Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia SR GT - mišljenje

Recommended Posts

  • U prolazu, 95 postova
  • Lokacija: NBG
  • Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe

Pozdrav prijatelji,

Pošto su informacije o ovom novitetu još uvek poprilično ograničene, voleo bih da svako ko dođe do neke novosti ovde postavi link.

U pitanju je Aprilijin novitet, urbani skuter urađen u adventure stilu. Nudi se u dve verzije,125 i 200 kubika, i rekao bih da je pandam Hondi ADV 150, koja pritom mislim da nikada nije ni ponuđena na našem tržištu. 

Nekome su ovi hibridi super, nekome su odvratni, a meni lično jako interesantni. Postoji mala distanca od klasičnog skutera, a opet je po svim parametrima skuter. 

Vidim su ga najavili u Skuter Centru, sa cenom od 4200e za verziju od 125cc. Konkretno, ja bih se pre odlučio za verziju od 200cc (pravih 174cc), jer smatram da je to idealan balans za moje potrebe, kretanje po gradu i eventualno po neki izlet van grada, jer zbog dužeg hoda oslanjanja i pneumatika dvostruke namene, verujem da je sposoban i za nešto tako. 

Ovih dana planiram da svratim do PGS-a da vidim imaju li neke bliže informacije, jer ukoliko fizički odgovara mojoj konstituciji bio bih jako blizu kupovine. 

Ukoliko imate neka mišljenja, informacije ili slično, pišite. Pozdrav

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6319 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

Što se tiče mašine, motora, mislim da tu neće biti problema. Verujem da već postoje recepti da se i dodatno pojača..naravno nakon pristojne razrade...

E sad, ovako na oko...deluje da na njemu i nema baš previše mesta, pride...to je onako neki moj utisak, prilično jeftino izgleda. Viljuškica napred, neki tanušni amortizeri nazad....a i taj tunel u sredini, baš deluje nekako preterano visoko. To će da bude izgrebano u prvih par dana.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 95 postova
  • Lokacija: NBG
  • Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe

Nađoh vremena da svratim do salona. Kažu da sredinom marta dolazi prvi komad radi homologacije, a malo posle toga stiže ceo kontigent, verzije 125 i 200. Definitivno ću otići kad stigne da ga pogledam, probam i preneću utiske. Ukoliko mi se svidi, mislim da se neću previše premišljati, naručito jer nude korektnu cenu u zameni staro za novo. 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 95 postova
  • Lokacija: NBG
  • Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe

Ja obećah da ću napisati nešto više čim dođem u dodir sa ovom mašinom. 

Iako sam u međuvremenu uzeo ipak Beverly 300 hpe, svratio sam da vidim vredi li čemu ova Aprilija. 

Stigao je prvi primerak, doduše u 125 verziji, ali dovoljno bar za neki početni površinski utisak. 

Skuter kad se posmatra sa veće distance odaje utisak da je reč o ozbiljnijem maxi skuteru. Tek kad se priđe, jasno je da dužina i međuosovinsko odstojanje ne odgovaraju nekom ozbiljnijem skuteru. 

Visok sam oko 190cm, i nisam imao nikakav problem sa položajem nogu i sedenja. Osećaj je da se sedi dosta visoko, iako je sedište manje više na nekom standardnom odstojanju od tla. 

Vožnja. Koliko sam kratko uspeo da ga provozam jasno dominira jedan utisak. Udobnost! Za jedan skuter ove kategorije, međuosovinskog odstojanja i dužine, vanserijski udobna mašinica. Standardne gradske prepreke na putu ne oseća što me je oduševilo. Da se razumemo, isključivo zbog kategorije kojoj pripada, gabaritno je kao Liberty, po klasi je kao Midley, ali udobnost je neuporedivo bolja u odnosu na ova dva modela. Vrlo lako se vozi, okretan je i siguran u vožnji. O brzinskim performansama ne treba mnogo pričati jer je u pitanju 125cc i-get motor i to je na nekom standardnom nivou za sve 125ice. Dakle, ništa specijalno, ali u gradu sasvim dovoljno da se otisnete prvi sa semafora. 

Ono što je moj neki zaključak na osnovu jako kratke vožnje je da uopšte ne bih pogrešio sa 200cc verzijom, ukoliko bi vožnja uglavnom bila solo. Za neku ćešću vožnju u dvoje mislim da ipak fali malo dužine da bi boravak na motoru bio prijatniji. Sve u svemu, mislim da motor vredi i da je jako interesantan za ovu kategoriju skutera. 

 

IMG_1435.thumb.jpg.f5d972db19411bd4cfc578b506ebab56.jpg

 

IMG_1439.thumb.jpg.131dd9d0a925403b2f924728ba86d948.jpg

 

IMG_1440.thumb.jpg.16602f81c44a6b79b13d14c3121950fc.jpg

 

 

  • Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja