Jump to content

Moto Zajednica

Koliko puta ste pali?

Recommended Posts

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

nisam jos pao,nije sto sam neki vozac,nego vozim polako.ili kao baba,zavisi kako ko gleda na to.

zakon verovatnoce radi protiv mene,pa videcemo. ja radim sto je do mene.

• Sviđa mi se 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 678 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 4 sati, brankoXM je napisao:

zakon verovatnoce radi protiv mene,pa videcemo. ja radim sto je do mene.

Kratko, jasno!

Sve objasnjeno u jednoj recenici

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Honda Hornet PC41

Isao na more, vozimo ja i drugar dve Yamahe. Tamo negde u Gorazde stajemo pred pesacki da propustimo staricu. Ja pametnjakovic (citaj: srecnik) sisao sa motora da joj pomognem da predje, ulica je siroka u pm! Drugar mase glavom i psuje kroz kacigu ono: Da li si normalann bratee?!

Mamlazzzzz iza sa Golf-om 4 spustenim, neke spojleree znate kako to ide tamo, se zabio u motor Zadnja guma ekslodirala i motor ostao uspravno samo zadnja guma, felna i rep ostecen. Drugar pao u mestu jer je ocesao i njega malo. Kaze Golf nisam te vidio majkee miii?! OMG!!!

Bensedine nositi kad se motor vozi obavezno. Delove nasli u Bosni kod ostalih drugara i otisli na more.

EJJJ baba je dobro   :D

• Tužan 1

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Ljetos uzeo ja svoj prvi tako reći ozbiljni motor Pedu tek 250 i ajde uzmem svu opremu neka ima ali ja vazda kako sam pametan se pravio krenem do trgovine tu je blizu da ne oblačim odijelo kacigu obavezno stavio i rukavice dole trenerka duks i patike odem do trgovine i u povratku a ja kako sam uzeo kacigu nisam vidio da nema platnenog dela na bradi i na nekih 100m od kuće tuda mi u kacigu uleti stršljen, vizir kako je bio zatvoren ja njega vidim na viziru meni su se i ruke i noge oduzele tad sam i poljubio asfalt sa nekih 30km/h padam skidam kacigu on izleće iz kacige a ja ni ne gledam šta je sa mnom odma podižem motor i gledam imal oštećenja sreća samo par parnica na ramu palim i dolazim kući tek kući skontam da sam koleno poderao do kosti naravno doktoru nisam išao samo seoska medicina petnest dana kasnije ja jedva hodam i obilazim oko motora kao kiša oko kragujevca uz dosta bola i par suza sam obukao odijelo i otišao se provozati želja je bila jača od bola jbg. Tog dana sam naučio nešto i do trgovine oblačim opremu bolje se kuvati na motoru nego da me klima u bolnici hladi. 

• Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: Vatrena Ostrica

Danas za Keeway Outlook. Idem 80 km/h kroz usku ulicu. Blaga desna krivina ali nepregleda zbog kuca. Posle te krivine ide rasksnica. Dolazim do rasknice i likusa bez stajanja na znak stop izlece iz sporedne ulice. Samo sam stigao da uhvatim poluge kocnice i ali ne i da ih stisnem.

Preleteo sam auto sa par salta. Od motora nije ostalo nista, a ja prosao samo sa bolovima na vise mesta. Auto je odlicno prosao kako je mogao. Osteceno levo krilo i hauba. 

Sobzirom da sam bio zahvalan sto smo oboje zivi, nisam ni hteo da se steta motora naplati. I ako je ona zakonsi vise kriva. Al u realnosti oboje isto. Mozda je i trebalo ovako nesto da mi se desi (na tezi nacin kazimo) jer kad sam stigao kuci i razmisljao o situaciji. Razmisljao sam. Sta da je dete neko sa biciklom proslo tu ko muva bez glave. Da je proslo ubio bi ga tom brzinom.

Sreca moja sto sam nosio full opremu koju nemam naviku da nosim stalno (uglavnom samo kacigu stavim) a stavio sam je da bi mi sto manje bilo hladno. Inace bi mnogo gore prosao. Ako nekom trebaju delovi za Outlook neka mi se javi. Za sad sam 100% siguran da je samo zadnji tocak bez ostecenja. Sutra cu da vidim sta je jos ostalo citavo.

• Tužan 7

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650
On 9/18/2023 at 11:15 AM, Efendija Skalin said:

Sa 12 godina sa skutera. Zapravo, nisam pao vec se zapucao u vrata kamiona gradske cistoce, koja mi je covjek pred nosom otvorio :)

Sa motora za sada nisam padao, jednom mi je motor ispao u mjestu

caugh caugh

Pa da se upisem.

Neki dan izlazeci iz dvorista na selu, dam malo jaci gas cisto da prebacim u drugu brzinu i zadnji tocak mi uhvati travnatu povrsinu uz put, prvo me moj zadnji tocak pretekne a onda i motor lansira 2 metra napred. U momentu uopste nisam skontao sta se dogodilo. Bio u ful opremi, osim jedne masnice od kljuceva u dzepu, nista. Motor treba novi fuzaster i zmigavac i to je to. Crash barovi upili sve. Kao sto je mnogo kolega do sada prijavilo, pada se pretezno na poznatim terenima na najgluplji moguci nacin...

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 569 postova
  • Motocikl: -

Jednom do sad, mada ja i onako vozim motor ko moja baba. Ispostavilo se da se moje divljanje po šumama i gorama naše zemlje ponosne kao klinca i posledično padanje sasvim isplatilo.

Motor Honda 750 VFR.

Krenem ja na nešto na brzinu do posla, od moto opreme kaciga i rukavice, obična kožna jakna i debeli radni kombinezon.

Potpuno pregledna S krivina, koju ja ladno svaki put presiječem i autom i motorom.

Prilazim krivini i vidim auto koji ide u suprotnom pravcu i koji već prolazi kroz dotičnu. Brzina oko 70-80 km/h i ja već polako počinjem da zaležem na lijevu stranu. Elem, ne računam na to da će kreten da omaši i pređe u moju traku. Ja ispravljam, počinjem ponovo da zaležem, ali motor hvata rizlu i počinje da kliže ispod mene. U prvi mah pomislim da ostanem na motoru pošto će bankina da me dočeka, ali napravim sasvim nekarakterističnu pametnu odluku i samo pustim motor. Lijeva noga, lijevi dlan, desni dlan, desno rame, kolut i na noge.

Jakna oderana, ja nekako imam oguljenu kožu na lijevom zglobu veličine 3x3 mm, nisam se čak ni udario. Motor oderao plastike i iskrivio ručicu kvačila. Svakako mi se nije ni sviđala boja. Još jedna pozitivna stvar je da sam i ja jednom skinuo chicken strips, istina samo na lijevoj strani.

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Super Tenere XT1200Z

Prosle godine (2023) 40 000 km predjenih.

Nekoliko padova, doduše ja u padove ne računam kad motor padne u mjestu i bilo je par puta jer sam se ja glupirao po kamenjaru/blatu/pijesku itd.

Prvi pad i brzina 30-40 na sitnom Pijesku, prelazim dine koje je vjetar nanio preko nekog malog putica, tačnije više dina do one “kobne” kad motor zanese u lijevu stranu i ja uspijem da vratim u desnu, motor se zabode u pijesak točkovima pri padu a ja na haj sajd (leti leti bijeli golube) klepih u pijesak i na sreću ništa osim povrijeđenog ega i osmjeha Marokanaca u blizini.

Drugi pad koji se može svrstati u ozbiljne padove, novembar 2023 ujutru kiša padala asfalt mokar, hladno napolju i na sve to meni gume Mitas turing force sa 20k km (pojedene). 
Pravac prema gradu, pored crkve na čukarici se vazda zaleti sa semafora i na ukljucenje na obrenovacki put zavoj, dvije trake i automobila samo iza mene (oni sa semafora) brzina između 100 i 110kmh.

Momenat kako je nagazio zadnji točak bijelu liniju tako smo se stvorili u horizontali i ja i motor i oba pravac u bankinu.

Posle udara i tumbanja i svega sto slijedi ustajanje dizanje motora skupljanja stvari i rekapitulacije povreda situacija je bila više nego zadovoljavajuća.

- Kod motora samo slomljen top case (jer je sa njim udario u bankinu), ogrban skid plate (jer štrči sa strane), oguljena torbica za kreš bar i ćošak desnog kofera obrušen.

- oprema odradila svoje (dobra strana he hladno vrijeme i nošenje opreme u full-u) tj jakna odrljana cijela, pantalone za baciti, rukavice pocijepane (ljetnje platnene) i slomljen sat,

- ja bez povrede, osim ogrebotina na lijevom zglobu dje je sat bio al ništa vrijedno pažnje.

Baj d vej: top case zalijepljen može se koristiti bez problema. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 955 postova
  • Motocikl: Lep

Tek planiram da lepo ispisem kad se oporavim. Ukratko, moj prvi pad u zivotu sa motora i to ozbiljan sad skoro. High side pri velikoj brzini, ja u tom trenutku 130+ kg-a (sad smrsao malo u bolnici, kako vec ide :) ) i sleteo direkt na asfalt... posle me jos dokacio motor koji je proklizao jedno 3x brze od mene, mada na svu srecu samo po nozi. Svestan svo vreme, sve gledao, gledao kako mi se korman otrgao iz saka, dok su mi noge u tom trenutku bile iznad glave i kako odlecem jos u vis. Posle je bilo bas zajebano, jer dugo nisam mogao da disem, bio sam ubedjen da je to kraj. Sada oporavak koji ce potrajati.

Sto bi rekli "fun fact":

1. Kaciga nema jednu jedinu ogrebotinu na sebi

2. Jedini motor koji mi nije pao u mestu u garazi i zezao sam se da mi je frka da cu pasti sa njega jer ne razbih malera i... padoh.

• Sviđa mi se 7
  • Hvala 3
  • Podržavam 3

• Drug član, 3009 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Srećan i brz oporavak ti želim. Po ADAC statistici iz prošlog veka, doduše, u proseku je svaki motorista umešan u jednu ozbiljnu saobraćajku/pad. Statistički gledano, svoje si ispunio. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: MT 07

4 x hitna me vozila. 2 x moja krivica. Sve teške povrede.

Zadnji pad 1 godina u krevetu. Bolnicu, rehabilitaciju, 2 štake, 1 štaka i štap 1,5 godine nakupio.

Ali, idemo dalje i nema odustajanja.

Sitne padove sa poderanim hlačama ni ne pamtim.

Abi drž se i brz oporavak

• Sviđa mi se 2
  • Zbunjen 2
  • Podržavam 1

• Ol' dirty bastard, 607 postova
  • Motocikl: TDM

Na asfaltu jednom al bio je sneg pa se to bas i ne racuna.

Takodje jednom u sumi, u blato...

Al sam se zato sad skoro "sapleo" i pao na dupe, pesaka.

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: MT 07
Pre 15 sati, Jupiter je napisao:

Ti, bre, nisi normalan. Prodaj motor.

Ili, ako ti se ne sviđa taj komentar:

Znaš, nema još mnogo dalje. :Mina:

Tvoj komentar je sasvim ok, ali ništa od toga.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1301 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Ja odavno ne brojim. 🤪 Isto kao ženske,  brojiš do desete posle se izgubi spisak..

Promenio član Gajo Sevojno
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 955 postova
  • Motocikl: Lep
1 hour ago, Alexandra995 said:

Četiri puta zbog prednje kočnice i peti put saobraćajka (2006-2022). Dosta je. 😂

Ti i prednja bas niste u ljubavi :D Ne znam da li da napisem probaj zadnju ili mani je :D

Promenio član Abi
  • Haha 1

• Drug član, 1174 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07

Skuter mi je bio nazad dobošar, napred disk, tako da sam se za 90% kočenja oslanjala samo na prednju (a gume kineske fabričke, dakle plastične). :jee:

2006 - Prvi put sam pala u mojoj ulici, bila je neasfaltirana, izleteo je auto iz sporedne, ja dete sa 11 godina nisam imala blage veze šta radim.

2014 - Po povratku sa groblja gledala sam burazera ispred sebe kako uz sami put na travi baca zadnji kraj Tomosu, htedoh da probam i ja pa sam završila u travi sa skuterom u zagrljaju, a burazer se smejao toliko dugo da sam uspela sama da se pokupim i ustanem. 😂

2015 ili 2016 - U centru mi na pešačkom izlete žena sa detetom (uz sam pešački na trotoaru ima postavljene jelkice, pa ih nisam ni videla), otiš'o mi prednji i pala sam tik ispred njih. 

2022 - Taman stižem kući i ispred kapije da ne motam iz dva puta, smotam Hondu skroz i .... i dalje ne znam zašto sam pipala prednju, samo sam se prevrnula. 🤣

2022 - T raskrsnica, skrećem u sporednu levo, auto iza mene počinje preticanje, ja počinjem skretanje, nismo se videli i tako da je on završio u drvo, a ja odmah iza njega.

Tako da stvarno je dosta... :)

Ono što mogu da kažem jeste da veliki motori mnogo više praštaju, na CBR-ki mi je više puta blokirao prednji po mokrom vremenu (dok nisam naučila da je doziram), a svaki put sam ostala na točkovima. Mali točkovi su pogani. 😂

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
On 9/18/2023 at 11:49 AM, Gruja TS said:

Požeška je jako zeznuta!

Vozim od proletos ali zbog manjka vremena jedva da sam prešao 1000km...

I pre neki dan sam imao "situaciju" prekoputa Kiklopa. Prolazim pored busa i idem u krajnju desnu za pravo. BAM! Počinje da se baca i otima motor, jedva ga obuzdah. Ostao sam na njemu, nismo pali, samo modrice po cevanicama, nije mi jasno od čega, od oklopa valjda...

Rased, asfalt utonuo pored one proklete betonske trake sa šinama i eto. A ugao pod kojim sam naišao je takav da nisam ni mogao da vidim rased. Sad znam :D

Eto da bar jedna stvar na Tricity bude (ozbiljna) prednost, ova dva točka napred daju toliku stabilnost i sigurnost, Požeškom prolazim svaki dan, a i često po gradu ima tramvajskih šina i ozbiljnih kolotraga. Čak i silazak za ivičnjaka prednjom osovinom se ne oseti, kao da se ide po ravnom, fin rad točkova/osovine gore/dole.

... što ne znači da nisam pao... mislio sam kao redak debil, ali sada čitajuči, vidim da je to normalno, tj, jednom je bilo u mestu kada sam mislio da sam zaključao prednju osovinu i krenuo da silazim, Tricity za mnom (kad je zaključana osovina, on stoji sam)... drugi put stvarno kao debil, početnik sa početničkom greškom, na minimalnoj brzini skretanje levo, ugledam vozilo iz tog pravca, ni blizu niti ide brzo (parkinzi), ali ja ipak na kočnicu, u skretanju, nagnut...stao, pao (240kg Tricity), pukao samo vrh leve ručke kočnice (zadnja) i ogulio malo farbu plastike na boku, to ni do danas nisam sanirao, ne znam kako, a i podseća me na glupost.

To je bilo u razradi, mašine i mog mozga, ispod 1000km, leto 2023., sada sam na oko 14.000km, bilo par neprijatnih situacija iz kojih sam izvlačio pouke.

Promenio član Гоша
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 1174 postova
  • Motocikl: Uly

Znam da sam odgovorio na početku teme, al' evo nešto imam 'konspiraciju' pa bi i ja da prepričam par interesantnih padova:

- kum pao motorom i slomio ruku... u to doba smo na motorima bili 24/7 i kako on nije mogao da vozi, bio mi je balansero svaki dan, ceo dan. Završavamo nešto, žurimo kod majstora, i ja lepo, takmičarski, kroz desnu krivinu idem tik uz samu ivicu asfalta. U susret nam trotoarom ide pešak i na par metra od nas nonšalantno skoči da izbegne neku baru.  :staa2:   Vreme za reakciju 0 i desnom ručicom ga udaram u ruku. Padamo, klizamo ka automobilu iz susednog pravca, vrtimo se po asfaltu k'o ringišpili, a kum se kliza čas na dupetu, čas na stomaku, ali je polomljena ruka u gipsu stalno u vazduhu kao neki stub, kao belo jedro  :lol3: Tačno znam gde mi je kum u svakom trenutku, k'o da se trudi da ga primetim  :zdravo:   Sve prošlo relativno ok, nikakve teške povrede, samo ozbiljno oguljena koža na puno mesta, a dok smo mi ustali pešak pobeg'o... Seli na motor i otišli svojim putem. To je bilo vreme kad se policija nije zvala u pomoć. 

- krećem sa trke na Beranovcu ka NS. Sam putujem i vozim lepo i mirno, ali po prvi put idem putem KV - KG. Leva krivina, lepa, ušao primereno, polako se otvara, ja reko' to je to prošao sam je, otvaram gas ali avaj, krivina se zatvara ponovo i malo više nego prethodni deo. Prebrz sam, izlećem na točkovima sa asfalta u njivu, nije bilo bankine, i film se prekida. Sledeća scena koje se ja sećam je da putujem kolima na mestu suvozača, moj motor ispred mene, neko ga drugi vozi, delovi mog motora na zadnjem sedištu auta, i ja se onda, kao sav kulturan svet, uredno predstavim vozaču i pružam mu ruku da se upoznamo. On me gleda, vidno začuđen, i bez pardona me pita "Koji ti je kurac, već treći put se upoznajemo za 15 min.?!?" Posle sam shvatio da teži potres mozga ima taj efekat na čoveka...   :neznam:

- Ada Huja, drugari treniraju sa SM motorima a ja ušao da se provozam sa njima na velikom Adventure-u 990. Vidim da su nadmoćni kroz krivine, al' dobro mi ide, na pravcima točkiram i stižem ih, sve se mislim "samo još jedan krug, ovo mi je poslednji krug, neću više, zajebi, nisi brži, ne juri ih" i slično, al' ego je velika stvar rođaci... Na izlazu iz poslednje oštre pre boksova zadnji točak me prvo preskače, pa guma hvata, i motor me lansira ka suncu...ili mesecu, više se ne sećam koje je doba dana bilo. U povratku na majčicu Zemlju, dočekujem se prvo levom rukom pa onda nekoliko nezgrapnih kolutova gde kontam da je svaki ud vodio svoju politiku. Podignem motor, vratim se u box, sredimo šta je moralo i gas za NS. Usput kvačilo vučem 'iz ramena' pošto zglob leve šake poprilično boli. Jedva odspavao pola noći i oko 3h izjutra ipak rešim da vidim šta će stručna lica UC da kažu. Pukla skafoidna kost. Stavljaju mi gips na mesec dana a za par dana treba da idem na letovanje. Isti dan u garaži servisa gde sam tada radio skidamo gips, kupujem ortozu i pravac more.

Ostali lomovi i krševi manje-više nisu vredni spomena...

Promenio član PremieRacing
  • Sviđa mi se 5
  • Hvala 2
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja