misa-pei 6030 Napisano Avgust 20, 2022 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, štampar said: Кад тамо,пропаст...кепец у белом оделу заглави Љубљану а ми заглависмо у ровове и ''терене'' у којекаквим вукојебинама јер ''непријатељ чека дан Х па ће нас напасти'' Пресело нам је али издржасмо,младост све може. Hehehehe, a meni je dan X bila olimpijada u Sarajevu (ZOI) "Taktička pretpostavka, bugari nadiru odande" i pokaže rukom. A inače sam morao za pasoš, posle prvog srednje, da uredno idem u vojni odsek po potvrdu da sam regrutovan. Nisu pravili problem, ali ni mi nismo bili "sumnjiva porodica". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 21, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, štampar je napisao: Е мој Бранко,не мислиш ваљда да се мени баш тако радо ишло у ЈНА 79-е године кад сам имао 19 година? Веруј да није,али продужење пасоша није било више могуће ни помоћу било каквих трикова,веза и познанстава...не може и квит. И онда пукне филм,ајде бре више доста тог дрндања са ревносним службеницима...одох да то ''одужим'' и готова ствар... Кад тамо,пропаст...кепец у белом оделу заглави Љубљану а ми заглависмо у ровове и ''терене'' у којекаквим вукојебинама јер ''непријатељ чека дан Х па ће нас напасти'' Пресело нам је али издржасмо,младост све може. Кад дођеш у цивилство службенику у СУП-у гурнеш буквицу под нос и кажеш ''да продужим пасош'' Не треба никаква ''потврда'' или по данашњем жаргону ФТП1 Ne znam da li je slucajnost ili sreca, ali ja nisam u Tuzli imao tih dogodovstina i problema bilo sa NO ili SUP-om. Cak i u vojsci nisam imao zajebancije posto sam odma sve koga je trebalo postavio na svoje mjesto, od desetara do kapetana i bio miran cijel ivojni rok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 798 Napisano Avgust 21, 2022 Zainteresovan, 773 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moja porodica je bila "podobna porodica" u tom periodu. Otac bio društveni i sportski radnik itd. Ja sam bio dobar đak, omladinac, išao na radne akcije, član SKJ i nikad nisam osjetio nikakvu represiju ili ograničenje od strane vlasti niti sam mislio da to postoji. Kasnije, kroz rat i posle rata kada se promjenio sistem kroz razgovore sa ljudima iz mog okruženja sam saznao da je mnogo ljudi imalo kojekakve probleme vezane za zaposlenje, odsluženje vojnog roka, nabavku lovačkog ili ličnog oružja pa i pasoša. Moje iskustvo sa državom je slično onom koje su imali @Brankoili @mile fazerali znam dosta ljudi koji na ove teme gledaju kao @štampar. Mislim da je ključna stvar za iskustvo sa onim režimom bila "moralno politička podobnost". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 21, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Guliver Tvoj tekst ima smisla i dosta je na bilo sta u EXYU uticala ta moralno politicka podobnost, ali eto ja taj nisam nikad bio tad, pa ni sad. Uvijek sam bio opozicija onima na vlasti, ali ona konstruktivna, realna i pravedna, pa me radi toga mozda nisu smjeli puno cackati, jel sam po prirodi trpeljiv i ne "lajem" dok me ne dirnu. U OS sam bio primjeran dzak, a u srednjoj vec problematican od sukoba sa mojim profesorom geodezije do sukoba sa profesorom hemije koji meni nije predavao taj predmet. Znaci tu je slijedio ukor sa prediskljucenjem iz skole od Direktora skole i ocjena loseg vladanja. O ORA da i ne pricam, to me nije interesovalo ni u snu, pored motora i "lijepog drustva". Iz JNA sam se vratio kao moralno politicki nepodoban, ali sa svim odlicnim ocjenama iz obuke i znackom odlicnog strijelca iz sveg pjesadiskog naouruzanja, pa sam dobio karakteristiku "potencionalno opasne osobe"?! To mi je rekao moj referent u NO prilikom prvog rasporeda u rezervni sastav JNA, a da bi me ubrzo odatle 1983. prebacili kao takvog u TO poslije vojne vjezbe 1982. gdje sam dosao u sukob sa jenim nadobudnim majorom JNA. Ni moj pokojni otac nije bio clan SKJ, ali je bio ucesnik NOB-a, covjek na funkciji, pa je mozda to pokrivalo moja iskakanja iz drustveno politicke zajednice onog sistemka? Sve u svemu bio sam za ono vrijeme jedan veoma nepodoban lik, ali eto nisam nikada ardi toga imao bilo kakvih problema sa vlasti, cak sta vise odobrenje za kupovinu oruzija-pistolja sam dobio 1991. godine pred sam pocetak rata u EXYU. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9609 Napisano Maj 29, 2023 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan @štampar Šta reći što nije već napisano ? "Zakačio" sam malo i ja staru Jugu (69.god) tako da mi je prijalo čitanje tvog putopisa, a ujedno i prisećanje mojih "avantura", iz vremena pred kraj 80-ih godina... Hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5305 Napisano Maj 29, 2023 Drug član, 1898 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nema nam ga štampar skoro 4 meseca, nadam se da je ok. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 4129 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Čovik nestade…..Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3008 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan ..a možda je u šumi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Nije nestao, živ je i zdrav ali nije dobro došao ovde i to je razlog sto ga nema. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Maj 31, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1774 Napisano Maj 31, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nije nestao, živ je i zdrav ali nije dobro došao ovde i to je razlog sto ga nema. Kako to da nije dobrodošao, po meni jedan od cenjenijih ljudi na forumu.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckygsxr 691 Napisano Jun 1, 2023 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan Da li mi neupućeni možemo znati šta se dešava,ovo mi je malo čudno da on "nije dobro došao"??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Jun 1, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da, voleli bi svi da znamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 1, 2023 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ne zelim da ulazim u tematiku oko razloga zasto je neko banovan ali verujem da umes da mu pošalješ poruku i da dobiješ info iz prve ruke, ukoliko zaista ne znaš da je banovan. Sto mi je skroz nelogično. Mislim da ova tema svakako nije mesto za produbljivanje tako da se iskljucujem odavde. poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Jun 1, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim nema nikakvih restrikcija za štampara? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5369 Napisano Jun 1, 2023 Ne silazi, 4801 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Štampar je koliko sam upoznat bio greškom banovan. Ne znam zašto i ne znam ko ga je banovao. Utvrdili smo da ništa nije prekrišio i momentalno je poništen ban. Meni je iskreno žao što se takav propust dogodio. Potrudili smo se da se greška što pre ispravi i ovim putem se izvinjavam kolegi Štamparu na toj neprijatnosti. 3 1 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2984 Napisano Jun 1, 2023 Drug član, 1174 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Jovane na kompletnoj informaciji. Štampar vrati se, sve ti je oprošteno!!! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Jun 1, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ma mnogo je mator, sto da se vraca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2497 Napisano Jun 1, 2023 Drug član, 1601 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Video sam ga u Koviljači, rehabilituje gospodjice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 49 Napisano Jun 2, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo u 2012. i pocetak ovog mini avanturistickog romana. Prvi dio, a sto se da zakljuciti i kroz ostale djelove je kritika jednog davnog sistema u kojem je glavni lik zivio, drugi dio je poput najboljeg Felinijevog filma, uzivanje u jedi, moli, voli, nevjerovatno opisani karakteri. Gdje li je sad bambina i kakve su sudbine zadesile te ljude...Treci dio je malo za mene morbidniji i uveliko nas spusta kao neki Wim Wenders u najboljem dobu, dok dolazimo do suoceljavanja sa kucnim pragom punih emocija. Odavno ovako nesto nisam procitao, hvala na ovakvom putopisu, stavise na slikama, daju nevjerovatan vizuelni kontakt sa pricom, ovako stare i maglovite. Zao mi je sto Stampara nema, svako ima svoje razloge, mislim da kritika predjasnjeg sistema nije razlog za ljutnju bilo koje vrste. Zivimo ovo vrijeme koje nam je dato, i kad nam je dato. Ja bih zaista volio da sam sa svojih 23 godine uradio ovo sto je stampar uradio. Siguran sam da bi mi zivotni put isao drugacije u neku ruku. Inace, sad je 3.30h, radni je dan sjutra, vec sam prijateljima na email adrese proslijedio pdf format. Uz kafu i rakiju dabome, pa kud odlutaju, kao ja veceras... 7 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...