Jump to content

Moto Zajednica

XRV RD04

Članovi
  • Broj tema i poruka

    21
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

XRV RD04's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

24

Reputacija u zajednici

  1. Evo moje lose iskustvo pa mozda nekom bude korisno-kupim sprej Forch za ciscenje karburatora bez demontaze i po uputstvu uklonim filter vazduha i u radu motora isprskam u onaj plasticni dio.Mada ne pise koliko treba, ja sam tri puta prskao i turirao i pravio par minuta pauze da kao djeluje.Motor se gasio vise puta ali je opet palio bez problema.Sve zavrsim i sastavim, krenem ali cim sam presao 3hilj.obrtaja pocinje da trokira.Na ler radi ali nece u vece obrtaje.Ostavio ga da prenoci misleci da ce ispariti taj sprej ali opet isto.E onda majstor pa demontaza i kad smo skinuli poklopce, obje membrane staknute sa onih klipova.Taj majstor mi je prosle g.montirao nove membrane i stavio je silikon okolo onog prstena.Sada je sprej pojeo taj silikon iako kao nema dodira sa membranama,i one su se stakle.Srecom su citave pa smo onda sve ocistili i vratili ih.Tako da ti sprejevi ipak mogu i stetu napraviti karburatoru ili sam ja pretjerao sa prskanjem,kako god eto moje iskustvo,pozdrav.
  2. Vjeruj mi da sam osvanuo trazeci na yt, bezuspjesno.Puno korisnih stvari se vidi na ovom videu,hvala puno.
  3. Hvala puno,javljam kako sam prosao.
  4. I jos jedno pitanje-treba da zamijenim dihtung na poklopcu glave motora na cilindru koji je ka meni,ka vozacu,da li je to ostvarivo bez vadjenja cijelog agregata iz rama,hvala.
  5. To znam,ali ako skinem tu koja se lako skida opet ce na onu koja je ostala motor da upali.Mislim opet necu moci da izmjerim kompresiju bez skidanja svake svjecice,je li tako?
  6. Mislio sam da je jednostavnije ali da bih skinuo svjecice moram i rezervoar.Znaci da skidanje samo kablova nije rjesenje?
  7. To je ono-sta prvo crkne na Africi-vlasnik haha...Ali ovo oko mjerenja kompresije, treba mi necije iskustvo,hvala.
  8. Pitanje- kako se mjeri kompresija na rd04? Mislim da li skidati svaku svjecicu ili kablove ili sa svjecicama pa da upali? A i jako su nepristupacne.I sta da ocekujem poslije 150.000+km,mislim do koliko pritiska je ok a ispod koliko bi se moralo raditi na masini,hvala puno i pozdrav za sve afrikance.
  9. Morao sam odvoziti koji km -8000- da bih ocijenio rad amortizera poslije reparacije.Mislim da je majstor Tesic GM odradio posao kako treba, a imam jos jednu godinu garancije.Amortizer funkcionise i nema na njemu nikakvog ulja.Za sada sam zadovoljan mada po savjetu majstora izbjegavam voznju udvoje,i vise ne pozivam prvi drustvo da se vozimo kao ranije ;)pozdrav
  10. Jedno pitanje-za ovih 80.000km od kada je kod mene rd04 nikada nijesam stelovao ventile.Sada bih morao zbog curenja ulja negdje na glavi cilindra,otvarati motor pa onda razmisljam i da majstor pogleda ventile.Pitanje je da li znate koji je zazor potreban kod stelovanja,hvala i pozdrav.
  11. Jedno pitanje-za ovih 80.000km od kada je kod mene rd04 nikada niijesam stelovao ventile.Sada bih morao zbog curenja ulja negdje na glavi cilindra,otvarati motor pa onda razmisljam i da majstor pogleda ventile.Pitanje je da li znas koji je zazor potreban kod stelovanja,hvala i pozdrav.
  12. Stigao u PG i dva drugara ga vozila kao testni motor sa oko 2000km.Probali su ga od PG ka CT uz prilican uspon i odusevljeni su.Jedan je zainteresovan za kupovinu pa ga je zaista detaljno pregledao.Kaze da i pored najbolje volje,ipak nam je svima u glavi Kinez,nije mogao da mu nadje zamjerku.Od vuce,ubrzanja,saltanja,polozaja vozaca,ponasanja u krivinama do kvaliteta plastika i ostalih djelova barem onako gledajuci iz iskustva ranijih motora sto su imali i vozili.A ima i prelijep izgled pa i zvuk kod ubrzanja.Ostalo je da se pogadja da mu spuste cijenu bas za taj testni pa ako ga kupi imacete jos informacija,pozdrav svima.
  13. Prijatelji pozdrav-pitanje.Treba mi zadnji disk za afriku rd04 '90g. dimenzija 256mm.Da li je na transalpu takav disk?Imate li neku ideju za trazenje,hvala.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja