Milan81 174 Napisano Decembar 25, 2023 U prolazu, 33 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas provozao do Palica, sa namerom da odem na gulas kod Abrahama. Kako kafana nije radila zbog Bozicnog praznika, prosao sam sa sendvicem i okrenuo krug nazad do NS. Nekih 270km bonusa za sam kraj decembra 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan @Milan81 браво мајсторе, само да одрадим овог Деда мраза па сам слободан ко птица на грани па онда идемо заједно ... ако време послужи 1.јануара обавезно вожња да се отвори нова сезона ... наравно, субота 30.дец, мото деда мраз нови сад, скуп плато спенс-а од 9:30 а полазак колоне у 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2719 Napisano Decembar 31, 2023 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Za kraj godine obilazak grada. 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Januar 2 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan 2 dana i 1250 km su neke brojke koje su obelezile moju kratku novogodisnju voznju al koga jos to zanima. Da mi predjemo na slova jer tu vec ima sta da se pametno reče. Zavrsio tamo sasvim slucajno, gledao sam jednom na tv prilog o njima al nisam zapamtio gde su. Kad ono, medjutim. Danas se slozile kockice u povratku sa mora. El paso siti. Zlatibor. Kad vide Tex Vilera i Žalosnu Sovu kako me naredbodavno zovu, nije bilo sanse da ih ne poslusam i prodjem bez pozdrava. ... A za pojasom ON, dovoljno ubedljiv argument da njihova bude zadnja. ... Ulaz besplatan al zato se izlaz naplacuje 600 dinara. Deca preko 3 godine placaju 400 dinara. Odmah po ulasku primecujem da mi okolina prija oku, napokon nesto novo i zanimljivo za razliku od raznih etno sela koja nicu na svakom koraku i sva su slicna ko jaje jajetu. SEKIROMET, zaigra osmeh na ovaj orginalni naziv dok razmisljam kako bi im Zagor te nej, duh sa sekirom pocepao ovu metu samo da je tu. ... Hitam dalje ka zapreznim kolima a u glavi vec zamisljam scenu kako grupa indijanaca jasuci mustange bez sedla u punom galopu odapinje strele ka njima pokusavajuci da ih zaustavi. ... Bilo je to neko drugo vreme i vreme nekih drugih TV junaka. Nije samo Li zvani Brus bio legenda. Lee jedan i Lee drugi su bili junaci i legende vestern filmova. ... ... A on ... Sta reci o njemu sem da je dosao tiho i ujahao u legendu. Veliki Džon Vejn .. ... A tek on ... ... Svakako vredan paznje je bio i ovaj ekspnat koji je ucestvovao u snimanju nekog filma al zaboravi mu naziv. E, on je bio pratnja postanskim dilizansama koje su prevozile plate i penzije do kojekakvih vukojebina i kao takve su bile meta drumskih razbojnika. A prepad obavezno u nekom klancu iznad kojeg kruze lesinari. A onda on stupa na scenu i brani ih ... ... ... A kroz otvor viri ... Setajuci po preriji dojaha i do coca cola muzeja u kome je brdo raznih figurica. ... ... .. U moru figurica jedna mi je posebno bila draga i podsetila me na kolegu @misa-pei i njegov avion gde je za osnovu trupa uzeo svecicu. E, ovom je trup od limenke 033 a sve ostalo napravljeno sečenjem ostalih delova limenke. Svaka cast autoru. ... Lunzajuci po gradu utrcim u ovaj kadar .. ... ... A onda pomislim Oh, kakav divan dan za obracun kod OK korala ... No, podjimo redom ... Oduvek je bilo bahatih mamlaza, svako vreme je imalo svoje breme i nosilo se sa time. Tada se to zvalo ruka pravde i izgledalo je ovako. ... A unutra je sedeo glavni baja. Vajat Erp .. ... Sa mamuzama dignutim na sto i casom viskija u jednoj a cigarom u drugoj ruci voleo je da gleda u svoje omiljene portrete ... ... On je sve gradske probleme resavao milom ili silom. Oni koji su bili reseni milom su zavrsili ovde, u 4 zida. ... A oni drugi, koji su regulisani silom ... Eh ... Duboka je to priča, sto bi rekao jedan kolega. Vajat Erp je svasta nesto bio, izmedju ostalog i ruka pravde u nekom dalekom sitiju u preriji ali je isto tako bio i poslednji preziveli cuvenog obracuna kod OK korala. Kakva je to pucnjava bila rodjaci, legenda kaze da je prstalo na sve strane pa su cak i BG ulice tokom onih ludih 90ih bile mala beba za obracun kod OK korala. Sa jedne strane Vajat Erp i njegov ortak Dok Holidej a sa druge strane Kauboji .... A onda udri, sve je to verno docarao Kirk Daglas u ulozi V.Erpa. Nastavak veceras, ponele me emocije pa sam se uziveo u ulogu mada je ogrejalo sunce pa idem da operem onu moju truljinu. Zadnjih 100 km do bg me pratila kisa pa sam ga celog usro, ukaljao i ušljiskao. Čitamo se veceras u nastavku ... 19 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7742 Napisano Januar 2 Drug član, 805 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @travelman Bravo! Razvalio... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Januar 3 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan .... poseban šmek celokupnom ambijentu daje vestern muzika koja se cuje sa razglasa, na momente se prepliće sa zvukovima TAM TAMa a kako i ne bi kada se priblizavamo njihovom selu ... ... Kroz glavu mi proletese neka secanja a osmeh zaigra na licu. Bila su to davno prohujala vremena i omiljena dečačka igra. Kauboji i indijanci .... Zanimljivo u svemu tome je da smo svi hteli da budemo kauboji, svi smo zeleli da budemo Zagor, Blek stena, komadant Mark .... Niko nije u tim dečačkim igrama hteo da bude indijanac ili Žalosna Sova a upravo on me je docekao ispred svog vigvama i proveo kroz selo. ... Niti im je zimi bilo zima niti leti vruce u njima, sve će vam to poglavica lepo objasniti kad mu dodjete u goste. ... ... Beše tu i neko jezerce u kome se tokom letnjih dana mozete oprobati u voznji indijanskog kanua. Sunce neumorno prži, drustvo mi pravi poneka zvečarka sklupcana u hladovini ispod kaktusa pa i ja reših da se negde rashladim. Vracam se u vestern siti i razgledam ono sto sam u 1.turi preskocio. Stari zanati ... ... Pogledom trazim ono sto bi mi najvise prijalo u ovom trenu. Moj verni i odvažni at Džoli Džamper je parkiran ... ... ... a meni samo preostaje da nadjem ono sto trazim. Evo ga .... Saloon ... Ispred stoje 2 kaubojska sedla, misleci da su tu i namenjeni radoznalcima kao sto sam ja, sedam na jedno i padam razbivsi se ko zvecka. Nije za sedenje, samo za gledanje ... ... Otresem onu prasinu sa sebe i glumeci 3 dana jahanja bez stajanja ulazim unutra i razgledam enterijer. ... Ocekujuci da ceme licno ugostiti Ani 4 pistolja bivam iznenadjen kad zacuh mladjan zenski glasic koji mi ljubazno kaze da mogu sesti gde pozelim. Okrenem se i ugledam devojcurak od nekih 20ak godina, tu je i konobar 30 godina, oboje nasmejani. Nigde nikog, 1.januar jutro i svi spavaju sem nas. Ja lunzam a oni na radnom mestu i taman da razbijemo monotoniju jedni drugima. NEĆU SESTI BILO GDE, kazem ja a oni me zacudjeno gledaju. Internet generacija, nisu culi za Bili Kida ili jos gore, za Divljeg Bila. Objasnim da se u saloonu obavezno seda za sto u ćosku kako bi se imao pogled na ulazna vrata kako bi se izbegla prilika da primis metak u ledja. Kazu, nisu znali za to pravilo. ... ... Biftek od bizona i boca vatrene vode su ucinili svoje. Dizi noge na stolicu i dremka, to ovde nije sramota. Ali avaj, mora da se jase dalje. Izlazim iz saloona kad ono preko puta crveni fenjer. Boga im njihovog, jos i tad su znali da su posle pola flajke viskija sve lepe. ... ... I tako, sto galopom sto laganim kasom dodjosmo do kraja. Vreme je da se jase dalje, pozdravljam se sa Teks Vilerom i Žalosnom Sovom zahvaljujuci im se na ovim divnim trenucima koji su me vratili u jedan period detinjstva. .... Svi oni koji su odrasli na lunov magnus stripu i zlatnoj seriji ceme razumeti u potpunosti a ja im toplo preporucujem da posete ovo mesto. Pozzz do neke sledece avanture, jasemo dalje ... .... .... .... 16 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8425 Napisano Januar 3 4_tocka_i_karoserija, 1872 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Krenuo sam s najmlađom ćerkom tamo pre par godina, kad je otvoren, i sad se više ni ne sećam tačno, ali cene su bile taman tolike da sam se okrenuo nazad, ni blizu ovome što ti napisa. A pre toga smo bili u Dino Parku u samom naselju Zlatibor koji nije jeftin Pored cena (koje svakako ne bih platio i da je izgledalo drugačije), dosta me je odbilo što je onako spolja sve izgledalo "plastično". Ne umem da opišem baš, ali nekako je sve izgledalo izrazito veštački, sjajno. Verovatno je vremenom sjaj malo nestao, pa to sve normalnije izgleda sad. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Januar 3 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Men se cini da je ulaz pre godinu dve bio bar 1000din. Bila je letnja sezona i bilo je ljudi. Ja bih sigurno tamo rucao ili popio neku cifru, glupo je da naplacuju i tim gostima. Gube musterije uzalud. Cim su oni snizili cenu, slabo se to prodaje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Januar 3 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, zaludan je napisao: cene su bile taman tolike da sam se okrenuo nazad E ovo si lepo rekao, identicnoj sceni sam prisustvovao odmah po dolasku jer je ispred mene bio bracni par sa dvoje dece koji se premisljao dal da da 2000 za ulaz i na kraju je popustio na navaljivanje dece al se videlo da im nije pravo. Cene svega unutra ne da nisu momacke nego su junacke .... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8425 Napisano Januar 3 4_tocka_i_karoserija, 1872 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo bili čuli za to, ćerka odavno tražila Dino park, odemo tamo, kad smo izlazili, hoćemo da idemo negde da jedemo, ja pitam neke lokalce da l' ima tamo i da se jede, kažu ima, i ja rek'o OK, ajmo tamo da vidimo i da jedemo... Vratili smo se da jedemo pre 2 minuta, travelman je napisao: bracni par sa dvoje dece koji se premisljao dal da da 2000 za ulaz Da je bilo toliko, tj. 1,000 za mene i malu, ja bih verovatno tad i platio, ali, možda grešim, mislim da je bilo 1,500 za odrasle i 1,200 za decu - svakako manje nego što sam posle platio ručak u kafani Leskovac za troje (nas dvoje i žena) u samom Zlatiboru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Januar 20 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Odradim jutros sve sto sam imao u planu a ono jos nije ni podne. Bem ti sisu sta da radim ceo dan, da se dosadjujem mi nesto bas i nije po volji al da je bar ruzno vreme pa da istrpim al ko zinat vedro i suncano. Nema tu puno nekog pametovanja i premisljanja jer kome je pamet sta dobro donela u zivotu. Malo plasticno sto placa fantasticno se i ovaj put pokazalo kao najbolji izum 20og veka, ebo keš jer njega nikad nema al zato sovim svaka zelja je momentalno ispunjena. Sve spontano, u takvim situacijama odma begam na pančevac jer tako najbrze izlazim iz grada a posle mi sve jedno gde i na koju stranu. ... Sa ove strane stakla toplo al sa one bas i nije iako tako izgleda, razmisljam kakav kijamet bese sinoć a pogle sad. Sav sneg se istopio i suvo. U tom razmisljanju vozim mahinalno, prolazim pancevo i u jednom trenu kazem kojću tamo tim putem kad smo skoro bili u vršcu. Stajem i gledam u kartu kako da poprecim negde drugde a onda ... Aj da procunjam tim selima, da vidim sta ima u njima. Prvo beše kačarevo, aj bacaj sidro. ... Malo i simpaticno, udri nogu pred nogu. Nema nesto puno ljudi po ulici al i kad neko naidje javi se sa dobar dan. Meni je to oduvek bilo fascinantno jer u mom selu i kad vidis nekog poznatog okrenes glavu praveci se da ga nisi video. Utrčim u neku prodavnicu i častim se napolitankama sa limunom, onim starim nekadasnjim a bogme jedu mi se vec danima al nikako da natrcim na njih. Prodavacice neke mlade, dobrodusne .... Preturase po onim rafovima dobrih par minuta da ih nadju medj onim danasnjim fensi i to sve uz osmeh da me vec bi sramota sto ih maltretiram. Kod mene u selu to drugacije ide, ima nema i pali brate dalje, nemam ja vremena da ti trazim. Eh .... Dom kulture ... .... Bila su to neka druga vremena kad se dobar dan, hvala i prijatno govorilo i znanom i neznanom a to se ucilo upravo u ovim domovima kulture koji su postojali u svakom gradu, selu, varosici .... Nema vise toga .... Sad caruju kockarnice, zato i jeste tako kako je. Hasam one napolitanke i već gledam gde da bacim onaj papir, nema nigde kante za djubre al ko ga ebe, bacićemo na ulicu ko pravi balkanci a i tako se to radi u mom selu. Ali avaj, sve cisto i pod konac i nigde nema pikavac da vidis a kamoli papiric ili neko drugo djubre baceno na ulicu. Bi me sramota od samog sebe sto sam tako nesto i pomislio. A onda se setim učiteljicinih reči koja nas je učila da u takvim situacijama papir stavimo u džep a bacimo ga kasnije kad naidjemo na kantu. Bem ti crvenu maramu i plavu šapku, sve što me učili kao malog je pogresno u današnjem vremenu. ... Tako i bi, obzirom da na kantu nisam ni naisao dolazim do Srbe a onda ambalažu iz džepa pljas u gepek pa će je bacim negde na ulicu ko sav normalan svet u mom selu kad se vratimo. ... Teramo se dalje u tri lepe, nizemo ona sela jedno po jedno i to sve sporednim puticima. ... U sefkerinu kupio kocu tamanicu a onda blagi off. Mir tisina .... Kako prija posle one bg uke i buke. Nigde nikog. Povremeno prozuji neka ptičurina u brišucem niskom letu, dal vata poljske miseve, nemam pojma. .... U nastavku laganica, šeset sedamdeset max 80 jer tu je najmanja potrosnja ... ... Dovučemo se nekako do opova a to mi nekako bese i krajnji cilj. Parking kod hotela (preporuka mladjem narastaju ) ... ... Ajd prvo u setnju pa posle sedeljka al koliko je vreme varljivo se ovde najbolje vidi. Na suncu ok al cim si u hladovini brrrr ... ... Mali krug oko bare, leti ovde pecaju a dal ima ribe nemam pojma. ... Ako nema ribe u i oko bare onda je ima na drugom mestu. A do tamo pravac ka nasipu. ... Tamiš je sa druge strane. ... Sa reke se sjurim do centra al polako pocinju da bride uši, ajde traveliću privodi setnju kraju i paljba u neke toplije krajeve ... jedna topla cokolada me vratila iz mrtvih .... Šta reći ... Mozda ovo ... da mi je danasnjih, zimskih, 120 km sasvim dovoljno da sledecu radnu nedelju izguram sa elanom i osmehom na licu ... 18 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9507 Napisano Februar 4 (promenjeno) Drug član, 1459 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ove godine, do danas, nisam imao ni jednu vožnju. Prvojanuarsku sam propustio pošto je bilo kiše, posle je zahladilo tako da sam samo jednom palio motor da odradi u mestu par minuta. Rešim da odem do Pančeva. Nisam ni fotkao, sve nešto u prolazu ali su mi uskoro stigle "insajderske slike". Ne može čovek inkognito ni da se provoza... Promenio Februar 4 član bajker71 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Februar 4 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, bajker71 je napisao: Ne može čovek inkognito ni da se provoza... Pa kad je crveni, svugde si primećen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4009 Napisano Februar 5 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Obrnuo danas Ralja kružić i svratio do Straževice. Ne bih ni znao za ovaj spomenik da nije @yogibeara, evo i parče teksta, za više trk u njegovu temu! On 12/9/2020 at 7:53 PM, yogibear said: Osim lepog 360° vidikovca sa koga se Avala i soliteri beogradskih naselja vide kao na dlanu, brdo je postalo poznato i po tome jer je gađano (bombardovano) skoro svakog dana tokom 78 dana NATO agresije na SRJ. U samom brdu ispod više od 100m granitnih stena nalazi se ukopan "tajni" vojni objekat popularno nazvan "Rupa". Objekat sagrađen još u vreme SFRJ je projektovan da izdrži direktan pogodak atomske bombe od 20 kilotona. Priča se da je nekolicina tunela u objektu sagrađena još za vreme Drugog svetskog rata od strane nemaca, koji su tu držali municiju. "Rupa" je bila od strateške važnosti za odbranu zemlje, odnosno glavni komandno operativn centar RV i PVO kako JNA tako i VJ. U nju su se slivale sve informacije ali su i iz nje slate informacije i uputstva vezana za vazdušne napade NATO. Uprkos besomučnom bombardovanju "Rupa" je bila operativna svih 78 dana agresije i nije pretrpela nikakva oštećenja. Po priči vojnika koji su služili u njoj, neretko su preko vesti javnog informisanja, koje su takođe pratili, i saznali da su bili gađani. Po njihovim rečima, zvuk udara najjačih raketa i bombi je bio isti kao kad neko normalno zatvori vrata. Jedina oštećenja su bila naneta antenama i komunikacionoj opremi koja se nalazila na samom vrhu brda gde je bilo i relejno čvorište. Da bi sve vreme zadržali operativan status, naši hrabri vezisti su se veoma često peli na vrh brda i popravljali oštećene ili uništene releje. Nažalost, prilikom jedne takve intervencije zastavnici Vladimir Vujović i Vlastimir Lazarević poginuli su osposobljavajući sistem veze podzemnog komandnog centra, što je bio zadatak od izuzetnog značaja za odbranu zemlje. 26. marta 1999, u popodnevnim satima, ekipa 210. bataljona veze kreće na Straževicu. U ovom timu su zastavnici Vujović i Vlastimir Lazarević, vršnjaci i kolege iza kojih su tada bile godine zajedničkog rada. Stigli su na ovo brdo, koje će od tada po svakodnevnim napadima postati poznato svim građanima Srbije. Nije bilo vazdušne opasnosti, jedan deo tima je otišao prema porušenim antenama, drugi je počeo sa istovaranjem novih. Oko 15.55 časova odjeknula je strahovita eksplozija... Zastavnik Vujović je bio teško ranjen. Prenet je u vozilo hitne pomoći i u teškom stanju prevezen je na VMA. Povremeno svestan, uspeo je samo da zatraži da obaveste njegovu suprugu o tome šta se desilo. Sutradan je podlegao povredama. Telo zastavnika Lazarevića koji je poginuo na licu mesta je izvučeno tek sutradan. Dvojica saboraca posthumno su odlikovana Medaljom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti. Na mestu njihovog stradanja na brdu Straževica, izgrađen je jedinstven spomenik "Glasnik sa Straževice" od ostataka rakete, uništene antene, i drugih sredstava RV i PVO, a na njemu su uklesane reči koje vezisti svakodnevno koriste: „Ostanite na prijemu. Završavam.“ Večna im slava! 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mootoograf 360 Napisano Februar 8 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Aranđelovac-Beograd Motocikl: BMW 1200 GSA,BMW R 850R ,Honda PCX 125, Liberty 125,Keeway Logic 125,Tomos APN6 Prijavi odgovor kao problematičan Danas lep dan,lep đir,,,,Aranđelovac-Lazarevac-Ljig-Rajac-Takovo-Savinac-Rudnik-Topola Aranđelovac 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5285 Napisano Februar 9 (promenjeno) Drug član, 1889 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Juče lep i sunčan dan, ja motorom došao na posao. Završih planirano brže nego što sam očekivao, pa što da se ne častim jednom vožnjom? A i već par dana me kopka što sam ćaletu, kad sam ga posećivao poslednji put u banji, zaboravio da ponesem nešto čemu se nadao Pravac Gamzigradska Banja, preko Knjaževca i Zaječara. Pošao sam oko 12:30, uslovi skoro pa idealni, sunčano, termometar pokazuje 20 stepeni u gradu, 17 je bilo na Tresibabi. Ali severnije postaje oblačno. To dosta utiče na subjektivni osećaj temperature. Ćalac se baš iznenadio i obradovao, proćaskasmo malo, pa nazad. Iskreno, mnogo mi više prija vožnja kad nisam vremenski ograničen. Ovoga puta sam želeo da se vratim pre zalaska sunca pa nisam pravio pauze osim u banji i u Minićevu, da pijem vodu. Gledam onaj avion i prosto mi je neverovatno da je tu parkiran u ispravnom stanju, što reče Žika u nekoj drugoj temi. Šteta što je ovako uništen. Prolazim Knjaževac, i krećem uz Tresibabu. Sustižem nekog lika u tojoti, ide nekom normalnom brzinom, ali kao da mi malo smeta u krivinama, vozio bih za nijansu brže da nije njega. Vidim da sam brži na izlazu iz krivina i rešim da ga obiđem. To mi je bila greška. Njega je to iz nekog razloga isprovociralo pa je nabio pun gas i tako je i nastavio da vozi iza mene uz brdo. Nije mi bilo prijatno u narednih par krivina, bio sam dosta izvan svoje zone komfora. Na prvom pravcu oduzimam gas i sklanjam se da ga propustim. Nastavljam dalje svojim tempom. Na vrhu je tada bilo oko 15 stepeni, ali mi je delovalo da je hladnije. U Svrljigu još jedna situacija. Treniram sebe da između ostalog i na benzinske pumpe gledam kao opasnost, i da uvek budem oprezniji kad prolazim pored njih. Ovoga puta sam se zamislio i nisam uočio potencialno rizičan auto. Naglo skreće levo na pumpu tik ispred mene, seče mi put, naravno bez žmigavca ili bilo kakve naznake. Nije bilo nešto opasno jer je on ovoga puta dobro procenio da može da prođe ispred mene, ali da je pogrešio u proceni - ja ne bih stigao da reagujem jer nisam predvideo da je moguće da to uradi. Škola za sledeći put. Ubrzo opet sustižem lika sa belom tojotom na začelju kolone. Vozi nervozno, ide levo desno. Odlučuje da pretekne četri vozila ispred sebe na izlazu iz najoštrije krivine na putu Svrljig - Niš. Kratak pravac, puna linija, pun gas - čista kocka. 99% udes da mu je neko naišao iz suprotnog smera, srećom nije. Nastavljam lagano kući. Petnaestak minuta kasnije, na prvom semaforu u Nišu čekamo zajedno. I pored ovih "situacija" prijalo mi je što sam se provozao. Zanimljivo mi je da sam video samo jednog kolegu na putu van gradova iako je delovalo da će ih biti dosta više. Četri sata i 220 kilometara za prvu "kratku" vožnju ove godine - sasvim dovoljno #zzz# Promenio Februar 9 član živke 15 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2556 Napisano Februar 9 Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, živke je napisao: vozio bih za nijansu brže da nije njega. Vidim da sam brži na izlazu iz krivina i rešim da ga obiđem. To mi je bila greška. Njega je to iz nekog razloga isprovociralo pa je nabio pun gas i tako je i nastavio da vozi iza mene uz brdo. Nije mi bilo prijatno u narednih par krivina, bio sam dosta izvan svoje zone komfora. Ja sam "spor" vozac, i ova situacija mene mnogo plaši. A cesto ih udari sujeta, i dodaju gas, i ako su vozili sporije pre toga 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 296 Napisano Februar 10 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Danas prva vožnja u 2024 godini. Predjeno oko 45 km.. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Februar 12 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Јучерашње клупско дружење, кафица и пићенца како коме на Бегечкој јами а након разлаза провазах се малко до Иришког венца до маркета где се обично скупљају мотористи и бициклисти ал никог више није било, нека ситна кишица је све растерала ал мени пријало, малко главу излуфтирах. Није ми ово била прва вожња у години, и дан пре овога, се провозах до фестивала кобасица у Бачком Петровцу тако да ето за два скупих првих 130 км у овој години, није нешто ал дај шта даш у први збир. Ево сам трек од јучерашње вожње а фотка ме није ишла. Relive 'Бегечка јама (кафа) & Венац уз малко кишице' WWW.RELIVE.CC View my motorcycle ride: Бегечка јама (кафа) & Венац уз малко кишице 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Februar 12 (promenjeno) Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Jucerasnja voznja kvadovima, preko obronaka Maljen i kroz par sela. Kasno krenuli, dan je kratak, ali uspesno odvozali poznate i nepoznate deonice. Zborno mesto skola u Tometinom Polju, zatim prema fabrici vode u istoimenom selu, preko recice Tinje u selo Druzetice... Pecurka na Stojanovic livadi, mesto gde i planinari prolaze i odmore Levo Subjel, pravo Goles, desno Crni vrh na Divcibarama Fabrika vode CRYSTAL FIELD Rior, Suvobor, RAvna Gora u daljini goli Kamalji sa rovovima iz I svetskog rata ,prvi iza Dolina i kanjon recice Tinje, koja izvire ispod vrha Rior. selo Druzetici i prodavnica Stevovic Ubrzo ulazimo u kanjon reke Kamenice i pored nje izbijamo na Brod odnosno Jancice kod drugara Ostoje sto drzi kafanu na samoj Kamenici. U daljini Ovcar i Kablar Reka KAmenicaa i crni vir Dalje smo isli zaraslim putem, gde smo morali improvizovati... A izasli smo vrlo brzo u selo Gojna Gora na putu za Cacak. Kod spomenika Velji Ilicu, koji je odgovoran za asfaltiranje pomenutog pravca. Otpadic starih Ford Escorta u Gojnoj Gori. Slikano iz ruke u voznji. Crkva u Gojnoj Gori Skola Pogled sa Gojne Gore na Tometino Polje i Mrselje, levo u daljini sumoviti vrhovi Divcibara. Spomenik nekome na putu Gojna Gora Duskovci ... https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/4353561/mijodrag-bajic-podigao-sebi-spomen-piramidu Promenio Februar 13 član slave74 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Februar 15 (promenjeno) Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Danas praznik, zove komsija da se provozamo. Krenuli muski rano, oko 13.00h. Pade mi napamet neki novo probijeni put kroz planinu. Donekle. Skoro sam peske prolazio, pa sam osmotrio teren i za kvad. Mozda. I moglo je i tu i posle gde se ipak sam ne bih usudio. Osim potrebe nuzde. Za mene uvek problematican je bocni nagib staze, uz kamenje koje strci, ili stenovite kaskade. Idemo redom. Greben iznad Tometinog Polja. Ridovi Maljena u daljini, desno ispod golog brda je ranc Orlovo Gnezdo. Ili ono sto je ostalo od njega posle skorasnjih poplava. Put podno Golesa i prvi prolaz kvadom Ovde se izlazi iznad sela Skakavci Pravo sumoviti Ravni Gaj kroz koji takodje postoji sumski put U daljini desno vrhovi Povlena. Najisturenije domacinstvo u Skakavcima ka Tometinom Polju. Tu smo sreli domacine i ispricali se sa starim domacinom. Pricao je kako je nekad isao na vasar na obliznji plato. Reka naroda iz sela je isla peske preko brezuljaka... Iza najviseg sumovitog vrha je partizanski spomenik o kojem sam vec pisao. Nizvodno. A ispod onih kuca levo je put za Ravni Gaj. Desno u iza useka je etno selo Gostoljublje. Posle smo svratili u prodavnicu, popili po sok i kafu, pa smo otisli do jezera Rosici. Kao sto vidite ovde iako je pristupacno, lepo i uredjeno za odmor i uzivanciju nije bilo nikog. Vajat preko reke je onog vlasnika informera ili nekog slicnog medija. Jos jedan mini vodozahvat od pre par godina. Odatle do cuvene kotline i mini vodopada. Tu je bilo musko drustvance sa rostiljom. Pozvali nas da se pridruzimo, lepo od njih. Sit gladnom ne veruje. Stena pala na vajat.. Otale do Gostoljublja na sok i kuci. Tri sata je otprilike trajala voznja. Trebalo je krace, ali trasiranje staze se uvek razvuce.. Na snimku se drugarov kvad nasadio nogasterom na stenu, a on nije primetio i pokusavao je da krene. Mogucnost loma na srecu primecena na vreme. Malo na oruk i prosao je... Promenio Februar 16 član slave74 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7683 Napisano Februar 15 (promenjeno) Solo Rider, 3075 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Vidim registracija na kvadu kao kod kola......kako se tretira to vozilo u saobraćaju ??? I od čega zavisi dal' će biti registrovano ili ne ?? Pozz Hvala unapred Promenio Februar 15 član BaneVuk58 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Februar 15 (promenjeno) Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, BaneVuk58 said: Vidim registracija na kvadu kao kod kola......kako se tretira to vozilo u saobraćaju ??? I od čega zavisi dal' će biti registrovano ili ne ?? Pozz Hvala unapred L7 teski cetvorocikli. Zavisi od cene. Prosle godine 14000din bez tehnickog. Da dodam samo da kvadovi iz uvoza, treba da imaju max 15kw u stranoj saobracajnoj, inace ne mogu dobiti potvrdu od ABS i nema nista od registracije. Znaci placena i carina i porez je navlakuse bez potvrde od ABS. To je sto se tice L7 teskih cetvorocikala. NAravno nijedan nije do 15kw nego vise zavisno od kubikaze. Dosta atv vozila se registruje na zelenu tablicu kao traktor ili radna masina, jer dolaze od EU uvoznika sa T3 homologacijom. Ne znam da li je tu snaga ogranicena, kao kod L7, bar na papiru. Od nasih uvoznika zelena tablica kvadovi najcesce su blokirani na 65km/h. Tako CF moto treba dobro platiti da se odblokira, jer se menja ceo cdi. Tako je i za Odes ili druge zelenase. Ali zelena tablica je trajna, u stvari placa se polisa svake godine, koja je dzab dzabe i tehnicki pregled, koji ne znam kako naplacuju, ali ako je po traktorskom, jeftiniji je nego za druga vozila sa belim tablicama. Na atv sa zelenom tablicom nije obavezna kaciga. Promenio Februar 16 član slave74 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Februar 17 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan 16.02.2024 Греота не искористити још један поклон дан за фожњу у зимском месецу фебруару, кренух из Новог Сада на 13 степени а у Качарево дођох на 16, кад кренух назад било је 17 степени. Прелеп дан није само мене измамио да дођем у Качарево на чувену сланинијаду већ је то измамило на хиљаде људи, наћи колима паркинг је било умеће али зато су ту били редари који су упућивали возила на паркирање а нас са моторима су пуштали скроз напред па смо се моторима паркирали у крај тротоара на страни која није пуно пролазна. А на сланинијади, вашар ко вашар али вашар баш баш велики, безброј излагача, произвођача хране и свега и свачега, само птичијег млека вала није било ал наравно хране највише. Кад сам ишао тамо нисам стајао да сликам али у повратку окинух коју фотку, мислим да ћу на лето опет овуда али ћу више и дуже стајати јер има баш лепих места за сликовати. Такмичарски сто и десно победничка сланина Какав би то фестивал свињске месине био без чварака а ово десно нисам ја већ је то моја шаума, па и види се по фризурици Испратили ме са трубачима и да се одјавим са сланинијаде до следеће године надам се да ће опет послужити време као ове и прошле године Наравно морах и моју Сандру Африку да уфатим, малко спреда (оно иза мене је неки екипа из Вршца) а Сандра је згодна и згуза што би казали За фебруар месец, вожња од 226 км је више него пуна капа вожње а ето мени и најдужа вожња са мојом Сандром Африком ... а Сандра иде, преде ли преде 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1909 Napisano Februar 17 (promenjeno) Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Video sam te u Kačarevu kada si izlazio iz hale sportova, mimoišli smo se. Promenio Februar 17 član Mr_Wolf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...