Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Zainteresovan, 606 postova
  • Motocikl: ZZR 1400
pre 31 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Porucio lanac i lancanike, kocione plocice stigle,

Planiram sve da zamenim a nisam petljao mnogo oko motora ali kontam ako sam namontirao gomilu liftova znacu i to, jedino sto fali je iskustvo pa rekoh da pitam da li ima nesto na sta obratiti paznju?

Pistolj spremi za odvrtanje prednjeg lancanika i alat za nitovanje lanca. Za lanac mozes da odes do nekog ko ima iskustva cisto da proveri da li je sve ok. Ostalo ne bi trebalo da te zeza.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2348 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Od alata imam i vise nego sto mi treba 😀

Alat za nitovanje sam uzeo sa alija, mnogi sa youtube-a ga preporucivali i pravili tutorijale kako se nituje. Naravno tu je i subler da ne pretegnem ili ostane ne zanitovan link

• Ne silazi, 3312 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Koji alat si uzeo ? Uzimao sam neki jeftin alat sa temua pokrivio se na prvoj upotrebi.

• Zainteresovan, 485 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Ja sam pisao u nekoj drugoj temi, kupio sam na KP neki generički kineski set. Deformisao se pri prvoj upotrebi, zanitovao je do pola i onda je počeo trn da se deformiše. Našao sam neki oxford za oko 7k din međutim nema na stanju, bio sam nestrpljiv i kupim Unior za oko 100e. Skroz dobro deluje, završio je posao do kraja i liči mi da će raditi dok je motora :D

• Ne silazi, 2482 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

@Sharky - Alex za sastavljanje lanca,nemoj da se trudiš da iz jednog poteza zanituješ link.Nego,neizmenično jedan pa drugi,iz više pokušaja.Traje duže,ali imaš potpunu kontrolu nad presovanjem pina,jer može da se desi da pođe ukrivo i da rascveta pin koji pertlaš.Imaš i šubler,odlično,ali ne oslanjaj se samo na njega.Pravi pokazatelj ti je da uporediš pokretljivost linka koji pertlaš,sa fabrički zapertlovanim linkom,da ne ide ni lakše ni teže.Ja sam ovako radio,i sebi i na poprilično motora....niko se nije žalio,a nije ni imao problema.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• Integrisan, 8722 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mislim da su ovo pre zvučnici. Ti sa kruzerima su hit, kosturske glave, šiljci, zvučnici... Mada su ih ovi iz ADV segmenta sad zajebali. Nose kanistere za gorivo, vodu, PP aparate, apoteku i plazma pušku od 40W kao što Terminator ima.

• Sviđa mi se 3
  • Haha 3

Pre 4 sati, Alekre je napisao:

Mislim da su ovo pre zvučnici. Ti sa kruzerima su hit, kosturske glave, šiljci, zvučnici... Mada su ih ovi iz ADV segmenta sad zajebali. Nose kanistere za gorivo, vodu, PP aparate, apoteku i plazma pušku od 40W kao što Terminator ima.

Zaboravio si na patkice sa propelerom na adv-u :lol2:

Pre 15 sati, živke je napisao:

Koji alat si uzeo ? Uzimao sam neki jeftin alat sa temua pokrivio se na prvoj upotrebi.

Uzeo sam ovaj, na youtubeu ga uglavnom hvale i koriste, deluje jako i ne vidim sta ima da se pokvari osim navoja

I just found this on AliExpress:  | 13Pcs Splitter Link Riveter Set Riveting Repair Tool Kit Motorcycle Bike Heavy Duty With Red Case Cam Drive Chain Breaker
https://a.aliexpress.com/_EQcQpns

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja