k. Ja bih samo zeleo laksi motor. V1000 drzim na vrhovima prstiju i jednostavno mi sva ta njegova tezina od skoro 260kg ne prija ni u mestu, niti kada moram da ga pomerim napred - nazad. Razliku izmedju 900 (tacnije 948) i 1100 mogu lako napraviti karakterom motora. 1100 je krstarica za putovanja, pravi turing, koja moze da se vozi brzo, ali bez osecaja brzine. 900-tka lako moze da bude vise sport od turing motora, nesto nalik Traceru 9. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3716 Napisano Avgust 20 Drug član, 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da taj od 13.000e više nije u opticaju za 2026 godinu. Neka me neko ispravi ako grešim. Trebalo bi da je 1.100S prvi najniži paket on je malo preko 15.000e. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24959 Napisano Avgust 20 (promenjeno) Integrisan, 8101 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki bas ne zeli u adv segment... Eto taj KLE ubacili... Promenio Avgust 20 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 280 Napisano Petak u 16:15 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Čudo nije sa 3 cilindra.Ja ne bih trepnuo i kaparisao na neviđeno, msm da je III prava mera, sa 95 - 110 KS Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3986 Napisano Petak u 16:31 Drug član, 1018 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan O'kle Kawasakiju masina sa 3 cilindra? To je preskupa investicija, mislim na razvijanje novog tipa motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2485 Napisano Petak u 16:39 Drug član, 1680 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Sada baš pišem. Morali bi da razviju potpuno nov agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 1195 Napisano Petak u 17:27 Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan On 8/20/2026 at 7:05 PM, max80 said: Mislim da taj od 13.000e više nije u opticaju za 2026 godinu. Neka me neko ispravi ako grešim. Trebalo bi da je 1.100S prvi najniži paket on je malo preko 15.000e. Prva kolona su 2025, druga 2026. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17948 Napisano Petak u 17:54 (promenjeno) Integrisan, 8769 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Vojkan said: Ja ne bih trepnuo i kaparisao na neviđeno, msm da je III prava mera, sa 95 - 110 KS Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока Šta ga znam, ja volim "turbinske" agregate a to su obično velike zapremine sa četiri ili šest cilindra. Prija na dužim vožnjama to fina i linearna isporuka snage. Izuzetno cenim kod Kawasakija što se drže tradicije i ono što japanci znaju a to su četvorolindraši. Promenio Petak u 17:55 član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10253 Napisano Subota u 14:40 Ne silazi, 4034 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, grafigo said: O'kle Kawasakiju masina sa 3 cilindra? To je preskupa investicija, mislim na razvijanje novog tipa motora. Da ne kažemo i pogrešna. Nemaju potrebe da idu u tom smeru. Voleo bi da naprave konačno nov moderan 2 cilindra, da vidim njihovo rešenje. Od Japanske četvorke, oni su uvek bili orijentisani performansama. ER6 je sada 20 godina.. Red je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24959 Napisano Subota u 15:03 Integrisan, 8101 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slazem. Klepetalu je vreme za penziju. Dajte nam nesto novije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3986 Napisano Subota u 16:17 Drug član, 1018 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Tja, Kawasakiju je proizvodnja motocikala skoro pa usputna delatnost. Neko bi rekao i hobi. Dobro je dok jos ima nekoga u Tokiju ko zeli da se bavi time. Elem, da sam ja neka vlast... izdao bih nalog da zelim ovih 948 kubika da se rasporedi na 4 cilindra i da odatle u galopu izadje ergela od minimum 115 konja. Pri svemu tome, da tezinu probaju da zadrze na 225 do 230kg. Da l ce ram biti od cevki ili ce ipak resiti da idu na aluminijum? Pre mislim da ce trelis prevagnuti. Mozda se odluce i da guraju jos dalje pricu oko Versysa 1100. Obzirom da se ta kategorija vrti oko 150ks i vise, a da V1100 ima "samo" 135, mozda odluce da i njega poteraju u te brojke. Onda ne bi bilo razloga da V900 ne dobije i svih 125ks kojih ima Z900. @Motorcyclist Nema nista od tih zelja. Treba da budemo srecni sto se i ovo proizvodi jos uvek. Motocikli ovih kategorija se proizvode/prodaju u tako malim brojevima da treba da budemo zahvalni sto ih nisu ugasili do sada. Procene kazu da je V1000 mk3 (od 2019. do 2025.) na svetskom nivou prodat u 25.000 do 30.000 primeraka. Ono sto se prodaje i sto donosi zaradu su skuteri do max 300 kubika. To se u Aziji prodaje na milione. A ovo o cemu mi pricamo... Svi Kawasaki 650 kubika modeli se prodaju u tirazu od nekih 50.000 komada na godisnjem nivou. Tesko da ce se neko odluciti na razvoj novih masina, narocito sada kada su kinezi krenuli da pritiskaju u svim kategorijama. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10253 Napisano Subota u 16:48 Ne silazi, 4034 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Pa iskreno, meni konji ne znače ništa. VFR800 je bio 110ks, ovaj moj V1000 2012 je kolko... 118ks? Al način na koji rade i gde je snaga, ciklistika, to je srž motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 1051 Napisano Subota u 20:01 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/21/2026 at 6:31 PM, grafigo said: O'kle Kawasakiju masina sa 3 cilindra? To je preskupa investicija, mislim na razvijanje novog tipa motora. Okle i 450,Kawasaki je to,samo prepolove U ovom slucaju sa velikog Versysa skinu 1 cilindar i eto ga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 911 Napisano Nedelja u 07:56 Drug član, 715 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Patriota said: Okle i 450,Kawasaki je to,samo prepolove U ovom slucaju sa velikog Versysa skinu 1 cilindar i eto ga pa da, oni kad ubodu jednu dobru masinu, dusu joj vade naredih 20 godina, u sve je trpaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...