Pantovac 2 Napisano pre 5 sati (promenjeno) U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima u grupi, Nov sam ovde, pa zato pišem ovako ne zamerite. Možda negde ova tema i postoji, ali nisam uspeo da je nađem. Ako neko zna nek me slobodno uputi. Za koji dan mi je polaganje za A2 kategoriju. Pa me interesuje, šta vi predlažete od ADV motora za početnika do nekih 3-3.5k evra. Naime, visok sam 190cm variram sa kilažom od 85-90kg. Motor mi treba za vožnju po gradu (prolazak kroz njega, ne vozikanje), manji je grad u pitanju, otvoren put neke ture od 300 do 500km i malo izlazak sa asfalta ne neki offroad ekstreman. E sad šta očekujem od motora, da nije baš pretežak jer sam ipak početnik, da nije neki kvariša da ne popravljam non stop, potrošnja koliko sam gledao kod ovih motora što su meni za oko zapali je tu negde ista pa mi to i ne igra ulogu, malo mi igra ulogu održavanje u smislu cene. On što sam ja gledao po oglasima su: Kawasaki kle 500 (moj favorit) Yamaha tenere 660 Honda dominator Aprilia pegaso Bmw g650gs Suzuki v strom(mada mislim da nije u a2) Sad sam ja nalupao ovako s brda s dola, ali ne zamerite nov sam u ovom svetu. Ali mislim da se za taj neki novac koliko toliko uklapaju. Značio bi mi svaki savet, jer sam ipak početnik. Hvala svima unapred na odgovorima. Promenio pre 5 sati član Pantovac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 4063 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Drug član, 1318 postova Lokacija: New Now Motocikl: B King Prijavi odgovor kao problematičan KLE i . Kupi najmađi i najbolji koji trenutno nađeš u oglasima a da se uklapa u budžet, i nakrivi kapu narednih par sezona. Promenio pre 4 sati član PremieRacing 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9520 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 3842 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Kle500 +1 glas. Tenere 660z je u poslednje 2 godine poskupela 50%... Pričam cene na oglasima. 6000e... Važi.. CB500x je ta klasa al nema za te novce, takođe validna opcija. Dominator je sjajan, al 1 cilindar i teško ćeš naći kršten.. Umorni su već. Pegaso i bmw bi zaobišao u širokom luku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pantovac 2 Napisano pre 3 sati U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_Hotstepperiz kojih razloga bmw i pegaso, zaobići? Znači kle je ok izbor, mada sam njih najviše i gledao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9443 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Ne silazi, 3238 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Uh, sve je to staro, izmučeno ... Vidim da si sve naveo japance (i evropljane ), ali napisaću ipak. Voge 300 Rally. Za te pare maltene imaš nov, a polovni vec idu ispod 3000 evra. ABS samo mnogo znači, a mislim da ima i TC. Vec su se dokazali motori, imaš dobru visinu za njega, i sa takvim motorom starim par godina stvarno možeš da nakriviš kapu. Pročitaj u temi iskustva, stvarno odličan motor. Što iskreno ne verujem da je moguće sa 20 godina starim KLE ili XT660Z. Govorim iz iskustva. edit: Haha, jel realno da nema ni jedan polovan na oglasima trenutno ? A nije da se ne prodaju i ne voze. Pogledaj šta je kolega skoro prodao, mislim da je za 3500 otišao ako se ne varam. Za taj novac - teško da ćeš naći bolje: https://forum.bjbikers.com/topic/235431-himalayan-411-royal-enfield-2021-god-16700km/#comment-3249830 Takođe jedan 450MT je prodat za 4300. Naravno ovo nisu svakodnevne cene - treba da se čeka i da naleti, ali čisto navodim opcije za razmišljanje ako nisi gadljiv na kineske i indijske motore. edit 2: Evo jednog svežeg lepog iskustva čisto da stvoriš sliku: Promenio pre 2 sati član živke 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9520 Napisano pre 2 sati Ne silazi, 3842 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Pantovac said: @Andrej_Hotstepperiz kojih razloga bmw i pegaso, zaobići? Znači kle je ok izbor, mada sam njih najviše i gledao. Jedan drugar je kupio pegasa sa karburatorima, to je pravilo problem, kao i frajlauf... Kupljen nov i posle opet.. Akku mora da bude kao iz radnje inače neće.. Na kraju je odustao od njega, stoji ko polica za jakne. BMW, jedan sam vozio od drugara , sve super osim što stalno svetli lampica za pritisak ulja, ali to tako treba, drugi poznanik se pre koji dan žali da je kupio jedan, stuko 1000e i da diže ruke... Puko je tih 1000e jer to su cene.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 377 Napisano pre 2 sati Svrati ponekad, 279 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam tacno cene, ali ja veoma preporucujem NC750X.... Izuzetno sposoban motor, pitom, nisko teziste, lako se manevrise sa njim, trosi kao upaljac, ima frank.... imas jako veliku i odlicnu temu ovde na forumu o njemu. Mozda ima i neko od kolega clanova ko svoj prodaje trenutno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pantovac 2 Napisano pre 2 sati U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan @živke Uh Cf moto mi se mnogo sviđa, viđao sam ga uživo. Čak sam u nekom momentu razmišljao da uzmem nov na rate, jer mi nije problem novac, al sam radiji da uzmem nešto jeftinije, dok ne sviknem lepo, u slučaju pada ne daj Bože, bilo bi mi žao. A Voge nisam gledao, ali ću uzeti u razmatranje Kakav je za malo dalje ture u smislu (Tara, Zlatar, Golija, to su mi neke ture koje i kolima često posećujem). A znači ne preporučuješ ove starije.? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 684 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Zainteresovan, 544 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Za to sto tebi treba uzmi mta,novog i ne razmisljaj. Promenio pre 2 sati član Bobni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4359 Napisano pre 2 sati (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 1331 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Nema Voge TC, samo ABS.. nema ni konja da mu treba nije ni za šta ali je za sve. I ja sam počeo od tako nekih motora razmišljanja (pa i KLE kog baš volim), ali najmladji KLE ima 20 godina, stvarno je teško naći dobar. Generalno ako ti se ne žuri zbog nekog konkretnog puta i slično, vredi biti strpljiv. Šogor je juče dovezao XCape 650, 2022. godište sa 10k za 4300e. Težak je, slična priča kao i Benelli 502X, ali sve zavisi šta smatraš za adventure motor i šta ti realno treba. QJ je izbacio sad 450 svoj, cena 5200e sa stvarno lepom opremom, možda i on malo gurne 450MT polovne dole. Što se tiče Vogea i daljih tura.. ne smatram to za dalje imaš moj post medju poslednjima u 300 Rally temi, jesam malo ekstreman primer možda ali će to uvek više da zavisi od tebe nego od motora (dokle god je on ispravan). edit: evo linkovao @živke gore, ne moraš ni tražiti Promenio pre 2 sati član andrej. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1561 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Drug član, 1287 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Nabroja si sve moguće opcije. Ostao je još jedino Honda transalp 650. Vstrom nije ni za kakav offroad. Ima XT ali je to skuplje Jednocilinraše zaboravi, em matoro i polomljeno, a najvažnije nije baš udobno na duže ture, vibracije, ali voze ljudi Ono što bih ja gledao (ako hoćeš da bude sposoban za off koliko toliko) , KLE i Transalp. Oko ti jedan cilindar ne smeta previše, nisu loši ni BMW 650 ali samo Dakar, onaj obični ti je sigurno nizak. Pogledaj Apiliu Pegaso 660 Trail , to je ona novija ima isti agregat kao yamaha 660. Ima ih dve verzije, Strada i Trail, trail je više za off road. Realno Pegaso je najmlađi i najmodernji ali Italijan, to ne voli baš svako sada videh i ostale postove, definitivno je najbolje nešto novo ili staro par godina kao MT450, ali prelazi tvoj budzet. A što je najgore, mlad si treba tek da menjaš motore, pa je možda bolje da se ne zarobljavaš u startu Promenio pre 2 sati član lemy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9443 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Ne silazi, 3238 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Pantovac evo dodao sam link u prethodnom postu sa iskustvima iz teme o modelu pa ćeš videti sam. 52 minutes ago, Pantovac said: A znači ne preporučuješ ove starije.? Nije da ne preporučujem, nego ja tako razmišljam. Nekako mi se čini da je mnogo veća šansa da se sa ovim motorima koje sam preporučio voziš bezbrižno, nego sa 20 god starim japancima sa karburatorima. Ne mora da znači da sam u pravu. Evo iz prve ruke, ja sam vozio XT660Z Tenere, održavao sam sve po P.S u i smeo da tvrdim da je motor spreman za put oko sveta u svakom trenutku. Posle 4 - 5 godina prodao ga dobrom drugu. Dan kasnije motor prestao da radi. To su nervoze, traženje kvara, mlaćenje sa majstorima, kupio si motor ne možeš da ga voziš itd. Sreća ovo mi je dobar drug i uspeli smo da nađemo kvar posle nekoliko dana. Zamisli šta bi bilo da sam prodao motor na drugi kraj zemlje ? Stresovi i za mene i za kupca. Evo ovde detaljnije: p.s: Gledam sad KLE na oglasima, lep je to i dobar motor, čak ima i nekoliko primeraka koji po opisu i slikama deluju skroz zanimljivo, ali kao što mnogi ovde znaju - često se desi da se stanje na oglasu i uživo uopšte ne poklapaju. Promenio pre 1 sat član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 832 Napisano pre 43 minuta Drug član, 687 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Prati oglase, desi se da nekad ima motora koji se vode na a2, a imaju vise kw. Moj tdm 850 3vd se vodio na a2 i 28.5 kw vfr800fi se vodi na a2, sa nekih 33 ili 35kw, nije mi saobracajna pri ruci. Ja sam od pocetka inace imao punu A kategoriju, nego se tako poklopilo da uzmem ove motore. E sad, oba su realno matora, tdm 93, vfr 98. godiste, tako da ne verujam da ti je tako nesto zanimljivo, ali realno s TDM-om sam solidno presao za 5 godina, nikad nikakav problem, VFR isto pouzdan, uzeo ga od drugara, nego dobio dete pa se skoro i ne vozim. Al kao sto rekoh, isprati oglase, mozda ima nesto slicno mladje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 101 Napisano pre 19 minuta Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Pantovac je napisao: @živke Uh Cf moto mi se mnogo sviđa, viđao sam ga uživo. Čak sam u nekom momentu razmišljao da uzmem nov na rate, jer mi nije problem novac, al sam radiji da uzmem nešto jeftinije, dok ne sviknem lepo, u slučaju pada ne daj Bože, bilo bi mi žao. A Voge nisam gledao, ali ću uzeti u razmatranje Kakav je za malo dalje ture u smislu (Tara, Zlatar, Golija, to su mi neke ture koje i kolima često posećujem). A znači ne preporučuješ ove starije.? Ne treba razmišljati na taj način. Pasti možeš i sa novog i sa starijeg motora, sa iskustvom i bez. Biće ti žao u svakom slučaju. Bitno da vozač prođe sa što manje "štete". Ako ti lova nije problem, kao što je Bobni savetovao, ja bi uzeo novog ili malo rabljenog MT-a. Toči i vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...