Rider000 1213 Napisano Januar 24 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da to ovde nece biti slucaj ipak su kvalitetnije komponente, Bosch ubrizgavanja, kyb ogibljenje, nissin kocnice itd... Ali videcemo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6153 Napisano Januar 24 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Davno je bila 2004. Kineski kvalitet tada i sada su nebo i zemlja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7121 Napisano Januar 24 (promenjeno) Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti nemoj da kupiš. Čujemo se za 10 'dina... Ima maskr da naprave. A mi ćemo da budemo oni matorci što kenjaju kako klinci neznanju ništa i kako su Honda, Yamaha, Suzuki i Kawasaki bili pravi motori... "ne seri ćale majke ti".... Kineska se zastava veselo vijori... Gledam pre koji dan KOVE 510X.. Neki Italiani vozaju... Ozbiljna priča. CB500x poluproizvod pored njega. Promenio Januar 24 član Andrej_Hotstepper 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Januar 25 Drug član, 4125 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se sijećam takvih priča o engleskim, američkim i japanskim motorima.To ne valja ništa, to niko ne vozi, svak imalo pametan ne baca pare na te japanske nepoznanice…….Meščini dasam ostario aman…..Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac gm 18 Napisano Januar 25 U prolazu, 48 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Ex KLE 500, Ex FZ6 S, Yamaha Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti nemoj da kupiš. Čujemo se za 10 'dina... Ima maskr da naprave. A mi ćemo da budemo oni matorci što kenjaju kako klinci neznanju ništa i kako su Honda, Yamaha, Suzuki i Kawasaki bili pravi motori... "ne seri ćale majke ti".... Kineska se zastava veselo vijori... Gledam pre koji dan KOVE 510X.. Neki Italiani vozaju... Ozbiljna priča. CB500x poluproizvod pored njega. Mozda su zato ovi Japanski motori sve jeftiniji, uplasili se konkurencije.Punto, Dacia, Lidl alat, to je to.Proizvodi za ispunjavanje decackih snova.Auto/ moto industrija vec godinama ne zive od prodaje vozila, vec od servisa i delova.Ali sta da se radi kada je vecina nas u finansiskoj grupi koja sem cene proizvoda, dublje u dalju kalkulaciju se ne upusta.Za ovaj sport/hobi najskuplje je postalo slobodno vreme i sve ga je manje i ne mozemo ga ni kupiti ni vratiti.Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1463 Napisano Januar 25 (promenjeno) Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Furao sam Nokiu, Ericsson, Samsung, sad samo Huawei. Furao sam i furam MZ, BMW, Hondu, Yamahu i Kawasaki. Sta ce biti dogodine jos ne znam. Ali znam da sam sve manje skeptican prema Kineskim proizvodima. Jedna anegdota od pre par godina - sedim sa starijim kolegom u nekom drustvu ( stomatolog sam) i povede se prica o Kinezima i kako nista njihovo ne valja niti se razumeju u bilo sta, a moj doca ce na to - kako bre oni ne znaju a mi znamo, pa tamo ima 20 miliona stomatologa! Promenio Januar 25 član Gile 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Januar 25 (promenjeno) Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Simpatican je taj Kove 510X, cena od 7000eur u Italiji i ne bas. Od opreme ima crash bar, ABS i TFT ekran... I ne bas tako bajno, obzirom da ce mu se verovatno prodajna cena kao polovnjaka kroz koju godinu dosta vise srozati u odnosu na bilo koji japanski motor. OK cena japanskih polovnjaka je preduvana ali tako je kako je... Agregat se odmah na prvu vidi da je kopija Hondinog agregata iz CB500 serije. Nego... Gledam specifikaciju ovog 800x super adventure, pise da mu je tezina 185kg? Ako je tako bice ovo jedan veoma zanimljiv motor. Po izgledu kombinacija Afrike i Tuarega. Na snimcima mi deluje da nekako zavrsna obrada i nije bas na nekom nivou... Mozda preko snimka samo odaje takav utisak, sta znam... Gledao sam nekog amera na YT rasklapao je Kove 450 Rally i nije imao zamerki. Promenio Januar 25 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1025 Napisano Januar 25 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan I ja čekam tog 800x pro i to pre svega zbog te težine jer bi time postao jednorog koga svi traže. Prelistao sam dosta tekstova u svetu oko toga i nema baš pouzdanih informacija. Jedni kažu da je to dry , drugi wet, treći carb weight...Meni to deluje malo nerealno i u kineskom stilu moraju malo da slažu. Tu težinu možda će imati 800x Raly, ovi drugi teško ali čekamo pa ćemo videti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Januar 25 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kove 800X je valjda 165kg bez tečnosti. Tih 180ak kg je sa uljem, antifrizom i valjda 90% goriva u rezervoaru. Nema ga još uvek nigde u prodaji (Evropa i Amerika) pa otuda i nedostatak informacija iz prve ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1038 Napisano Januar 25 Drug član, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče završne obrade ni Japanci ne prave više na zavidnom nivou, ali pouzdana mašina je to što ih i dalje čini popularnim. Kinezi treba da se dokažu u svakom aspektu, pa onda tek da se raspravlja. Rekla kazala i yt snimci nisu relevantni, mnogo je pristrasnosti, a sutra ćemo te motore zameniti drugima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Januar 25 Drug član, 4125 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Te iste motore ugrađuje ktm na svoje motocikle, kupuju ih kod Kineza rebrandirane.Bmw paralelni Twin motori su također iz Kine kao i oni na skuterima 650.Malo edukacije ne bi škodilo nikom.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Januar 25 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zato mi vozimo klasične izvorne japanske sprave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6153 Napisano Januar 25 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Tezina od 185kg mi malo nerealna. Cf 800MT ciji agregat koristi ovaj kove je sa tecnostima tezak 230kg Nisam citao kakav ram ima kove, ali sumnjam da je neki ultra laksi materijal. Amortizeri isti. Sve u svemu jako slican motor 800mt-u a opet jeftiniji, ko ga kupi mislim da nece pogresiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano Januar 25 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nerealno totalno. 800 kubika, adv motor, 185 kg tj 165kg bez tecnosti... Koji su to materijali, sa Marsa?! Kao ostali proizvodjaci ne znaju za njih pa prave motore iste kubikaze preko 200kg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Januar 26 Drug član, 4125 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Živi bili pa vidili, uskoro će stići ti motori.„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6320 Napisano Januar 26 (promenjeno) Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na slovenačkom sajtu zvaničnog distributera piše da je 185 kg težina bez goriva, što mi i deluje realno. Sa tečnostima izadje otprilike kao i konkurencija, recimo T700, Tuareg i Transalp, svi su oni tu negde sa težinom. Mada mi se čini da će po silueti motora, imati dosta visoko težište kao recimo T700. Sa druge strane na zvaničnom Kove sajtu piše da je 185kg curb weight, Sto je težina sa svim tečnostima, čudno. Promenio Januar 26 član aca-pn 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Januar 26 Drug član, 4125 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan KOVE 800X ADVENTURE KOVE 800X ADVENTURE PROKOVE 800X RALLYSva tri ista a različita po specifikacijama i ugrađenim komponentama.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 875 Napisano Januar 26 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, el classico je napisao: Te iste motore ugrađuje ktm na svoje motocikle, kupuju ih kod Kineza rebrandirane. Bmw paralelni Twin motori su također iz Kine kao i oni na skuterima 650. Malo edukacije ne bi škodilo nikom. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro To znači, da u Kini proizvode motore po licenci KTM ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3984 Napisano Januar 26 Drug član, 906 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan KTM 790 Adventure se od prošle godine (nakon ponovnog pokretanja proizvodnje modela) proizvodi u Kini. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Januar 26 (promenjeno) Andragog, 4959 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan A 390 Duke, Adv, RC, se oduvek proizvodi.... Promenio Januar 26 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1463 Napisano Januar 26 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan I americki ponos Iphone je iz Kine. O cemu pricamo? Mogu da naprave sta god pozele, ostalo je samo da vidimo da li i hoce u Kove slucaju. Ozbiljan bajk bez fuseraja u korektnoj ceni. Ja sam optimista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac gm 18 Napisano Januar 26 U prolazu, 48 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Ex KLE 500, Ex FZ6 S, Yamaha Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan Nije vazno gde se proizvodi/montiraZa kvalitet bilo kog proizvoda bitna je kontrola kvaliteta.Ako je proizvodjac, nebitno gde, organizovao proizvodnju po svojim vazecim standardima koji podrazumevaju i kontrolu od sirovina do gotovog proizvoda, sasvim je nbitna lokacija.A da bi to imao ptoizvodjac pre svega treba da ima godine iza sebe u kojima je sve to ustanovio. Posle toga samo trazi jeftunije energente,radnu snagu, .....Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Januar 26 Andragog, 4959 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Tako bi trebalo da bude ali često i nije baš.. VW proizvodi Pasata B6 u Turskoj, kvalitet uzas, korodira samo tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac gm 18 Napisano Januar 26 U prolazu, 48 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Ex KLE 500, Ex FZ6 S, Yamaha Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan Nije on los, on standardima kvalitetom zadoboljava standarde trzista za koja se proizvodi.A to sto kod nas prolazi sve (niski standardi ili ih i nema cak se malo i zazmuri) zato i jesmo prepusteni prevarama i sreci prilikom kupovine cak i novih vozila bilo kog brenda.Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac gm 18 Napisano Januar 26 U prolazu, 48 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Ex KLE 500, Ex FZ6 S, Yamaha Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljno je da vidite da uslovi garancije nisu isti za sva trzista. Da proizvodjaci cak i klimatske uslove gde se eksploatise vozilo ubacuju u tacke garancije.Servisni intervali takodje nisu isti. Mnogo je tu sitnih slova. Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...