Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: KLE 500 C 2026

Ovo malo sto sam vozio po auto putu, bas do Bataje i nazad, 140-150 moze da se tera bez da razmisljas ili da se muci. Naravno, moras da imas duzi vizir inace ubi vetar. 140 postize na 7000 obrtaja a 150 na 8000, Tek sto je usao u gornju trecinu raspona agregata, redlajn je na 11000.
Big Rock Moto je napravio zanimljiv vidoje gde poredi 6 mid adv masina.

Ovo je neki sazetak:
image.thumb.png.66342fb556c825c7f94a969f6c622a81.png
image.thumb.png.ddd29862e551fdf87f7f845e302f09c0.png

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)
22 hours ago, aca-pn said:

Ovaj NX nekako i dogura do 140, posle se baš muči. MT450 ima manju max brzinu ali brže dodje do nje, ne nabija ovako polako. Kod ovog tipa motora to je i nebitno, ko traži snagu i brzinu kupuje jače motore.

Pa da, do 140kmh prihvatljivo ide, i do te brzine je ok prestizanje. preko je vec dosta slabije tih poslednjih 20-30kmh. 

A ubrzanje do 140kmh je oko 12s, nije toliko lose (60-120kmh 5s). To je poput kola od 200-250ks. Naravno posle je gotovo.

21 hours ago, nvic said:

Ja sam procitao da na TET-u vozi 130, verovatno ovih 160 po nekoj veznoj deonici izmedju. 

Pa severni TET po Vojvodini ima brze deonice, pravce po prasini 120kmh+, ne znam sta je tu cudno. 

Promenio član Blackened

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: XL750 / Tomos Tori / GL500 / VFR750 / NT1100

Jbg Neso kad neko cita sta pises ispada da si polucovek polu telemetrija a ne vole svi da se opterecuju brojevima 😇

• Haha 1

To ok, odem malo u detalje :), zanimljivo mi kada volim sve to.

Kontam razlicita su iskustva ljudi ovde, pa dolazi do nerazumevanja - uzivo je najbolje kada ljudi voze zajedno, pa razmenjuje tehnike/iskustva. 

• Enduraš, 6756 postova
  • Motocikl: 450MT

Nije, nego su tebi bitne te max brzine i ubrzanja, a većini ljudi koja vozi klasu do500cc nije. Zašto ne kupiš jednostavno jači motor ako već uzivaš u tome ?

• Podržavam 3

Nije previse bitno. Nego ljudi pisu kao da ne moze preko 120kmh da se vozi, a u realnosti ovi motori mogu biti poprilicno brzi i zabavni, pogotovo naspram tezih motora.

Ova klasa je taman tu do 160kmh, Zavisno od modela. Sto je meni ok. 

Vozim nekada jace motore i na putovanjima sam cesto u drustvu prijatelja sto voze mnogo jace motore, znam koliko koji motor moze. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT

Treba se samo malo obuzdati sa tim brojkama na forumima, meni samo zao klinaca koji ce da nasednu na ove prepiske 🤷‍♂️

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 5324 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Obezbeđene još nešto primeraka KLE500SE dostupnih za kupovinu. Ako je neko želeo da pazari SE verzije, a nije je bilo više, ima još par komada, a i testni primerak je dostupan za probu.

BJBIKERS.COM

Kawasaki KLE500SE privukao je dosta pažnje, a zbog velikog interesovanja prva količina brzo je rasprodata, srećom, Autopromet je uspeo da obezbedi dodatne primerke.

• Hvala 1

OK, imamo podatke. Za EU su zakljucali masinu na 47 konja, A2 seks. Sto tehnicki limitira broj obrtaja na oko 9300 a maksimalnu brzinu na oko 165. Otkljucane verzije, Azija i Amerika imaju svih 51 ponija, te maksimalnu brzinu od oko 185.

E sad masina do limita radi, tj ubrzava i vuce sa svih 51 konja i koliko god Njutn-metara ima. Al cim dodje do granice broja obrtaja tu sece. Bar sam ja stekao takav utisak u voznji. 
Ima pare da namlate ovi sto otkljucavanu ECU mapiranja. 

Promenio član opsidiannight

Onda otkljucanje moze biti samo ubacivanje Usa/Azijske mape ako nista harverski nije dirano.

Pitanje da li ima i tih 47hp EU. NX500 pise 47hp ali zapravo ima jos par ks manje od 7000-9000 obrtaja. To su uradili sa limitom na gasu na 71% otvaranja leptira. Sto je malo primetno ali taman oduzme 3-4ks iznad 7000obrtaja. a USA/Azija ima punih 48hp.

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

E sad jedan tuš, ti konji se mere na radilici, a ne na točku. Na točku ima manje, kao i svaki motor 🙂

Ako izmemo u obzir da sam lanac smanjuje snagu za 10%, možda i više... Dolazimo do računice. 

Pa da, samo kopirati US mapu. Al brate i to nece biti manje od, lupam 150-200 EUR. Ne znam, pre bih te pare potrosio na neki put. Moze da se odvoza Jadranska za malo vise para. :D

Po ovome sto citam lanac smanjuj do 10% samo pri velikom broju obrtaja. Inace po Groku trebalo bi da je ovako, mada i to me trt mrt:
image.png.41a3a6abcf3845189149c06795392df9.png

• Integrisan, 7810 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Kawasaki KLE, 2026. godište, Enduro / Cross, 451 cm3, vozilo prešlo 365 km, Šid. Cena 6.400 €, Motori - Polovni Automobili

Nema se vremena... Znaci odlucis da  kupis nov motor jer planiras da ga vozis a onda posle mesec dana skontas da nemas vremena. Da.

• Haha 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja