Jump to content

Moto Zajednica

Motocikli sa najvecom kilometrazom?

Recommended Posts

• Ne silazi, 7359 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, Vampa said:

@serDrugaru u audiju za 20tfsi rekli da ispod 2,5l na 1000km nema potrebe da se otvara motor

Za te motore treba da idu zatvor. Hoštapleri.

• Haha 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3009 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
38 minutes ago, Alekre said:

Za te motore treba da idu zatvor. Hoštapleri.

Da ne bude da je samo tfsi govno... Sa tim novim euro 5 i euro 6 motorima se nije niko proslavio. 

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
On 6/10/2022 at 3:28 PM, Ivanrsvb said:

Znam da ce ovaj komentar zvucati zlonamerno ali zaista nije po meni jedina masina koja traje vecito ako se pravilno odrzava i eksploatise je Honda mozda posle nje neki modeli BMW.a ostalo je manje vise ako se odrzava zahvalno i ima neki vek trajanja ali ni delimicno ko ova dva brenda...

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Veću glupost davno nisam čuo, bez da se uvrediš.

Yamaha sa xj serijom vazdušara (i 600, a pogotovu 900 i 1300) prelaze Boga oca, tdm-ovi svi takodje, suzuki sa dosta modela (bandit 1200 uljani, gsxf-ovi svi redom, 1250 vodenjaci, mali i veliki strom...), kawa sa zephyrima, versysima,...

Honda je možda najugladjeniji motor od japanske 4ke, ima najfiniji rad, ali da odskače nešto mnogo po dugovečnosti, ne bih baš rekao. Ono što je poznato je da su ranije sportske kawe najbrže umele da prolupaju, ali su bili ubedljivo najludji na gasu, a to je moralo da uzme svoj danak negde.

Inače, 100 000km bez problema predje svaki iole održavan piaggio skuter od 125 kubika pa na više, tako da man'te me te priče. Mislim da bukvalno svaki japanski motor koji nije R, a da je preko 500 kubika, uz osnovno održavanje, mora da izveze 250 - 300 000 km bez većih intervencija na agregatu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 648 postova
Veću glupost davno nisam čuo, bez da se uvrediš.

Yamaha sa xj serijom vazdušara (i 600, a pogotovu 900 i 1300) prelaze Boga oca, tdm-ovi svi takodje, suzuki sa dosta modela (bandit 1200 uljani, gsxf-ovi svi redom, 1250 vodenjaci, mali i veliki strom...), kawa sa zephyrima, versysima,...

Honda je možda najugladjeniji motor od japanske 4ke, ima najfiniji rad, ali da odskače nešto mnogo po dugovečnosti, ne bih baš rekao. Ono što je poznato je da su ranije sportske kawe najbrže umele da prolupaju, ali su bili ubedljivo najludji na gasu, a to je moralo da uzme svoj danak negde.

Inače, 100 000km bez problema predje svaki iole održavan piaggio skuter od 125 kubika pa na više, tako da man'te me te priče. Mislim da bukvalno svaki japanski motor koji nije R, a da je preko 500 kubika, uz osnovno održavanje, mora da izveze 250 - 300 000 km bez većih intervencija na agregatu.
Mozda si i u pravu, ne znam...jamahe prelaze osim ako zaboravis flasu ulja da poneses onda tesko

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Da, prelaze, a to sa tdm-om 850 i potrošnjom ulja je davno prežvakana tema, tanke karike.

Strom 650 iz 2005. isto na punom gasu svuče ulje, ali ko zna koliko kilometara predje do generalne, ja tipijem da je većina ovih u srbiji za tih 16-17 godina ubila preko 200 000km. 

• Podržavam 1

• Drug član, 3009 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

...kad bi ljudi znali koliko su im motori zaista prešli... 

Nego, što ja volim da kažem, svi veliki bajkeri, lente prsluci, a svima motori 36.000km (godište totalno ne bitno).

(Svi je8ači a svima sestre poštene...)

• Vinyl rider, 821 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
21 hours ago, Nemanja Petrovic said:

Litar ulja na 1.000km a ne na 20-30.000km 

image.png.53f7359aba7ac8f9adca384df83ce821.png

Ovo je do skoro bila teritorija FauVe grupacije, sad vidim da su poceli da sire virus.

Turbo agregati jednostavno MORAJU da potrose vise ulja od normalnih atmo agregata, jednostavno je tako.

Ne postoji agregat koji ne trosi ulje, to nije hermeticki zatvoren sistem, SVAKI ALI SVAKI trosi - manje ili vise ali svaki TROSI , onaj koji ne trosi taj DIZE NIVO ULJA tako sto spira pogonsko gorivo.

Nervira me kad neko kaze da auto ili motor ne trosi nista, ako ne trosi - onda STOJI a i tada isto propada jer ga jede vreme, polako.

Trosi se kocnica kao i ulje u istim, trosi se i klip i gumica koji guraju kocnicu, trosi se guma kao i amort i ulje u njemu, trosi se celik -plastika- guma, trosi se sve- aku - sediste - lezaj, jednostavno je tako.

• Hvala 2

• Ne silazi, 7359 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ma čovek se troši pa crkne.

Ti VW turbo benzinci, ja ne znam, treba da budeš budala da daš tolike pare a da te kecaju lanci, španeri i da mi troši ulje kao dvotaktni. Ne može niko da me ubedi da je to tako. Pa nisu to prvi turbo benzinci koje je svet video. Da to kupim pa da visim po forumima, da se objašnjavam sa majstorima ne bi uradio pa ne znam šta da je.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 818 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Onomad kad sam studirao profa je pričao o nekom "pumpnom radu karike". Ukratko, dok klip ide gore i dole, karike u kanalu odradjuju neki hod gore i dole, takodje, i ponašaju se kao pumpa, potiskivajući ulje ka čelu klipa, što bi kao rezultat moralo dati neku potrošnju ulja u SUS motoru, čak i kad je najispravniji.

• Podržavam 1

• motoras, 2457 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Motor je uglavnom potrošni deo, kao i njegovi delovi. Računa se ram ili šasija, a ovo sve ostalo moze da se menja. 

Automobil sa najvećom kilometražom je neki Volvo koji je pregazio preko 5,2 miliona km. Sa jednim motorom i menjačem. "Nenadjebiva" Buba sa najvise km je presla 2.6 miliona km, a za to vreme je promenila sedam motora i tri menjača. 

Posto mi je sad aktuelan gpz900r jer je Top gun opet u modi, a i ja ga volim. I vozim. Ne znam koji je presao najviše, ali znam za jedan iz Japana koji je za 30 godina prešao 300 hiljada kilometara. Za to vreme promenio mu je ogibljenje, kocnice, tockove, viljušku, zadnju klackalicu... Između ostalog i tri motora. 

• Hronični Motociklopata, 7324 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

300.000km sa 3 motora, znaci 100.000 sa jednim, pa to i nije bas za pohvalu, verujem da GPZ900R moze da izvuce daleko vise od 100,000km pre nego sto bude potrebe za nekom vecom popravkom

• Sviđa mi se 2

• motoras, 2457 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500
pre 44 minuta, Disko Nindža je napisao:

300.000km sa 3 motora, znaci 100.000 sa jednim, pa to i nije bas za pohvalu, verujem da GPZ900R moze da izvuce daleko vise od 100,000km pre nego sto bude potrebe za nekom vecom popravkom

Nemam podatak koliko je neko prešao sa 900r bez otvaranja. Verovatno postoji primerak sa vise od 100,000km bez otvaranja mašine. Takođe, ne znam ni kako je dotični vozio i održavao svoj motocikl. 

Najtacnije se zna kad neko kupi novo vozilo i ne menja. Onda moze da se priča o realnoj kilometrazi. 

• 46, 619 postova
On 12.6.2022. at 11:21, Alekre je napisao:

Ma čovek se troši pa crkne.

Ti VW turbo benzinci, ja ne znam, treba da budeš budala da daš tolike pare a da te kecaju lanci, španeri i da mi troši ulje kao dvotaktni. Ne može niko da me ubedi da je to tako. Pa nisu to prvi turbo benzinci koje je svet video. Da to kupim pa da visim po forumima, da se objašnjavam sa majstorima ne bi uradio pa ne znam šta da je.

Bas tako

U pravu su i kolege iznad ali je potrosnja neznatna a ne sto pisu

Sto kazes za budale To mogu da potvrdim iz Prve ruke a ne iz neke price

Drugar sa kojim sam svaki dan kupio 2 Nove Q7 dakle od 0 km sa razmakom  od par godina

Na jednoj se ulje menja od servisa do servisa na 15000

Na drugoj skoro prijavi nedostatak ulja i ja dolio ceo litar

U servisu kazu PA TROSI

Pouka cele price je da KRADU SERVISI ostave ulje na minimum minimuma i PRODAJU PRICU BUDALAMA

Promenio član cr4zyzola
  • Sviđa mi se 1

• Vinyl rider, 821 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
1 hour ago, stari roker said:

Nemam podatak koliko je neko prešao sa 900r bez otvaranja. Verovatno postoji primerak sa vise od 100,000km bez otvaranja mašine. Takođe, ne znam ni kako je dotični vozio i održavao svoj motocikl. 

Najtacnije se zna kad neko kupi novo vozilo i ne menja. Onda moze da se priča o realnoj kilometrazi. 

Kolega ( isto je na forumu) i ja smo prisustvovali otvaranju agregata CBR F2 koji je imao u tom trenutku skoro pa 250000 km i nije pokazivao znakove prekomerenog habanja, sve u zadatim tolerancijama a pouzdano znamo da je silovan, ma strasno kako je vozen - i njemu nista osim izbijene svecice. Mada opet sa druge strane ti agregati su stvarno ruku na srce , sklopljeni i napravljeni da budu takvi.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2775 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Beverly 250 (pisao sam i nekii odavde ga znaju).

Pomesa ulje i vodu. Ja napadnem, skinem glavu, na cilindru se i dalje vide tragovi honovanja. Sve u odlicnom stanju.

A pomesao je ulje i vodu na semeringu pumpe vode. Glava je skidana preventivno, da se pregleda agregat. 272.000 km tad.

Do tad je pojeo 2 kvacila, jedan prednji varijator i fazni lanac.

Nista drugo nije dirano. Glava poravnata, nov zaptivac i teraj dalje.

Na 312.000 je imao cukanje sa autom pa sad stoji.

Vozen je svaki dan 365 dana u godini godinama.

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 13 sati, Alekre je napisao:

Pa nisu to prvi turbo benzinci koje je svet video.

u Lanči i nekim fijatima i alfama  1.4 turbo 150 konja 2008 ,ima 172000 km ja ga vozim 6 godina,ulje mogul 5-40 pd c3, najeftinije na tržištu 1650 dinara 4 litre sve do zimus.

Kolega bajker dugogodišnji radnik kod ovlaštenog Stojanova za fijat pita kolko mi troši ulja.Iskreno..ja kažem iskreno oko 2 -3 deci na 15000 km ubedljivo najeftinije ful sintetike na tržištu.80 % vožnje autoput ,130 na sat

Promenio član sasa ns 1

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Triumph tiger 1050

Svaki motor makar na isparenju mora da izgubi deo ulja. Ali ja smatram ako nema potrebe za dolivanjem izmedju zamene da motor i ne troši ulje. Kod mene 2.0 dci Renault nikada nisam dolivao, i nikada mi nije ni došlo do donje granice nivoa, a uvek sipam do pola merača.

• Zainteresovan, 648 postova

Vi sad sa teme na temu, potrosnja ulja je druga tema:-) mene samo zanima u ovoj temi da li neko pouzdano zna ili je imao motor koji je presao neku vecu kilometrazu...
Inace....potrosnja ulja je neminovna svakog sus motora u to nema sumnje samo je pitanje kolika je...a za to ima tema

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2934 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Moja STenerica 91, na satu ce sad 99kkm.
Peglam danas iz Bosne autoputem i slusam kako rezi, ima jos toliko da predje ako se bude na vrijeme odrzavala

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• U prolazu, 67 postova
On 13.6.2022. at 12:12, Ivanrsvb je napisao:

Vi sad sa teme na temu, potrosnja ulja je druga tema:-) mene samo zanima u ovoj temi da li neko pouzdano zna ili je imao motor koji je presao neku vecu kilometrazu...
Inace....potrosnja ulja je neminovna svakog sus motora u to nema sumnje samo je pitanje kolika je...a za to ima tema emoji16.png

Kod mene u Cacku jedan stariji lik Honda cbr 1000 rr  2006.godiste,on je prvi vlasnik,presao je 110.000 km do udesa.Posle je prodao takvu.Kilometraza napravljena za par godina,od kojih za prve dve sezone oko 70.000 km,onda se ozenio,pa vozio manje!) A motor se nije stedeo na gasu u voznji,ne ispred bine.  Na 85000 je prvi put skinut poklopac i samo jedan ventil nije bio u meri. Kompresija idealna.Godinu dana posle udesa i nediranja u garazi,stavili smo aku,upalio i pevao kao prvi dan.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja