floyd 526 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 (1979) Piaggio Beverly 250 (2005) Honda ADV 350 (2025) Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja popodne. Sedeli smo u poznatoj kafanici kod Ralje i guštali divan prolećni dan kad je stigla vest da je momak čiji se dolazak očekivao doživeo udes na Avalskom putu blizu skretanja za Zuce. Preselo nam je i piće i martovsko sunce. Seli smo odmah na motore i ubrzo stigli do mesta nezgode. Zatekli smo Hitnu pomoć koja je povređenom kolegi u jendeku pored puta upravo imobilizovala levu potkolenicu. Ispostaviće se da je u pitanju prelom leve noge a moguće i kolena. Momak je bio svestan, pričao je sa lekarima i sa nama, cenim da nije vitalno ugrožen. Odvezli su ga ubrzo. Na putu je u desnoj traci ostao auto, stariji Citroen C5 sa dobro olupanim zadnjim desnim delom. Sa suprotne strane puta stajao je sivi FJR1300 BG32-277 sa dobro olupanim plastikama, bez vizira, sa procurelim hladnjakom i oštećenim instalacijama. Vile su čini mi se OK. Čovek koji je vozio kola koja su oštećena ispričao nam je da je zaustavio vozilo sa uključenim levim migavcem čekajući da se stvore uslovi da skrene levo. Onda je u retrovizoru video da mu se velikom brzinom približava motor i da momak na motoru rukom pozdravlja bajkere koji su mu išli u susret. Sekund kasnije naš kolega se ukucava u zadnji desni deo automobila i pomera ga 2m napred. Momak leti i pada u jendek desno od puta a motor se par puta prevrće i lomi. Od siline udarca savijen je lim na kolima cca 25 cm. Povređeni momak je u svojoj ekipi poznat kao Vlada pilot, čekali su ga da dođe u kafanu. Pričaju ljudi koji ga znaju da je vozio tuđ motor koga je pozajmio za današnji đir. Neka kolega brzo prezdravi i neka izvuče neke pouke za ubuduće. Evo koja fotka sa lica mesta: Promenio pre 14 sati član floyd 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22780 Napisano pre 13 sati Integrisan, 7222 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Brz oporavak. Koja je fora sa tim Ralja ringom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 10567 Napisano pre 13 sati (promenjeno) Drug član, 1054 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Bio na licu mesta sa svojom ekipom dva min nakon nesreće. Pritrčali u pomoć koliko je moglo da se pomogne u tom trenutku. Sačekasmo hitnu sa njima... Šta dodati, a da već nisi napisao. Kolegi brz oporavak želim. Promenio pre 13 sati član the_doctor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 550 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan To je stari mladenovacki put koji ide pored Avale, najblizi krivudav put za vecinu nas iz BG, pa se onda dosta nas vikendom provoza do Ralje ili nastavimo do Kosmaja ili Rudnika u zavisnosti koliko vremena imamo. Kao i svaka nasa magistrala, ima gomila neobelezenih ukljucenja, dvorista, radnji, pijanih lokalaca, itd. Al verovatno se tu najvise sranja desi jer se tu i najvise kilometara predje motorima. Kolegi zelim brz i potpun oporavak. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 188 Napisano pre 12 sati Svrati ponekad, 322 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao taj utisak dok se nisam preselio na taj isti put. Ali mnoge naše kolege preteruju sa brzinom na ovom putu. Mora se više voditi računa, a brzina moze posle Ralje gde su livade.. Kolegi brz oporavak 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6864 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Drug član, 3096 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Uf, prosao kad je sve bilo gotovo, nije bilo hitne ni policije, auto jos stajao na putu, bilo ekipe s motorima desno na parkingu. Sto kaze Peter bas preteruju, danas je kolega sa Cf, obilazio sve redom kao da je jednosmerna ulica, pored mene prosao dok sam bio u nagibu u levoj krivini. Promenio pre 12 sati član RankoBg87 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16217 Napisano pre 12 sati Integrisan, 8343 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Motorcyclist said: Brz oporavak. Koja je fora sa tim Ralja ringom? Beograđani voze kao pušteni sa lanca. Tamo su me preticali kao na stazi. U kakve situacije sam video da ljudi ulaze, to je da se krstiš. 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6864 Napisano pre 12 sati Drug član, 3096 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Tako je bilo danas, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 4123 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Drug član, 1896 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, RankoBg87 je napisao: Uf, prosao kad je sve bilo gotovo, nije bilo hitne ni policije, auto jos stajao na putu, bilo ekipe s motorima desno na parkingu. Sto kaze Peter bas preteruju, danas je kolega sa Cf, obilazio sve redom kao da je jednosmerna ulica, pored mene prosao dok sam bio u nagibu u levoj krivini. kolegi sa CF MT 450,Šubert kaciga ,što nas i automobile obilazi pri gustom saobraćaju ,kroz suprotan smer sekući oštre krivine ..želim puno sreće,a i ostalima oko njega. Promenio pre 12 sati član Džim Džarmuš 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22780 Napisano pre 12 sati Integrisan, 7222 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci paljevine na nekom malo boljem putu sa krivinama. Ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 195 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 464 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Alekre je napisao: Beograđani voze kao pušteni sa lanca. Tamo su me preticali kao na stazi. U kakve situacije sam video da ljudi ulaze, to je da se krstiš. Potvrđujem, voze ljudi na tom potezu kao da sutra ne postoji. Više puta su me obilazili na tom putu u krivinama kao da me nema , mene i automobile ispred mene, najviše motori tipa GS , ne bih nikoga da uvredim i generalizujem ali to je tako. Kad kupih ponovo motor 2024. posle 5 godina pauze, često sam i sam išao tuda da se izduvam , od pre nekog vremena ga izbegavam u širom luku. Spustim se na autoput i obilaznicu pa udri po gasu ako mi se gasira. Taj put je zaista zaista opasan, asfalt pun neravnina i prilično loš sve do Ralje a dosta opterećen saobraćajem. Kolegi želim bez oporavak! Promenio pre 8 sati član uketic 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6628 Napisano pre 8 sati BJB Maxi Scooter Club, 1893 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Bio na licu mesta sa svojom ekipom dva min nakon nesreće. Pritrčali u pomoć koliko je moglo da se pomogne u tom trenutku. Sačekasmo hitnu sa njima... Šta dodati, a da već nisi napisao. Kolegi brz oporavak želim.Kako te nisam video. Msm da sam prvi naisao od bajkera posle udesa. Iz kontra smera, već sam se vratio sa Rudnika, parkirao motor s desne strane i zaustavio još neke bajkere da pomognemo. Momak je dobro ptosao, osim noge koja je povredjena, motor je dobro olupan, iznelismo ga iz jarka i ostavili gore na putu, reče da će doći drugari po motor, a hitnu smo zvali da dodje.Sve u svemu, standardan početak sezone, svi zeljni, lepo vreme, asvalt hladan, gume lose ne drze, a osećaj i refleksi malo otupeli preko zime. Pamet u glavu i nek vas Bog čuva. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 10567 Napisano pre 8 sati Drug član, 1054 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg Izgleda da smo se u 15 sekundi mimoišli. Motor taman izgurali gore kad smo mi naišli. A otišao sam se lica mesta bukvalno po dolasku hitne. Pokazao sam im da prodju iza trougla, a pored C5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6823 Napisano pre 4 sati Drug član, 2852 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Peglaonsam jednom ovu deonicu. Poprilicno opusteno i blizu granice svojih i mogucnosti motora. Taj put vapi za gasiranjem. A loš je. Recept za jebi ga. Jos ako je paznja sklonjena negde, trenutak. I dolazi do ovakvog scenarija. Kolegi zelim brz i potpun oporavak. Moramo da pazimo i smirino strasti. Pocetak sezone ja najgori! Asfalt hladan i prljav, mi napaljeni kao mačori, ostali ucesnici nas ne ocekuju... Refkeksi tupi kao burgija sa pijace. Sve, ali hebeno sve ide protiv nas na povetku sezone. I svake godine ista prica. I opet se ne opametimo. Ajte ljudi, glava ukljucena i razum. Ceka nas neko kod kuce! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...