Blackened 1912 Napisano April 20 (promenjeno) Drug član, 1027 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne, navikao sam i imam osecaj, dugo ga vec vozim. Od skoro sa RallyRaid vesanjem (+20mm) je daleko bolje i mogu dosta brze da vozim van puta. Evo ovaj TET sam imao oko 45kmh prosek. Tvrdo je vesanja i bas malo propada sada. Sta znam, ima rizika ako se opustis, razmisljao sam da stavim ali ako hoces nesto sto bi te stvarno spaslo kod jakog udara, poput Rally Raid ski plate-a, gubis clearance bar 20-25mm pa kacis ono sto ovako nije blizu. kompromis . Ovo sto se odbija od prednjeg tocka mislim da je bas mali rizik. Promenio April 20 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9311 Napisano April 20 Ne silazi, 3196 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 57 minutes ago, Blackened said: Evo ovaj TET sam imao oko 45kmh prosek. Svaka čast, meni na asfaltu prosek 50 kmh kad vozim sporednim putevima Što se tiče skida, za mene je obavezan, nema kompromisa. Jer sam par puta lično doživeo da spreči tešku havariju, a video i kod drugara sa kojima vozim još nekoliko puta. Mada i ne mislim da toliko klirensa gubiš, barem ja do sada nisam imao takvo iskustvo. Evo epiloga jedne naizgled bezazlene situacije duboko u Albanskim planinama. Drugar je po prašnjavom brzom putu izgubio kontrolu, i skliznuo. I naravno da je motor agregatom pogodio pravo u jedinu stenčugu koja viri iz zemlje na tom delu puta. Mada možda i bolje jer je iza bila solidno duboka dolina Drugar bez ikakvih posledica, motor takođe, osim skid plate-a koji je časno završio svoj život radeći ono za šta je i stvoren E sad zamisli tu situaciju i akciju da ga nije bilo ... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 257 Napisano April 20 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Propričali bi albanski da nije bilo tog skid platea 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1912 Napisano April 20 Drug član, 1027 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan drug iz Spanije sto ima RR CB500X, probusio karter. Sada ga pitao za detalje bas. Mislio sam da je udario od dole u nesto jako. Ali ne, kaze odbijen kamen pogodio bas neki deo sto nije zasticen RR skid plat-om, a skoro sve je pokriveno. Pogledacu nesto ipak SRCThailand mi se svidja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 771 Napisano April 21 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Provozali smo u nedelju malo Rudnik i Bukulju kod Aranđelovca. Od svega po malo 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 517 Napisano April 24 Drug član, 1214 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Vladi iz Smedereva je pre više godina baš kamen lansiran od prednje gume probušio karter i pored skidplate-a. Iskreno ja bez kakvog takvog ne bih isao na bilo kakav off ozbiljniji od kolskog puta do vikendice. Pogotovo ako često voziš sam. Nije ni on nikakva garancija, ali smanji rizik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1912 Napisano April 24 Drug član, 1027 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, mala je sansa ali postoji eto, dosta sam bas vozao i nikad nista kuc kuc. Sto se samog clearance-a tice i udaranja od dole to me manje brine, ali ovo bas ne mozes da predvidis. Tako da sam narucio neki osrednji skidplate posle ove prepiske i ovog incidenta sto je drug imao . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1954 Napisano April 24 Drug član, 1475 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa to se desilo i jednom liku u Španiji čini mi se. Neki Transalp ako se dobro sećam. Popeo se na neko brdo, čak i nije bio težak off road. Ali kamen mu je odleteo pravu karter i iscepao ga. Inače čovek je naš....mislim sa našeg govornog područja. Davno sam gledao ali znam da sam pomislio "jbte....koja je šansa da se to desi". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7280 Napisano April 24 Advanced Member, 2481 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto uvek može da se desi. Tu oko agregata je poželjno smanjiti verovatnoću nemilog događaja Ja sam svojevremeno u Albaniji KLE-a nasadio na kamen pri brzini hodanja. Posle kilometar-dva stanem da fotkam i učini mi se da motor malo drugačije radi. Pogledam dole, a ono cele čizme od ulja... Od udarca je popustio šraf za ispuštanje ulja. Trebalo mu je tih kilometar-dva da se od vibracija skroz odvrne i ispadne. Naravno, i svo ulje je napustilo vozilo. Obzirom da se sve dešava 30ak km od civilizacije, pravo je čudo da sam problem rešio u roku od pola sata. U sred NS bi mi trebalo više vremena. Ne, nisam imao ni rezervno ulje ni rezervni šraf uz sebe. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16880 Napisano April 24 Integrisan, 8516 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mene je ošinulo nešto u šaku na magistralnom putu za Požarevac. Ruke mi lagane, opuštene, peta brzina, tu negde 70km/h... Zabole me preko rukavice, štitnike nisam imao. Posle ti vozi sa podignutim vizirom npr. a spuštenim naočarima za sunce. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 257 Napisano April 24 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Alekre je napisao: Posle ti vozi sa podignutim vizirom npr. a spuštenim naočarima za sunce. Probao, nikome ne preporučujem. Imam tu odvratnu naviku da tako vozim na manjim brzinama zbog protoka vazduha. Jednom me je spičila neka pčela izmedju gornje usne i nosa, 3 dana su mi usta bila naduvena ko da sam neki loš botoks upumpao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1912 Napisano April 24 (promenjeno) Drug član, 1027 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ima tih slucajnost da ne poverujes. Vozim sa tanjim letnjim rukavicama, i vremenom se pohabaju i stvori se rupa na jagodicama od kaziprsta. I tada nisam imao handguards. Udari pcela ili nesto sa zaokom tacno u tu tacku i ubode me u jagodicu mislim nista strasno ali peklo uzas, u momentu mi nije bilo jasno sta se desalo, nagla bol i jeza. A na tim manjim brzinama do 70/80 maks, sa skuterom pcx150 sam napravio sigurno oko 50K km, uglavnom bez kacige (naocare samo), cesto bez majice... nikada nista, samo musice u sumrak. Promenio April 24 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9311 Napisano April 25 (promenjeno) Ne silazi, 3196 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Uh kako dobra vožnja danas! 64 km čistog uživanja Neplanirano mi se otvorilo nekoliko sati, i malo je falilo da i ne krenem - klasika: nisam oprao stvari, nisam pripremio kameru, treba nešto da došrafim na motoru, ko to sad da radi neću imati vremena, bla bla. Ipak krenem, hvala Bogu, da još jednom pokušam da nađem onaj prolaz na Svrljiškim planinama o kojem sam već pričao. I uspeo sam. I opet sam se oduševio predelima i terenom za vožnju. Stvarno je izazovno i zanimljivo po onim kamenjarima. A ima i brzih deonica. Šteta što nisam poneo kameru. Biće to jedna fantastična ruta za vožnju. 25/04/26 · Ride with GPS RIDEWITHGPS.COM 64.7 km, +1854 m. Bike ride in Бела Паланка, Централна Србија Promenio April 25 član živke 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 489 Napisano April 26 Svrati ponekad, 298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V, WooGii 800 Prijavi odgovor kao problematičan @živke nam udara tempo. Sad nema izgovora . Bravo!Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1912 Napisano juče u 07:39 Drug član, 1027 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Jeste imali problem na tehnickom sa ovim gumama kao mitas xt+? Zadnja ne prolazi na kocenju, pa smo nesto dogovorili. Ne mogu da snime kocenje kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2512 Napisano juče u 08:39 Drug član, 1710 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 4. 2026. at 11:26, Alekre je napisao: Mene je ošinulo nešto u šaku na magistralnom putu za Požarevac. Ruke mi lagane, opuštene, peta brzina, tu negde 70km/h... Zabole me preko rukavice, štitnike nisam imao. Posle ti vozi sa podignutim vizirom npr. a spuštenim naočarima za sunce. Leto 40°C, u naselju, podigao vizir, nesto mi udarilo od kacigu ali nastvljam dalje... 5min kasnije nesto pocinje da mi puže ka ustima, pocinje da me ubada me za usnu, ispod usne, ide na jezik... jedva nekako uspevam stati i skontam da me ubada osa. Izbacih je nekako, hvala Bogu nisam imao reakciju sem svraba i mizernog otoka... 1/10 iskustvo, ne preporocujuem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16880 Napisano juče u 09:30 Integrisan, 8516 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Opasne stvari, pogotovo zbog alergija. Oko, vrat, sve zeznutna mesta. Mislim, ja isto ponekad, otvorim vizir ali spustim naočare za sunce... E sad... Ajde što ulazi prašina u kacigu pa se prlja, nego te sunčane naočare ne mogu da zaustave objekte ako ih neki točak ispali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2512 Napisano juče u 10:51 Drug član, 1710 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @AlekreImao spustene naocare al nisu me spasile, mala brzina, odbila se i upala u bandanu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1084 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Apropo guma, istrazujem nesto koje su najdugotrajnije od street kramponki ako ikad odlucim na mojoj krmaci da probam tako nesto. Naleteh na kineske Tusk 2 Track, preko bare je dosta hvale i navodno bas dugo traje. Mana asfalt po kisi, posto je smesa tvrdja, sve ostalo je ok, imajuci u vidu da su 30-70 (on-off) guma.One komentare koje nalazim da su vozili i Mitas, uglavnom svi izvlace vece km, a jednako dobra ili cak bolja u svim uslovima, sem eto mokrog, bocno su slicne.Cena u Evropi, sto sam nasao, je kretenska, izgleda da ih niko ne uvozi u vecim kolicinama, za razliku od US gde su povoljne.Sent from my CPH2747 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1912 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Drug član, 1027 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam postepeno krenuo od 80/20 i svasta izmedju do 20/80. (Anakee Adv 1/2, Pirelli Rally Str, Dunlop Raid, TKC70, 70 Rocks, Mitas XT+ dakar). Moj zakljucak - ako hoces nesto sto je dobro i za put i za offroad, a da traje prihvatljivo - teze blato nece moci. Ali sve ostalo moze biti bas dobro. Najbolja kombinacija su mi - Prednje Pirelli Rally Str ili Dunlop Raid (Pirelli se lepse ponasa po putu) - Zadnja TKC70 Rocks Ako te van puta uhvati neka kisa, prolasci kroz povremene mokre delove, voda, to ce biti ok. Ovo je jako lep balans i traje oko 10-12K agresivne voznje (ali dve zadnje za to vreme). I rade sve jako dobro sem blata, kontrola je odlicna po prasini, kamenju, pesku itd... Takodje po kisi i po i asfaltu su veoma dobre, mozes ih gaziti kao i road gume skoro, nista ne gubis. Sve agresivnije za off tipa 30/70 - 20/80 itd, ce trajate daleko manje i nemaju smisla na asfaltu, vec ponekad namenski bas za off kada je losije vreme, ocekujes dosta blata, kise itd.. Promenio pre 4 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 771 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, Blackened je napisao: Ja sam postepeno krenuo od 80/20 i svasta izmedju do 20/80. (Anakee Adv 1/2, Pirelli Rally Str, Dunlop Raid, TKC70, 70 Rocks, Mitas XT+ dakar). Baci rating na https://4ride.rs/rs/ocene-moto-guma ako te ne mrzi. Ja upravo kuburim sa Mitasima, pre toga sam imao Trailmax Raid koje su mi baš legle. Da li je velika razlika između TKC70 Rocks i Raid-a? Nekako su mi Raid chunkier. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1912 Napisano pre 2 sati Drug član, 1027 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Vazi, nisam imao zadnju Raid da uporedim, samo prednju imam sada. I mene interesuje kakva je zadnja Raid. Pirelli Rally Str je bila slabija zadnja, pa sam je zamenio sa tkc70 rocks. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 771 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Blackened je napisao: I mene interesuje kakva je zadnja Raid. Bila super prvih pet, šest hiljada km. Bila super prvih pet, šest hiljada po offroad-u. Po asfaltu skoro do kraja super. Vozio sam je do 5mm po asfaltu. Po suvom super, na kraju je po vlažnom putu malo radila. Klepao sam Raid po asfaltu baš solidno. Sa Mitas E07 sam u prvoj ozbiljnoj krivini izleteo ... Promenio pre 2 sati član sst Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9311 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Ne silazi, 3196 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Blackened said: I rade sve jako dobro sem blata, kontrola je odlicna po prasini, kamenju, pesku itd... Takodje po kisi i po i asfaltu su veoma dobre, mozes ih gaziti kao i road gume skoro, nista ne gubis. Dunlop Trailmax Raid, stvarno fantastična guma, sve ovo važi i za njih. Na asfaltu su stvarno fantastične, po kiši isto, offroad iznenađujuće dobre (naravno sa malim pritiskom) - jedino nisu za blato, sneg - tu su loše. I naravno - ovo u smislu da se ceo dan voziš po planini posle kiše - to izbegavati, ali nije sad da se zaglaviš čim naletiš na blato Vec sam sigurno stavljao link, al ajde, mozda se bolje stvori slika. Ima i na 5:25 komentar. https://youtu.be/6owskXQwKjo?si=DDx8A5R07TQN4r_L&t=157 Meni su trajale 14 hiljada km, prednja bi mogla još toliko da je nisam zasekao sa strane, zadnja sigurno još hiljadu dve bez gubitka performansi na putu. Ali ovo mnogo zavisi od stila vožnje, ja sam lagan na gasu. (evo sad vidim SST ima drugačije iskustvo, zato kažem) Jedina mana, i to solidna je što su jako bučne. U početku samo u krivinama, kako oboriš motor one počnu da zavijaju , a kasnije se postalo još izraženije, čak i na pravcima. Verovatno ću ih uzeti opet u nekom trenutku, baš sam zadovoljan. Promenio pre 2 sati član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 771 Napisano pre 2 sati Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedina mana im je cena 50K za prednju i zadnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...