Jump to content

Moto Zajednica

MarkoMoto

Članovi
  • Broj tema i poruka

    463
  • Pridružio se

Profile Information

  • Pol
    Muškarac

Poslednji posetioci profila

1490 profile views

MarkoMoto's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

733

Reputacija u zajednici

  1. Uhh, tako je mogla biti i noga. Vazno da si ti dobro, a motor ce se srediti da bude fabrika. To su sve samo vizuelne periferije. A za tog mamlaza ne znam sta bih rekao... Nego, kako je pao na jednu pa na drugu stranu? Videli smo da si veliki covek, pa si pod adrenalinom zamahnuo i cusnuo ga kao grisinu kontra? Gde zna boki sta je to 250kg
  2. S obzirom da si izmenjao sve zivo, moze svasta. Tesko ce ti iko ovako pomoci, samo krsteni elektricar.
  3. Sa stiskanjem kvacila ne verujem da ima veze, a ni sa sajlom sauha jer tebi ne dodaje sam sauh cim se povrati kad ga povuces. Tebi su zacepljeni karburatori pa mu fali goriva, sto mu "vestacki" dopremis putem sauha pa proradi kako- tako. Kako ti je i receno, karburatori, filter, provera rezervoara i po potrebi epoxiranje... sve, od cepa rezervoara do prirubnice karburatora. Ma sta do, proveriti i njih da nisu ispucale pa vuce fals, do glave
  4. Samo ukoliko su vec imali probnu za B, AM, C... ili koju vec kategoriju. Bar je tako bilo, svako mora da dozivi lepotu skidanja nalepnice jednom u zivotu makar bio i pilot... totalna nelogicnost, ali za nas normalno stanje.
  5. Skini zastitne plastike oko ventilatora i videces uljnu pumpu iza magneta. Pogledaj da li se polumesec koji je povezan sa sajlom regularno pomera i vraca nazad kad dajes gas, u "istom ritmu".
  6. S obzirom da je dugo stajao, vrlo verovatno da sajla zapinje i snaga opruge uljne pumpe nije dovoljna da vrati nazad. Koji skuter je u pitanju? Da znamo dal polumesec da gledas sa strane variomata ili magneta.
  7. To mi je prosto neverovatno, sama pumpa je prost sklop koji se jako retko kvari, posebno ne u smislu da krene da daje vise. Kad se pokvari to bude eventualno poknuti kais kod piaggiovih masina ili pojeden plasticni zupcanik kod minarelija(ne dozira nista), mogu da pocnu da maste i svasta ali da krenu da doziraju u tolikoj kolicini odjednom ja jos nisam cuo. Eventualno da nije zaglavila sajla pa je ostala na punoj otvorenosti, ili pukla njena opruga koja treba da je vraca u prvobitan polozaj, ne znam sta drugo.
  8. Ispravka kolega, to je buba sa primesama alfe, twin spark
  9. MarkoMoto

    Kvar

    Sajla je verovatno pri kraju, pred pucanjem.
  10. Neki modeli mogu da se preprave, samo se odlemi i skroz izvadi cini mi se U2 chip sa ploce. Pogledaj, ima tutorijala na YT, pa otvori i proveri kod sebe da li ga imas. Ako nadjem klip okacicu nakdnadno. Provereno inace radi fix.
  11. Moze dot 5.0 za do birtije, ali se slaze iskljucivo sa motulom 300v, inace sve greske popali. A kaciga moze i na laktu
  12. Tako je, moze, ali kako se meni cini iz njegovog pisanja, pre ce biti da je tek polozio a2 i u startu trazi jaci motor.
  13. Niste uzeli u obzir da je spora voznja opasna koliko i prebrza, treba uvek pratiti saobracaj. U tome se slazu i panduri i instruktori. Naravno, ovo sto sad pisem nema veze sa onim snimkom, vec pricam uopsteno. Prespora voznja uzrokuje mnogo veci broj preticanja, a preticanje je jedan od najrizicnijih manevara, uzrokuje i najveci broj udesa. Tehnicki gledano, ako je ogranjcenje 80 mnogo si manji rizik po saobracaju ako vozis toliko ili 10-20 vise nego ako davis 60. Kad vozis 90 obici ce te samo par budala, a kad vozis 60 uzrokovaces preticanje od strane 50 automobila po predjenom kilometru, sto znaci da je veca sansa da nekom uzrokujes makazice. Za koje opet nisi direktno kriv, ali... Uz to pravis i guzvu, pa dolazimo do toga da koliko god da je zakonski apsolutno dozvoljeno, tako ces voziti samo ako si samozivi stvor. Paralela je sa likovima koji dave na semaforu, krecu lagano itd, samo da on prodje a one iza ko sisa. Zakonski gledano je to apsolutno dozvoljeno, nigde nije propisano vreme reakcije i minimalno ubrzanje, ali ako si covek priolpremices se na vreme i krenuti energicno da sto vise vozila prodje posle tebe. A ako si samoziv bices tip "gde pise da je zabranjeno, ajde nadji mi".
  14. Svaka cast na tutorijalu, i nesebicnom deljenju znanja(obicno ljude mrzi nakon sto rese problem).
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja