zika56 17174 Napisano April 6, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan On 27.3.2022. at 19:43, Mr_Wolf je napisao: Kakvo vam je iskustvo sa zaustavljanjem motora zbog prekoračenja brzine? Više puta mi se desilo da blago prekoračim pored radara motorom i da me ne zaustave, a i danas sam imao sličnu varijantu uz prekoračenje za koje bi definitivno sledilo zaustavljanje. Međutim, kada sam prošao pored patrole koja je zaustavljala po dojavi - ništa. Ni da me pogledaju. Da li izbegavaju da jure motore ili im je teže da naciljaju radarom ili sam jednostavno imao sreće, nemam pojma pa me zanimaju vaša iskustva. Jednostavno gledaju "kroz prste" motociklista za lakše prekršaje. Više puta me samo opomenuti zbog prekoračenja brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11189 Napisano April 7, 2022 Ne silazi, 2242 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ako radar puca spreda,onda nista od kazne,nema tablicu kao dokaz.Jedino kad ga prodjes,da okrene i skljoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 362 Napisano April 7, 2022 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Meni deluje kao da tolerisu i preticanje na punu, s obzirom da svi zivi to rade na motorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4605 Napisano April 7, 2022 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre par dana odem ja da se vozim, samo što sam krenula i izlazi na put policajac i zaustavlja me, stanem ja i setim se što sam saobraćajnu zaboravila kući. Prilazi mi čovek i kaže: "Ne ti, idi." , on zaustavio auto iza mene... Odem ja, brže-bolje kući po saobraćajnu, izađem opet. Brzo posle toga vidim drugi policijski auto koji je zaustavljao pre toga, krenuo da se uključi na put i blickam ja njemu da ga pustim, on meni maše da prođem, ja opet stojim i blickam... Na kraju krenem ja kad već neće on prvi i stanem brzo posle toga na semafor, išla desno pa sam stala desnom nogom na ivičnjak. Staje mlađi policajac pored mene i pita me da li imam sva dokumenta (uz osmeh ). Kažem mu ja da imam sve, i prvu pomoć čak, samo prsluk ne jer nemam gde da ga smestim. Pita on da me iskontroliše, ja kažem slobodno... Ispričasmo se, poželesmo jedno drugom sve najbolje i tako, nije me zaustavio (a mogao je). Baš sam se smejala posle, koji mozak da blicka policajcu, pa logično prva pomisao je da je motorista neispravan pa neće da policija ide za njim... Uvek fino sa policijom i nikad nisam imala problema, sem ono jednom kad su mi pretili oduzimanjem motora zbog bučnog izduva (kao opomena samo). Doduše tad im je verovatno bila akcija, posle toga nisam primetila da obraćaju pažnju na mene kad prođem (niti se trudim da im privlačim pažnju)... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4042 Napisano April 7, 2022 (promenjeno) Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, peratrap je napisao: To maltretiranje i zaustavljanje radi ,,rutinske kontrole " je šikaniranje koje postoji samo kod nas valjda ,još kad me pita gde ideš diže mi pritisak u crveno ,nikad se nisam bavio kriminalom ali miliciju neću nikad poštovati ! Послато са SM-A715F помоћу Тапатока Nažalost, treba biti realan i priznati da makar 50% dvotočkasa ima tablicu pod repom ili slučajno prekrivenu lancem, da se žestoko divlja po gradu... Podržavam preventivne kontrole i kažnjavanje takvih. Promenio April 7, 2022 član QmBGD 1 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano April 7, 2022 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Sharky - Alex je napisao: Danas naletim na gradski autobus, on staje u stanicu ja krenem da ga preteknem dok je usporavao da mi ne istrci ispred njega neki putnik ako stane. Naravno tu je puna linija, kada sam krenuo u preticanje bacim oko na retrovizor i skontam da je iza mene policijski auto sa rotacijom, kasno bilo da stanem. Oni ostali iza autobusa, nisu krenuli zamnom. Eto i mene jednom sreca da pogleda. Kolega ....mozes preticati autobus kada stoji u stanici bez obzira sto je puna linija 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 4045 Napisano April 7, 2022 Drug član, 475 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Alexandra995 said: Pre par dana odem ja da se vozim, samo što sam krenula i izlazi na put policajac i zaustavlja me, stanem ja i setim se što sam saobraćajnu zaboravila kući. Prilazi mi čovek i kaže: "Ne ti, idi." , on zaustavio auto iza mene... Odem ja, brže-bolje kući po saobraćajnu, izađem opet. Brzo posle toga vidim drugi policijski auto koji je zaustavljao pre toga, krenuo da se uključi na put i blickam ja njemu da ga pustim, on meni maše da prođem, ja opet stojim i blickam... Na kraju krenem ja kad već neće on prvi i stanem brzo posle toga na semafor, išla desno pa sam stala desnom nogom na ivičnjak. Staje mlađi policajac pored mene i pita me da li imam sva dokumenta (uz osmeh ). Kažem mu ja da imam sve, i prvu pomoć čak, samo prsluk ne jer nemam gde da ga smestim. Pita on da me iskontroliše, ja kažem slobodno... Ispričasmo se, poželesmo jedno drugom sve najbolje i tako, nije me zaustavio (a mogao je). Baš sam se smejala posle, koji mozak da blicka policajcu, pa logično prva pomisao je da je motorista neispravan pa neće da policija ide za njim... Uvek fino sa policijom i nikad nisam imala problema, sem ono jednom kad su mi pretili oduzimanjem motora zbog bučnog izduva (kao opomena samo). Doduše tad im je verovatno bila akcija, posle toga nisam primetila da obraćaju pažnju na mene kad prođem (niti se trudim da im privlačim pažnju)... Lako je tebi, mlado pa zensko. Ajd ti izbegni kaznu kad si star, ruzan I imas bradu od 20 cm? 3 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4605 Napisano April 7, 2022 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, vex je napisao: Lako je tebi, mlado pa zensko. Ajd ti izbegni kaznu kad si star, ruzan I imas bradu od 20 cm? Slatko si me nasmejao, da znaš, u pravu si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6407 Napisano April 7, 2022 Drug član, 1825 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Eol je napisao: Kolega ....mozes preticati autobus kada stoji u stanici bez obzira sto je puna linija Nisam znao, ja se i dalje ponasam kao da vozim auto. Pratim ostale bajkere u saobracaju kako se ponasaju, pa ono sto nije opasno preslikam. Mozda bi valjala jedna posebna tema, sta se kaznjava, gde se gleda kroz prste i sta se ne kaznjava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3274 Napisano April 7, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Šta ste napali na sirotu policiju?! Pa pandur neće ni u kolima da te zaustavi ako voziš propisno, po ograničenju, zaustavljaš se ispred pešačkog, daješ žmigavac, vezan si, vozilo parkiraš na mestu predviđenom za to... A te rutinske kontrole u cilju hvatanja neispravnih i neregistrovanih pijanaca i narkomana, koji ugrožavaju ne samo svoje već i tuđe živote, jbg.... Neko bi rekao, pa šta?! 1 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6407 Napisano April 7, 2022 Drug član, 1825 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja podrzavam te rutinske kontrole i voleo bi da ih ima jos vise. Nije mi problem da stanem na minut i pokazem dokumenta ili da dunem u alko test. 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano April 7, 2022 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Sharky - Alex je napisao: Nisam znao, ja se i dalje ponasam kao da vozim auto. Pratim ostale bajkere u saobracaju kako se ponasaju, pa ono sto nije opasno preslikam. Mozda bi valjala jedna posebna tema, sta se kaznjava, gde se gleda kroz prste i sta se ne kaznjava. I kolima mozes obilaziti autobus koji je u stanici .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano April 7, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan jako bitna stvar: autobus koji STOJI u stanici sa desnim migavcem. Tehnički, po onome što je kolega napisao, autobus je usporavao, tj. kretao se, to je no-no. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Budimir 76 Napisano April 7, 2022 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Sharky - Alex je napisao: Nisam znao, ja se i dalje ponasam kao da vozim auto. Pratim ostale bajkere u saobracaju kako se ponasaju, pa ono sto nije opasno preslikam. Mozda bi valjala jedna posebna tema, sta se kaznjava, gde se gleda kroz prste i sta se ne kaznjava. Mozes po novom zakonu obilaziti autobus u stanici, bilo sta da vozis ali ne smes preticati. Znaci iskljucivo kad se autobus ne krece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10188 Napisano April 7, 2022 (promenjeno) Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, vex je napisao: Lako je tebi, mlado pa zensko. Ajd ti izbegni kaznu kad si star, ruzan I imas bradu od 20 cm? Ciljaš li konkretno na nekog člana foruma? Promenio April 7, 2022 član bajker71 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6407 Napisano April 7, 2022 Drug član, 1825 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kada autobus stane u stanicu i otvori vrata velika je mogucnost da neki ludi putnik izadje na prednja vrata i krene ispred autobusa da prelazi ulicu, po meni je preticanje tih 2-3 sekunde pre nego sto otvori vrata sigurnije. Doduse najsigurnije je ne preticati i sacekati ali… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djuraz 230 Napisano April 8, 2022 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8-SA Prijavi odgovor kao problematičan Vise puta sam prosao pored radara malo vecom brzinom i nisu me zaustavljali.. ali sto kolega kaze, ne moze ni da snimi tablicu, jedino da se okrece, a i manje se cimaju oko motociklista generalno.. Secam se kada smo se vracali svi sa dedamrazijade, bila je patrola sa radarom blizu ade, dosta kolega se zaletelo preko 100 kmh i nisu zaustavljali.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4042 Napisano April 8, 2022 Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pa da ne dobiju poklon sledeće NG, nisu ludi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2260 Napisano April 8, 2022 Drug član, 987 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Poznanik na bajsu prošao na crveno,jurio ga pandur i pisao kaznu. On otišao u Rakovicu na priznanje krivice tj. na sporazum. Kad su ga pitali koju kategoriju da mu uzmu,on rekao otkud ja znam,na bajsu sam bio, panduri u stanici se izvrnuli od smeha,sprdali ga tamo pola sata. Rekli da je on drugi kako oni znaju za to,a ni prvog ne bi bilo da ga nije udario auto dok je prošao na crveno. Epilog ne znam,msm da li su mu oduzeli na kraju B ili šta već,saznaću... Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6407 Napisano April 8, 2022 Drug član, 1825 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne mogu nijednu kategoriju da mu oduzmu zato sto za bajs ne treba kategorija. Sto je uopste i davao vozacku? Samo kaze nemam, nisam nikada ni polagao. Jedino ako je u policiji sistem povezan pa preko licne karte mogu da vide da ima polozeno i koje kategorije ali nesto sumnjam u to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2635 Napisano April 8, 2022 Drug član, 1296 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, Sharky - Alex said: Jedino ako je u policiji sistem povezan pa preko licne karte mogu da vide da ima polozeno i koje kategorije ali nesto sumnjam u to. Uh bre. Sad na portalu eUprava kad se uloguješ svojim digitalnim sertifikatom možeš da vidiš sve svoje lične podatke, podatke o nepokretnostima, vozilima i njihovim registracijama, podatke o svom vozačkom statusu i svim kategorijama koje poseduješ, kao i još mnogo toga. Sve na jednom mestu, i tome imaš pristup kao građanin. Nadležne službe sigurno imaju pristup tim istim podacima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 8, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan već nekoliko godina je promnjen onaj propis iz novog zobsa da de uzimaju sve kategorije nego samo ona u kojoj si učinio prekršaj,Kakva je to onda budalaština da se za bicikl uzme neka kategorija.To i deluje nemogće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6407 Napisano April 8, 2022 Drug član, 1825 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, vasa.93 je napisao: Uh bre. Sad na portalu eUprava kad se uloguješ svojim digitalnim sertifikatom možeš da vidiš sve svoje lične podatke, podatke o nepokretnostima, vozilima i njihovim registracijama, podatke o svom vozačkom statusu i svim kategorijama koje poseduješ, kao i još mnogo toga. Sve na jednom mestu, i tome imaš pristup kao građanin. Nadležne službe sigurno imaju pristup tim istim podacima. U nadleznim sluzbama radi mnogo ljudi koji ni ne znaju da upale racunar. Ovaj pocetak digitalizacije ce imati smisla tek za nekih 20 god kada se promene generacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 8, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, vasa.93 said: Uh bre. Sad na portalu eUprava kad se uloguješ svojim digitalnim sertifikatom možeš da vidiš sve svoje lične podatke, podatke o nepokretnostima, vozilima i njihovim registracijama, podatke o svom vozačkom statusu i svim kategorijama koje poseduješ, kao i još mnogo toga. Sve na jednom mestu, i tome imaš pristup kao građanin. Nadležne službe sigurno imaju pristup tim istim podacima. Jel se vidid za koje mesece je uplaćen PIO i zdravstveno? Mislim da je to oduvek bila najveća misterija ali i ako nije sve evidentirano nemoguće je dokazati da nije tačno. To što je građaninu sve dostupno je možda sa smislom ako nešto sa time građanin treba da uradi tj. da raspolaže svojim na jednom mestu. Za službe je dosta opasno da svako pretura po svemu bez odobrenja, a nije ni po zakonu. Nema šta policija da petlja po katastru nego ima svoj delokrug rada, niti lokalna poreska administracija može bez razloga da pristupa podacima o svačijem vozilu. Recimo traži da ti preplaćeni porez za bilo šta sa jedne opštine prebace na drugu opštinu da se pokrije dug za ono što tamo imaš. U okviru istog grada deluje kao da postoje različite države. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3274 Napisano April 9, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za bicikl i dozvolu je bajata priča, za sporazum se već nekoliko meseci ne ide u Rakovicu već u Belu kuću, onu pored Popove kuće. Ko zna kada se desilo, još u ono vreme kada je policija smela da sprda građane... A da XY32Vračar ne postoji, trebalo bi ga izmisliti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...