Darko Mihajlovic 8884 Napisano juče u 14:49 Ne silazi, 2410 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, mick je napisao: NIS je poznat kao prodavac krš goriva...meni se redovno dešavalo na TRK. Gorivo je izuzetno lošeg kvaliteta tj...naši motori su euro5+ i mislim da gorivo nije pripremljeno za taj standard. A sta savetujes umesto NIS-a ? Ima nesto konkretno ili bilo sta samo da nije nis ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22275 Napisano juče u 14:55 Integrisan, 6999 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zar nisu Rusi modernizovali rafineriju ovo ono? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4722 Napisano juče u 15:19 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: A sta savetujes umesto NIS-a ? Ima nesto konkretno ili bilo sta samo da nije nis ? Pazi...još od TRK sam probao sve pumpe kod nas jedino sam imao check engine sa NIS gorivom (nisam jedini slučaj što se kineza konkretno tiče). Nemam neki specifičan savet...ja konkretno sipam najviše na Mol i Eko pumpama. Mislim da je za nijansu Eko čistije gorivo sa 100 oktana pošto to sipam kad imam motor kome je odrađen dekat i remap. U principu sve je ok osim NIS-a... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4722 Napisano juče u 15:20 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Motorcyclist je napisao: Zar nisu Rusi modernizovali rafineriju ovo ono? Izgleda da Kineze nisu konsultovali tokom modernizacije 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex989 22 Napisano juče u 15:40 U prolazu, 20 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Voge ds525x Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Don_Kihot je napisao: Tako je, gorivo od 100oktana samo malo stabilnije i to je to. Sipas ga u visokoturaznu masinu ako ces da cepas po gasu da bi bilo bolje sagorevanje i to je to. Za vodza nema poentu. Ja vozim skodu 1.8 tsi i zadnjih meseci benzin je ocajnog kvaliteta. Vidim po potrosnji tu je najosetljiviji bemzinac, pogotovo od 179konja. Oseca i ona, a najbolje to osete skuteri od 50cc. Sent from my SM-S918B using Tapatalk Pa baš zbog te stabilnosti ne bi ni trebalo da se dešava misfire. Potrošnja mi je identična koje god gorivo da sipam iskreno. Naravno tu uzmem u obzir i kako vozim i kuda ali razlika je realno zanemarljiva. Nis sam počeo i ja da izbegavam otkako ne mogu da koristim karticu ali zbog lokacije meni je najpraktičnija tako da ako imam keša kod sebe idem tamo. Više neću Zanimalo me je samo da li su i drugi imali problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15914 Napisano juče u 16:12 Integrisan, 8257 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Alvirović kaže da ako imate bilo koji problem sa benzinom da se javite redakciji. Proveriće. U suštini, neko bolje gorivo, na malim atmo motorima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22275 Napisano juče u 16:14 Integrisan, 6999 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim od 2007. godine i nikada nida nisam imao problem sa gorivom niti na jednoj pumpi. Mozda sreca? Nikada mi se nije desilo da sam sipao gorivo i da sam primetio ni najmanju promenu u radu istog. Dok cale se zalio npr. na ove nase u zadrugi da mu ne radi motorka dobro i kosilica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4722 Napisano juče u 16:24 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Alekre je napisao: Alvirović kaže da ako imate bilo koji problem sa benzinom da se javite redakciji. Proveriće. U suštini, neko bolje gorivo, na malim atmo motorima... Pazi ovo...pre, ne sećam se više...6-7 godina vozim auto na plin....godinama sam vozio na plin. Odlazim na redovni servis i serviser za plin mi donosi deo isparivača...neka kao iglica ili tako nešto, nikad nisam video taj deo a nije da nemam iskustva. Kaže ''vidi ovo''... od kad su uvedeni markeri u gorivo ovaj deo crkava redovno na par hiljada km. To je neka iglica koja reguliše protok plina u gasovitom obliku...kad auto radi i zagrejan je ona otvara tu neku ''diznu'' kad je auto ugašen zatvorena je. Serviser mi objašnjava da se od tog markera koji je u suštini smola ta iglica ili šta već zaglavi i zapeče...ostane u jednom položaju i onda se dešava s vremena na vreme veća potrošnja koja ne može da se objasni ili slaba smeša. Reče mi da ih se toliko namenjao da ne može dovoljno rezervnih delova da nađe jer to nikad nikom ne crkava... Naravno...prešao sam na dizel...toliko o našem gorivu i kvalitetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 491 Napisano juče u 16:28 Drug član, 1193 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Dok je radila rafinerija u PA sve pumpe su kupovale gorivo iz nje i jako malo se uvozilo, tipa možda 10-20%. Razlika je bila samo u aditivima koje ubacuju kada gorivo dođe do njih. Čak i pumpe za koje važi priča da uvoze svoje gorivo pretežno distribuiraju gorivo iz rafinerije u PA, a uvoz im je samo mali procenat. Igrom slučaja sam izvodio neke radove za više različitih pumpi, a poznajem i jednog vlasnika male privatne pumpe tako da je praktično info iz prve ruke. Tako da bez obzira na pumpu osnova goriva je ista, razlika je samo u aditivima i eventualno ako na samoj pumpi naprave neku zvrčku. Ne znam koliko se situacija izmenila u ovom periodu dok nije radila rafinerija, ali ako rafinerija nastavi sa radom ponovo će biti ista priča. Inače po meni je svuda u okruženju bolje gorivo nego kod nas. Cenu i da ne pominje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 15071 Napisano juče u 16:34 Drug član, 1856 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Alekre je napisao: Alvirović kaže da ako imate bilo koji problem sa benzinom da se javite redakciji. Proveriće. U suštini, neko bolje gorivo, na malim atmo motorima... I sad javi neko Alviroviću da ne valja gorivo na NIS-u, ovaj proveri gorivo u nekoj nezavisnoj laboratoriji i objavi rezultate javno... Pa misliš da bi smeo da objavi ako je loše pa da mu "slučajno" izgori auto na parkingu ili mu "kotrljnu" kašikaru u dvorište! Da mu dođe poreska inspekcija da protabiri odakle mu ovo ili ono... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 526 Napisano juče u 16:38 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Ja vidim razliku na deonici Uzice Beograd, mislim na kola. Uvek je ista voznja pretezno autoput konstantna brzina i tu se vidi razlika u kvalitetu goriva. Najskorije iskustvo da je Bugarski benzin recimo bolji. Ja sam ubedjen negde od kako su sankcije da je gorivo losijeg kvaliteta. Petrol imam utisak da ima bolje gorivo i mozda Eko. Dok sam studirao skuter sam imao i sipao samo na Eko, osetna razlika. U Banja Luci mi nikad manja potrosnja na Vodzu nije bila nego na Petrol pumpi kada sam sipao.Sent from my SM-S918B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 87 Napisano pre 23 sati Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Stotku odavno ne sipam u motor i auto nebitno dali je NIS ili je neka druga pumpa potrosnja je znatno uvecana i cudno radi kao da ima vode u njemu pogotovo se oseti i cuje kod motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 403 Napisano pre 22 sati Svrati ponekad, 207 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao problem sa Nis pumpom, vozim megane 3 1.5dci, i od kad sam ga kupio uvek sam sipao na mol pumpi , onaj skuplji dizel. Ugase oni one poene sto se skupljaju na molu, i ja predjem na nis jer mi je bliza pumpa. Naspem pun rezervoar skupljeg dizela na nisu, i posle nekog vremena u voznji mi zasija displej crveno na kratko, tako da nisam uspeo da procitam sta pise. Par puta je zasijao dok nisam potrosii taj rezervoar i uhvatim da pise nesto tipa "check injection system" ili tako nesto. Jos par puta sam napunio pun rezervoar kod njih i desavalo se na svakih par dana da se ta greska pojavi i ubrzo nestane. I posle par rezervoara ja povezem da mi se to nije desavalo na molu i vratim se sipanji goriva na mol pumpi. Vec godinu, dve od kad sam se vratio na mol, ni jednom mi nije gresku izbacio. A najnizu potrosnju na motoru 3,4 ili 3.6 l/100km sam imao sa hrvatskim ina gorivom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 45 Napisano pre 21 sati (promenjeno) U prolazu, 34 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Piaggio X9, Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Darko Mihajlovic je napisao: A sta savetujes umesto NIS-a ? Ima nesto konkretno ili bilo sta samo da nije nis ? Mol ima najmoderniju rafineriju u regionu i goriva su im dosta kvalitetna, ali Mol distributivna mreza nije mnogo rasirena u Srbiji.Eco nesto uzima od NIS-a nesto uvozi iz Grcke.Ima nekih privatnika koji kupuju kod Mola, ali to je sporadicno.OMV ne dovozi iz Beca vec kupuje od NIS-a, ali sipa svoje aditive.Knez uzima sve od NIS-a ukljucujuci i aditive, LUKOLI takodje jednako NIS, Petrol je u vlasnistvu MOL-a takodje, kao i INA. Promenio pre 21 sati član Dejanac slovna greska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 45 Napisano pre 21 sati (promenjeno) U prolazu, 34 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Piaggio X9, Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim neku svrhu sipanja 100 oktana, osim ako ne vozite visokoturaznu R masinu koju manje vise vrtite uglavnom izmedju 8000-12000 o/min, bolje je sipati 95 oktana i ponekad bas neki kvalitetan aditiv za gorivni sistem Promenio pre 21 sati član Dejanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6642 Napisano pre 21 sati Ne silazi, 4821 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ništa ne fali NIS-u, ogroman broj korisnika tamo sipa, pa je sve OK. Povremeni prijavljeni problemi mogu biti i lokalnog karaktera. Tehnička neispravnost neke pojedine konkretne pumpe, neke malverzacije s gorivom, na relaciji refinerija - pumpa itd. Ili neki srugi razlozi koji se površno pripišu gorivu. Kad sam bio klinac, tj. rani razredi srednje škole, nismo imali dozvolu, a drugar je krao keca od ćaleta, da ga vozamo po kraju. Da ga matori ne ukeba, sipa po povratku vodu u rezervoar, da kazaljka bude na istom mestu kao pre vožnje Ćale je ebao mamicu ovima na pumpi, proklinjao rafineriju, peezdeo do koske, al nije mu padalo napamet da ga rođeni sin tako zaebava... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8884 Napisano pre 21 sati Ne silazi, 2410 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Dejanac je napisao: Ne vidim neku svrhu sipanja 100 oktana, osim ako ne vozite visokoturaznu R masinu koju manje vise vrtite uglavnom izmedju 8000-12000 o/min, bolje je sipati 95 oktana i ponekad bas neki kvalitetan aditiv za gorivni sistem Ja sam konkretno , u svojoj mladosti i srecnim vremenima svercovao gorivo iz bugarske ..imao sam onaj neki kurcic koji meri oktane. Tad je bio obican, super i bezolovni cini mi se... U tom obicnom gorivu sam merio cesto i 76 oktana .. bezolovni je bio bolji... Kapiram da uvek ima malo manje ni sto pise , pa taj jaci od 100 oktana mozda ima 95,98...a taj slabiji od 95 mozda par manje. Meni ma rezervoaru na motoru stoji min 95+ oktana, zato sipam skuplji. Nije nuzno da sam u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 491 Napisano pre 20 sati Drug član, 1193 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Dejanac said: Mol ima najmoderniju rafineriju u regionu i goriva su im dosta kvalitetna, ali Mol distributivna mreza nije mnogo rasirena u Srbiji.Eco nesto uzima od NIS-a nesto uvozi iz Grcke.Ima nekih privatnika koji kupuju kod Mola, ali to je sporadicno.OMV ne dovozi iz Beca vec kupuje od NIS-a, ali sipa svoje aditive.Knez uzima sve od NIS-a ukljucujuci i aditive, LUKOLI takodje jednako NIS, Petrol je u vlasnistvu MOL-a takodje, kao i INA. MOL je najviše uvozio goriva od svih ostalih pumpi, ali i kod njih je to manje od 30% ukupnog goriva koje prodaju. Jednostavno mnogo im je jeftinije da ga kupe u Pančevu nego da ga uvoze. Tako da je i to NISovo gorivo. Opet kažem, to je situacija dok je radila rafinerija, ne znam šta se događalo u međuvremenu, nisam se informisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 13644 Napisano pre 19 sati Ne silazi, 1405 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako je sad ali pre par godina jedino je Mol imao pravo uvoziti gotove energente ali postojala je mesečna ili tromesečna kvota kada to ispune uzimaju od NIS. Ostali su mogli uvoziti sirovu naftu i preradjivati u NIS rafineriji i od njih uzimati goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...